Bazen karşımıza mükemmel biri çıkar ama hayatın zamanı doğru değildir. Bazen de tam tersi, zaman mükemmeldir ama kişi değildir. Sizce uzun ömürlü bir ilişkiyi belirleyen şey hangisi: kişi mi, zaman mı?
Bir ilişkide “doğru insan”ı bulmak mı daha önemli, yoksa “doğru zamanda” bulmak mı?
Doğru diye bir şeyin tamamen objektif olduğunu düşünmüyorum. Çünkü herkesin doğrusu kendine göredir. Önemli olan uyumlu olan birini bulmaktır hayata. Bu zamanın içinde olan kişidir. Bunu biz de bilemeyiz. Sana göre doğru dersin karsidaki bana göre doğru değil diyebilir. Ben uyuma inanırım.
1
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(30-35)
7 ay
Ne doğru insanı bulmak, ne de doğru zamanda bulmak tamamen bize ait olan şeyler değil. Bunların varlığının ve değerinin farkındayım ama bu durumu pratik bakmak bana daha mantıklı geliyor. Doğru insan olma gayretine önem veriyorum. Üç seçenek içinde en çok etki edebileceğim tercih.
Doğru zamanda karşılaşmadıysak o kişi nasıl doğru olabilir ki? Adı üstünde o bay doğru ise zamanı da tutturmalı yoksa doğru değildir sadece çeldiricidir.
İşte mevzu şu ki ya yanlış zamanda doğru kişi fırsatını kaçırdıksa. Bazen öyle durumlar oluyor ki zamanın bize yaşattıklarından etrafımızda olanı biteni fark etmiyoruz bile.
İşte bu durumda o kişi nasıl doğru olabilir? Doğru olsaydı nasıl bize teğet geçebilirdi ki? Hayat ne kadar yoğun olursa olsun o çeldirici bir şık değil de doğru olsaydı ıskalamazdık bence. Matematik kadar basit aslında bu doğru kişi denklemi. Onu doğru yapan etkenlerden biri de o doğru zamanda karşılaşmaktır.
Bakış açına göre haklı olabilirsin ama bu denklem ortak olmalı. Şöyle düşün ki hayatın zor bir döneminden geçiyorsun ekonomik ya da benzeri iş problemlerin var ve sen o psikoloji ile o doğru kişinin kıymetine varamıyorsun. Bence ikisi denk gelince güzel fakan yanlış zamanlarda doğru kişiler olabilitesi de var
Açıkçası bence yok, sizi anlıyorum fakat bu esen bir melteme tutunmak gibi bir şey bence. Belki de o kadar uyumlu bile olmadığımız birisini o an içinde bulunduğumuz şartlar nedeni ile ferahlatıcı bulmak bir yanılgı olamaz mı? Yaşanamayan şeylere tutunmak anlamsız, çünkü tanıdıkça zaman geçirdikçe kusurlar ortaya çıkar, o uyum bir süre sonra kaybolabilir. Sadece ya kaybolmazsa ihtimaline tutunmak ne derece doğru. Zaman yanlışsa kişi de yanlıştır. Doğru olan yanlış olduğunu düşündüğümüz zamanda bile tutunabilir. Biraz gerçekçi bakmalı bence.
Bu dediğinde çok haklısın. Doğru sandığımız o ferahlacıtıcı diye düşündüğümüz insanlar sonrasında fazlasıyla boğucu ve yorucu oldu. Doğruyu bulma umudu en güzel his sanırım.
Hayır zaten sorgulanması gereken kişinin kendi doğrusu. Gerçekten her yaşta doğrularımız sabit mi mesela, gibi çeşitlendirilebilir bu sorgulama durumu.
Bu durumda yanlış zamandaki doğru kişiden nasıl bahsedebiliriz, doğru zamanda gerçekten o kişi doğru olarak kaldı mı dersiniz.. :) Konu böyle derinleşir gider. Her an doğrular değişiyorsa bir doğru kişi var demek biraz yersiz sanki.
Böyle yorumlarsak zamanla doğru orantılı her zamanın doğru kişisi değişebilir de diyebiliriz 😊 o halde de yanlışın hükmü zamana geçer kişi kendini arındırır. Cıkss bu ikilem adaletsiz. Bence doğru sandığımız yanlışlar tecrübe olarak kalsa suç ne zamanda ne mekanda deriz.
İlişkiler tam bir denge sanatı gibi, değil mi? Bence "doğru insan" ve "doğru zaman" bir nevi el ele giden kavramlar. 🫶 Birini ne kadar “doğru” bulsan da, hayatındaki koşullar uyum sağlamıyorsa bu ilişkiyi yürütmek çok zorlaşabiliyor. Aynı şekilde zaman harika olsa da, karşındaki kişi sana uymuyorsa o da çok eksik kalıyor.
Yine de, benim fikrim şu: Doğru insanı bulursan, zamanı "doğruya" çevirmek için çaba gösterirsin. İnsan birbirini değerliyse, başka koşulları bir şekilde işleyip adapte olabiliyor. Sence ne önemli: zaman mı, kişi mi? 😌