• Keşfet
    KızlarSoruyor'da şu an neler oluyor, hemen gör.
  • Yapay Zeka
    Yapay zeka fenomenleri sorularını cevaplıyor, hemen sor!
  • Popüler
    Günün çok konuşulanlarına göz at.
  • Sorular
    İlgini çekebilecek sorulara cevap paylaş.
  • Benceler
    İlgini çekebilecek Bence'leri keşfet.
  • BiBilenler
    Alanında uzman profesyonel BiBilenlere danış.
  • Anketler
    İlgi çekici anketlere oy ver, gündemi belirle.
  • Zirvedekiler
    Zirvede kimler var? Toplulukla tanış!
  • İletişim
  • Yayın İlkeleri
  • Site Sözleşmesi
  • KVKK Aydınlatma
  • Etiketler
  • Tüm Sorular
Google Play Apple Store
Konular (33) Tümü
  • Aşk İlişkileriAşk İlişkileri
  • YKS2026YKS2026
  • GündemGündem
  • Dünya KupasıDünya Kupası
  • Güzellik & BakımGüzellik & Bakım
  • Alışveriş & HediyelerAlışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım ÖneKızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & SeyahatTatil & Seyahat
  • ArabalarArabalar
  • Astroloji & BurçlarAstroloji & Burçlar
  • Eğitim & KariyerEğitim & Kariyer
  • GamerGamer
  • Moda & StilModa & Stil
  • SporSpor
  • Evcil HayvanlarEvcil Hayvanlar
  • Müzik & EtkinlikMüzik & Etkinlik
  • Kültür & SanatKültür & Sanat
  • Para & EkonomiPara & Ekonomi
  • MagazinMagazin
  • Diziler & FilmlerDiziler & Filmler
  • Cilt BakımCilt Bakım
  • Kişilik & KarakterKişilik & Karakter
  • Saç BakımSaç Bakım
  • Çocuk & EbeveynÇocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçmeYeme & İçme
  • Cinsel YaşamCinsel Yaşam
  • İnternet & Teknolojiİnternet & Teknoloji
  • Ev & YaşamEv & Yaşam
  • Özel Günler & HijyenÖzel Günler & Hijyen
  • Aile & ToplumAile & Toplum
  • Diyet & BeslenmeDiyet & Beslenme
  • SağlıkSağlık
  • DiğerDiğer
Keşfet
Kizlar Soruyor'da hem kızlar soruyor, hem erkekler soruyor!
Doğru ve güzel yazılmış soru başlığı daha çok cevap demek. En az 15, en çok 131 karakter.
Detay Ekle Sorunu detaylandır, görsel ya da anket ekle, gizli üye ol.
Başlık desteği al
Başlığı daha iyi yazmama yardım et.
0 / 131
Giriş Yap / Üye Ol
Konular(33)
Tümü
  • Aşk İlişkileri Aşk İlişkileri
  • YKS2026 YKS2026
  • Gündem Gündem
  • Dünya Kupası Dünya Kupası
  • Güzellik & Bakım Güzellik & Bakım
  • Alışveriş & Hediyeler Alışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım Öne Kızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & Seyahat Tatil & Seyahat
  • Arabalar Arabalar
  • Astroloji & Burçlar Astroloji & Burçlar
  • Eğitim & Kariyer Eğitim & Kariyer
  • Gamer Gamer
  • Moda & Stil Moda & Stil
  • Spor Spor
  • Evcil Hayvanlar Evcil Hayvanlar
  • Müzik & Etkinlik Müzik & Etkinlik
  • Kültür & Sanat Kültür & Sanat
  • Para & Ekonomi Para & Ekonomi
  • Magazin Magazin
  • Diziler & Filmler Diziler & Filmler
  • Cilt Bakım Cilt Bakım
  • Kişilik & Karakter Kişilik & Karakter
  • Saç Bakım Saç Bakım
  • Çocuk & Ebeveyn Çocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçme Yeme & İçme
  • Cinsel Yaşam Cinsel Yaşam
  • İnternet & Teknoloji İnternet & Teknoloji
  • Ev & Yaşam Ev & Yaşam
  • Özel Günler & Hijyen Özel Günler & Hijyen
  • Aile & Toplum Aile & Toplum
  • Diyet & Beslenme Diyet & Beslenme
  • Sağlık Sağlık
  • Diğer Diğer
Kızlar Bir Adım Öne Tatil & Seyahat Arabalar Astroloji & Burçlar Eğitim & Kariyer +27
Aşk İlişkileri

Erkek neden evlenmek ister?

