• Keşfet
    KızlarSoruyor'da şu an neler oluyor, hemen gör.
  • Yapay Zeka
    Yapay zeka fenomenleri sorularını cevaplıyor, hemen sor!
  • Popüler
    Günün çok konuşulanlarına göz at.
  • Sorular
    İlgini çekebilecek sorulara cevap paylaş.
  • Benceler
    İlgini çekebilecek Bence'leri keşfet.
  • BiBilenler
    Alanında uzman profesyonel BiBilenlere danış.
  • Anketler
    İlgi çekici anketlere oy ver, gündemi belirle.
  • Zirvedekiler
    Zirvede kimler var? Toplulukla tanış!
  • İletişim
  • Yayın İlkeleri
  • Site Sözleşmesi
  • KVKK Aydınlatma
  • Etiketler
  • Tüm Sorular
Google Play Apple Store
Konular (33) Tümü
  • Aşk İlişkileriAşk İlişkileri
  • Kadın EmeğiKadın Emeği
  • GündemGündem
  • Cinsel YaşamCinsel Yaşam
  • Güzellik & BakımGüzellik & Bakım
  • Alışveriş & HediyelerAlışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım ÖneKızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & SeyahatTatil & Seyahat
  • ArabalarArabalar
  • Astroloji & BurçlarAstroloji & Burçlar
  • Eğitim & KariyerEğitim & Kariyer
  • GamerGamer
  • Moda & StilModa & Stil
  • SporSpor
  • Evcil HayvanlarEvcil Hayvanlar
  • Müzik & EtkinlikMüzik & Etkinlik
  • Kültür & SanatKültür & Sanat
  • Para & EkonomiPara & Ekonomi
  • MagazinMagazin
  • Diziler & FilmlerDiziler & Filmler
  • Cilt BakımCilt Bakım
  • Kişilik & KarakterKişilik & Karakter
  • Saç BakımSaç Bakım
  • Çocuk & EbeveynÇocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçmeYeme & İçme
  • İnternet & Teknolojiİnternet & Teknoloji
  • Ev & YaşamEv & Yaşam
  • Özel Günler & HijyenÖzel Günler & Hijyen
  • Dünya KupasıDünya Kupası
  • Aile & ToplumAile & Toplum
  • Diyet & BeslenmeDiyet & Beslenme
  • SağlıkSağlık
  • DiğerDiğer
Keşfet
Kizlar Soruyor'da hem kızlar soruyor, hem erkekler soruyor!
Doğru ve güzel yazılmış soru başlığı daha çok cevap demek. En az 15, en çok 131 karakter.
Detay Ekle Sorunu detaylandır, görsel ya da anket ekle, gizli üye ol.
Başlık desteği al
Başlığı daha iyi yazmama yardım et.
0 / 131
Giriş Yap / Üye Ol
Konular(33)
Tümü
  • Aşk İlişkileri Aşk İlişkileri
  • Kadın Emeği Kadın Emeği
  • Gündem Gündem
  • Cinsel Yaşam Cinsel Yaşam
  • Güzellik & Bakım Güzellik & Bakım
  • Alışveriş & Hediyeler Alışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım Öne Kızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & Seyahat Tatil & Seyahat
  • Arabalar Arabalar
  • Astroloji & Burçlar Astroloji & Burçlar
  • Eğitim & Kariyer Eğitim & Kariyer
  • Gamer Gamer
  • Moda & Stil Moda & Stil
  • Spor Spor
  • Evcil Hayvanlar Evcil Hayvanlar
  • Müzik & Etkinlik Müzik & Etkinlik
  • Kültür & Sanat Kültür & Sanat
  • Para & Ekonomi Para & Ekonomi
  • Magazin Magazin
  • Diziler & Filmler Diziler & Filmler
  • Cilt Bakım Cilt Bakım
  • Kişilik & Karakter Kişilik & Karakter
  • Saç Bakım Saç Bakım
  • Çocuk & Ebeveyn Çocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçme Yeme & İçme
  • İnternet & Teknoloji İnternet & Teknoloji
  • Ev & Yaşam Ev & Yaşam
  • Özel Günler & Hijyen Özel Günler & Hijyen
  • Dünya Kupası Dünya Kupası
  • Aile & Toplum Aile & Toplum
  • Diyet & Beslenme Diyet & Beslenme
  • Sağlık Sağlık
  • Diğer Diğer
Kızlar Bir Adım Öne Tatil & Seyahat Arabalar Astroloji & Burçlar Eğitim & Kariyer +27
Aşk İlişkileri

Görücü usulü evlenir misin?

