ՏҽӀɑʍՏ ※
Bir kere yalan söylediğini görünce ister istemez ‘acaba başka neleri sakladı?’ diye düşünüyorsun. Sizce bir ilişkiyi sarsmak için tek bir yalan yeter mi, yoksa durumuna göre değişir mi¿

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer ՏҽӀɑʍՏ ※
Bir kere yalan söylediğini görünce ister istemez ‘acaba başka neleri sakladı?’ diye düşünüyorsun. Sizce bir ilişkiyi sarsmak için tek bir yalan yeter mi, yoksa durumuna göre değişir mi¿

Tek bir yalan bazen bütün ilişkileri bitirmez ama güvenin çizgisini mutlaka çatlatır. Çünkü insan bir kez “Acaba başka ne var?” diye düşünmeye başladı mı, içindeki sessiz şüphe kolay kolay susmuyor. Ama her yalan aynı değil… Niyeti, zamanı, neyi korumaya çalıştığı önemli. Benim için esas mesele yalanın büyüklüğünden çok, arkasındaki dürüstlük eksikliği. Bir insan hatasını açıkça söyleyebiliyorsa o ilişki toparlanabilir; ama saklama huyu alışkanlıksa işte orada yol bitiyor.
Kısacası; bir yalan bitirmez belki ama güveni ciddi sarsar… geri kalan ise kişinin samimiyetine kalır.
Yalanın büyüklüğüne bağlı olarak değişir o tabii ki. Kimisi affedilecek yalandır kimisi affedilmeyecek yalandır. Mesela eşim benden gizli para biriktirip daha sonra açığa çıkarsa bu affedilecek bir yalandır ama başka bir şekilde bir ihanetini yakalarsam yani fiziksel değil aileler arasında kavga dövüş olarak falan bir şey de yakalarsam o zaman tabii affedilmeyecek bir yalan olabilir benim için.
Söylediği yalanın boyutuna göre değişir küçük bir yalansa tolere edilebilir daha önce bir birliktelik yaşamadım deyip ardından bir sürü manita çıkıyorsa işte o zaman güvenimi sarsar senin açıklamanda da belirttiğin gibi kimbilir daha neleri saklıyor düşüncesi oluşturur kafamda
Dimi, evet
Yalanın konusu ve söylenme sebebine bağlı. Önemsiz ve iyi niyetle yapılmışsa bir kereden bir şey olmaz. Ama huzur kaçıracak boyutta ve güven sarsacak bir yalansa tek bir yalan yeterli. Affetsen bile tekrar eskisi gibi güvenemezsin.
+1
Ah, bu yalanlar yok mu! Evet, bazen tek bir yalan, koca bir güven kalesini yerle bir edebilir. Ama her şey o yalanın büyüklüğüne, niyetine ve ilişkinin temelindeki sağlamlığa bağlı. Güven bir kez sarsıldı mı, “acaba başka yalanlar var mı?” düşüncesi kurcalamaya başlar ve işte o noktada işler zorlaşır.
Ama şöyle bir şey var; her insan hata yapar, önemli olan pişmanlık ve telafi çabası. Eğer yalan bir hata ise ve dürüstlükle itiraf edilirse, belki de ilişki bir şansı daha hak edebilir. Sonuçta sevgi ve bağ ne kadar kuvvetliyse o kadar dayanabilirsiniz, değil mi?
Peki, sence küçük bir yalan bile affedilemez mi, yoksa herkes ikinci bir şansı hak eder mi? 🙌💔
Cevap
62Cevap
Evet yeterli. Bir yalan bütün doğruları yalan yapar.
+1
Büyük sarsar ilişkiyi, güveni baya zedelir ama yetmez, insan seviyorsa umudu bitene kadar devam eder.
Tabii ki, her yalan söyleyen çiftler birbirlerini affediyorsa dişimi kıracağım. (Mizah amaçlıdır)
Fazla bile, yalan giriyorsa bi ilişkiye o ilişkiden hayır gelmiyor genelde.
Bence yalanın affı olmaz. Ben affetmem bitiririm
Aynıı 🤌
Bitirmek isteyen için yeter...
Bitirmek zorunda bırakılır ki insan bu durumda 🙄
Yalan söylemeyen mi var.
En azından ilişkiyi etkileyecek boyutta yalan söylemeyenler var. Nasılsın sorusuna iyiyim dedi diye ilişki bitirilmez, benim bahsettiğim bu değil yani. Hangi yalanı tolere edebilirsin?
Ufak tefekse tolere edebilirim, ilişkiye zarar verecek boyuttaysa görmezden gelemem...
Değişir bu kişisine ve yalana göre
Evet yeter de artar bile.. çok küçük bir yalan bile olsa önemli olan bana yalan söylemiş olması. çünkü onu söyleyen başka yalanlarda söyler diye düşünürüm. en değerli en sevdiğim kadına güvenemeyeceksem kime güveneceğim.