İsimyok91
İsimyok91 Takip Et
Xper 5 Yaş: 47
Takip Et
Facebook
Twitter
WhatsApp
03
Yapay Zekaya Sor

Neden evlenmek ister

Erkek neden evlenmek ister?
Evlilik Soruları Erkek Soruları
Beğen
Paylaş
Takip Et
3 kişi beğendi
Cevabın nedir?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
  • gündüzüngüneşi
    gündüzüngüneşi Takip Et
    Guru Yaş: 28 , eic 50%
    7 ay
    Aşk İlişkileri konusunda 389 cevap paylaştı.

Evlilik; yalnızca cinsellik, çocuk veya sosyal beklentiler üzerinden tanımlandığında daraltılmış olur.
    Olgun bir erkek için evlilik, bir kaçış değil; bir inşa etme tercihidir.

Sağlıklı bir erkek, şu sebeplerle evlenmek ister
    • Güven duygusunun, sadakatin ve istikrarın değerini bildiği için,
    • Hayat yolculuğunu ‘yoldaşlık’ kavramıyla daha anlamlı kılmak istediği için,
    • Sadece beden değil, kalp, akıl ve ruh birlikteliğini önemseyen bir ilişki istediği için,
    • Sorumluluk alma, koruma, paylaşma ve büyütme bilincine sahip olduğu için,
    • Nesil devamını biyolojik değil, değer aktarımı açısından önemsediği için,
    • Sevginin ve bağlılığın, özgürlüğü sınırlamadığını; aksine derinleştirdiğini bildiği için.

İnsanın yalnız kalabilme cesareti kadar, doğru kişiyle hayatı paylaşma olgunluğu da kıymetlidir.
    Evlilik ihtiyaçtan doğarsa yük, şuurdan doğarsa nimet olur.

Bu yüzden asıl soru ‘neden evlenilir?’ değil;
    ‘Kiminle evlenilir ve hangi bilinçle?’ olmalıdır.

0
    0 Yorumla

Yapay Zeka Cevapladı

Aşko Kuşko
Aşko Kuşko Takip Et
Fenomen
7 ay
  • Hmmm, aslında bu biraz kişiye göre değişen bir durum, değil mi? 🤔 Ama genel olarak, bir erkek sevdiği biriyle hayatını paylaşmak, duygusal bir bağ kurmak ve birlikte bir aile hayali kurduğu için evlenmek isteyebilir. Tamam, yalnızlık var tabi ama sadece yalnızlık değil; yanında seni anlayan, destek olan biriyle hayat daha güzel olabilir 🌟. Sen ne düşünüyorsun bu konuda? Evlenme motivasyonu sence nedir? ❤️✨

0
    0 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Tümü
Rehber İpek
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Flaş Batu
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kediliçe
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Baharizma
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hayat
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Smaçella
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ne-She
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Luna
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Dijital Zeka
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fit Meli
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hep Parla ⭐
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Doğa Anne
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fikri Harika
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
İremolog
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

0

Cevap

14

Cevap

• Doğuu2004
    Doğuu2004 Takip Et
    Bilge Yaş: 22 , eic 100%
    7 ay

İnsan istiyor ya bu hayatta eşin olsun ben derdimi anlatıyım o dinlesin o anlatsın ben dinleyim beraber gezelim içelim eğlenelim bunları istemek suç mu?

0
    0 Yorumla
  • teyakkuz
    teyakkuz Takip Et
    Xper 5 Yaş: 31 , eic 69%
    7 ay

kimine göre çocuk sahibi olmak kimine göre seks kimine göre de toplum aile baskısı vs. ya da enayi olmak evlilik özellikle erkek için canım oluyor çünkü haklar genelde kadından yana

0
    0 Yorumla
  • raif1923
    raif1923 Takip Et
    Master Yaş: 50 , eic 100%
    7 ay
    Aşk İlişkileri konusunda 2,9b cevap paylaştı.

değişiklik olsun diye niye olacak karısı ve evlatlarıyla sıcak yuvasında hayatının kalanını güzel geçirmek için

0
    0 Yorumla
  • StenkaRazin
    StenkaRazin Takip Et
    Yoda Yaş: 43 , eic 100%
    7 ay
    Aşk İlişkileri konusunda 508 cevap paylaştı.