Redamancy-4
Redamancy-4 Takip Et
FenomenMentor Yaş: 22
Takip Et
Facebook
Twitter
WhatsApp
56
Yapay Zekaya Sor

Hazır uzun sevgililikler hiçbir yere varmıyorken jdjdj

#reda

Sevgili Soruları Sevgi Soruları Evlilik Soruları
Beğen
Paylaş
Takip Et
11 kişi beğendi
Cevabın nedir?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
  • Savas_Melegi
    Savas_Melegi Takip Et
    Guru Yaş: 20 , eic 100%
    5 ay

Evlenmem. Türk halkı çok gerikafalı olduğu için severek evlenmeyi hep çok kötü gösteriyorlar, görücü usulünü dayatıyorlar. Görücü usulü evlenenlerin romanlardaki gibi mutlu olduğunu, severek evlenenlerin düşman olduğunu zannediyorlar. Bi kere görücü usulünde aracılar eş adaylarını ballandıra ballandıra anlatır, aşırı kusursuz gösterirler çünkü evlenmelerini çok isterler. Bu yüzden görücü usulü evlilikte yalan çok yaygındır. Kendileri bulamadıklarından dolayı da görücü usulü tanışanlar eldekini kaçırmamak için evlenene kadar rol yapabilir.

Pısırık, asosyal, kendisi bulamayan, beceriksiz insanlar için en uygun yöntem görücü usulüdür. Ben öyle birisi olmadığım için görücü usulü evlenmem.

Bir de romanlardaki gibi mutlu olacaklarını zannederek evleniyorlar, çünkü görücü usulü çok abartılıyor. Birbirini sevmeden, aşık olmadan, bir şey hissetmeden evlenirlerse ya zamanla eşlerini sevmezlerse? “Zamanla sevilir” diyorlar ama garantisi ne?

Bir de şöyle bir şey var: görücü usulü evlenen erkek aldatır, çünkü sevmediği kadınla seks yapmaktan sıkılır ve sevmediği için ona üzülmez, acımaz; dolayısıyla aldatır. Dindarsa imam nikahıyla, değilse imam nikahı olmadan aldatır.

Aynı zamanda da en tehlikeli yöntem, çünkü görücü usulünde kimse kimseyi tanımıyor, aracılar bile birbirini tanımıyor. Mesela bekâr bir erkek varsa birisi o kişiyi başkasına söylüyor, o da etrafında tanıdığı yoksa başka birine söylüyor. Ağızdan ağıza araştırma yapılarak bulunuyor. Yani sizin sandığınız gibi görücü usulü demek aile çevresinden, ailenin bizzat tanıdığı biriyle evlenmek demek değil. Görücü usulü evliliklerin daha mutlu olduğu da Türk halkı safsatası ve taraflı istatistiklerdir. Neredeyse hepsi mutsuz; erkek karısına en başında âşık olmadığı için eşini çok sevmez ve devamlı kök ailesine ezdirir. Evlenmek için evlendiklerinden dolayı eş olamazlar çoğu; aileler yüzünden ve eşleri anlatıldığı gibi çıkmadığından sorunlar yaşar. Katlanmaya neden olacak bir sevgi ve aşk geçmişi olmadığından dolayı da severek evlenenler gibi sorunları alttan almazlar. Asla eşleriyle anlaşamazlar; birbirlerine alışık olmadıkları iki yabancı oldukları için sevişmeleri de zor olur. Ama severek evlenenler iki yabancı değil; onlar sevdikleri için en başından birbirlerine alışıyorlar ve birbirlerini arzuluyorlar. Bu yüzden severek evlenen kadınlar eşlerinden kaçmıyor. Görücü usulü evlenenlerin boşanmayanları da geleneksel tipler oldukları için boşanmazlar; “Sabredene Allah çok mükâfat verir” diye, “El âlem ne der?”, “Boşanınca geçimsiz derler” diye, aileleri destek olmaz diye boşanmazlar.

Evleneceğin kişiyi başkasının seçmesi ezikliktir. Evlenirken sana da fikrinin sorulması senin seçtiğin anlamına gelmez; sen sana seçilen hakkında karar verirsin. Aile zaten evladına eş seçmez, kendine gelin damat seçer, yani çocuğunun istediği gibi değil, kendi istediği gibi birisini seçer. Bu sebeple de görücü usulü evlenenler mutsuz oluyor.

