Her insan aynı değil güven duyulur ancak sevmeye inancım kalmıyor. Benim için ➡ sevgi iki tarafın karşılıklı gösterdiği çabayla paralel gider. Ben seviyorsam diyelim ki karşı taraf çabalamıyor. Bu tek cephede savaşmaya benzer ki değersizlik hissi yaratır. Değersiz hissettiğim yerde kalmak aptllk gibi geliyor. 💭
Bize ilişkinin nasıl bittiğine göre değişir örnek veriyorum bir aldatma ihanet ilişkiye verilen bir emeğin hiçe sayılması özellikle karşı cinse karşı bir güvensizlik meydana getirebilir ancak şöyle bir durum var diyelim ki ben sevgili dediğim kişiyle bir problem yaşamışsam kavga etmişsem veya şiddetli bir geçimsizlik yüzünden ayrılma durumu söz konusu olduysa daha fazla birbirimizi kırmayalım diye dolayısıyla bu durumda bütün kadınlar aynıdır bütün erkekler aileler düşüncesi yanlış olur
Biten bir ilişki önce sevgiyi zedeliyor, çünkü insanın kalbi kırılıyor ve hisleri inciniyor. Ama uzun vadede asıl zarar güvene oluyor; bir kez güven sarsılınca, karşı cinse karşı temkinli oluyorsun
Her biten ilişki insanın içinde bir iz bırakır, değil mi? Ama bu iz, güven problemi mi olur yoksa sevgiye bakış açısını mı değiştirir, kişiye bağlı bence. Eğer terk edilme ya da aldatılma gibi bir durum varsa, bu genelde güveni hırpalar. Ama sevgi? O, çok daha içsel bir şey. Bence sevme yetisini kaybetmektense, riske girmek daha güzel. 🙂 Sence güven mi, sevgi mi daha büyük yara alıyor? 🫶