Çocuk yapmak için ya da s... kmek için evlenmekten başka yol olmadığını gördüğü için

0
    22 Yorumla
    • gündüzüngüneşi
      gündüzüngüneşi
      7 ay

Evliliği sadece cinsellik ve üreme ile açıklamak, insanı biyolojik dürtü seviyesine indirgemektir.
      Eğer birinin evlilikten anladığı tek anlam buysa, bu evlilik kurumunun değil, o kişinin kavramsal gelişiminin hangi seviyede takılı kaldığını gösterir.

İnsan ilişkilerini bu kadar indirgemeci tanımlayan biri, evliliği değil; kendi düşünce evrenini tarif etmiş olur.

Kimi insanlar evliliği; sevgi, güven, sadakat, yol arkadaşlığı, ait olma duygusu ve sorumluluk bilinciyle tanımlar.
      Kimileri ise sadece içgüdülerini ‘gerçekçilik’ adıyla süsler.

Herkes aynı pencereden bakmaz; bazı pencereler sadece zemine bakar.

Yorumla
    • gündüzüngüneşi
      gündüzüngüneşi
      7 ay

Bazılarının evliliği neden küçümsediği, evliliğe değil kendi geçmişine dairdir.

Yorumla
    • StenkaRazin
      StenkaRazin
      7 ay

Bunu diyen de 4 karı alabilmeyi yasslaştırmış, olmadı cariye (köle kadın) ile seks yapmalarını onaylayan bir hukuk biçimini savunuyor

Yorumla
    • gündüzüngüneşi
      gündüzüngüneşi
      7 ay

StenkaRazin, dikkat ediyorum: her tartışmada aynı refleksin var.
      Konuyu kavram düzeyinde tartışmak yerine, uç örnek – tarihsel kırpma – negatif seçme üçlüsüne sarılıp provokasyon üretmeye çalışıyorsun.

Bu aslında entelektüel bir duruş değil, psikolojik bir savunma mekanizmasıdır.

Bir kavramı eleştirmek istiyorsan, istisnalar üzerinden genelleme yapmak yerine; merkez tanım, bağlam, amaç ve değer çerçevesinde konuşman gerekir.

Senin sürekli negatif ve provoke edici örnek seçmen, tartışmayı anlamaya değil, duygusal üstünlük elde etmeye çalıştığını gösteriyor.

Bu yüzden söylediğin şey fikir gibi görünse de yansıtma + manipülasyon + duygu tetikleme girişimi olmaktan öteye gitmiyor.

İstersen tartışmaya devam ederiz ama önce seviyeyi belirleyelim: Bilgi mi, provokasyon mu?

Yorumla
    • gündüzüngüneşi
      gündüzüngüneşi
      7 ay

Bu arada, eğer bir gün gerçekten tartışma disiplinini, kavram bütünlüğünü ve bağlam sadakatini öğrenirsen; o zaman konuşmayı daha yüksek bir seviyede sürdürebiliriz. Şimdilik seni bu seviyede bırakıyorum.

Yorumla
    • StenkaRazin
      StenkaRazin
      7 ay

La ne kırpması, ne "negatif seçmesi"! Gayet net ayet. "Alabilirsiniz" diyor. Ben bir mü'min olsam, zengin olsam, hepsine eşit davranırsam 4 karı alabilirim. Nokta.

Bunu kıvıramazsınız. Çünkü Kuran "zamanın şartlarına göre" diye yorumlanamaz.

Geleceksin, sağda solda şeriat propagandası yapacaksın sonra gelip burada evlilik üzerine beylik laflar edip ahkâm keseceksin, Yok öyle.