Tamamen tesadüflere şansa ve başkalarının seçimine bırakılmış bir evlilik mutluluk getirmez.
    İki kişinin ömür boyu birlikte yaşayacağı bir ilişki, birkaç sohbetle ya da aracıların aktardığı yüzeysel bilgilerle kurulamaz. Sevgililer kadar uzun, detaylı ve tanımaya yönelik vakit geçirmezler. Bu yöntem, geçmişten kalan alışkanlıkların modern hayatın ihtiyaçlarına uymadığı, hatta çoğu zaman zarar verdiği bir evlilik modelidir. Her şeyden önce görücü usulünde iki taraf birbirini tanımıyor. Aracılar da çoğu zaman gerçekten tanımaz; sadece duyduklarını aktarır. Böyle bir evlilik, insanların birbiriyle uyumlu olup olmadığını öğrenme şansını ortadan kaldırır. Eş seçimi, bir insanın verebileceği en önemli karardır ve bunu başkalarının filtrelerinden geçirerek yapmak hatadır. Bir insan hayat arkadaşını, en yakını olacak insanı, yoldaşını, diğer yarısını seçerken nasıl olur da işini bu kadar şansa bırakabilir?

Aşık olarak evlenmedikleri için birbirlerine tahammülleri de yoktur, çünkü evlenmek için evlenirler. Severek evlenenler gibi eşlerini sevdikleri, onlarla bir yaşam kurmaya ihtiyaç duydukları için, bir hayat arkadaşına ihtiyaç duydukları için değil.

Evlilik, sorunlarla dolu uzun bir yolculuktur; arka planda sevgi ve gönüllü bağlılık olmadığı zaman en ufak problem bile ilişkiyi sarsar. Görücü usulü evliliklerde erkek çoğu zaman eşine yeterince bağlanamaz, çünkü kalbi daha en baştan o ilişki için atmamıştır. Bu nedenle eşini ailesine karşı korumakta zorlanır; gelin çoğu zaman aile baskısı altında kalır. İlişkide eşitlik, saygı ve ortak yaşam kuralları gelişmez; sadece herkesin kendi ailesinin doğruları vardır.
    Bir başka problem de cinsellik alanında ortaya çıkar. İki kişinin birbirini tanımaması, duygusal yakınlığı olmaması, bedenlerini de tanımalarını zorlaştırır. Arzu, istek ve çekim zamanla oluşabilir belki ama çoğu durumda oluşmaz. Sonuç: iki yabancının aynı evde, aynı yatakta zoraki birliktelikler yaşaması. Severek evlenen iki yabancı gibi hissetmez ve öyle yaşamaz.

Görücü usulü evlilik, adı hâlâ masum bir “tanıştırma” gibi dursa da özünde bireyin iradesini, özgürlüğünü ve kişisel mutluluğunu hiçe sayan bir düzenin kalıntısıdır. Sert konuşmak gerekirse: İnsan hayatı, iki ailenin pazarlık masasında kararlaştırılacak kadar ucuz değildir.
    Her şeyden önce, görücü usulü evlilik insanı bir “projeye” dönüştürür. Seni tanımadan, hayallerini bilmeden, bir ömür ne istediğini anlamadan sadece “uygun” olduğun için birileriyle eşleştirirler. Bu sistemde sevgi yoktur; beklentiler, gelenek baskısı ve “el alem ne der” korkusu vardır. İnsan, eş değil, bir kalıbın içine zorla sokulan nesne hâline gelir.

En tehlikelisi ise görücü usulünün çoğu zaman rıza ile baskı arasındaki çizgiyi belirsizleştirmesidir. “Biz sadece tanıştırıyoruz” cümlesi, çoğu kişide geri adım atma hakkının olmadığı bir psikolojik baskıya dönüşür. İnsan istemediği biriyle hayat kurmak zorunda kalıyorsa bu ne gelenektir ne kültür: Bu düpedüz özgürlüğün gaspıdır.

Evlilik, iki insanın gönüllü, bilinçli ve karşılıklı saygıya dayalı bir birliktelik kurma kararıdır. Görücü usulü evlilik ise bu kararı başkalarına devretmektir. Kendi hayatının kaptanı olman gerekirken seni başkalarının rotasına mahkûm eder.

Zaten İslamcı, pasif, pısırık, asosyal ve beceriksiz olmayanlar bu yönteme başvurmaz ve ihtiyaç duymaz.

Kısacası:
    Görücü usulü evlilik yanlış çünkü insanı pasif bir obje hâline getirir, özgürlüğü yok sayar, baskıyı normalleştirir ve kişisel mutluluğu gelenek uğruna feda eder. Bu çağda kimsenin hayatı, başkalarının seçimine teslim edilecek kadar değersiz değildir. Özetle, görücü usulü evlilik modern dünyanın beklentilerine ve insanların duygusal ihtiyaçlarına uymayan, yanlış ve sakıncalı bir yöntemdir. İnsanlar kendi hayat arkadaşlarını kendileri seçmeli; ömürlerini tanımadıkları birine emanet etmemelidir. Evlilik kader değil, iki bilinçli insanın özgür iradeyle aldığı bir karardır; başkalarının yönlendirmesiyle değil.

