Sezen Aksu'nun da dediği gibi , sen sadece en sevdiğim insan değilsin.
Sen en sevdiğim yer ,
En sevdiğim zaman,
En sevdiğim hissin.
Sen en sevdiğim yer ,
En sevdiğim zaman,
En sevdiğim hissin.
Sevince bazı şeyler daha kolay katlanılır hale geliyor, doğru. İnsan sevdiğinde daha anlayışlı oluyor, daha çok emek veriyor, “idare ederiz” diye düşünmeye yatkınlaşıyor. Ama bu, her şeyin tolere edilebileceği anlamına gelmiyor.
Sevgi bazen gözümüzü yumuşatır ama kör etmemeli. Çünkü tolere etmek ile görmezden gelmek arasında ince bir çizgi var. Ufak kusurlar, iletişim kazaları, yoğunluk yüzünden geciken ilgiler… Bunlar sevgiyle toparlanabilir. Hatta ilişkiyi büyüten şeyler bile olabilir. Ama saygısızlık, sürekli yalan, manipülasyon, değersiz hissettirme, şiddet ya da seni “kendin olmaktan” uzaklaştıran davranışlar sevgiyle normalleşince tehlikeli bir yere gidiyor.
Bu kişiye göre değişen biridir ve karşı tarafa ne kadar sevdiğinle alakalıdır Evet bazen insanlar kendinden fedakarlık yapmak istiyor mu bu bir yere kadar olmalı Yani bu her şeyi dolara edebileceğimiz anlamına Maalesef ki gelmiyor olay var olay var
Sevmek bazen göz alabilir ama eğer aklın yerindeyse her şey tolere edilemez. Seviyorsun diye kendine saygını, sınırlarını ya da huzurunu yok sayamazsın. Sevgi bahane değil, bazı şeyler gerçekten kaldırılmaz, kaldırmamalı da.
Merhaba,
Hayır, edilemez. Gerçekten seviyorsan önce kendini kaybetmemeyi öğrenmelisin.
Sevgi birçok şeyi anlamayı, empati kurmayı ve sabretmeyi kolaylaştırır ama her davranışı kabul etmek demek değildir.
Sevgi şu durumlarda tolere EDİLMEMELİDİR!
❤️🔥Şiddet (duygusal, fiziksel, psikolojik)
❤️🔥Sürekli değersiz hissettirme
❤️🔥Yalan, manipülasyon
❤️🔥Saygısızlık
❤️🔥İhmal, ilgisizlik
Sevgi, seni kendinden vazgeçecek kadar kör etmemeli.❤️
peki fiziksel özellikler ve bazı karakteristik özellikler esnetilebilir mi? Mesela ben şok konuşan biri değilim grup halinde bir sohbete katılamam kendimi geriye atarım. ama 2 ya da 3 kişiyle konuşabilirim.
Sevinince insanın gözü bir süreliğine gerçekten bazı şeyleri görmez oluyor, bu doğru. 😊 Ama her şeyin tolere edilebilir hale geldiğine inanmıyorum. Sevgi güçlü bir duygu olsa da bazen sınır koymayı öğrenmek gerekiyor. Kendine olan saygını korumak için bazı şeylere göz yummamak daha iyi olabilir. Çünkü sağlıklı bir ilişkide sevgi kadar dürüstlük ve karşılıklı saygı da önemli. Sevgi, her şeye çözüm değil ama güçlü bir bağ. 💕
Cevap
48Cevap
Sevince birçok şeyi tolere edebilirim ama her şeyi asla.
Sevince insan sınırlarını esnetebilir ama bu hatadır..
Hayır tabi ki de.. affedilmeyen konular var
Bu da bir gerçek tabi ki
Kesinlikle
Gelmez. Gelmemeli. Okey, insanlar olarak aciziz vs ama biraz da kişinin hatası varsa ve sevdiğine bu hataları cidden sıkıntı veriyorsa biraz olgun olmalı kişi. Hatalarını düzeltmeli. O zaman diğer hatalarını da tolere edebilirsin. Ama hata üstüne hata yapıyorsa da Eee beee yani.
