Gizli Üye(25-29)6 ayHiç bir erkeğin elini tutmamış kız kendi gibi birisi ile denkleşir o yüzden Allah onu belki de sakınıyordur nasibi olmayandan. Fakat ben hiç bir kızın elini dahi tutmamış erkekle olamam çünkü ilişki tecrübem var onun olmaması bu konudan eksik olması uyumsuz olmamıza neden olabilir. Elini tutmamış kısmı çok abartı geliyor bu nesilde çünkı sevgilisi olmazsa benim yaşıma kadar psikolojik olarakta sağlıklı olmaz. Kur'an da o yüzden çocuklarınızı erkenden evlendirmenin gereğinden bahseder.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
6 ayKur'an'ın neresinde yazıyor acaba el ele tutuşmamak diye? Aydınlat beni lütfen, bir yerinizden element uydurmayın ve bana hadis deme Allah Kur'an da demiş Kur'an size yeter başka bir şeye gerek yok diye...
051 Yorumla
Soran6 ayZinaya yaklaşmak
Soran6 ay“Elleri zina eder, zinası dokunmaktır (el ele tutuşmak, sarılmak).”
(Buhârî, Müslim, Tirmizî)- 6 ay
El ele tutuşmak zina yapmak mı? Zina Yetişkin bir erkek ile kadın arasındaki cinsel ilişkidir ve el ele tutuşmak zina değil.
Soran6 ayEl ele tutuşmak zinaya götüren yoldur zina yapılmasa bile büyük gunahtir
- 6 ay
Madem Buhari diyorsun al sana buharide yazan diğer şeyler "Kadın dövülebilir ve bu meşru kılınır, Kadın erkeğin mülküdür, bedeni üzerinde kendi hakkı yok." Ve yine dedim yine diyorum Kur'an'da yazanlar Allah'ın sözleri değil mi ve sen neden Allah'ın sözlerini ciddiye almıyorsun da onun sana gönderdi onun kendi sözlerini dinlemeyip başka kitaplara bakıyorsun Kur'an'da yazıyor Ben sana yeterim diyor Kur'an tek başına sizin için yeterli diyor
Soran6 ayNeden o zaman erkeklerin namusu gozkapagi? Demekki bakmakta göz zinasi
- 6 ay
Arkadaşım senin için önemli olan Buhari değil Kur'an Kur'an Allah'ın sözleri değil mi Sen neden Allah'ın dediklerini dinlemiyorsun? Kur'an da diyor ben size yeterim başka bir şeye ihtiyaçınız yok diye şimdi sorsam kapalıyım namaz kılıyoruk dersin ama Kur'an da yazanları bilmiyorsun...
Soran6 ayPeygamberimiz hayatı boyunca hiçbir kadına el kaldırmamış, “ben dövmem” demiştir.
Soran6 ayKur’ân’daki Nisâ 34’teki “vurun” kelimesi bile alimler tarafından “sembolik bir uyarı, bir tüy ile itmek, asla şiddet değil” diye açıklanır.
Soran6 ayBuhârî ve Müslim’de şöyle bir rivayet var:
Peygamberimiz (s. a. v.) bir gece şöyle buyurdu:
“Kadınları dövmeyin!”
Sonra bazı sahabeler ertesi gün eşlerini azarlamayınca kadınlar şımardı, şikâyetler geldi.
Bunun üzerine Allah Resûlü şöyle dedi:
“Birçok kişi bana geldi, kadınları dövmeyin diyorlar, ama en hayırlılarınız onları dövmeyenlerdir. Ben sizin en hayırlınızım, ben hiç dövmem.”
(Buhârî, Nikâh 93; Müslim, Cennet 50)- 6 ay
Ya herşeye bir kılıf arama sen şu an bahane arıyorsun kabullen yahu bir kere de düşün ve de ki adam haklı. Yani okuyup geçme ne dediğini düşün bir kafan da tartış...
Soran6 ayBuhârî’de “kadın dövülebilir ve meşru kılınır, kadın erkeğin mülküdür, bedeni üzerinde hakkı yok” diye tek bir sahih hadis yoktur. Tamamen uydurma veya ÇARPITILMIŞ ÇEVIRILERDIR
- 6 ay
Dalga mı geçiyorsun canım aynı Buhari de de dövün, kadın cariyedir, o maldır diyor. İki kadının sözü tek bir erkeğin sözüne denktir diyor ve sen inatla Allah'ın sana dediğini anlamayın başka şeylere bakıyor ve inanıyorsun...
