Evli olup bazı mecburiyetlerden dolayı boşanmayı erteleyenler var mı?
Kusura bakmayın eksik yazmışım
İçim o kadar sisli ve soğuk ki katlanmak çok zor.
Boşanmayı erteleten şeyleri gözden geçirip onları mecburiyetlikten kaldırmanın çözümünü bir şekilde bulman gerekiyor. Bu şekilde sorunları çözüme ulaştırmadan devam edersen mutsuzluğuna mutsuzluk etkilenir. Bu evlilik terapisti ile çözülebilecek bir evlilik mi onu da düşünmelisin
Bu dediklerinizin hepsini kafamda defalarca döndürüyorum, bir girdaptayım sanki. Bir şeyler düzelir diye beklediğim de yok, böyle bir istekte yok zaten icimde yeni hayatıma her konuda daha sağlam başlangıç yapmak için zaman kazanıyorum daha çok.
Arkanda duran kimse yoksa sana destek olacak böyle devam et ama arkanda sana destek verecek ailen varsa cocuklarına da kendinede yazık etme ayrıl en zor geliyo ama emin ol bitince üzerinden bir yük kalkıyo dediğim gibi ailen ya da sana destek olacak birileri varsa ama yoksa hiç girme bu işlere
Boşandığın zaman daha iyi bir erkek bulabileceğini düşünüyorsan hemen boşan ama eşin aldatmiyorsa, şiddet uygulamıyorsa ve çalışıp karısına bakmak için uğraşıyorsa kesinlikle boşanma 👍
Boşanıp çok daha kötü bir erkeğin eline düşersen bu defa kaybettiğin Erkek için üzülürken rezillik yaşarsın.
Ben evlenmeyi düşünmüyorum çocuklar yetişkin denilebilecek yaşa gelene kadar.
Boşanmak istemene sebep olan şey ne?
Tek bir sebep yok ki; çoğu temel şey tükendi ve artarak birikiyor. Nereye kadar bu gemiyi yürütürüm bilmiyorum, tek emin olduğum şey ziyan olduğum..
Evliliğe fazla anlam yükleyip vasat bir erkekle evlendiğin için mi ziyan olduğunu düşünüyorsun?
Ben 18 yasinda ailemin beni yönlendirmesiyle evlendim biraz uzun hikaye
Ailen kotü olmanı istemez.
Mutlu olmanı ister, sonuçta evlenmişsin sonra çocuklar var. Ömür geçiyor yani nerden baksan ziyan :((
Zaten hayat böyle değil mi?
İmtihanını göğüsle diyorsun:)
Öyle yapıyorum🤷♀️ Şu an icin yapacak daha iyi birseyimde yok zaten
Aldatma ve şiddet yoksa ailesi için çalışıp helalinden kazanıyorsa kötü alışkanlıkları yoksa zaten boşanmak istiyorum dememelisin ama kimse kimsenin ne yaşadığını bilmez. Mutsuz olduğun için boşanmak istiyorsun fakat bu noktada evlilikten beklentilerin neydi bunu bilmek gerekiyor.
Imtihan konusunda bu dünya Imtihan dünyası zaten 👍
Varr
🤔🤔🤔🤔
Aldatma, şiddet ve diğer kötü alışkanlıkları ile ilgili elinden geldiğince kanıt topla ve ayrıl. Dünyaya çile çekmeye gelmedik, insanlar arasında orman kanunları geçerli değil. Mahkemede kadına pozitif ayrımcılık var ve sen yapılan kötülüklere sessiz kaldığın sürece kız çocukların bunun normal olduğunu düşünüp evliliklerinde aynı şekilde çile çekecek yok çocuklar erkekse bu defa babaları gibi eşlerine kötü davranacak 👍 yani kısaca ortada yanlış bir iş, davranış varsa tepki vermek zorundasın.
