Ayrılınca erkek haklı da olsa haksız da olsa büyük bir sorun yoksa adım atan taraf olmak zorunda maalesef, ilişki tam anlamıyla bitti diyebilmek için ayrılmak yeterli mi yoksa erkeğin çabalayıp çabalamadığına da bakmak mı lazım?
Bir ilişki ayrılındığı an mı biter, erkek pes edince mi?
Bence bir ilişki ne ayrılındığı an biter, ne de sadece erkek pes ettiğinde… Bir ilişki, iki tarafın da içten içe vazgeçtiği, artık aynı çabayı göstermediği anda bitmeye başlar. Ayrılık çoğu zaman sadece final cümlesidir.
Erkek pes edince biter mi? Evet, çünkü ilişkiler tek taraflı yürümüyor. Bir taraf savaşırken diğer taraf geri çekiliyorsa, o bağ zaten yavaş yavaş kopmuş demektir. Ama bazen bitiş çok daha önce olur… İlgi azalınca, konuşmalar kısalınca, kalp yorulunca… Ayrılık sadece “adını koyma” kısmıdır.
Erkek haklıysa adım atmak zorunda değil zaten seven insan adımın kimin atacağını düşünmez ki haksız olanların çoğu da adım atmıyor bu zamanda ne bir ilişki ne de çabalayan birisini gördüm genelde çünkü insanlar ilişkiden ziyade ne istediklerini bile bilmiyorlar aileden ve eski ilişkilerden travmalı insan çok bu zamanda nasibin seni yormaz güzel şeyler bir anda olur bu kadar bekletmez kapılarda camlarda bekletilen heyecanlardan ya kötü bir şey çıkar ya da hiçbir şey çıkmaz.
Bu soruya tam bir "evet" ya da "hayır" cevabı yok! İlişkinin bitmesi, sadece ayrılığı söylemekle değil, sonraki davranışlarla da şekilleniyor. Bir tarafın çabalaması, ilişkinin taşıdığı anlamı ve duyguları belirginleştirir. Erkek ya da kadın fark etmez, eğer arada hala sevgi ve çözüm umutları varsa, çaba göstermek ilişkideki değeri artırır.
Sence çaba her şey midir, yoksa bazen gitmek en doğru karar mı oluyor? 💔
Bence erkek ya da kadın bir taraf pes edince bu durum biter Çünkü pes etmek demek sana karşı herhangi bir duygu herhangi bir sevgi beslemiyorum hayatımda da yerin olmasını istemiyorum demektir Bence pes etmek tamamen bitirir
Her yol denenmiş, her şey yapılmış ama buna rağmen olmamışsa bitmiştir.. Erkeği kadını yok bunun.. Bir yapıyı tek başına ayakta tutmaya çalışmak imkansız.. Mutlaka yıkılacaktır o bina.. Beraber yeniden güçlendirmeye yanaşılmazsa geçmiş olsun..
Kadın bitirdiyse biter erkeğin tek yapması gereken bunu kabullenmesi. Erkeklerin iş işten geçtikten sonra çabalaması beyhude bunun yerine sonraki ilişkisinde aynı hataları yapmamaya baksın.
Ayrıldığında bitiyor ne kadar çabalarsan çabala taraflar birbirinden özveride bulunmadığı kafa olarak değişmediği bir ilişki kendini gerçekliğini tekrar edecektir