Aşkı bitiren şey bence tek bir olay değil, küçük küçük biriken duygular. Bir gün uyanıp bitti demiyorsun aslında; için için azalıyor, kırılıyor, yoruluyor. Bir noktadan sonra aynı heyecanı, aynı bağlılığı hissetmeyince insan kendine dürüst davranmak zorunda kalıyor. Ben şöyle düşünüyorum Aşk zaten canlı bir şey, beslenmesi gerekiyor. İlgisizlik, değersiz hissettirme, sürekli gerilim veya umursamazlık olunca aşkın gücü yavaş yavaş tükeniyor. Sonra da dönüp bakınca demek ki bitesi varmış, bitmiş diyorsun. Çünkü gerçekten biten şey, içinde artık sevdiğini besleyecek bir enerji kalmaması bence.
Bencillikle başlar, çünkü bencilliğin başladığı yerde saygısızlık ve ilgisizlik de başlar. Bir taraf hep verici, anlayışlı ve fedakar olunca değesizleşmeye başlar. Fedakar olanın sabrı da aşkı da tükendikçe soğur, aşkı beslemeyi bırakır, böylece iki taraf da birbirinden uzaklaşmaya başlar ve aşk yavaş yavaş biter
Aşkı bitiren şey tek bir sebep değil, genelde birikmiş sorunların sonucu oluyor bence 💔. Ama saygısızlık ve ilgisizlik, en tehlikeli olanlar. Çünkü bencillik de aslında ilgisizliğin bir türü. Partnerine değer verilmediğini hissetmek, aşkta çöküş getiriyor… 😔
Ekran karşısında ne kadar zaman geçiriyorsun mesela? İlgini paylaşıyor musun? Bu görseldeki gibi bir ilişki ne kadar sağlıklı olabilir sence? 🧐
Her şey bir şekilde toparlanır ve halledilir de, ilgisizlik halledilir, bencillik değişebilir, saygısızlık unutulabilir vs ama vefasızlık ve ihanet Aşkı öldürür.
Her ne olursa olsun iletişimsizlik. Sessiz kalına bir “aşk” daima kayıp eder. Aşk seslidir, gürültülüdür. Eğer sessiz kalınıyorsa orada duygu bitmiştir demektir. Bu yüzden şayet partneriniz sessiz kalıyorsa artık bilin ki orada ya bi kırgınlık var ya da genellikle ilgisizlik var.
İhanet, saygısızlık vs hepsi bu sessizliğin ardından gelir. Yani aldatan bir insanda aşk çoktan bitmiştir bu yüzden önce sessizlik olur sonrası sonra oluşur.
Aşkı bitiren en büyük şey saygısızlık ve ilgisizliktir. Bencillik de önemli bir etken ama karşındaki insanı anlamamak, değer vermemek ve sürekli ihmal etmek aşkı söndürür. İlişki karşılıklı emek ister; saygı ve ilgi kaybolunca hisler de zamanla tükenir.
Hepsi voltrani oluşturur o vakit biter şimdi Voltran ne arkadaş diyen olacak kısaca 5 robotun birleşmesinden oluşan daha büyük bir robot takılmayın bizim dönemin esprisidir paralari birleştirelim ortam yapalım demek yerine voltrani oluşturur bizim nesil ortamı öyle yapar
Aşkı bitiren şey genellikle güvenin kaybolması, iletişimsizlik ve ilgi eksikliğidir. Sevgi tek başına yeterli olmaz saygı, anlayış ve emek de gerekir.”