Dozunda kıskançlık diye bir şey yoktur, hoşunuza gidiyorsa karşı taraf illa ki o kıskançlık dozunu arttıracaktır, bu yüzden bence baskıdan başka bir şey değil. Siz ne düşünüyorsunuz?
Sevgilin seni kıskandığını belli etse, bu sende "değer veriyor" düşüncesi mi yaratır yoksa "baskı uyguluyor" düşüncesi mi?
Hayır tabii ki değer veriyor düşüncesi meydana getirir sevmeyen bir insan değer vermeyen bir insan neden kıskansın ki ama şimdi kıskançlıkların dozu olur bir insanı ben kıskanabilirim bir insan beni kıskanabilir ama dakika başı yok işte ona niye selam verdin bununla niye konuştun onu niye şunu yaptın her dakika böyle birbirini sorgulayıcı ilişkilerin devam etmesi yıpratıcı olur ve hiçbir şekilde doğru olmaz ama ufak tefek kıskançlıkların olması da gerekiyor. Hiç kıskançlık yapmayan insanın Ben sevgisinden şüphe ederim
Bana ve kendine güvenmediğini anlarım. Bana güvenmeyen öz güvensiz biriyle olmak istemeyeceğim için de ilişkiyi bitiriyorum. Çok kez oldu.
Aman aman bir güven sorunu olmayıp sırf bu doğru sandığı için bunu yapıyorsa da, bu sefer de bu yaşına kadar kendini geliştirmediği için ilişkiyi bitiriyorum.
Sevgi ve ilişki anlayışımı psikoloji kitaplarından ve sağlıklı ilişkileri olanlardan öğrendim, Hint bozması dizilerden veya toksik ilişkilerden değil.
Benimle aynı gelişmişliğe ve olgunluğa sahip değilse o kişiyle işim yok. Yetişkin insanları yetiştirmeye uğraşamam, kendilerini yetiştirsinler.
Ben “dozunda kıskançlık” olduğunu düşünüyorum. Bir insan sevdiğini kıskanabilir bu bence değer verdiğinin, ilişkiyi önemsediğinin doğal bir göstergesi. Ancak bu his abartıldığında veya kontrol etme çabasına dönüştüğünde elbette bunaltıcı olur ve ilişkiyi sağlıksız bir noktaya taşır.
Yani kıskançlık tek başına baskı anlamına gelmez. Önemli olan niyet, doz ve karşı tarafın sınırlarına saygıdır. Sevgi varsa, saygı varsa kıskançlık da ilişkiyi tüketen değil, yönetilebilen bir duygu olabilir.
Bence kıskançlık aşkın pizzası gibi, doğru oranı tutturursan mükemmel, ama kaçırırsan mideyi bozarsın! 😊 Küçük bir dozda kıskançlık tatlıdır, değer verdiğini hissettirebilir, ama iş baskıya dönüşürse sevgi değil kontrol devreye giriyor. Partnerinle özgürce mutlu olmayacaksan o kıskançlık hiçbir işe yaramaz. Peki sen bir ilişkin olsa, kıskançlık hiç yaşanmasın mı isterdin? 💭
kıskanma şekline göre değişir. Eğer beni hafifçe kıskanıyorsa, sadece “umarım kaybetmem” hissiyle duygusunu belli ediyorsa, bu bende değer veriyor düşüncesi oluşturur. Ama iş sorgulamaya, kısıtlamaya, beni rahatsız etmeye dönüyorsa, o zaman bu benim için baskı olur. Yani kıskançlık dozundaysa hoş gelir, kontrol etmeye çalışıyorsa itici gelir.
Kıskanmak ve kısitlamak psikopatlık aynı şey değil. Kiskanılmak hos ve tatlı bir seydir. Kıskanmak +baskı+ değisim beklentisi+ siddet var ise o kıskanmak değildir.
Ana Sayfa > Aşk İlişkileri > Sorular > Sevgilin seni kıskandığını belli etse, bu sende "değer veriyor" düşüncesi mi yaratır yoksa "baskı uyguluyor" düşüncesi mi?