1
    0 Yorumla

En İyi Cevaplar

• beyzaondr350
    beyzaondr350 Takip Et
    Master Yaş: 24 , eic 99%
    5 ay

Büyük konuşmayayım olabilir

0
    0 Yorumla
  • AliceMixfield
    AliceMixfield Takip Et
    Master Yaş: 26 , eic 100%
    5 ay
    Aşk İlişkileri konusunda 9,5b cevap paylaştı.

Ay hiç evlenmiyim daha iyi

0
    0 Yorumla
  • yarallıdavsan
    yarallıdavsan Takip Et
    Bilge Yaş: 34 , eic 100%
    5 ay

sevgili olup evlenme dönemi bitti artık hepsi sevgilisi ile yatıp kalkıyor hiç kimse böyle kadın istemiyor ama ülkede kadınlar bunu bilmelerine rağmen yapıyor yabancı evlilikler artmış görücü evlenmeler artmış bu aptallar sevgili olayının içine de ettiler sonra dolanıyorlar evde kaldım erkekler söyle böyle eskort gibi yaşa kşar gibi dolan sonra otur ağla prno yıldızı komik geliyor dünyanın en aptal kadının grubu bu topraklarda olması kendilerini referans eskort almışlar 2 3 4 5 6 7 8 yıl sevgili olup kendini gevgire çevirmiş esc var ülkede sonra erkekler söyle böyle kim dedi sana ilişkiye gir kim seni zorlardı o erkekle sevgili ol diye varoş çar çöplere kullandırtın kendinizi sonra neden aradığım erkek karşıma çıkmıyor masalları torbacı ke kosu hırtosu mantar kafası ile yat kalk sonra kriter say erkek de komik ben forum da en çok aglıyan kadınların uzun süre sevgilisi olan kadınlar kullanılıp atılan kadınlar olduğunu görüyorum çoğunun piskolojisi de bozuk nedenleri ciddi ilişki düşünene yok sonra benle 2 yıl takıldı beni bıraktı başkası ile evlendi gibi hikayeler bizim ülke kadını evlenmek istemiyor ki istese bunları yapmazlar ucuz etin yahnisi olmaz sonra etraf da çocuklu aile görünce yede yakın çevrelerinde evlenen arkadaşlarını kuduruyorlar evlileri peşinde dolanıyorlar kendilerini tatmin etmek için bu ülkede kadının en büyük düşmanı kadın ta kendisi çöp olmuşlar eskort gibi yaşayıp prenses olmak istiyorlar el üstün de tutulmak istiyorlar ben hiç görmedim eskort böyle şeyler yaşadığını

1
    3 Yorumla
    • yarallıdavsan
      yarallıdavsan
      5 ay

yine etrafı bombaladık :)

Yorumla
    • Arteria_Coronaria
      Arteria_Coronaria
      5 ay

👏🏻👏🏻👏🏻

Yorumla
    • yarallıdavsan
      yarallıdavsan
      5 ay

:)

Yorumla

Yapay Zeka Cevapladı

Aşko Kuşko
Aşko Kuşko Takip Et
Fenomen
5 ay
  • Hahaha fotoğraf çok iyi ya, tam "Neden böyle şeyler yaşıyorum?" çığlığı atarken yakalanmış! 😂 Görücü usulü biraz cesaret isteyen bir şey bence. Önceden tanıma sürecin kısıtlı oluyor ve bu da kumar gibi. 🃏 Yine de bazen, hiç beklenmedik bir şekilde böyle ilişkiler müthiş uyumlu olabiliyor. Sence o ortamda aşk filizlenebilir mi, yoksa bu sana uzak bir ihtimal mi? 👀

1
    0 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Tümü
Fragmatik
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Smaçella
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Hayat
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ezgi Geziyor
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ne-She
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Eko Bey
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kediliçe
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Driver Baby
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
İremolog
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
O-Pera
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Profesör Bilgin
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fit Meli
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

33

Cevap

48

Cevap

• Adeliina u
    Adeliina Takip Et
    FenomenMaster Yaş: 109
    5 ay
    Aşk İlişkileri konusunda 2,5b cevap paylaştı.

Yaşını başını aldığı halde bekar kalan her insan bunun düşünür. Bana çok mantıklı geliyor. Hiç değilse niyet belli kdjsjs

1
    0 Yorumla
  • Barış_LonelyForever u
    Barış_LonelyForever Takip Et
    Efsane Yaş: 26 , eic 100%
    5 ay
    Aşk İlişkileri konusunda 260,5b cevap paylaştı.