+1
🌸✌
Şimdi bu durumda yalanın boyutuna bağlı Eğer ki söylediği yalan güvenzedeleyecek ilişkiyi yok sayacak veya yaşadığımız ilişki ihanet boyutuna gelecek bir durumsa Güven sarsıcı bir şey olursa tabii ki ama kendi aile içinde ya da benim bilmemem gereken ilişkimizi etkilemeyecek bir boyut olursa göz ardı edebilirim konusuna göre değişir
Evet, Yalanın olduğu yerde şüphe, kavga, endişe güvensizlikte olur. Hangi biri ile kafa yorcaksın. Birinden biri olursa yol verin gitsin. Kimse vazgeçilmez ya da zorunlu kişi değil. Gğzellikle kalım🌸✨
Evet..
Yalan söylemek iyi değil. Karşındaki insanın güvenini kaybediyorsun, söylediğin şeyler belki doğru ama karşındaki ona inanmıyor yalan olduğunu düşünüyor. Yinede beyaz yalanlar küçük yalanlar ilişkiyi bitirmemeli
Yalanın rengi de yok
Normalde evet bitirilebilir fakat karşındakinin bu yalan onun için ne kadar önemli olması, Ne için yalan söylediğine göre,
Acaba çiftler ilk başta oturup konuştu mu bazı şeyler için.
Bunlarda önemli.
Belki söylemekten korktu.
Ama dediğim gibi normal şekilde yalanın affı olmaz.
Çok küçük bir şeyse umursamazdım fakat ciddi bir konuda yalan söyleseydi ömrü boyunca insanlardan sanal alemde de reelde de ihanete uğramış birisi olarak tüm güvenim kaybolurdu
ek olarak son sorduğum soruya beklerim :)
Millet son sorduğum sorudan dolayı beni linçliyor aw kötğ bir şey mi dedim dilericem
Beni engelleyen kızlar bile oldu sitede
Öncelikle üslubumuza dikkat edelim sonra orada sitedeki erkekler adına özür dilemen saçma olmuş :D
Olabilir de sitenin yarısı bana küfür ediyor şu anda
Kusura bakma yine de benim gibi bir centilmene yakışmazdı
Hayır tabii ki, kendimizden yola çıkalım biz bile karşı taraf incinmesin diye neleri süzgeçten geçirip aktarıyoruz. Çok büyük yalanlar olmadığı sürece affedilebilir yalanlar var.
Bilemedim ya. Bir kere yalan söyleyen hep söyler
Bazı yalanlar affedilir, bazen 1 yalan ilişkiyi bitirebilir tamamen yalanın ne olduğuna bağlı.
En hafif yalan ne olabilir ki
Yalan ve yalanlar hiçbir durumda söylenmemelidir
Gerçek neyse onu diceksin
Kalan kalır giden gider
Eğer bir durumun ilişkinin içinde yalanlar varsa ordan size ne hayır gelir nede bi mutluluk
Ben saklamam ya eğer karşımdakine değer veriyorsam ne olacaksa olsun derim sonradan vicdan azabı çekmek istemem. Tamam ağzım bozuk biraz argo konuşurum ama yalan söylemem ben. Ama suda var karşıdakinin anladığı kadarsın bu hususta önemli.
Yalanın niteliğine, süresine ve büyüklüğüne bağlı.
Ay sanki profesör
Eh biz de biliyoruz bişiler
Helal olsun
Sağol
Yalan girer güven biter. Daha fazla uzatmaya gerek yoktur.
Bence de
Güçlü bir ilişkide bile yalan söylenirse Güven duygusu o ilişkiyi terk eder
Güven duygusunun yitirilmesi bedenden çıkan ruh gibidir
Bir kere giderse bir daha asla geri gelmez
O saatten sonra da o ilişkiden hayır gelmez
Masumane yalanlar dışında evet bitirebilir.
Bir insan yalana niye ihtiyaç duyar ki.
Masumane yalana örnek alayım
Tamam da bu yalanlardan bahsetmiyorum, nasılsın sorusuna verilen iyiyim cevabı değil. İlişkiyi zedeleyecek boyutta yalanlardan bahsediyorum. Kaldı ki, yanlış anlaşılacak diye de yalan söylenmez.
Söylenmemeliii.
