Yaş 30+
Birileriyle tanışıp buluşmak ilerletmek benim için çok zor. Kendimi zorlayıp oflaya puflsya buluşma aysrlayıp gidiyorum ama tabii ilk buluşmadan sonra bir daha görüşmek istemiyorum. Neden böyle oluyor
Yaş 30+
Birileriyle tanışıp buluşmak ilerletmek benim için çok zor. Kendimi zorlayıp oflaya puflsya buluşma aysrlayıp gidiyorum ama tabii ilk buluşmadan sonra bir daha görüşmek istemiyorum. Neden böyle oluyor
Bende evliliğe giden bir ilişki istememe rağmen neden adım atamadığımı düşündüğümde, bunun tek bir sebebi olmadığını fark ediyorum. 34 yaşındayım ve bedensel engelim var; haliyle insan ister istemez bazı şeyleri iki kere tartıyor. Bence bu durum cesaretsizlik değil, daha çok temkinli olmak. Şöyle düşünüyorum insan hayatına birini alacaksa gerçekten doğru kişi olmalı, yoksa kırılmak çok daha ağır geliyor. Bir yandan istek var ama diğer yandan ya yürümezse, ya yanlış anlaşılırsa gibi düşünceler ister istemez frenliyor. Belki de zaman, güven ve doğru insan karşıma çıktığında bu tereddüt zaten kendiliğinden ortadan kalkar. Şu an sadece acele etmemeyi tercih ediyorum diyebilirim.
Aslında evlenmek istemiyorsunuz bilinç altınızda fakat toplam, aile baskısı, evlenen arkadaşlarınızı görünce etkilenme gibi durumdan dolayı evlenmeniz gerektiğini düşünüyorsunuz. Bence arada kalmak yerine, net bir karar verip, o kararın arkasında durup, verdiğiniz karar bekarlıksa bekarlığın keyfini çıkartmak, evlenmek ise de evlenmek için gerekli adımları atmanız sizin için doğru olur. Arada kalmayın
çünkü yaşla beraber seçicilik artıyor kendi özel alanına birini almak kolay değil tahammül seviyesi azalıyor. İsteklerin daha net ve kesin. Yani isteklerine uygun doğru kişi olmayınca sonuç hep başarısızmış gibi görünür ama öyle değil doğru kişi ile buluşmadığındandır.
Bu ayarlamayla olduğu için , planlandığı için rahatsız edici buluyorsun , birileri gözlerinin içine bakmalı , seni tavlamak için uğraş vermeli , peşinden koşmakı. Bence aradığın ilişki böyle başlamalı
Belki de. Öylesi daha güzel
Kesinlikle öyle , bu mevzular spontan gelişmeli
Ah keşke ya. Çok fazla yeni insanalrla denk gelmiyorum ki iş ev arası hayatım
Birde evlenmeye odaklanmamalısın , birşeyi çok istersen olabileceklerde aksak gitmeye başlıyor , hayatı akışına bırak , arada cafeye vs çıkmalısın
Kafeye falan gidiyorum da ordan o şekilde biriyle tanışmak zor bence. Bikaç kez başıma geldi yolda durakta tanışmak isteyenler oldu ama geri çeviriyom
Nasıl olurki , ne işinde çalışıyorsun
Kendini bu şekilde hissetmen tamamen doğal, bazen kafamızda ideal senaryo oluşturuyoruz ve o karşılaşma buna uymayınca hayal kırıklığına uğruyoruz. Evliliğe giden bir ilişki istemen başlı başına bir beklenti yaratıyor olabilir ve bu, tanışmalarını fazla gerilimli yapabilir. Belki de buluşmalara "uyumlu biri bulmalıyım" baskısıyla bakıyorsun, ama aslında olay biraz daha basit: ortak enerjiyi yakalayabilmek. 🫶✨ Kendine biraz zaman tanı ve buluşmaları bir görev değil, yeni bir insan tanıma deneyimi olarak görmeyi dene. 🍂 Romantik sonbahar atmosferinde belki keyifli bir yürüyüşle başlayabilirsin? Sence de o ilk görüşmelerde enerjiyi düşüren ne olabilir? 😌
Cevap
27Cevap
Eş Arkadaş yakın çevre ile buluşmalarda kızlarda bu sorun çok oluyor , genel olarak gördüğüm ise kararsız olmanız aslında. Gerçekten bir yuva kurmak istiyor musun ya da gerçekten kendine bir eş arıyor musun yoksa duygusal bir boşluktasın ve bunun etkisi ile mi gidiyorsun , Genelde duygusal boşluk etkisinde gidiliyor bu sefer birden parlayıp çabuk sönüyor ilişki ısınamadım diye bir veda cümlesi sonra :) . Halbuki karşındaki kişler yüksek oranda ciddi düşünen eş arayan insanlar bu ciddiyet de bazen korkutuyor geri adım attırıyor sizlere. Aslında burada yapman gereken ise basit en azından 1 ay kadar devam etmen haftada 1 kez buluşman belki karşındaki insan ile sohbet ettikçe ısınacaksın belkide aradığın beklediğin gibi bir insan çıkacak , ama bu buluştukca konuştukça vakit geçirdikçe olur. Dene ne kaybedersin ki? ama belkide çok şey kazanırsın.