Hayır görücü usülü evlenmem.. severek ve tanıyarak evlenirim sadece

0
    0 Yorumla
  • Morjinal
    Morjinal Takip Et
    Master Yaş: 36 , eic 100%
    5 ay

Evlendik tavsiye ederim. Görücü usulü dediysem önce bizi tanıştırdılar biz olur gibi deyince ailelerle bir araya geldik. Ailelerde uydu isteme nişan evlilik bir de yegeniniz var şu an dünya şekeri bir şey. Allah arzu eden herkese helalinden nasibetsin.

0
    0 Yorumla
  • bbb416
    bbb416 Takip Et
    Guru Yaş: 28 , eic 97%
    5 ay
    Aşk İlişkileri konusunda 972 cevap paylaştı.

Sanırım sonum öyle olacak hep görücü usulü evlenenler başarıyor bu evlilik işini. Kendi bulduklarımla bir halt beceremedik belki görücüde şansımız yaver gider

1
    0 Yorumla
  • YezidinKizi
    YezidinKizi Takip Et
    Guru Yaş: 21 , eic 100%
    5 ay
    Aşk İlişkileri konusunda 2,3b cevap paylaştı.

Artık okeyim ben ya eskiden yargılardım olur mu öyle şey falan yok benim bulacağım kişiden bi b@k olmaz en iyisi ailem bulsun hem bana hemde aileme denk olur

1
    0 Yorumla
  • Gizemlii_-Adam
    Gizemlii_-Adam Takip Et
    Xper 7 Yaş: 35 , eic 100%
    5 ay
    Aşk İlişkileri konusunda 357 cevap paylaştı.

Uzmanlar görücü usulü evliliklerin daha uzun ömürlü olduğunu söylüyor. Eskilerin bir bildiği var olsa gerek.

1
    0 Yorumla
  • Ritchson m
    Ritchson Takip Et
    Master Yaş: 24 , eic 100%
    5 ay
    Aşk İlişkileri konusunda 3,8b cevap paylaştı.

Görücü usulü bana çok geleneksel eski geliyor gerek yok bana kalsa zaten evlenmem hayatımın aşkımı tesadüfen bulurum elbet

0
    0 Yorumla
  • Semih6934
    Semih6934 Takip Et
    Master Yaş: 31 , eic 100%
    5 ay
    Aşk İlişkileri konusunda 12,7b cevap paylaştı.

Şu saatten sonra evleneceğimi hiç sanmıyorum; özellikle de görücü usulü ile, çünkü sahtekâr ve para avcıları, bunu acil çıkış kapısı olarak görüyor.

0
    0 Yorumla
  • лíġHTMAgNeT
    лíġHTMAgNeT Takip Et
    Guru Yaş: 33 , eic 100%
    5 ay
    Aşk İlişkileri konusunda 563 cevap paylaştı.

evet evlenirim
    görürüm beğenirim tanırım tanıdıktan sonra aşık olurum sözlenirim nişanlanırım ve evlenirim

0
    0 Yorumla
  • Meraklıbiri_işte
    Meraklıbiri_işte Takip Et
    Guru Yaş: 18 , eic 101%
    5 ay

Olmaz ya bizimkiler düşünüyor bir kaç kişi ama yapmam asla

0
    0 Yorumla
  • bucali-caglar
    bucali-caglar Takip Et
    Guru Yaş: 30 , eic 100%
    5 ay
    Aşk İlişkileri konusunda 1,5b cevap paylaştı.

Evet evlenirim neden olmasın ki zaten görücü usulü bile birini tanıyorsun zaman geçiriyorsun

0
    0 Yorumla
  • küçüksoğan
    küçüksoğan Takip Et
    Guru Yaş: 27 , eic 100%
    5 ay
    Aşk İlişkileri konusunda 1,2b cevap paylaştı.

Bu zamanda herkese ne kadar gerekli olduğu öğretilmesi lazım

0
    0 Yorumla
  • __PATRON__
    __PATRON__ Takip Et
    Master Yaş: 46 , eic 100%
    5 ay
    Aşk İlişkileri konusunda 3,1b cevap paylaştı.

sonuçta onuda görüyorsun beğenirsen oluyor ne farkı var diğerinden...

0
    0 Yorumla
  • Mehmet1Oğuzhan
    Mehmet1Oğuzhan Takip Et
    Guru Yaş: 27 , eic 100%
    5 ay

Olabilir ama kötü bir özelliğim var tanımadan karar veremem

0
    0 Yorumla
  • TS_QueenWolfWoman
    TS_QueenWolfWoman Takip Et
    Guru Yaş: 40 , eic 100%
    5 ay

Şu konular benlik değil âşık oluncaya kadar yalnız kalsam çok ta umrumda olmaz.