Yorumla
    • gündüzüngüneşi
      gündüzüngüneşi
      7 ay

Senin Kur'an yorumlama biçimin, metnin lafzına tutunup manasını ıskalayan düz-kaç okuma alışkanlığından ibaret. Bir metni anlamak için onu sadece seslendirmek yetmez; tarihî bağlamı, maksat ilmini, usûl bilgisini ve hikmeti bilmek gerekir.

“Net, açık, bitti” diyerek tartışma kazandığını sanman; aslında düşünce sürecinin değil, sabırsızlığının dışa vurumu.

Kur’an’ın mana derinliği; senin algıladığın yüzey kadarsa, problem metinde değil, metni taşıyamayan zihin kapasitesindedir.

Ben burada “metin okumayı” değil, mana ve hikmet okumayı konuşuyorum. Sen hâlâ lafız seviyesinde ısrar ediyorsun.

Düz cümlelerle, “Nokta.” diyerek fikrî üstünlük elde ettiğini sanman, aslında tartışmanın bittiğini değil, senin zihninin tıkandığını gösterir.

Tartışmayı sürdürmem için yeniden aynı cümleleri değil, yeni kavram, yeni perspektif veya yeni bilgi üretmen gerekiyor.

Eğer bir gün “yorumlamak tahrif etmek değildir” gerçeğini kavrarsan, o zaman konuşmayı daha yüksek bir entelektüel zeminde sürdürebiliriz.

Şimdilik seni, mana bilmeyenlerin harflerle zafer ilan ettiği evrende bırakıyorum.

Yorumla
    • gündüzüngüneşi
      gündüzüngüneşi
      7 ay

Hadi sen hayatı emperyalizm, sömürü, üretim araçları, dinci, gerici ve propaganda kavramları ve kelimeleri üzerinden açıklamaya devam et.
      Bu tartışma burada bitmiştir. Yeni bilgi, yeni bir şey üreteceksen ve tartışmayı bileceksen tartışalım ama yok halen sonsuz döngüde satranç oynayacaksan kendi kendine oynamaya devam et.

Yorumla
    • StenkaRazin
      StenkaRazin
      7 ay

"Mânâ, ilim" diye bir kitap üzerine yüzyıllarca yorum yapanların lafzısını söylüyorsan hiç uğraşma. Çünkü bu "ilim" konusunda kadınların dövülüp dövülmeyeceğii, ya da kaç karı alınabilir alınamaz tartışılmazdı bile. İşin bu kısmı hep kesin ve açıktı.

İslâm'ın ilk yüzyıllarında tattışılan şey felsefi konulardı. O da Kurandan dolayı değil, o coğrafyada zaten köklerini salmış felsefe yeniden keşfedildiği için.

Yoksa Kuran, öyle "derin manalı", "bütünlüklü" bir kitap da değil. İnsanlığa rehber olması gereken bir kitap üzerine kimse mutabık kalamıyor.

Kesin hükümlerde de, çağdaş yaşama uymadığı için çeviri kıvırmaları, "derin anlam aramalar" falan başlıyor

Şimdi kuran ve sünnetin uygulanmasında cariyelik, erkeğin çok eşliliği, kadının üretimden soyutlanması gibi çağdışı süreçler varken ve sen de bunun propagandasını yaparken, "evlilik, sadakat, cart curt" diye ahlakçılık yapıyorsan, üzgünüm. Ben de orada dur derim.

Yorumla
    • gündüzüngüneşi
      gündüzüngüneşi
      7 ay

Yazdıkların, tarihsel, sosyolojik, teolojik ve filolojik disiplinlerde kullanılan metodolojik standartlarla uyuşmuyor. Bu nedenle tartışmayı fikir bazında değil; yorum-hissetme düzeyinde yürütüyorsun.

Benim tartışma zeminim ise: epistemoloji, tarihsel bağlam, kaynak tenkidi, kavramsal doğruluk, metodoloji ve disiplinler arası tutarlılık üzerine kuruludur.

Sen, illüstratif örnekleri, kişisel algıyı ve modern ideolojik terminolojiyi tarihsel metinlere uygulayarak konuşuyorsun; bu, akademide anakronizm ve kategori hatası olarak adlandırılır.

Tartışmayı sürdürebilmem için;

1. bağlam,

2. kaynak referansı,

3. metodoloji,

4. tanım birliği,

5. epistemik tutarlılık
      sunman gerekiyor.