Bazı durumlar dile kolay, her şey her zaman sanıldığı gibi olmuyor ki
Çok iyi biliyorum bekara karı boşamak kolay fakat ben boşanmış biriyim ve çok şükür eski eşim ve kızım boşandıktan sonra daha iyi oldular. Aynı şekilde bende evli olduğum zaman dilimine göre daha iyiyim 👍
Tazminat almak, her istediğimde çocuğumu görmek ve eski eşimin burnunun sürtmesi cok ıyi geldi bana. Aynı şekilde eski eşim elindekinin kıymetini kaybedince anladı.
Sana o yüzden kanıt topla dedim. Boşanma davasında işin daha kolay olur. Ailen sahip çıkmıyorsa kocana mahkumsan O zaman Allah yardımcın olsun.
Ya öyle mi sasirdim sana sormak istediklerim var ozelden yazabilir miyim?
Evet yazabilirsin.
kawasaki ninja kullanici adım Soruyu beğendim.
Seni son takibe alan kişiyim, Xper düşük olduğu için yazamıyorum, sen yazar mısın
Ah, hislerinin ne kadar zorlayıcı olduğunu anlıyorum. Böyle durumlar gerçekten içimizi daraltabilir... Evli olup bazı şeyleri ertelemek yaşamın bazen sert getirebileceği durumlardan biri. Mecburiyetler insanı farklı yönlere savurabiliyor, değil mi? Ama unutma, sisli ve soğuk hissettiğin bu durum bile, bir şekilde bir yerlerde ışığa kavuşabilir.
Belki de bir mola verip nefes alman gerekiyor. Sonbaharın sakinliği tam da içsel bir huzur aramak için birebir! Dışarı çıkıp yaprakların arasında bir yürüyüş yapmayı denedin mi? Ya da sadece sessiz bir köşede düşüncelerini yazmayı? 🌿🍂
Deneyimlerini paylaşırsan belki sana daha fazla destek olabiliriz. Şu an en çok neye ihtiyacın var? ❤️
Cevap
47Cevap
evli değilim maalesef
genelde çocuktan dolayı erteleniyor
ve ya ertelenmeye çalışılıyor...
Benimki de çalışılan mod işte.
kaç yaşındasın ne iş yapıyorsun bilmiyorum ama tecrübeme dayanarak söyliyecem
dikkate almak zorunda da değilsin...
Eğer bir problem varsa ve düzelmiyorsa
ertelemenin bir anlamı yok.
Daha sonrası için geç kalmış oluyorsun.
çocuk varsa biraz büyüsün dedikçe içinde ki de büyüyor.
Arkanda destekçin varsa veya çalışıyorum ben ayaklarımın üstünde dururum
kimseye de muhtaç olmam diyebiliyorsan
bence hiç uzatmayın derim.
Bir şeylerin düzelmesini beklediğimden erteleyemiyorum. İstediği kişiliğe bürünebilir. İçim o kadar soğudu ki daha da ısınamam zaten. Ona o gözle bakmam mümkün değil.. net olarak kısaca niyetimi soruyorsan ben zaten cocuklar belli bir yetiskinlik cagina gelene kadar evlenmeyi dusunmuyorum evet istesem velayetide verip diledigim gibi bir hayat kurarım calisirim da ama o hayatın temposunda ben simdi ki gibi ilgi ve zaman ayiramam cocuklara şu an tüm zamanimi onlara verebiliyorum her konuda ilgilene biliyorum. Ha diyorsan ki evdeki kavga gurultu seni yormuyor mu biz artik tartismiyoruz bile..
*ertelemiyorum
Sağolun🙏 umarım
Değilim ama evli olup ta şimdi bir evli olmayacaktım var ya diyenleri çok duydum
Ben öyle demiyorum sebebimde bu degil
Allah kimseyi mecbur etmesin imkan varsa ayrıl bence
Ayrilsam ayrilirim evet bu benim elimde fakat bencillik yapmak istemiyorum. Vicdanım rahat bir sekilde bitirmek istiyorum babalariyla ayni evde yasiyoruz gibi sadece kolay degil ama onlar guvende
Boşanma serbest olsa herkes boşanır baslasi ile evlmeir
Anlamadım
Tek celsede herkes bosansa nafaka tazminat kalsa herkes bosanir basla biriyle yine evlenir akabimde
Yok ben ertelemedim, direk boşandım. Ama kadınlar için şartlar daha zor tabi ki.
