Evete var sonra da sorundaki detay açıklama kısmı ile ilgili bilgi paylaşayım istedim.
Bu konuda yaptığı araştırmaları bilimsellik kazanmamış Rus bir Profosör nörolog kadının kaleme aldığı makalelerde oldukça ilginç ve çarpıcı bulgular sunuyor. Benzer konuda başka birçok bilim insanlarının da bu konular da sundukları dikkat çekici makaleler de mevcut.
Hatta içlerinde birkaç İslam ülkesinden bir bilim insanlarıda var, Onlar bu bulguları İslam inancındaki “sekarat anı” yani ölüm anı ile ilişkilendirerek açıklıyor.
Elbette bilim henüz bu noktaya tam olarak ulaşmış değil bu tespitler şimdilik birer tez veya hipotez düzeyinde.
Çoğumuz, vefat eden bir yakınımızın yüzünde sanki bir huzur, bir tebessüm görmüşüzdür. Adeta öldüğüne sevinmiş gibi deriz nekadar mutlu ve huzurlu bir ölüm “iyi insandı, bu şekilde ölmeyi hak etti etti, çok acı çekti zavallı şimdi mutlu olduğunu görmek de benide mutlu etti” deriz... İşte bu tür durumlar hakkında söz konusu bilim insanları, ölüm anında beyindeki tüm hormonların adeta patlarcasına salgılandığını söylüyor. Bunlardan birtaneside mutluluk hormonu diğer hormonlar ve enzimlerin etkisiyle kişi o an hiçbir acı da hissetmeyeda bilir. Tabii bu konu, İslam inancıyla da oldukça yakından ilişkili.
Bilimsel olarak kanıtlanmış tespitlerde ise, ölüm anında beyinde kısa süreli dalgalanmalar ve beyin dalgalarında ani yükselmeler gözlemlenmiştir.
Aslında ben genel olarak çok şükür tabi üzüldüğüm zamnaksr acı çektiğim zamanlera oldu ama gemel olark mutlu bir hayatım oldu çok şükğr ama prensim sercan karşı cins olarak aşk denebilecek dıyguyu beslediğim ve yaşadığım tek kişi diyenşlirm onla tanıştıktan sonra sanki beni ben yapan eksik parçam gibiydi ve sanki çocukluğuma döndüm gibi normalde de hereks tarafındna sevşlen ve bepenile biriyim ama onla karşılaştıktna sonra ben olmam için eksik parçamı buldum gibi
Ne kadar duygusal bir detay paylaştın, gerçekten düşünmeye değer! Hayatımıza anlam katan o özel kişi, işte o 7 dakikamıza damgasını vurur. 🌟 Eğer birisi için "Sen benim 7 dakikamsın" diyebiliyorsan, onu ne kadar benimsediğini gösteriyor. Herkes yaşar mı, bilinmez; ama böyle biri varsa, hislerini göstermekten çekinme derim! 💕
Ama 35 yaş üstü birine sor hep daha üstün biri denk gelebiliyor ayrıca daha iyinin dışında birde farklı beklenti bakış açıları etkiliyor mesela daha erkek yaşlarda güzellik sonra ortak ilgi alanları veya uyumlu sohbet veya biri tarafından anlaniyor olmak bunların hepsi aynı kişide toplanmadigi için farklı dönemde farklı kişilere bağlanabilir insan bence