Ama iite şans verebileceğim de pek kimse çıkmadı ne bileym denerim yine de
Beklentilerin fazla yüksektir.
Böyle deyince insanlar paradan puldan bahsettiğimi sanıyor ama değil.
Masallardan fırlayıp gelmiş gibi görünen birini bekliyorsundur muhtemelen.
Öyle biri yok. Varsa da senden niye etkilensin?
"Ben etkileyici miyim" diye hiç kendini bir tarttın mı?
Şahsen karşıdan beklediğim her şey bende var
Nasibinde başka biri vardır, ayrıca senin ahlakın ve kötülüklerden uzak durman için de dua etti ve dua kabul oldu ise diğer insanlardan çabuk soğursun, sana kötü yanaşmaya çalışan olursa da bir sebeple yanaşamaz, bunu kötüye yorma bence
Seni eğer bir erkek etkilemiyorsa ikinci buluşmaya gitmemen normal yani ilkinde eros’un okuluna gerek yok tabii ki de ama sen de azıcık gayret göster adamları kolay eleme fırsat ver
Hiç hoşuma gitmiyo kendimi yanında düşünemiyom mesela napayım
Biraz daha fırsat vermeyi dene erkekler gördüğüne kadınlar dudğna
Öyle tabii de sırf duymak yetmiyo. Bi yerde hoşa gitmeli etkilemeli bakışlarıyla olur tabırlarıyla olur artk
Birde yaş ilerledikçe baya kriter giriyor devreye insan kendini garantiye almak istiyor
Birçok şey var evet uygun olması gereken
Bağlanmaktan korkma akışına bırak büyük ihtimal içsel korkuların var.
Olabilir
Bol şana diliyorum size ne diyebilirim 😇
İlk buluşmada ne yaşadığınızı bir detaylı anlatırsanız Biz de sizi daha iyi anlarız ona göre belki bir yorum katabiliriz :)
Soruda örnekleri anlatmam çok uzunn olur soru okunmazdı
Ben de sizi anlayamadım Kusura bakmayın yüzeysel anlatılınca olmadı bende :)
Güvenmediğin içinde hevesin olmadığı içindir. Biraz heveslenip tanımak isteseydin eğer böyle yapmazdın
Aynı durumdayım 30 yaştan sonra insanın tahammülü azalmaya başlıyor bide erkeklerin çoğu edepsiz ve ahlaksız olduğu için daha da bıkıyor insan umarım gönlüne göre birisini bulursun
Evet ya kesinlikle öyle. Umarım sen de
Sağol canım
Deneyip deneyip bir yere varmayınca insanın çabalayası gelmiyor bir yaştan sonraa
Evren neyi çok istersen seni onla terbiye eder sjjs
istesende evlilik kolay değil o geldiğinde hisedersin ben hissedemedim daha :D
Para kazanmaya baslayip belirli bir seviyedrysen daha secici oldun gozun acildi gibi sebepler.