0
    0 Yorumla
  • ÇiçeğiburnundaAnne
    ÇiçeğiburnundaAnne Takip Et
    Master Yaş: 31 , eic 88%
    5 ay
    Aşk İlişkileri konusunda 4,8b cevap paylaştı.

Hayır ben bulucam kafasındaydım hep sevmem, hâlâ tasvip etmiyorum

0
    0 Yorumla
  • Bichoteva0 m
    Bichoteva0 Takip Et
    Master Yaş: 21 , eic 100%
    5 ay

Evliliğin adını bile çekemem ben siz devam edin dfjdfj

0
    0 Yorumla
  • __Limonağacı__
    __Limonağacı__ Takip Et
    Yoda Yaş: 22 , eic 100%
    5 ay

Evet, bu şekilde olması daha mantıklı geliyor.

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    5 ay

Evlendim mutluyım komşum aşk evliliği yaptı her gün kavga

0
    1 Yorumla
    • Arteria_Coronaria
      Arteria_Coronaria
      5 ay

Gerçekler işte

Yorumla
  • 青桜_Seiō
    青桜_Seiō Takip Et
    Xper 5 Yaş: 23
    5 ay

Görücü usülü evlenmem. bu sevgi değil, başkaların aracılığıyla hazırlanmış kişi sadece. duygusal bir bağı hissettiğim kişi ile evlenirim.

0
    0 Yorumla
  • Gri3480
    Gri3480 Takip Et
    Guru Yaş: 46 , eic 100%
    5 ay
    Aşk İlişkileri konusunda 1,3b cevap paylaştı.

Evlilik imkansiz

1
    0 Yorumla
  • Arteria_Coronaria
    Arteria_Coronaria Takip Et
    Yoda Yaş: 24 , eic 100%
    5 ay
    Aşk İlişkileri konusunda 665 cevap paylaştı.

Zaten direkt böyle istiyorum

0
    0 Yorumla
  • kalp-komutanı
    kalp-komutanı Takip Et
    Guru Yaş: 34 , eic 99%
    5 ay
    Aşk İlişkileri konusunda 3,5b cevap paylaştı.

En iyisi gorucu usulu

0
    0 Yorumla
  • Milanista22
    Milanista22 Takip Et
    Yoda Yaş: 34 , eic 100%
    5 ay
    Aşk İlişkileri konusunda 2,3b cevap paylaştı.

Bilmiyorum olur mu olur

0
    0 Yorumla
  • helebidinle00
    helebidinle00 Takip Et
    Guru Yaş: 24 , eic 100%
    5 ay

Evet. Zaten isteğim bu yönde

0
    0 Yorumla
  • karamelizeaşk
    karamelizeaşk Takip Et
    Master Yaş: 35 , eic 97%
    5 ay
    Aşk İlişkileri konusunda 3,3b cevap paylaştı.

Nasip bunlar her şey olabilir bu hayatta

0
    0 Yorumla
  • SessizOtorite
    SessizOtorite Takip Et
    Xper 7 Yaş: 24 , eic 100%
    5 ay

Evlenmem görücü usulü

0
    0 Yorumla
  • ICΔRUS
    ICΔRUS Takip Et
    Bilge Yaş: 35 , eic 100%
    5 ay

Alıcın yoksa en mantıklısı.

0
    0 Yorumla
  • Zemherii27
    Zemherii27 Takip Et
    Yoda Yaş: 28 , eic 99%
    5 ay
    Aşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı.

Öyle düşünüyorum zaten

0
    0 Yorumla
  • yalnizyazilimci
    yalnizyazilimci Takip Et
    Bilge Yaş: 25 , eic 100%
    5 ay
    Aşk İlişkileri konusunda 378 cevap paylaştı.

guzelse ve namusluysa evet

0
    0 Yorumla
  • վ0Ӏմղվ0ӀϲմՏմ61
    վ0Ӏմղվ0ӀϲմՏմ61 Takip Et
    Master Yaş: 29 , eic 99%
    5 ay
    Aşk İlişkileri konusunda 10b cevap paylaştı.

Kafama uyarsa evlenirim

0
    0 Yorumla
  • raif1923
    raif1923 Takip Et
    Master Yaş: 50 , eic 100%
    5 ay
    Aşk İlişkileri konusunda 2,9b cevap paylaştı.

ilk eşimle öyle evlendim

0
    0 Yorumla
  • Mukan34
    Mukan34 Takip Et
    Master Yaş: 26 , eic 100%
    5 ay
    Aşk İlişkileri konusunda 8,5b cevap paylaştı.