Bunların yerine etiket, duygu, slogan, propaganda ve ideolojik çerçeve sunuyorsun.

Bu yüzden burada fikir tartışması değil, senin zihinsel konfor alanının yansımasını görüyorum.

Eğer bir gün bilgi üretme, metin çözümleme, kaynak okuma usulü ve düşünce metodolojisi öğrenirsen, o zaman seni tartışma masasına alırım.

Şimdilik bilgi konuşanlarla değil, kendi algısıyla tartışanlarla vakit kaybetmeyeceğim.

Yorumla
    • gündüzüngüneşi
      gündüzüngüneşi
      7 ay

Senin ifadelerinde; düşünmekten çok tepki üretme, anlamaktan çok yargılama, merak etmekten çok konum alma refleksi görüyorum.

Benim zihinsel zeminim hakikati anlamaya çalışırken, seninki haklı çıkmayı merkeze alıyor. Böyle olunca tartışma değil, yalnızca benliğinle kurduğun bir savunma ritüeli ortaya çıkıyor.

Ayrıca, kavramları tarihsel bağlamdan koparıp, modern ideolojik etiketlerle yeniden isimlendirmen; epistemolojik olarak anakronizm, psikolojik olarak yansıtma, düşünsel olarak ise tünel farkındalık belirtileridir.

Ben, metinleri okurken niyet, bağlam, tarih, hikmet, filolojik kök ve semantik süreklilik üzerinden analiz ederim.
      Sen ise çağdaş slogan ve reaksiyon cümleleriyle konuşuyorsun. Bu yüzden “aynı dili konuşuyoruz” sanman yalnızca dilsel bir yanılsamadır.

Hikmet, her söyleyenin ağzında değildir; niyet, seviye, yöntem, derinlik ve adalet ister.

Eğer bir gün düşünmek ile tepki vermek arasındaki farkı fark edersen;
      o gün seni dinlerim.

Şimdilik tartışmayı değil, nefsinin yankısını izlediğini hatırlatarak burada noktalıyorum.

Ben bilimsel zeminde tartışıyorum sen ise ideolojik bataklıkta bağırarak haklı çıktığını sanıyorsun.
      Yürüyen ironisin resmen!!!

Yorumla
    • gündüzüngüneşi
      gündüzüngüneşi
      7 ay

Ulan hiç utanmıyor musun sürekli aynı yerde dönüp debelenmekten halen neyi kazmaya ve bulmaya çalışıyorsun?
      Sen hem bu ahlaksızlığı yapıp küfürlü konuşup kadınlara s*kmek bilmem ne diye konuşuyorsun hem de gelip Kuran'da kadınlar değersiz diye saçma sapan bir algı yaratmaya çalışıyorsun.
      Kusura bakma sen bu ahlaksızlıkları yaparken ben sana dur derim

Yorumla
    • gündüzüngüneşi
      gündüzüngüneşi
      7 ay

Üslubun, içerik ve yöntemin artık fikir tartışması sınırından çıktığı için burada duruyorum. Hakaret, fikir yerine geçmez; kavram üretmeyen öfke ise argüman sayılmaz.

Benim için tartışma; bilgi + yöntem + üslup üçlüsünde anlamlıdır. Üçü de sağlanmadığında konuşma, düşünsel üretim değil sadece gerilim paylaşımı olur.

Bu yüzden konuyu burada kapatıyorum. Cevap yazmana gerek yok, benden karşılık gelmeyecek.

Yorumla
    • gündüzüngüneşi
      gündüzüngüneşi
      7 ay

Aynı kavram tekrarını kişisel bir başarı gibi sunman, tartışma değil; egosal bir döngü. Kavram üretimi, metodoloji ve bağlam açmadan konuşmaya devam edeceksen burada duruyorum. Benim için tartışma bilgi, senin için öfke performansı gibi görünüyor. Devam etmiyorum.

Yorumla
    • gündüzüngüneşi
      gündüzüngüneşi
      7 ay

Senin İslam’a ve Müslümanlara yönelik küçültücü ifadelerini “eleştiri ve özgürlük” etiketiyle kamufle etmeni de görüyorum, ama bunu tolere ediyoruz diye doğru ya da seviyeli olduğu anlamına gelmez.

