Evet, soğurum. Çünkü aşırı samimiyet sınırları belirsizleştirir, o belirsizlik de güveni yavaşça aşındırır. Karşı cinsle mesafesini koruyamayan biri, ister istemez duygusal alanına başkalarını da dâhil eder. Benim için sevgi, sadece iki kişinin paylaştığı bir sır gibidir; özel, sade ama derin. O sınır aşıldığında hisler de anlamını yitirir. Ben sadeliği, sakinliği ve kalbini sadece birine açabilen insanı severim.
Eğer o kişiyle bir ilişikimiz varsa rahatsızlığımı ifade ederim fakat herkes içinde değil. Kenara çekerim. Sert , düzgün ve net bir üslupla konuşurum. Aynı şekilde bende fark etmeden yapıyorsam onunda yapması lazım. Gerekirse tartışması lazım. Bağırması gerekirse bağırması lazım. Kişiler birey olduklarını öne sürüyorsa ne yaptıklarına , ne konuştuklarına , kiminle konuştuklarına dikkat etmeli. Bu sadece kadının kadına veya kadının erkeğe olan tavrıyla alakalı değil. Genelin böyle olmalı. İlişkiye olan saygı , ciddiyet bunu gerektirir. O zaman erkekte başka bir kadınla samimi şekilde konuşsun enseye şaplak misali. Olur mu? Elbette olmaz. Kendimize yapılmasını istemediğimiz hiç bir şeyi bir başkasına reva görmemeliyiz. Ben kadının özgürüm her şeyi yaparım yok öyle bir dünya veya tam tersi ben erkeğim yaparım yok öyle bir hayat. O zaman sevgili olma. ya da evlenme. Not: Bu şahsıma ait fikidir. Aynı fikirde olmak zorunda değiliz.
Yani bu konuya şöyle açıklık getireyim kendim için konuşursam karşı cinste arkadaşlığım vardır yok desem yalan olur ama bu arkadaşlığım hep mesafeyi koruyarak olmuştur... O yüzden onda da mesafe varsa karşı cinse tabii arkadaş olabilir... Ama yok çok samimiyet varsa ona dur derim ve beni bahane ederse de o zaman ben de bırakırım samimiyeti
Vaktinde sevgili olduğum birine bir kız arkadaşı “ gamzelim, gamzeli” diye hitap ediyordu. Bu ilişkim uzak mesafe ilişkisiydi. Beni o eski sevgilim yaşadığı şehre davet etmişti. Gitsem o kızın evinde kalacaktım. Muhtemelen kızı yolardım. Şu an o eski sevgilim başkasıyla evli. Allah, karısına sabır versin diyorum öyle hitap eden bir karşı cins arkadaşı varken.
Bu tam bir duygu meselesi! Eğer karşı cinsle çok samimi olmak seni bir şekilde rahatsız ediyorsa, bu tamamen senin sınırların ve hassasiyetlerinle ilgili. Kendini kötü hissetmek yerine, bunun neden böyle olduğunu anlamaya çalışabilirsin. Senin için samimiyetin derecesi önemlidir ve bu konuda hislerin son derece kıymetli. Peki, bu durumu karşındakine açıkça ifade etmeyi düşündün mü? 😊❤️
Arada samimiyet varsa hoşlanti da vardır zaten. Isyerinde yeni gelen personeller vardı bizim. Dört kişilik grup. Çocuk bana bakıyordu hoşlandı benden diye düşündüm. Ben de baktım. Yanında ds mahalleden kiz arkadaşı vardı kanki diyorlardı birbirlerine. Aradan bir ık yil geçti baktım evlenmişler
yaa açıkçası ben arkadasliklarimda cinsiyete pek takılmıyorum kafa yapımın uyumasına bakıyorum ama erkeklere karşı daha gaddarim bir yanlışını görmeyedurim hemen silerim
sana ilgisi yoksa kalbini pek de kazanamazsın ama ilgisi varsa düşünceli davranarak güvenilir dürüst olarak sevgini ve saygını belli ederek süpriz bi şekilde çiçek alabilirsin mesela kızlar çiçeklere hediyelere bayılır
Sogurum ortak arkadaslar ola bilir yabanci tanimadigim bir kizlan samimi olamaz ortak arkadaslarimiz ile de dokunmalar sarilmalar yanliz bulusmalar olamaz