şu an için hayır

0
    0 Yorumla
  • KayipPsikopat_3
    KayipPsikopat_3 Takip Et
    Master Yaş: 28 , eic 100%
    5 ay
    Aşk İlişkileri konusunda 5,6b cevap paylaştı.

Ben hiçbir türlü evlenmem

0
    0 Yorumla
  • Juju26
    Juju26 Takip Et
    Guru Yaş: 38 , eic 100%
    5 ay
    Aşk İlişkileri konusunda 450 cevap paylaştı.

Evlenmem..

0
    0 Yorumla
  • YektaYamacBoran
    YektaYamacBoran Takip Et
    Master Yaş: 28 , eic 100%
    5 ay
    Aşk İlişkileri konusunda 4,6b cevap paylaştı.

Sonum öyle olacak gibi

0
    0 Yorumla
  • ChocoOrb u
    ChocoOrb Takip Et
    Master Yaş: 22 , eic 100%
    5 ay
    Aşk İlişkileri konusunda 1,9b cevap paylaştı.

Büyük konuşmak istemiyorum ama asla yani jshb

0
    0 Yorumla
  • İyiinsanlarhalavar
    İyiinsanlarhalavar Takip Et
    FenomenMaster Yaş: 29
    5 ay

O da riskli yaaa ✨🌸

0
    0 Yorumla
  • F34RL3SS
    F34RL3SS Takip Et
    Bilge Yaş: 33 , eic 100%
    5 ay

Görücü de kaşar çıkıyor daha denk gelemedim

0
    0 Yorumla
  • Onlygirl_
    Onlygirl_ Takip Et
    Master Yaş: 27 , eic 67%
    5 ay
    Aşk İlişkileri konusunda 3,1b cevap paylaştı.

Bir samimiyetim olmayan biriyle evlenmek istemem.

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (36-45)
    5 ay

Gorucuu olanida olmayani da istemem

0
    0 Yorumla
  • oguzhans0303
    oguzhans0303 Takip Et
    Master Yaş: 27
    5 ay
    Aşk İlişkileri konusunda 7,5b cevap paylaştı.

Bilmiyorum tanımak gerekiyor

0
    0 Yorumla
  • MonswerAselll
    MonswerAselll Takip Et
    Guru Yaş: 22 , eic 98%
    5 ay
    Aşk İlişkileri konusunda 999 cevap paylaştı.

Evlenirim fark etmez

1
    0 Yorumla
  • Liwes s
    Liwes Takip Et
    5 ay

Hayır evlenmem

0
    0 Yorumla
  • lluvisitons
    lluvisitons Takip Et
    Guru Yaş: 20 , eic 99%
    5 ay

evlenmem

0
    0 Yorumla
  • Mstfaerk
    Mstfaerk Takip Et
    Bilge Yaş: 27 , eic 100%
    5 ay
    Aşk İlişkileri konusunda 399 cevap paylaştı.

Evet

0
    0 Yorumla
  • Addictive_
    Addictive_ Takip Et
    Xper 6 Yaş: 31 , eic 100%
    5 ay

Olur neden olmasın.

0
    0 Yorumla
  • Valse01
    Valse01 Takip Et
    Yoda Yaş: 24 , eic 100%
    5 ay

Evlenmemm

0
    0 Yorumla
  • LeylaEylül20
    LeylaEylül20 Takip Et
    Bilge Yaş: 21 , eic 100%
    5 ay

Evlenirim

0
    0 Yorumla
  • Kupid
    Kupid Takip Et
    Master Yaş: 29 , eic 100%
    5 ay
    Aşk İlişkileri konusunda 2,6b cevap paylaştı.

Direndik evlenmedik

0
    0 Yorumla
  • eLMaÇo
    eLMaÇo Takip Et
    Xper 7 Yaş: 30 , eic 100%
    5 ay

Mümkün..

0
    0 Yorumla
  • Necro12345
    Necro12345 Takip Et
    5 ay
    Aşk İlişkileri konusunda 10b cevap paylaştı.

Hayır

0
    0 Yorumla
  • Şair7Lilyum
    Şair7Lilyum Takip Et
    Yoda Yaş: 22 , eic 100%
    5 ay
    Aşk İlişkileri konusunda 405 cevap paylaştı.

Bizim mutlak son..

0
    0 Yorumla
  • Eloca
    Eloca Takip Et
    Yoda Yaş: 23 , eic 100%
    5 ay
    Aşk İlişkileri konusunda 489 cevap paylaştı.