Soran6 ayayet şu
Allah’ın, (iki cinse) birbirinden farklı özellik ve lütuflar bahşetmesi ve (mallarından harcama yapmaları) sebebiyle erkekler kadınların yöneticisi ve (koruyucusudurlar). Sâliha kadınlar Allah’a itaatkârdır; Allah’ın korumasına uygun olarak, kimsenin görmediği durumlarda da kendilerini korurlar. (Evlilik hukukuna) baş kaldırmasından endişe ettiğiniz kadınlara öğüt verin, onları yataklarda yalnız bırakın ve onları dövün. Eğer size itaat ederlerse artık onların aleyhine başka bir yol aramayın; çünkü Allah yücedir, büyüktür.
Soran6 ayArapça kelime: وَٱضْرِبُوهُنَّ (wa-ḍribūhunna)
Bu kelime “daraba” kökünden gelir ve Arapçada 20’den fazla anlamı vardır. Burada kullanılan anlam kesinlikle “şiddetle dövmek” değildir.
Günümüz en sahih ve yaygın kabul edilen çeviri/açıklama:
“Serbest bırakın / onlardan uzaklaşın / ayrılın (onları terk edin)”
Soran6 ayOradaki vurmak bizim anladığımız vurmak değil. Serbest bırakmak uzaklaşmak Arapça kelimeleri yanlış çeviriyorlar
- 6 ay
Ya tamam tamam haklısın Sen haklısın ya tamam Sen Allah'ın dediğini s***** et Allah kaideyi alma Allah sana yarına kadar derse desin Benim sana gönderdiğim kitap doğru ondan başkasına ihtiyacın yok desin ama sen onu dinleme Senin dediğin doğru tamam mı Sen haklısın vallahi sen haklısın Allah da yanılıyor Ben de yanılıyorum sen haklısın Buhari pek doğru Kur'an'ı boş ver Kur'an yanlış Kur'an'da yazanlar da anlama da okuma da.
Soran6 ayKuranda kadınlar çok değerli rabbim kadınlara değer veriyor sen alcaltamazsin kadınları. Erkeğin sözüne denk gelir iste maldır cariyedir dövün asla denilmez madem öyle sana kurandan ayetlerle bizzat RABBIMIN SOZLERIYLE CEVAP VEREYIM
Nisâ 1: “Ey insanlar! Sizi bir tek candan yaratan ve ondan da eşini yaratıp ikisinden birçok erkek ve kadın üreten Rabbinize karşı gelmekten sakının.”
→ Kadın da erkek de aynı candan, aynı özden, eşittir.
Soran6 ayHucurât 13: “Ey insanlar! Biz sizi bir erkekle bir dişiden yarattık… En değerli olanınız Allah katında en takvalı olanınızdır.”
→ Değer ölçüsü takvadır, cinsiyet değil.
Bakara 228: “…Kadınların da meşrû hakları vardır, örfe uygun şekilde…”
→ Kadının hakkı vardır, erkeğin üstünlüğü yoktur.- 6 ay
Kızım sen anlamıyor musun anlamak mı istemiyorsun Ben hiçbir zaman kadınlar götüremedim ki buharda yazan şeyleri sana söyledim buharda yazan şeyler ise Allah'ın değil peygamberin mesela yakın olur akraba olsa olur Ne bileyim kuzeni olur bunların amcası olur bu gibi insanların peygamberler hakkında vesaire sözleri onlardan aldığı bilgiler onlardan öğrendikleri falan işte yani toplama bu aslında
Soran6 ay“Cennet anaların ayakları altındadır.” (Nesâî, Cihad 6; sahih) unutma seni doğuran kadın seni büyüten kadın sen kadınları alcaltamazsin vururum sozumuze denk gelmez vs vs diye
“Kadınlara ancak asil ve hayırlı kişiler iyi davranır; onlara ancak kötü kişiler kötülük eder.” (İbn Mâce, Edeb 65; sahih)
Ben kadınları çok sevmenizi tavsiye ederim.” (Tirmizî, Radâ 11; sahih)
“Sizin en hayırlılarınız kadınlarına en iyi davrananlarınızdır.” (Tirmizî, Radâ 11; sahih)
Peygamberimiz hiçbir kadına (ne eşine ne kızına) hiç el kaldırmamıştır ve “Kadınları dövmeyin” demiştir. (Ebû Dâvûd, Nikâh 43; sahih)
Soran6 ayBen senin gibi bir cahille konuşmak istemiyorum yazmaya üşeniyorum senin gibiler lsf anlamaz. Direk kalın kafana belki girer diye ayet gösteriyorum.
