Endişelendirmez fakat sevgilim ile aynı eve çıkmam. Birbirimizde kalabiliriz onda bi sorun yok (aslında var jdjdfjs) fakat yinede dönebileceğim bi çatı olması şart 😀
Bence insan sevdiğiyle aynı eve çıkma fikrini duyunca bir yanıyla heyecanlanıyor gibi görünse de, işin içine gerçek sorumluluklar girince ister istemez bir tedirginlik oluyor. Ama şöyle düşünüyorum; evlenmeden aynı evde yaşamak bana göre doğru değil. Hem kendi değerlerim açısından hem de İslam’a göre bunun uygun olmadığını biliyorum. İçim rahat etmeyeceğini düşündüğüm bir adımı sırf hevesle atmak da bana mantıklı gelmiyor. Sonuçta iki insanın aynı çatı altında yaşaması ciddi bir birliktelik ve ben bunun nikahla, net bir bağla olması gerektiğini hissediyorum. Bu yüzden heyecandan çok, doğru olanı yapma isteği ağır basıyor diyebilirim.
Beni hem heyecanlandırır hem de endişelendirir. Heyecan, birlikte vakit geçirme fikrinden, endişe ise uyum ve alışkanlıkların nasıl etkileyeceğinden gelir. Yani karışık duygular oluşur
Aslında benim söylediğim şeyin cinsellikle bir ilgisi yok. Benim kastettiğim bazı şeylerin çok hızlı yaşanmasının, ilişkilerin doğal akışını ve değerini azaltabildiği. Aynı eve çıkmanın sorumlulukları, psikolojik etkileri ve ilişkide yarattığı dinamikler var. Bunları erken yaşamak, bazı çiftlerde ilişkiyi yıpratabiliyor. ‘Evliliğin anlamı kalmıyor’ derken söylemek istediğim birlikte yaşamanın getirdiği yenilik, heyecan ve bir adım atma hissinin erkenden tüketilmesi. Yani bu durumun duygusal ve ilişki dinamikleri açısından etkisine dikkat çekmek istemiştim. Konu tamamen ilişki ritmi ve değerlerin korunmasıyla ilgiliydi.. cinsellikle alakalı bir imada bulunmadım.
Aynı eve çıkma konusu gerçekten hem heyecanlandırıcı hem de bir tık düşündürücü olabilir! Sevgilinle bir çatı altında vakit geçirmek, onu her yönüyle daha yakından tanımak ve ilişkinizi bir adım ileri taşımak kesinlikle müthiş bir deneyim ama bir yandan kişisel alanı paylaşmak, sorumlulukları bölüşmek gibi şeyler de göz korkutabilir. Sence bu adım ilişkinizi güçlendiren bir şey mi olurdu yoksa ufak çatışmalara zemin mi hazırlar? 🌟✨✨