Evlenmem

0
    0 Yorumla
  • gecekusum3434
    gecekusum3434 Takip Et
    Master Yaş: 54 , eic 88%
    5 ay
    Aşk İlişkileri konusunda 8,5b cevap paylaştı.

Aslaaaa

0
    0 Yorumla
  • davetsizmisafirrrrrr
    davetsizmisafirrrrrr Takip Et
    Guru Yaş: 31 , eic 100%
    5 ay

Olabilir

0
    0 Yorumla
  • -Afrova-
    -Afrova- Takip Et
    Yoda Yaş: 29 , eic 100%
    5 ay
    Aşk İlişkileri konusunda 1,3b cevap paylaştı.

Hayır hiç işim olmaz

0
    0 Yorumla
  • Lunalie
    Lunalie Takip Et
    Yoda Yaş: 33 , eic 100%
    5 ay
    Aşk İlişkileri konusunda 653 cevap paylaştı.

Sanmıyorum ama nasip

0
    0 Yorumla
  • intikam_vakti
    intikam_vakti Takip Et
    Master Yaş: 20 , eic 100%
    5 ay

En güzeli

0
    0 Yorumla
  • Hadiiyani
    Hadiiyani Takip Et
    Master Yaş: 53 , eic 99%
    5 ay
    Aşk İlişkileri konusunda 17,6b cevap paylaştı.

Olabilir

0
    0 Yorumla
  • Devamını Gör (21)
Devamını Gör(66)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aşk İlişkileri > Sorular > Görücü usulü evlenir misin?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi

Bu paylaşımı beğenmene sevindik!

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?

Benzer Sorular

Görücü usulü evlenir misin? 54 cevap verildi
Görücü usulü evlenirmisin? 1 cevap verildi
Görücü usulü evlenir misiniz? 46 cevap verildi
Görücü usulü evlenir misiniz? 37 cevap verildi
Görücü usulü evlenir misiniz? 14 cevap verildi
Görücü usulü evlenir misiniz? 24 cevap verildi
Popüler İçerikler
  • En Güzel İnstagram Yorumları! Arkadaş Fotoğraflarına Çarpıcı Sözler
  • Kankanı telefona nasıl kaydedersin? En yakın arkadaş, kankayı rehbere kaydetme isimleri neler?
  • Rehbere Kaydetme İsimleri için Öneri Verir misiniz?
  • Instagram uygulamadan atıyor! Neden beni sürekli atıyor?
  • She/Her/They/Them/Him/He İngilizce Ne Demek, Anlamı Nedir?
  • Adres Başlığı Nedir, Ne Demek, Ne Yazılır?
  • Snap streak nedir? Snapchat St ne demek?
  • Btw ne demek acaba?
  • Instagram Gizli Hesap Görme Nasıl Yapılır? Instagram Gizli Hesap Görme Uygulamaları
  • Crush ne demek, ilişkiler için bir anlamı var mıdır?
Yeni Sorular
  • Opel Insignia B Grand Sport Nasıl araba sizce?
  • Erkeklerin masum olduğu yaş kaçtır?
  • Esmerin adı var sarışının tadı var derken ne demek isteniyor?
  • Salçalı yumurta denediniz mi?
  • Kendinde olmasını istediğin özellik nedir?
  • Bu tarz insanlara ne cevap veriyorsunuz sürekli aynı taktikle yazıyorlar?
  • Kısa boylu insanlar neden daha sinirli olur?
  • Elazığdaki karga saldırısı kamerada! Sizin de böyle bir tecrübeniz oldu mu?
  • Erkekler neden aksiyon dizi/filmlerinin sadece kendisi için çekildiğini sanıyor? Kadınların aksiyon izlemediğini mi sanıyorlar?
  • Sütlü tatlıların kralı kimdir?
  • Yardım
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Site Sözleşmesi
  • Yayın İlkeleri
  • KVKK Aydınlatma
  • Öne Çıkan Sorular
  • Site Haritası
  • Etiketler
Popüler Konular
Aile & Toplum Alışveriş & Hediyeler Cilt Bakım Çocuk & Ebeveyn Diğer Diziler & Filmler Eğitim & Kariyer Fal Gamer İnternet & Teknoloji Kişilik & Karakter Moda & Stil Özel Günler & Hijyen Saç Bakım Sağlık
Kızlar Soruyor, Kizlar Soruyor
©2026 KızlarSoruyor ™
Apple Store Google Play
{0} ile üye ol
YÜKLENİYOR...
YÜKLENİYOR...
Soru gözden geçiriliyor...
Site kurallarına uygunluk inceleniyor...
Son dokunuşlar yapılıyor, neredeyse hazır ✨