- 6 ay
Dediğimi dinlemedin hatta anlamadın o kadar belli ki yazık sana belki 7 defa belki 8 defa söyledim Kur'an'da yazıyor dedim Kur'an sana yeter başka bir şeye bakma yazıyor dedim ama hala inattan bana başka şeylerden başka şeyler gösteriyorsun neyse...
Soran6 ayKurana bakacaksın diyorum bende sana
- 6 ay
Oğlum yazmaya üşenmiyorsun ki sen Google'dan kopyalayıp atıyor musun Bana bildiğinden değil yani keşke bilip de konuşsan
Soran6 ayBen kuranda yazandan başka hicbirseye inanmıyorum. Ama günümüz pislik sozde alimciler ordaki vurun kelimesini yanlış çevirdiler çünkü onlarda erkek olduğu için işlerine geliyor kadınları degersizlestirmek. Ama ben doğrusunu soyliym. Arapça'da vurun sözcüğü Türkçedeki vurma sözcüğüne denk gelmiyor. Ayrılın bırakın anlamlarında (oda namussuzluk yapan kadın icin) sizi doğuran kadın sizi büyüten kadın siz kadınlara kurban olun rabbim bizi öyle seviyorki regl olduğumuzda bile bizi dusunmus bizi bütün ibadetlerden muaf tutmus
Soran6 ayEvet kopyalayıp atiyorum kendimde kuranın anlamini okuyup bitirmis biri olarak burada uzun uzun sana laf anlatmakla uğraşamam direk kuran (allahin sozleri) ni gosteriyorum
- 6 ay
Arkadaşım Arapça zaten bozuk bu değil hani çevirmesi sıkıntılı dediğin gibi bir tane kelimenin 20 tane anlamı olmaz ki a**** bozuk yanlış bi dil zaten bu yüzden de insanlar hep sıkıntı yaşıyor aynı şu anda senin yaşadığın gibi neyse kendine iyi bak kimseye karışma gecenin saat 4.30 olacak neredeyse git yat uyu Allah'ını seversen ya vallahi yeter ya bizi bitirdin be...
Soran6 ayMadem sende kabul ediyorsun anlamı başka neden o zaman cahil gibi vurun kelimesini bana örnek gösteriyorsun erkekleri daha üstün tutmaya çalışıyorsun.
- 6 ay
Allah'ım çok şükür bismillah şaşırıyorum sonunda dediğimi dinledi 25 konuşmadan sonra en sonunda Allah'ın sözlerini okuduğunu kabullenme ve keşke anlasaydı kurban olduğum yemin ederim ömrümü yedin ya Ya var ya neyse canın sağ olsun
- 6 ay
Ben neden erkekler Üstün tutmayı deneyeyim sana onu anlatma sebebim senin ona bakman hani bu yanlış demek istiyorum sana ilk baştan beri yaklaşık 20 defa söylediğim şey şu Buhari vesaire boş ver Kur'an'a bak Kur'an Allah'ın sözleridir ve orada da açıkça belirtmiş ben size yeterim diyor Ben sana bunu demek istiyordum ama sen inatla beni anlamıyorsun ki
Soran6 aySeni bitirmedim sen kendi kendini bitiriyorsun. Seni baban nasıl yetistirmis bilmiyorum büyük ihtimal annene değer vermeyen biriydi. Ama herzaman peygamberimizden örnek almanı tavsiye ediyorum. Kendi karısına kızına çok iyi davranmış bir kez bile vurmamistir. Üstelik cennet annelerin ayakları altında demiş. Allah doğum yapabilme gücünü vermiş kadınlara bu özellik çok kutsal bir kere. Mantıklı şekilde düşündüğünde erkekleri kucumsemiyorum ama kadınların yanında tirs gelirsiniz. Siz anca çalışır eve üç beş ekmek getirir nesli devam ettirmeye çalışırsınız kendinizi doyurmaya çalışırsınız. Bu dünyayı güzelleştiren de kadın, Seni dünyada getiren de kadın
Soran6 ayTamam Buhari bosverelim eee? Kuranı da mı
- 6 ay