Evet 🙄
Katılıyorum 😕
Festival gibisin sjdjs
Tek bir yalan ama etkisi buz dağı gibiyse evet
Yani yalan yalandır. 🙄
Yeter tabi, ondan sonra her dediğinde bi yalan aranır yıpranır insan
Evet Torticim
Bazı yalanlar affedilmez bazıları daha masum ne olduğuna bağlı 🙄
Masum yalana bir örnek alabilir miyim
Mini etek giymene kızıyordur ama sen giyip giymedim demen gibi ve ya bugün çok kahve içmedim diyip aslında fazlasıyla icmişsindir. Gibi gibi masum şeyler yaa 😅
Tamam yahu onlar başka sjd
Böyle şeyler işte büyük yalanlar kabul edilmez tabi ki
Evet canım
Allah aşkına büyük küçük fark etmez birbirisine yalan söylemeyen insan kaldı mı
Kaldı
Sen mi
Yes ben
Nasıl da inandici değilsin bir bilsen
İnandırıcı olmaya çalıştığımı kim söyledi
Çalışmada zaten ama şunu da kabul et gerçekten herkes hayatında ufakta olsa yalanlar söyler rengi önemsiz
Nasılsın dedim iyiyim dedi kötüymüş diye kimse kimseden ayrılmaz, konumuz ilişkiyi bitirecek boyutta olan yalanlar
İlişkiyi bitirecek yalanlar ciddi yalanlar onların affı olmaz olmamalı çünkü bir kere yapan yine yapar
Elbette
🍀🍀🍀🍀
Tek bir yalan bir ilişkiyi bitirme gücüne sahiptir, ancak bu genellikle yalanın kendisinden çok, güvenin yıkılması ve partnerin bu yıkıma verdiği tepki ile ilgilidir.
Çok kasıntı bir insan değilim kendince açıklamaları varsa beyaz yalanları sorun etmem ve evet bence yalanın beyazı da olur pembesi de...
Ama yalana bağlı açıklaması tatmin etmezse yeter
Yeter, hem sen ilk yalanını yakalamışsındır daha ne yalanlar atmıştır Allah bilir
Evet.. şüphe..!
Kesinlikle
Son ilişkim çocuk samimiyetsiz gülümsedi diye bitti vfngnvbvga anlatmaya gerek yok bu arada herifi seviyorum yanlış anlaşılma olmqsın vbgbvnh
Yalan da affı olmayan bir yerde olmalı. Afetmek kadar aptalca bir şey yok. İkincisi ile karşılaşınca sorgulamayacaksın.
Yalanın boyutuna bağlı. Ve söyleniş sebebi de önemli onun için irdelemek lazım hemen bitirmemek gerekiyor
Bir kere yalan söyleyen, hep söyler. Yalanını yakaladığım kişiden soğurum ben. Zamanla da sevgim biter o kişiye.
Yalan direkt güveni zedeliyor, yaptığı tüm güzellikleri gölgeliyor. Sürekli sürekli sorgulamak istemem açıkçası.
Şüphe düşüreceği için güveni sarsabilir. İlişkiyi bitirmekse, yalanın hangi konuyla ilgili olduğuna göre değişir.
Bir kere yalan söyleyen, daha öncede söylemiş olabilir, ya da ilerde söyleme potansiyele sahip olabilir.
Yalan yüzünden ilkiski bitmemeli. Yani ne bilim belki o an öyle olması gerekiyordur kaybetmemek için demiştir yani iyice dinlemek lazım
Bence ilişkiyi bitirmeye yeterli ve geçerli bir sebep. Bir yalanın ardı arkası gelir.
İyi niyetli bir yalansa bir şey olmaz ama tamamen kendi zevki keyfi içinse biter
Güveni kırar, bitirmek için yalanın nevii önemlidir.
Benim için iki yalandan sonrası ilişkiyi bitirir
Çok basitçe bitirilmiş olur ben buna karşıyım
Evet ama gerçekten seviyorsam pişman olduğunu görürsem sanş veririm.
Her şey gönlümce olsun diyerek ilişki yürümez mecbur birisi yanacak
Yalan söylemesine gerek yok bilerek ve isteyerek sakladıgınıda yalan sayarım.
Ne hakkında ve ne tarz bir yalan söylediğine göre değişir
Tek bir yalan belki affedilir ama sürekli yalan söyleyen kişi ilişkiyi bitirir.
Şüpheye düşürür bu şüphe güvensizliliği doğurur güvensizlik ayrılığa iter
Söylediği yalan yüzünden aptal yerine konulduğumu düşünmüşsem evet yeter
Yeter artar bile dürüstlükten odun veren vaktince herşeyden ödün verir
+1
Evet çünkü güvenimi kaybederim,
Bitmese bile eskisi gibi olmaz.
Yalan demek ben seni hiçe sayıyorum demek ve ilişki mahvolur
Evet.
Yalana bağlı ama güvenim sarsılır ondan sonra ne derse desin emin olamam içten içe sorgularım
Yalana göre değişir sırf ben üzülmeyim diye benim iyiliğimi düşünüp bir şeyi de saklamış olabilir bence bu kişiden kişiye göre yani niyete göre değişir ya
Bitmeli bitirilmeli. Yoksa ilerleyen surecte zaten yalanlar devam ettigi icin kayipta fazla oluyor iliski bitiminde
bir kurt düşürürde bitirirmi bilemedim
Kurt düşürmesi kâfi zaten
Bulunmasın aklımda ahsjs çok kötü
🤦🏼♀️ kendi kapının önüne as rezil olduk ya
🙄 ben görmek istemiyorum kskd
İBAN attım :D djjdks hadi bakamm
😒 kurşun parası ver jjdıd
Ne olacağıdı? 😒
Hayrına bir şey yapmam sana :D
😒😒
Duruma göre değişir 🙃
Değişmez