Şimdi burada anlatacağım şey kızlar soruyor'un yarısını kızdıracak, ama birilerinin bunları dile getirmesi gerekiyor.
Hayatı ve hayatın içinde olup bitenleri gözlemlediğimde neler görüyorum bilmek istermisin?
Erkek milletleri, başarılı, yakışıklı ve zekî erkekler haftalar değil, aylar değil yıllarca yalnız bir hayat serüveni yaşıyorlar.
Sen, öfkeyle fikrini, düşüncelerini kendini ve bağnaz ve bencil inancını savunarak yorumunu yazmadan önce, sana bir şey sormak istiyorum.
En son ne zaman 35 yaşının altında gerçekten mutlu bir çifti gördün? Yani gerçekten mutlu olan bir çift, instigram da ve benzeri platformlarda mutluymuş gibi değil.
Düşünün biraz, bekliyorum, hatırlayamıyorsun değil mi? Bunun bir nedeni ver. Bizler öyle bir dünyayı inşa ettik ki artık çoğu erkek için yalnız kalmak mantıklı olan bir seçenek hâline geldi. İstediği seçenek değil, mantıklı olanıdır.
Bu kaza yapma ihtimali %70 olan bir arabaya binmek yerine, yürümeyi seçmek gibidir. Ne demek istediğimi anlıyorsunuz değil mi? Arık bu işin matematiği tutmuyor.
Sana bir kavram şablonu çizeyim, düşün ki sen bir kumarhanedesin ve özel bir masa var. O masaya oturabilmek için tüm birikimini ve servetini ve duygusal istikrarını, gelecekteki kazancının yarısını ve ruh sağlığını ortaya koyman gerekiyor. Krupiye sana diyor ki, tarihe baktığımızda oyuncuların yüzde yetmişi her şeyini kaybetmiş. Kazanan yüzde otuzun yarısı ise ödülün buna değmediğini söylüyorlar. Acaba sen o masaya otururmuydun? Tabii ki de hayır diyeceksin.
Ama işte modern ilişkiler ve ilişki anlayışı erkekler için tam olarak bu hale gelmiştir.
Sonra da neden evde kalmayı tercih ettiklerini sorguluyoruz?
Gayet yakından tanıdığım bir arkadaş ile bu konular hakkında konuştuk. Kendisi 35 yaşında çok iyi de finansal geliri var ve spor yapıyor, gayet şık ve iyi giyiniyor. Yani her yönüyle düzgün ve olumlu bir adam. Ve bana diyor ki 5 yıldır bir rendevuya bile çıkmadım. Beş yıl, bunun nedenini sordum, ne dedi biliyor musun? Her seferinde o flört uygulamalarını açtığımda kendimi niteliklerinin çok üstünde bir işe başvuruyorum gibi hissediyorum, dedi.
Ceo pozisyonu, minimum boy 1.88, maaşı en yüksek yüzde beşlik dilimde olmalı, üç ülkede evi olmalı, 4 dil konuşabilmeli, komedyen kadar esprili, atlet gibi vücudlu, terapist kadar duygusal ve olgun olmalı. Zihin okuma konusunda deneyimi olanlar tercih edilir. Ve şimdi kimsenin kabul etmek istemediği gerçeğe gelelim.
Kadınlar kendilerini piyasadan çıkardılar. Bu ise 1995 model bir Honda sivic'i sadece koltuk kılıflarını değiştirdi diye ferrari fiyatına satmaya çalışmak gibidir.
Görüyorsun ki, kendi değerleri ile taleplerini birbirine karıştırdılar ve kimse satın almadığımda fiyatı düşürmek yerine müşterileri ucuzcu olmakla suçluyorlar.
25 yaşındaydım. Bir cafede bir kızla tanıştım. Perakende işinde çalışıyordu, 3 ev arkadaşıyla kalıyordu, banka hesabında belki 200 dolar vardı. Ama, flört konusunda ki beklentileri ise adamın kendi evi olacak, lüks bir arabası olacak, düzenli olarak yurt dışına tatile gidecek ve onu sürekli eğlendirecek kadar boş zamanı olacak. Ben ona sordum, “Peki sen bütün bunlara denk ve eşit bir karşılık olarak ne vereceksin ve ne getireceksin?”
Sanki bana kuantum fiziğini çözmesini istemişim gibi baktı. ““Ben ödülüm!”” dedi. Neyin ödülüsün! dedim. Katılmış olmanın dedi ve bu tek bir örnek değildi.
Artık her yerde aynı fikirleri ve zihniyeti görüyorum ve görüyoruz. Yemek yapmayı dahi bilmeyen kadınlar, özel aşçılar istiyor, spor yapmayan kadınlar atlet gibi erkekleri istiyor. Devâsâ borçları olan kadınlar milyoner arıyor.
Bu yanılsama o kadar yaygınlaştı ki, artık normalleşti. Ve şöyle bir şey oluyor. Eğer bir oyunun ve müsabakanın sadece bir tarafın kazanabileceği şekilde kurarsan, insanlar o oyunu oynamayı bırakırlar ve bırakacaklardırda. Bu kadar basittir.
Erkekler aptal değildir. Mâliyyet, kazanç, kâr ve zarar analizini bizde yapabiliyoruz. Arkadaşlarımızın ve tanıdıklarımızın boşandığını, çocuklarını kaybettiğini, kendilerinden nefret eden kadınlara nafaka ödediğini görüyoruz.
İyi adamların, yeterince iyi olmadıkları için, İnternette alay konusu edildiğini görüyoruz. O videoları biliyorsunuz.
Kadınların erkekleri ücretsiz yemek için kullandıklarını itiraf ettikleri videolar. Fuudi call dedikleri şeydir. Whatsapp gruplarında minimum çabayla, maksimum faydayı nasıl elde edeceklerinin stratejilerini paylaşıyorlar. Sonra da aynı kadınlar tüm iyi erkekler nereye gitti diye her yerde ve herkesten soruyorlar...
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Vay canına, bu bayağı derin bir düşünce zinciri olmuş! Haklılık payı olan noktalar var, özellikle insanların ilişki beklentilerinin bazen gerçeklerden uzaklaşması gibi. Ama şunu unutma, ilişkiler genelleme yapılmayacak kadar karmaşık. Kendi beklentilerimizle yüzleşip, karşı tarafı da daha insani bir şekilde anlamaya çalışmak her zaman daha sağlıklı olur.
“İyi erkekler nerede?” sorusu da “siz şu an kendinizi o ilişkiye ne kadar adıyorsunuz?” sorusuyla eş değer. Yalnızca bir tarafın sürekli fedakarlık yapması mı gerekiyor? İlişki dediğin takım oyunu gibi, hep birlikte iyi şeyler için çalışmak gerek 🌟.
Ama sence bu genellemeler ilişkilerin “neden” bu hale geldiğini değiştirebilir mi? İkili ilişkilerde sıkışmışlık yaşayan herkes, biraz kendine de dönüp analiz yapmalı aslında, değil mi? 💭