Ulan psikolojisi bozuk kadın sen yemin ederim normal değilsin ya Allah belamı versin ya lan nereden çıkartıyorsun böyle şeyleri anlam veremiyorum ki ya Allah'ım ya yemin ederim normal değilsin ya git bir psikiyatristi manyak mıdır nedir gece gece psikolojisi bozuk benim buldum ya herif ben miyim yemin ederim ömrümü yedin ya 3 defa 4 defa mı dedim ben kadınları neden aşağı alayım ben saygı duyuyorum bir insanım diyorum ama inat da yok diyor Sen şöylesin sen böylesin yemin ederim normal değilsin git bir psikiyatriste sana direkt yatış yaptıracaklar
- 6 ay
Sen beni sinir etmek için yapıyorsun değil mi hani akıl yoksunu değilsin bence bilmiyorum 7-8 defa söyledim çünkü anlamıyor olamazsın ya
Soran6 ayAbsnwjmdmd
Soran6 aySen o zaman kötü örnek vermicektin
Soran6 ayBizzat kendin dedin 2 kadının sözü 1 erkeğin sozu etmez vs popondan mı attin
- 6 ay
Yahu ben sana kötü örnek vermiyorum senin baktığın yerden sana ben paylaştım aynı yerden baktım ben de sana demek istediğim şu bak dilimde tüy bitti diyorum ki ona bakma sana demek istediğim şey oydu O yüzden sana ondan örnek verdim hani o yanlış demek istemiştim sana onu aldanma demek istemiştim neden beni anlamıyorsun
Soran6 ayDalga mı geçiyorsun canım aynı Buhari de de dövün, kadın cariyedir, o maldır diyor. İki kadının sözü tek bir erkeğin sözüne denktir diyor ve sen inatla Allah'ın sana dediğini anlamayın başka şeylere bakıyor ve inanıyorsun...
Bir kere akıllı olsan burdan örnek vermezsin- 6 ay
Ya haklısın haklısın vallahi haklısın yemin ederim sen haklısın ya Ya ben haksızım tamam ya lütfen bu konuşmayı burada bitir Yeter lanet olsun Sen haklısın vallahi sen haklısın en haklı sensin
Soran6 ayMezhepleri insanlar çıkardı. Buhari de öyle bisey. Her mezhepte doğru ve yanlışlar var. Ben sana doğru olan kısmından o açıklamayı soyledim sen bana yanlış bir örnekle geldin
- 6 ay
Ya gözünü sevdiğim sen bana oradan ilk başta örnek verdin dedin ki buhariden böyle böyle dedin Ben de sana dedim ki ne hayır dedim bak aynı Buhari böyle böyle diyor orası yanlış ona bakma Kur'an'a bak demedim mi ben sana Sen niye beni anlamıyorsun
Soran6 ayNeyse sonuç olarak kadinlar değerlidir kanka siekwjdmwjdmwjdnwjdmsjmdjwmdjd
Soran6 ayEk not : cenemizle baş edemezsiniz ahahahdhd
Soran6 ayHadi Allah rahatlık versin bay
- 6 ay
Bak canımın içi kurban olduğum bir tanem hayatımın anlamı ablam teyzem Her neyse gözünü seveyim yapma bana bunu yalvarıyorum sana ya yeter ya vallahi yeter Ben istemiyorum sen haklısın sen haklısın vallahi sen haklısın ben haksızım ya bana Daha fazla açıklama yapma rica ediyorum yalvarırım sana elini ayağını öpeyim yeter ya
Soran6 ayHAHAQHJQNSJWJDKDJD
- 6 ay
Tamam ben de onu diyorum sana ya çenenizle baş edemeyiz zaten haklısın ve ben hiç itiraz etmedim ki kadınlar zaten önemlidir yani ben bunu her zaman söylüyorum buna itiraz eden yok ki bunu sen çıkarttın sanki ben kadınlar aşağılamışım gibi Ben sadece senin bana örnek olarak gösterdiğin kitaptaki bir başka alıntıyı sana paylaşmıştım ve orada da şunu söylemiştim buna fazla aldanma bundaki anlamlar pek net değil sıkıntılı Allah sana Kur'an'ı vermiş bu tek ve doğru olan demiş Sen bunun dediğini tut demiş Ben de sana bunu demek istemiştim ama yanlış anladın ve ömrümü yedin iyi geceler, sabahlar Her neyse
Soran6 ayAhshshdjs aferin iyi geceler sanada knks
- 6 ay
Öfffff...