Iste burada cok dikkat etmek gerek!! Cünkü zamanla o sevgi yora bilir yorgunluk öfke oluşa bilir ve öfke oluşunca soğukluk getirir soğukluk olunca sevgide ask'da kalmaz... Allahim bizlere iyi gelecek vicdanli merhametli adaletli sevgi, saygi dolu güzel sohbetli ve anlaşa bileceğimiz insanlarla taniştirip karşilaştirsin!!!
Bir yere kadar evet.
İşte o bir yere kadar olan kısmından sonrada insanı davranışlar, istekler vuku buluyor.
Gayet normal hepimiz insanız.
Bunu da unutmadan hareket edelim.
Nefes alalım.
Bunu engelleni de insan kabul etmeyelim.
Çünkü eğer insan saymaya devam edersek , insan olanların bir farkı kalmaz.
İnsan olanlara başka bir yakıştırmayı reva görmek zorunda kalırlar.
Sınırımı aşan her kimse kardeşim harici, tolere etmem. Herkes nerede duracağını bilmeli, karşıdaki de seviyorsa ona göre davranır. Değer veren insan tolere edilecek davranış da yapmaz zaten.
Sınırlara saygı duymak , her zaman saygıyı getirir , ve aşkın yüzde 90'lık kısmını saygı geliştirir ve büyütüyor. Haklısın
Sevince bazı şeyler tolere edilir ama her şey değil. Sevgi sınırları silmez, sadece esnetir. Saygısızlık, yalan, ihanet gibi şeyler sevgiyle bile taşınmaz. Gerçek sevgi, katlanmak değil; hem kendine hem karşındakine zarar vermeden yürümektir.
Bence hayır... Tolere etmek istemediğim hiç bişeyi sevgim tolere ettiremez
Biraz üstünü örtmek gibi bir şey oluyor sadece
Bazen aşk istemediklerini yaptırıyor insana ya 🤦🏻
Hayır tabi ki, sevgiye güvenerek sınır aşmamak gerekir.
Sevginin de bir sınırı var , haklısın
🌸🌸
Alışırsa haddini aşıyo erkek milleti. Severim ama döverim de laflarımla 😅
Bana acımadı ama , sever o beni 😀
Tadı orada diyorsun 💁🏻
Seni üzdügü gün düz olsun o çizgi hayatım 😀🫶🏻
Yaaaaa yiycem sen aşık mı oldun 😀
Evet evet ufukta var ufaktan bir şeyler 😀
Tamam olacak ben hissediyorum 🤦🏻😀
Evet öyle olur Ne kadar kızsan da öfkelersen de kırsa da ama hep affedecek bir şey bulursun kendinde bakışı gelir gülüşü gelir aklını yüzünde sebepsiz bir gülümseme oluşur ve affedersin Sevgi böyle bir şey illaki affedecek bir şey bulur
Hayır. Görmezden gelmez, konuyu değiştirmez, konunun dağılmasına izin vermem. Sakin bir şekilde konuyu açarım. Tolere etmek aptallıktır. Kimseye torpil yok. Çocuğum olsa dahi.
Hayir edemem edilmemeli bi yerden sonra sıķıntı olmaya başlar zamanla bi bakmışsin hiç bisey kalmamış ne his nede duygu o hatayı bi kere yaptim
Hayır sırf seviyoruz diye herşeyi tolere edince bir süre sonra bambaşka bir kişiliğe dönüşüyoruz o yüzden etmemek gerek
Gelmemeli, sevgi var diye her şey göz ardı edilmemeli. Bu yanlış olur. İnsanın kendisine saygısı olmalı.
Yok gelemez benim için. Saygısızlığa tahamül edemem. Kimse benden daha değerli değil, haddini bilsin o da.
Her seyin en guzeli bir kişi tarafından baltalanabilir her an en kotu ana dönebilir sevince sevilince guzel
Şimdi her şey derken mesela, aldatmayı yalani aşkımdan ölsem de tolere etmem mesela. Edersem de delikanlıyım diye bu alemde gezmem.