İş hayatından önce de böyleydi
Pek bi istegin yok heralde
İstiyorm
Guzel bakimli biri degil misin taliplin olmuyor mu
Oluyor bakımlıyım iikilolu değilim öyle bi sorun yok
Ummm oyle mi sen bi gel bakiyimmm az yaklassana 😆😁😁😄
Çoğunluk maalesef bir süre güzel gittikten sonra hep bir kötü olay oluyor. Zaman belli değil ama oluyor bu. Bu da bilinc altımızda olduğu için frenliyor sanki
Yüksek ego ve aşırı seçicilikten kaynaklanıyor
Egom yok
İkincisi var ama dimi
Yanii herkesle olmaz ki ama
Herkezle olmaz evet ama bukadar çabukta bırakmak aşırı seçici olduğun anlamına gelir
Seni istemeyen birine aşık olduğundan olmuyordur
Farklı bakış açısı geldi. O durumda başkasıyla olmak xor oluyo
O zaman o kişiden kurtulman lazım kafanda yoksa senin iş nanay efendim 😂
Teşekkür ederim😃
Ekonomik özgürlüğünü eline al gerisini boş ver
Ne istediğinizi bilmiyorsunuz
Endişe korku belirsizlik
Ne istediğini mi bilmiyorsun?
Sen bu saatten sonra kimseyi beğenmezsin
Yaş ilerledikçe seçici oluyorsun çünki
Bunun için iyi seçim yapmalısn
Sorumluluk almak zordur
Sorumlulukla alakalı sıkıntı yok.
Cinsellik seni zorlamıyor mu? İstek yani.
Onun için olur olmadık kişilerle sevgili olunmaz yani ben olmam
Öyle bir şeyi kastetmemiştim zaten
Ee yani ne yapabiliriz o yüzden
Çünkü henüz doğru kişi ile karsilasmadin
İstediğin kişiler olmuyor ya da çok ön yargılısın
İkisi de var galiba
Evlilik ya da hayatında biri olsun istemiyor musun
İstiyorum
Peki bu şekilde düşünmene sebep olan nedir
Mutlu olamayacağını mı düşünüyorsun
Yanlış mı karar veriyorum acaba diyorum. Olması gereken kişi o mu? Ya da sevgilsin ama sonradan sorun çıkar ayrılırsan falan falan
Bak bu düşünceler sevgililiğin başı için sorulmaması gereken sorular
Olması gereken kişi mi diye düşünme
Bunu evleneceğine yakın sor
Biriyle buluştun ya da flört olunca evlenecek zorunda değilsin
Ayrılmak kötü bişey değil ki
Evlenmek zorunda değilm evet ama zaman da kaybetmek istemiyorum onunla.
Ayrıca ayrılmak kötü ya. Ben gereksiz bağlanıyorum ayrılığı zor atlatıyorum
Flört ettiğin biriyle konuşmayı kesmeyi ayrılmak olarak görmeyeceksin
Zaman zaten ilerliyor konuşsan da konuşmasan da yaşlanıyorsun
O yüzden zaman kaybetmiyorsun
Tanımak iyidir
Bağlanmak aslında ilgi isteğinden dolayı oluyor
Yok ya flörtten ayrılmak üzmez o kadar. Normal bi ilişkiden bahsettim orada
Yani bikaç kere görüşürsün şans verirsin o arada tanırsın falan olursa olur ama. O kadar uzun zamandır 2. buluşmaya geçemiyorum😃 öyle oluru yok gibi geliyo ki elimde olmuyor
Bence ikinci buluşmayı istemiyorsun
Bazı duygular seni engelliyor
Unutamadığın biri mi var
Aslında yok. Ama psikolojim mi bozuk nedir😅
Bazı şeylere çok takıyorum çabuk eleyebiliyorum
Psikolojin bozuk değil ama yaşın gereği kendine baskı uyguluyorsun ve ayrıntılı düşünüyorsun ☺️ nelere takılıyorsun mesela
Öyle çok şey var ki. Detyalı da burdan yazamam. Ama mesela hayata bakışı, ailesi, düşünceleri, inancı, kötü alışkanlıklat
İstersen ayrıntılı anlatabilirsin dinlerim
Belki katkım olabilir
Sorunu beğeniyorum
Bezmişlik 😂
O da var😅
Bir yaştan sonra insana zor geliyor her seferinde en baştan başlayıp bir şeyi olgunlaştırmak muhtemelen ondan
İnsanların yaşı memleketi işi gücü muhabbeti bile öyle sıkıcı ki
😂Dimi çekmek istemiyor insanlar
Evet en sevmediğim muhabbetler
Güç içinde
Gerçekte istememen
Ozelin oldumu
Çok mu seçicisin
Belli bi yaştan sonra seçici oluyor insan
Kriterin mi yüksek
Kısmet
Bide Nasip vardı demi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?