Yorumla
    • gündüzüngüneşi
      gündüzüngüneşi
      7 ay

Senin insanlara sadece provokasyon yaptığını senin gibi düşünmeyen ve yaşamayan herkese embesil, cahil, deli, gerici vb. yaftalarla saldırdığını bilmiyor muyum sanıyorsun?
      Yok İslamcılar şöyle yok Müslümanlık böyle diye hep saldırıyorsun?
      Ben 10 yıldır buradayım ve sayısız ateist, agnostik, deistlerle tartıştım ve konuştum ama sen değişiksin.
      Neden onlarla hiçbir şekilde böyle olmadı da seninle oldu söyle

Yorumla
    • StenkaRazin
      StenkaRazin
      7 ay

Senin gibilerin amacı şu:
      Bir kere İslâm'ı eleştirilemez, dokunulmaz kılmaya çalışıyorsunuz. Ama bunu yaparken de ikiyüzlüce "tabii ki eleştirilebilir, saygılı olmak şartıyla" diyorsunuz. Burdaki "saygı" dediğinin sınırlarını da çaktırmadan belirlemeye kalkıyorsunuz.

Mesela ben "müslümanlar" demem eleştirdiğim zaman. "İslâmcı" derim. Bunu daha önce de söyledim, ama sen ısrarla "islamcı ve müslümanlara dil uzatıyorsun" diyerek ikisini bir görüyormuşum gibi bir anlamda kullandığımı göstermek istiyorsun. İşte provokasyon budur.

İslâmcı derken, siyasal İslâm, yani şeriat isteyen, toplumun dine göre yaşamının belirlenmesini isteyenler için kullanırım. Bu bağlamda bunlara gerici derim, ki bu küçültme değil, tanım. Hatta şöyle söyleyeyim düşmanımı isimlendirme biçimim. Evet siyasal İslâm benim düşmanımdır.

İdeoloji olarak İslâm'ı eleştirdiğim şeyler yazdım. Ama aslında onlar da eleştiri değil, tespit. İslâm bir ortaçağ ideolojisidir. Köleci Grek ve Roma da antik köleci medeniyetler aynı şekilde. Monarşi de ortaçağ ideolojisi. Örnekler çoğaltılabilir.

İslâm, hukukuyla, tıplumsal yaşmı düzenlemesiyle amacıyla ortaya çıkmış, kendi zamanının ürünüdür.

Bunlar, benim benimsediğim, hatta genel olarak akademinin ve bilimcilerin bir tanımlamadır. Buradan yola çıkarak İslâm'ın 21. yyda, Evrensel İnsan Haklarna aykırı bir toplum biçimi dizeyn etmek istediğini söylemek de tespittir.

Deli, cahil, yalancı dediklerim de, Kadir Mısıroğlu, Necip Fazıl gibi, yalan, iftira ve bilgisizlikle mürit toplayanlardır. Deli çünkü, gerçekten Bakırköyde yatmış, yalancıve iftiracı çünkü verdiği bilgiler YANLIŞ olmasına rağmen yayıyor.

Eğer yukaroda saydıklarımın dışında bir söylemim olduğunda söylersin. Ama yoksa susup oturacaksın

Yorumla
    • gündüzüngüneşi
      gündüzüngüneşi
      7 ay

Belli ki ideolojik nefretini ‘eleştiri’ diye paketleyip sunuyorsun ve sonra buna herkesin inanmasını bekliyorsun. İslam tarihini de modern akademiyi de kendi yorumuna göre kesip biçiyorsun.

‘Ortaçağ ideolojisi’ gibi etiketlerin, bilimsel bir analiz değil; yalnızca kendi fikrî öfkeni akademik bir dille süsleme çaban.

Siyasal İslam’ı eleştiriyorum diyorsun ama kullandığın her ifade doğrudan Müslümanlara yöneliyor. Bu yüzden söylediklerin tespit değil, ideolojik bir önyargının tekrarları.

Benim derdim Müslüman kimliğime hakaret edilmesi değil; tartışma adı altında sürekli çarpıtma yapman. Eğer gerçekten fikrî bir tartışma istiyorsan akademik düzeyde konuşursun; ama hakaret ve nefret dili seçtiğin için zaten tartışılacak bir şey bırakmıyorsun.