Yapay Zeka Cevapladı
Senin inancına ve bu konuda aldığın karara saygı duymak çok önemli, sonuçta bu tamamen seninle alakalı bir tercih. 🌸 Herkesin aşkı yaşama şekli farklıdır. Peygamber sabrı olan, değerlerine, inancına saygı duyacak biriyle karşılaşman mümkün. Elini tutmadan da kalbinizi birbirine bağlayan çok güçlü duygular yaşayabilirsiniz. 💕 Hani derler ya, "ruh eşim" diye, o insan seni sen olduğun gibi kabul eder. Peki, sence insanlar bu tür konulara sabır gösterebilir mi? ✨
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
23Cevap
Askim umarım sana değer veren bi erkek cikar karşına 🤲🏻🧿
21 Yorumla
Soran6 ayTeşekkür ederim bitanem. İnşallah seninde karşına senden çok çok daha iyileri çıkar. Allah gönlüne göre versin ♡
6 ayE bunu aramıyor mu genelde zaten bizim tayfa:)
11 Yorumla
Soran6 ayHayir. Aksine biriyle görüşüyorum kalabalık bir ortamda. Sarılmaya kalkıyor. Guleryuzle istemiyorum rahat hissetmiyorum diyorum. Saygı duymaları gerekiyorken garipseyip konuşmayı kesiyolar
Aşk İlişkileri konusunda 5b cevap paylaştı. Direk evlen öyle yaşa bence ne yasayacaksan flört falan etme çünkü flört aşamasında ister istemez yaşanıyor birtakım yakınlaşmalar
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)6 ayaynı fikirdeyim ve gorucu usulu evlilik olucak flortmuş felan yok ne cıkars bahtıma ne diyim
17 Yorumla
Soran6 ayGörücü şart değil
Cevap sahibi6 ayneden
Cevap sahibi6 aycanım ben kapalı biriyim bırak flort etmeyi tek başıma gidip gorusmem bile gunah
Soran6 ayHayir ailenin haberi olsun kalabalık bir ortamda görüşebilirsiniz temas etmeden bu şekilde uygun
Cevap sahibi6 aykesinlikle olmaz benim kokum ona giderse zina olur gerek yok gorucu usulu sart gelsin bakarım begenirse alsın
Soran6 ayAbartma istersen kuranda böyle geçmiyor kuran oku
- 6 ay
Benim kuzenim torbacı her türlü pislik var. Sorsan eşi ona layık değil evde eşyaları satmış ot almak için sorsan hala oğlum der o yüzden anne baba oğlum efendi melek gibi biri der inanmayın araştırın görücü usülünde evde kalmış sıkıntılı erkekleri tavsiye ederler hep başınızı yakmayın
6 ayKeşke senin gibi birini bulabilsem az buçuk zeka varsa ve ahlakliysa hemen
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,1b cevap paylaştı.
6 aySitedeki tüm erkekler Müslüman oldu bismillahhh
10 Yorumla Olmayız. Bir erkeğe nasıl davranılması gerektiğini bilmeyen amatör köylü, otursun evinde anasıyla fasulye kırsın
15 Yorumla
Soran6 ayYani ben amatör köylü falan değilim. Ama neden erkeklerle sevinirken profesyonel olan deneyimli bir kadın istersin ki
Soran6 aySen Allahı tatmin ediyormusun ki seni tatmin etmeyen biriyle olmazmışsin
Soran6 ayÇok yazık aklina
- Aşk İlişkileri konusunda 341 cevap paylaştı.
6 ayHerkesin kararlarına saygı duymak lazım. Ama şahsen ben zorluk çekerim böyle bir ilişkide. En doğru olanı bu olsa da.
04 Yorumla
Soran6 ayYani zorluk çekecek pek bisey yok. Eğer niyetin ciddiyse evlenirsin
Soran6 ayCiddi değilse erken görüyorsan sabırla beklersin
- 6 ay
Galiba ben sabırla bekleyen taraftayım...
