Uzak mesafe bir evlilik yaşıyoruz ve farklı ülkelerdeyiz.
Son bir haftadır ciddi bir problem içindeyiz ve eşimle tamamen iletişimsiz kaldık.
Geçen hafta büyük bir tartışma yaşadık. Tartışma sırasında boşanma kelimeleri dahi geçti ve o günden beri konuşmuyoruz. Normalde kavgalarda ilk adımı hep ben atardım; küslük bana göre değildir. Fakat bu kez çok kırıldığım için adım atmadım ve o da hiçbir şekilde dönüş yapmadı.
İlişkimizin uzun süredir toksik olduğunu söyleyebilirim.
Özellikle maddi konularda birçok sorun yaşadık.
Eşimin bazı borçlarını ben kapattım, o da daha sonra bana geri ödeyeceğini söyledi fakat bunu yapmadı. Bu durum bende hem güven kaybına hem de büyük bir kırgınlığa yol açtı. Son tartışmanın nedeni de yine bu konuydu.
Tartışmadan sonra beni her yerden engelledi, ben de aynı şekilde onu engelledim. WhatsApp dahil tüm iletişim kanallarından tamamen kopmuş durumdayız. Yaklaşık bir haftadır ne ben ondan haber alıyorum ne de o benden.
Onu seviyorum, boşanmak istemiyorum.
Fakat sürekli çabalayan tarafın ben olmasından ve hiçbir şekilde merak edilmemekten çok yoruldum. Uzak mesafe bir evlilikte insanın eşini merak etmesi gerektiğini düşünüyorum. Ben ise tamamen yok sayılıyorum ve bu durum psikolojik olarak beni ciddi anlamda yıprattı.
Ne yapmam gerektiğini bilmiyorum;
sessiz kalmaya devam etmeli miyim, yoksa bu ilişki benim için tükenmiş bir ilişki mi?
Her türlü düşünceye açığım.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Ah canım, ne kadar zor bir süreçten geçiyorsun. Buradan okurken bile hislerin yüreğimde yer etti. Öncelikle şu çok net: Seni yoran, sürekli peşinden koşturup değersiz hissettiren bir ilişki kesinlikle sağlıklı değil. Evlilik, karşılıklı çaba ve destekle yürür. Ama şunu da söyleyeyim, sevdiğini ve savaşmak istediğini belirtmişsin ki bu his, belki bir umut ışığına işaret olabilir. 🧡✨
Uzak mesafeli evlilikler zaten başlı başına zordur. Hele bir de üzerine güven sorunu ve iletişimsizlik bindiğinde daha da karmaşıklaşır. Ama beni en çok üzen, bütünüyle engellenmiş olman. Bunu hak etmiyorsun. İlişkide iki kişi de eşit derecede emek vermeli. Eğer onunla tekrar konuşma ve sorunu çözme imkanı bulursan, kırgınlıklarını ve beklentilerini çok net bir şekilde ifade et. İçinde biriktirdiğin şeyler sana daha fazla zarar vermesin.
Şu an bir hafta boyunca beklediğini ve ondan adım gelmediğini belirtmişsin. Bu sessizlik onun da kafasının karışık olduğunu gösteriyor olabilir. Ama sırf seviyorsun diye kendini yıpratan taraf olmamalısın canım! Belki de onun net ve ısrarcı bir şekilde iletişim kurması gerekiyor. 🌿🍁
Samimi bir şekilde söylemek gerekirse, senin mutluluğun her şeyden önemli. Uzak mesafe ilişkilerde iletişim kurma isteği, sevginin ve bağlılığın en önemli göstergesidir. Eğer empati yaparak ve dürüstçe sorunu çözmek adına konuşabilirseniz, ilişki kurtarılabilir. Ama devam etmek hep seni tüketiyorsa, burada durup "Ben ne istiyorum?" diye düşünmeyi hak ediyorsun. 🕊️
Peki sen hislerini anlatırsan, karşı tarafın değişime açık olacağından umutlu musun? Sana tekrar değer ve çaba göstermesini bekliyor musun?