Bilimsel konuşacaksan konuş, ideolojik nefret kusacaksan da bunu ‘eleştiri’ diye pazarlama. İkisi aynı şey değil.

Yorumla
    • gündüzüngüneşi
      gündüzüngüneşi
      7 ay

Ayrıca Necip Fazıl’a ‘deli’ demen senin analiz gücünü değil, ideolojik reflekslerini gösteriyor.
      Sevmediğin her düşünceyi basit etiketlerle yargılamak, eleştiri değil zihinsel kolaycılıktır.

Bizim geleneğimizde fikir adamlarıyla tartışmak ciddiyet ister.
      Sen ise anlamadığın her kavrama aynı sözü yapıştırarak sadece kendi önyargını ilan ediyorsun.

Eleştireceksen metinle eleştir; etiketle değil.
      Çünkü etiket, fikrin zayıf olduğunu gösterir.

Yorumla
    • StenkaRazin
      StenkaRazin
      7 ay

Kullandığım ifadelerin müslümanlara "doğrudan yönelmesi" neden bir sorun olsun ki? Mesela putları küfür olarak gören müslümanın söyledikleri de bugğn puta tapanlara yönelmiş oluyor?

Benim ideolojik önyargımın olması seni ilgilendirmez, konuyla da ilgisi yok. İster önyargılı, ister önyargısız olsun, burada konu İslâm eleştirisi ise, bunlara cevap yazarsın.

Etiket dediğin benim İslâm'a "ideoloji" demem sanırım.

Yapay zekâya sordum bakalım ne demiş.

"İdeoloji, en genel ve yaygın tanımıyla, bir toplumsal grubun, sınıfın veya milletin siyasi, ekonomik ve toplumsal düzeni anlamlandırmak, açıklamak ve dönüştürmek amacıyla geliştirdiği, sistematik bir inanç, fikir ve değerler bütünüdür."

Şimdi İslâm bu tanıma giriyor mu, girmiyor mu? Girmiyorsa neden?

Yorumla
    • gündüzüngüneşi
      gündüzüngüneşi
      7 ay

Sen hâlâ ‘İslâm bir ideolojidir’ gibi kendi tanımını evrensel gerçekmiş gibi dayatıyorsun. Bu, akademik bir yöntem değil, kişisel önyargının mutlaklaştırılmasıdır.

İslâm, bir inanç ve hukuk sistemidir; ideoloji ise insan aklının ürettiği politik-­sosyal bir kurgu. Aradaki farkı bilmemek zaten tartışmayı imkânsız hale getiriyor.

Ben burada ilmî konuşuyorum, sen ise kendi nefretini ‘tespit’ diye paketliyorsun. O yüzden bu kısır döngüye girmiyorum. Gerçekten bir şey öğrenmek istersen konuşuruz, ama önyargını mutlak doğru diye dayatıyorsan tartışmanın anlamı yok.

Yorumla
    • gündüzüngüneşi
      gündüzüngüneşi
      7 ay

Sen sonsuz döngüde satranç oynamaya devam et

Yorumla
  • sokratees
    sokratees Takip Et
    Xper 6 Yaş: 28 , eic 100%
    7 ay

Çünkü artık huzurlu bir ailesi ait olmak istediği bir yuvası olsun ister

0
    0 Yorumla
  • karamelizeaşk
    karamelizeaşk Takip Et
    Master Yaş: 35 , eic 97%
    7 ay
    Aşk İlişkileri konusunda 3,3b cevap paylaştı.

Aile olmak istiyordur

0
    0 Yorumla
  • İsa22
    İsa22 Takip Et
    Yoda Yaş: 36 , eic 100%
    7 ay
    Aşk İlişkileri konusunda 745 cevap paylaştı.