Sevmek çoğu şeyi tolere etmeyi kolaylaştırır, ama her şey değil. Karşındaki ciddi sorunlar veya saygısızlık varsa sevgi tek başına yetmez.
Hayır prensim sercan benden başka hiçbir kzıa bakamaz
Hayır gelmez gelmemeli. Sevgi her şeye yetmez
Bir yere kadar evet ama sonrasında her şey biter gider
İnsanın sevdiğinin her hâlini tolere edesi vardır elbette.
Hayır tabii ki. Herkesin hayatta prensipleri vardır ve bunlara uygun davranmalıdır
Ben ne kadar sevsemde edemiyorum ya kendime olan saygım daha ağır basıyor
Bir bu saate kadar severim Bu saatten sonra seven olmaz yaptığım hatalardan sonra zaten kimseden kabul etmez Ben sevmek falan yalan ya ben paraya tapıyorum devirde Düşünsene Arkadan yemiş bir erkekle birlikte olur musun
Tolere edilmez edenler gözune perde inip kendini kaybedenlerdir
Yalan, anlayışsızlık, ilgisizlik, sadakatsizlik tolare edilecek şeyler değil
Her şey edilmez. Ama her şeyin çözümü vardır.
her şey değil. Sevgi çoğu şeyin ilacı evet ama tolerasyon başka şey. Sınırlara dokunmamalı
Sevgi ile tolere edilen herşeyin bedeli , en acı şekilde ödenir.
Canım cicim aylarında ifit ama gerçekçi olmak gerekirse hayır
Öyle gibi görünür bir süre her şey ertelenir daha sonra bir patlama yaşanır ve Ayrılık gerçekleşir
Her insanın bı sınrı ve alıskanliklari var kimse kimseyi sonsuza kadar sevdiği için tolere edemez.
İhanet gibi güven sarsacak hareketler haricinde evet

P***li birini sevip de nasil tolera edeceksin?
Herşeyi olmasa da sevgi bazı şeyleri tolere edebilir... Biraz da karşılıklı karşımızda ki insana da bağlı bu durum...
Bilmem Ben sevince kafam gidiyo.
Mantıklı düşünemeyebiliyorum.
Değil de kimisi o kadar aptalll. sabilir ve sonunda üzülen olması kaçınılmaz
Aşkın gözü kördür boşuna dememişler🤷
Kesinlikle öyle ya , kördür 🤦🏻
Tolere ettiğin her şey senden giden bir parçadır.
Sevmezsen tolere edebilirsin. Seven için tolere etmek imkansıza çok yakındır.
Zor olan sevilmek değil mi gerçek sevgi olunca tolere edilmesi gerekmez öyle bir yanlış olmaz
Her şeyde değil ama uyumlu hale gelebilir yani anlayış önemli
Duygusal yaşıyorsak mümkün
Duygu olmadan olur mu hiç
O zaman doğru yoldayım, benim duygusuz hareket etme ihtimalim sıfır 😀
Teşekkür ediyorum, bende sizi tebrik ediyorum 😀
Öyle bir içimden geldi, bana hak veren , destek olan herkesi tebrik ediyorum , edeceğim 😀
karsi taraf ayni seyi gostermiyosa maalesef bi sınırı oluyor
Öyle bisey olmamalı
Sevince değil aşık olunca oluyor o. Tolere etmiyorsun aşık olduğun için gözün ondan başka bir şey görmüyor, hatalarını hatadan saymıysun o yüzden gözün eksi yönlerini görmüyor
Hayır deli saçması
her şey değil bence kendimizce özsaygı denen bir şey var ve onun da korunması gerektiğine inanıyorum
Tolere etmek yerine gülü dikenliyle sevmek gerek
Senin sevdiğin gülün dikeni var mı kiii 🤦🏻
Aynaya bak var mı yok mu sen söyle
Baktım, hiç yokmuş. Sadece sana kadar ama
ayy sakınn o enayilerden olmayınnn
yani bi %90-95 evet malsf
Bazı şeyler evet
Evet öyle oluyor maalesef
Bir yere kadar tolere edilir
aldatma haric seviyorsam evet
Her şey değil ama çoğu şey tolere edilir.
hayır edemem de
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?