Cocuk yokmuydu
Yoktu
Cocuk yoksa kadın icinde kolay olurdu..
Ayni durumdayiz kanka maalesef cekilmiyor artik aldatmalari
Boşanma aşamasındayım bende... Anlatmak istersen dinlerim derdini
Süresiz erteleniyor, bunada evli bekar deniyor.
Benimkinin bir süresi var bunu biliyorum. simdilik evli bekar
Benim süresiz, belki ömür boyu
Neden peki senin neden öyle?
Burada genelde söylenmezki
Bu ben.. Tamamiyle talep ettiği şeyler ile alakalı..
Ne gibi talepler anlamadım
Gerçekten evli misin.. Konuşmak istiyor musun..
Yalandan mı evli olayım, doluyum içimi açıyorum.
Bende öyleyim konuşmak istiyor musun.. Gel konuşalım..
Hesabın gizli
sorunu beğeniyorum ismim boobby...
Ben boşanma kararı aldım dün gitmiyordu artık insanlar ne istediğini bilmez oldu belki iyi olur belki kötü bilinmez ama yola çıkmadan mutluluğa gidilmez
Cocuk yok mu
Cocuk olmayınca insanın vicdan yükü olmuyor daha kafan rahat alabiliyorsun her kararı biraz erken oldugu iyi olmus👍
Ailesi yok mu
Buyuk bir sorun yoksa boşama sende
Ne halt yedin?
İnsanın sevmediği insanla aynı evde aldığı her nefes zul geliyo dimi
Hemde nasıl..
çoğunuz öylesiniz.
Keşke bu adamlar hiçbir kadının hayatına girmese, hovarda olarak takılsa, bağımsız.
Keşke.. hatta buna anam babam dahil..
Çocuğun var mı
Var
Evet bencillik yapmak istemiyorum yoksa cok guzel bakarim hayatima
Çocukların huzurlu hayatları konusunda bencillik yapmak istemiyorum
Tabii ki bunları göz önünde ben de bulunduruyorum fakat biz artık tartışmıyoruz bile ki o benim ne için bu evde durduğumun farkında, ben de onun farkındayım. Yani kisaca cocuklara yansıtılmiyor
SeviyormuŞŞ mış muş
Cocuklar icin mi katlaniyorsun
Evet..
Gecmis olsun zor. Her gun ayri iskence
Kesinlikle öyle
Neyi ertelemek çocuk yapma mı şey mi
Neyi erteliyorsun
Neyi erteledin ki
neyü neden erteliyosun
Neyi erteleme
Sevmeyen zevk de almaz hatta tiksinir
Çocuğun var mı?
?
Var..
Dertleşmek ister misin
Sen de mi benzer süreçlerdesin?
Evet
yeterince paran ve mesleğin yok sanırım
Çocuklar için sabrediyorum biraz daha buyumeleri gerek
Cocugun yoksa anlayamazsin
Ertelemek derken boşanmayı mı?
Evet
mete orolog galiba kocan.
Okadar çok ki
O bilincte olmayan insanlar keske yuva kurmasa
Ne gibi
Sanmıyorum bu karakter meselesi bu arada aile baskısından evlenen benim, o ise benimle evlenmek için uzun bir süre mücadele eden kişiydi.
Ne zamandır boyle :(
3 yıldır bu durum böyle.
Çok uZun ya bu ne, nasıl dayandınız, Ankara da mı yasıyorsunuz
Ankara ne alaka:)
Ben Ankara da yasıyorum da :) ınanın nıyetın kotu degıl, sız de ankaradan ısenız cıddrn cok guzel olur 🙏 eger ank da ısenız kesınlıkle gelın sohbet edelm :)
İstanbul'dayım.
Yıne de gelırım, bana bı sans verın lutfen
Sorun nedir
Cocuklarin kucuk olması
Umarim..
Evli degilim
bakma es geç
Nasıl yani?
Neyi
Evet var
Konuşalım mı biraz
Ayrılın