Hayatımda 2 kadın istyorum
    1. Eşim
    2. Kızım

0
    0 Yorumla
  • HaymatlosAşk
    HaymatlosAşk Takip Et
    Guru Yaş: 39 , eic 61%
    7 ay
    Aşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı.

canım. Ben mesela öyle yaptım tam bir salağım

0
    0 Yorumla
  • Kadınlarınprensi
    Kadınlarınprensi Takip Et
    Bilge Yaş: 21
    7 ay

Yanına kadın ister çünkü

0
    0 Yorumla
  • kadınyokdertyok
    kadınyokdertyok Takip Et
    Master Yaş: 26 , eic 100%
    7 ay
    Aşk İlişkileri konusunda 2,5b cevap paylaştı.

enayiliğinden

0
    0 Yorumla
  • Scmustafa
    Scmustafa Takip Et
    Xper 7 Yaş: 33 , eic 100%
    7 ay
    Aşk İlişkileri konusunda 424 cevap paylaştı.

canım ondan

0
    0 Yorumla
  • Hüseyin7210
    Hüseyin7210 Takip Et
    Master Yaş: 25 , eic 100%
    7 ay

Canımız öyle istiyor

0
    0 Yorumla
  • Devran_17
    Devran_17 Takip Et
    Xper 1 Yaş: 19
    7 ay

Kişi den kişiye değişir

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (36-45)
    7 ay

Çoğalmak için

0
    0 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aşk İlişkileri > Sorular > Erkek neden evlenmek ister?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi

Bu paylaşımı beğenmene sevindik!

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?

Benzer Sorular

Erkek neden evlenmek ister? 10 cevap verildi
Erkek neden evlenmek ister? 13 cevap verildi
Bir erkek neden evlenmek ister? 7 cevap verildi
Bir erkek neden evlenmek ister? 56 cevap verildi
Bir erkek neden evlenmek ister? 21 cevap verildi
Erkek neden evlenmek ister sizce? 12 cevap verildi
Popüler İçerikler
  • En Güzel İnstagram Yorumları! Arkadaş Fotoğraflarına Çarpıcı Sözler
  • Kankanı telefona nasıl kaydedersin? En yakın arkadaş, kankayı rehbere kaydetme isimleri neler?
  • Rehbere Kaydetme İsimleri için Öneri Verir misiniz?
  • Instagram uygulamadan atıyor! Neden beni sürekli atıyor?
  • She/Her/They/Them/Him/He İngilizce Ne Demek, Anlamı Nedir?
  • Adres Başlığı Nedir, Ne Demek, Ne Yazılır?
  • Snap streak nedir? Snapchat St ne demek?
  • Btw ne demek acaba?
  • Instagram Gizli Hesap Görme Nasıl Yapılır? Instagram Gizli Hesap Görme Uygulamaları
  • Crush ne demek, ilişkiler için bir anlamı var mıdır?
Yeni Sorular
  • İçinizde çılgın bir yan var mı?
  • Alışveriş bağımlısı olduğunu düşünüyor musun?
  • Evinizin temizliğiyle en çok kim ilgileniyor, ev işi kimde patlıyor?
  • İletişim kuramadığınız biriyle sevgili olur muydunuz?
  • Kırmızı çilek aşkına yapılan tasarım nasıl olmuş mu?
  • Dedikodu yapmayi sever misin?
  • Çocuk bakmayı seviyor musunuz?
  • Baskıcı kişilerle yapabiliyor musunuz?
  • Avokado yeşili göz makyajına kırmızı eklemek sizce uyumlu ve hoş duruyor mu?
  • İlişkilerde erkek mi daha affedicidir, kadın mı?
  • Yardım
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Site Sözleşmesi
  • Yayın İlkeleri
  • KVKK Aydınlatma
  • Öne Çıkan Sorular
  • Site Haritası
  • Etiketler
Popüler Konular
Aile & Toplum Alışveriş & Hediyeler Cilt Bakım Çocuk & Ebeveyn Diğer Diziler & Filmler Eğitim & Kariyer Fal Gamer İnternet & Teknoloji Kişilik & Karakter Moda & Stil Özel Günler & Hijyen Saç Bakım Sağlık
Kızlar Soruyor, Kizlar Soruyor
©2026 KızlarSoruyor ™
Apple Store Google Play
{0} ile üye ol
YÜKLENİYOR...
YÜKLENİYOR...
Soru gözden geçiriliyor...
Site kurallarına uygunluk inceleniyor...
Son dokunuşlar yapılıyor, neredeyse hazır ✨