10 yıllık evlilik bitiyor , yardım?

Arkadaşlar merhaba , biz severek evlendik ,10 yıllık evliyiz - 2 adet çocuğumuz var , arada bir kavga ederiz bu kavgada ise son yıllarda susan taraf genelde ben olurum ama patlama noktasına gelince ise karşı tarafa zarar vermeden öfke problemi yaşarım. Eşim beni eski sevgilileri ile kıyas yaptı bu son kavgasında , zaten küfür ve hakaret çok ediyor. Bu süreçlerde elimden gelenin en iyisini yapmaya çalıştım , ev işlerine vs ama her şey daha kötüye gitti. kolundan tuttuğum için bana uzaklaştırma aldırdı ve bu çok ağrıma gitti Boşanma dilekçesi verdi , dedimki bı aile terapistine gidelim hayır seni asla istemiyorum dedi. 2 haftadır ayrıyız ve bana seni özlemedim bile yokluğun hissedilmedi hiç dedi. Bende artık yoruldum veren taraf olmaktan ve kendimi geri çekmeye karar verdim , kendisi hiçbir hatasını kabul etmiyor ve yıllar önceki şeyleri söyleyip duruyor. Ayrılmak istiyor sonuçta yanımda zorla tutacak bir halim yok. Ama gurursuzlasip yine ariyasim geliyor ama bunu birçok defa yaptım ve hep ters konuştu. Ben yuvamın dağılmasını tabiki istemiyorum ama bütün problem benmişim gibi davranılması ve tek taraflı hatalı gibi davranılması artık zoruma gidiyor. Bende bosanacaksan ben kağıdı imzalarim dedim artık ama cabalamaktan vazgeçtim. Ne yapmam gerek kafam çok karışık. Alkolum, kumarim, karı kız ayağım, şiddetim yok ama yinede değersiz hissettirildim. Ne yapayım sizce vazgeçmek mi vazgeçmemek mi

10 yıllık evlilik bitiyor , yardım?