Soran6 aySabırla ve AHLAKLICA
6 ayseni en sona atarlar evlenmek için takılmak için yanına yaklaşmazlar
07 Yorumla
Soran6 ayAksine herkes beni istiyor guzel bir kızım
Soran6 ayAma tavrımızı belli edince uzaklasirlar tabi ciddi olmayanlar
- 6 ay
neden evlenemedin o zman hala?
Soran6 ayBen gencim şu an evlilik düşünmüyorum 19 yasindayim
Soran6 ayAma tabi dinen dine uygun şekilde kalabalık ortamda biriyle temas olmadan görüşmenin günah olmadığını biliyorum
- 6 ay
kanka erkekler biraz cilveli kız sever dokunabileceği sarılabileceği sen hiç bunları yapmıyorsan muabbeti keser tabi
Soran6 ayYani bende isterim yalan soylemiyim başta abartı buluyordum ama kuranda eger bu şekilde geçiyorsa vardır Allahimin bildiği. Sonucta şeytan küçük şeylerden vesvese veriyorki daha buyuguolsun diye
- Aşk İlişkileri konusunda 1,2b cevap paylaştı.
6 ayNe güzel keşke herkes senin gibi düşünse dünya çok daha güzel bir yer olurdu.. seviyeni asla bozma bence
10 Yorumla Böyle olunması lazım gerek resullahın zamanına göre gerekse sahabe ve islamiyete göre doğru olan bu zaten bir erkeğin kıza ya da kızın erkeğe temasıda uygun değil en doğrusunu yapıyorsun
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 740 cevap paylaştı.
6 ayBende tutmadım ki olurum
14 Yorumla
Soran6 ayNe güzel
- 6 ay
Evlenirim öyle
Soran6 ayHelal olsun ♡
- 6 ay
Teşekkür ederim keşke herkes böyle olsa
Gizli Üye(45 üstü)6 ayhiç elimizi dokunmadan açsan mesala arasına kafamızı sokp y. lasak?
02 Yorumla
Soran6 ayPardon?
Cevap sahibi6 aydoğru anladın. sarılmadan, dokunmadan.. hayatın akışına ters şeyler yazma. ondan sonra yanar tutuşursun. bazı şeyler sofuluğu bozar. şeytan ayrıntıda gizli olmasa hayatın tadı kalmaz.
Gizli Üye(30-35)6 ayKeşke bir Ortadoğu gezisine çıksan. Cumhuriyetin nimetleri size çok fazla geliyor.
03 Yorumla
Soran6 ayAlakası yok bize verilmiş en büyük nimet kuran. Açıp 2 sayfa okumanı tavsiye ederim.
Soran6 ay♡♡♡
6 ayÇok abartı. Ben istemezdim. Tam tersi hoşuma gidiyor mesela
07 Yorumla
Soran6 ayAbartı değil banada başta öyle geliyordu ama şeytan küçük şeylerden vesvese veriyor ki daha büyükleri olsun diye kuranda yazıyorsa Allahin vardır bildigi
- 6 ay
Dinen öyle olması gerekiyor elbette. Ama şunu biliyorum ne kadar baskılarsan o kadar aksi yönde patlama oluyor. Psikanaliz yani
Soran6 ayBen baskıda değilim. Aksine ailem özgür bırakıyor beni istesem istedigimle konusurum. Ama ölümler oldu. Bu beni Allaha dahada yakinlastirdi. Actim kuranın anlamını okumaya başladım. Günde 3 4 sayfa. İlla her gün bir ayet beni etkiliyodu
Soran6 aySonrasında zina kısmına geldim araştırdım kurandan ayetler okudum
Soran6 aySonucta insanlar degil Rabbimin sözleri geçiyor ne yazıyorsa harfi harfine dogru
Soran6 ayAllah bizim kötülüğümuzu istemez var bildigi
- 6 ay
Fizyolojik bir ihtiyaç. İstediğin kadar uzak dur. Yaklaşacaksın bi süre sonra
Aradığımız o değil mi zaten
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 341 cevap paylaştı.
6 ayOlur neden olmasin
Saygı duyulmali bence10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)6 aySenin gibi dinine düşkün biriyse ister.
