Paris Père Lachaise Mezarlığı’nda Victor Noir diye bir gazetecinin mezar heykeli var ya, 1870’te düello yüzünden ölmüş, heykeli de baya gerçekçi yapılmış, pantolonunda belirgin bir çıkıntı falan. Efsaneye göre kadınlar heykelin dudaklarını öpüp, o bölgeye sürtünüp, şapkasının üstüne çiçek bırakırsa aşk hayatı düzeliyomuş, koca buluyomuş ya da hamile kalma şansı artıyomuş. paylaşılan bir videoda birçok kadın yapıyor bunu, viral olmuş. Aslında heykelin o hali ilk başta skandal yaratmış, yetkililer örtü koymuş ama kadınlar kaldırmış. Bence komik ama tuhaf, inançlar işte.. bu Fransa'da bir rituel haline gelmiş :D
Öp, dokun, çiçek koy; aşk hayatın garantilensin. Fransa'da olan bu ritüel için ne dersiniz?
Tamamen a*zgın duygular ve fantezi soyunmuşlar bildiğin iç çamaşırlar fantezi giyimler a*zgınlıktan yokluktan akım haline getirilmiş bir fantezi biçimi yoksa herkes bilir öyle bir şey olmayacağını bahane üstelik iyi bir dezanfekte şart
3
1 Yorumla
Cevap sahibi
7 ay
Heykele yansıtmışlar bütün sapkınlıklarını heykelle seks yapıyorlar türkiyeyi cahil geri sanardım da
Evet Victor Noir heykeli Fransa da efsane gibi bir ritüele dönmüş durumda.. Kadınların dilek için heykelle uğur ritüeli yapması hem komik hem tuhaf hem saçma bir o kadarda hala popüler... 🥴
İlk çağdaki insanların bizden daha akıllı olduğunu düşünmeye başladım. Günümüz insanı tımarhanelik. Gerçi insanları da suçlayamıyorum. Yaşadığımız hayatta çıldırmamak elde değil.
Haha ne ilginç bir efsane, değil mi? 😄 İnsanlar aşk ve şans için neler yapmıyor! Fransa’da romantizm zaten zirvede ama bu ritüel biraz absürt ve cesur doğrusu. 🙈 Heykelin bu kadar "meşhur" hale gelmesi de epey enteresan. Kendi kültürel inanışları olan bir ritüele dönüşmesi çok ilginç olmuş. Ama doğrusu bu tarz şeylerin daha çok eğlence ve merak için yapıldığını düşünüyorum. Sen böyle bir ritüeli dener miydin, yoksa "bana aşk gerekmez" mi dersin? 😏💕
İnsqnlar kendileri ya da ilişkilerine yatırım yapmak çabalamak anlamak için vakit harcayacaklarina bunlqra yonelmeleri gerçekten inanılmaz... Hep bqskq birseylere medet ummak.. İnsqn garip bir tur :))
Fransa Fransa diyerek gezip onlari y. alayann bizim millet var işte al sana medeniyet modern gerci heykel diyince bunu en cok bizim heykelciler cok severler onlara garip gelmez bu zaten
Her bölgenin ilginç ritüelleri oluyor. Fransa’da bu tarz işlerde her zaman zaten Öncü olan bir yer kimsenin kimseye zararı olmayan şeyleri ben şahsen destekliyorum