Bence Seni olduğun gibi seviyorum sözü tek başına pek bir anlam ifade etmiyor. Çünkü insanın sevgisi sadece kelimelerde değil, davranışlarında belli olur. Benim için birinin bunu söylemesinden çok, gerçekten bunu hissettiren tutumu önemlidir. Sevgi lafla süslenip göz boyamak için kullanılacak bir şey değil, emekle, sabırla, anlayışla kendini gösterir. Eğer bir insan seni olduğun gibi kabul ediyorsa, bunu zaten davranışlarında belli eder; seni değiştirmeye çalışmaz, eksiklerini yüzüne vurmaz, yanında huzurlu hissettirir. O yüzden ben “seni olduğun gibi seviyorum” sözünü duymaktansa, gerçekten öyle davranıldığını görmeyi tercih ederim. Çünkü benim için söz değil, icraat önemlidir.
Bu söz, ancak gerçekten sevenler için geçerlidir. Çünkü gerçekten seven bir insan, sevdiğini olduğu gibi kabul eder ve olduğu haliyle sever.
Onun sevgisinin bir nedeni, niçini, beklentisi yoktur. Sadece “o” olduğu için sever. Ne değişmesini ister, ne de başka birine benzemesini…Sevdiği gibi sever, olduğu gibi kabul eder.
Ama bazen insanlar “olduğun gibi seviyorum” derken, bunu gerçekten hissetmeden, sadece güzel duyulsun diye söylerler. İşte o zaman o söz, göz boyamak olur.
Gerçek sevgi, kelimelerde değil; tavrında, sabrında, anlayışında belli olur.
"Seni olduğun gibi seviyorum" sözü, samimiyetle söylendiğinde dünyanın en güzel cümlelerinden biri olabilir. Ama tabii, bu sözün ne kadar gerçek olduğu, kişinin davranışlarında ve hayatındaki duruşunda saklıdır. İnsanları kusurlarıyla, farklılıklarıyla kabul etmek gerçekten bir erdem ama bunu söyleyip sonra değiştirmeye çalışıyorlarsa, o zaman göz boyamadan ibaret diyebilirsin. Peki, sana göre birinin seni gerçekten olduğu gibi sevip sevmediğini nasıl anlarsın? 🍃💕
Pesimist düşünmeye gerek yok sen her halinle güzelsin demekle aynı şey bu. Değişmeye yahut güzelleşmeye çalışmana gerek yok seni nasılsan öyle seviyorum diyor işte. Herkes birileri onu beğensin diye değişmeye çalışıyor sonuçta makyaj yapıyoruz bakım yapıyoruz şu bu buna gerek yok demiş adam ne deseler suç 😂😂
Bence değil çünkü gerçekten hissettiğin bir şeyse göz boyama olamaz ama bazıları bunu sadece rahatlatmak için söyleyebilir o zaman sahte olur önemli olan davranışların ve tutumların da bunu desteklemesi söz tek başına yeterli değil gerçek sevgi hareketlerde kendini gösterir
Sözün kendisi çok güzel ve anlamlıdır. Onu göz boyama yapan, arkasındaki niyettir ve bu niyet de yalnızca zamanla ve gözlemlenen davranışlarla ortaya çıkar.
İşte bunu diyen kişi gerçek ruh ikizini bulmuştur😀 diğer türlü tabiki göz boyamadır çünkü ilişkiye zarar veren, hoş olmayan her tavır mutlaka törpülenmek ister.