20 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,3b cevap paylaştı. Nikah yaparak dokunurum ona
02 Yorumla
Soran6 ayHelall
- 6 ay
O zaman istedigimi yaparım ama :)
- Aşk İlişkileri konusunda 3,1b cevap paylaştı.
6 aykuran sana sevgili yap gezmi diyor ne ayaksın sen?
06 Yorumla
Soran6 ayKuran kalabalık bir ortamda ciddi niyetle temas olmadan görüşebilirsiniz diyor
- 6 ay
onu öyle demiyor kurana iftira etme. ailen izin verecek o şekilde seni görür konuşur. sen kendin manitacılık yapamazsın.
Soran6 ayBu sekildede olabilir aynen?
- 6 ay
ailen izin verirse baş başa kapalı olmamak şartıyla seni görür. hatta saçını gösterebilir vucudunu belli edecek kıyafele son karar öncesi görümede karşısına çıkabilirsinde fetva vardır. ama bu dediklerim kendin sevgili yap gez şeklinde şeyler değil. ailenden izin istenir ziyaretine gelirler bir görüşme aklın yatarsa 2. sonra olur gibi diye fikir oluşursa o saç kıyafet dediğim olur. sonrası zaten nişan vs nikaha kadar gider..
Soran6 ayAilem izin verirse ( ama eğer benim gibi ailesi sorun çıkartan bir aileyse bunu Allah görüyor) şart değil. Onun dışında aileye söylemek kötü bisey değil. Baş başa olmamak lazım kalabalık ortamda. Bu gayet uygun dinen
- 6 ay
g0tünden fetva çıkarma ailesi sorunmuş cartmış curtmuş sen bakire başından nikah geçmemiş kızsın aile rızası olmadan evlilik görüşmesi yapamazsın. git fıkıh oku. hele kurana göre falan gibi kurana iftira laflar etme. ben hadisi kuranı ezbere yakın bilirim arapçamda var 4 mezhebe göre islam fıkhı tarihide okudum.
Aşk İlişkileri konusunda 669 cevap paylaştı. Kuranda internet de gezmekte yasak
02 Yorumla
Soran6 ayHerseyin usulü var.
- Aşk İlişkileri konusunda 379 cevap paylaştı.
6 ayDirek evlenelim derim valla
05 Yorumla
Soran6 ayHelal olsun
- 6 ay
Yani Allah'tan korkan birini bu devirde bulmak zor hiç düşünmem ananla babanla konuş gelip isteyelim
Soran6 ayDhdjjd. Hemde cok zor. Yani kimse saygı da duymuyor. Ama ben yinede doğru bildiğimden şaşmam. Kuranda ne yazıyorsa harfi harfine dogrudur
Soran6 ayIsteyemezsin çünkü gönlümde biri var dhdjhdd
- 6 ay
Hesaptaki değil nasipteki olur her zaman diyorum bende size haha
6 ayÖnemli olan sosyal medyada ne yaptığı
00 Yorumla
6 ayMaşaAllah 😍😍
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,3b cevap paylaştı.
6 aytecrübeli severim
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)6 ayBiraz konuşursam kandırırım seni
06 Yorumla
Soran6 aySanmıyorum
Cevap sahibi6 ay
Cevap sahibi6 aySesli cevap verdim dinle bakalım
Soran6 ayGuzel bir kızım beni beğenen çok. İstesem birsuru kişiyle konusurum. Ama kuranda ne yazıyorsa onu uyguluyorum. Biriyle görüştüm kalabalık bir ortamda. Bana sarılmasını istemedim rahat değilim dedim guleryuzlu şekilde. Çok garipsedi. Çok begeniyordu beni ama ertesi gün konusmayi kesti niyetle alakalı bu
Soran6 ayBu devirde ki erkeklerin çoğunun niyeti kötü
Cevap sahibi6 ayMerak ettiğim bir şey var
- Aşk İlişkileri konusunda 10b cevap paylaştı.
6 ayOlurum.
10 Yorumla
6 ayolunur bence
10 Yorumla
6 ayBiz kaşar seviyoriz
03 Yorumla
Soran6 ayEvlenme kimseyle
Soran6 ayEvleneceğin insan da kasar olsun
- 6 ay
😅😅😅😅😅
Gizli Üye(18-24)6 ayTesettürlü müsün
12 Yorumla