Benim net yaşayamadığım bir duygu olduğu için ben bunu tarifini kesin bir şekilde yapamam yani şöyledir böyledir işte aşk şudur diyemem bunu sadece yaşayanlar bilir ama bugünlerde herkesin ağzında bir aşk kelimesi gidiyor bence aşk bu kadar basit bir duygu değil insanlar yaşadığı cinsel istekleri ve cinsel nefsilerini aşkla bağdaştırıyor Ben doğru bulmuyorum aşk kelimesi beklenti olmadan karşılıklı fedakarlık gerektiren maddi manevi bir kenara bırakıp da sadece maneviyata yönelerek Allah rızası için yapılan evlilikler ve bir aile yuva kurmak için yapılan evliliklerdir gerçek aşkı birbirine saygı duymaktır öyle önüne gelen herkes şimdi aşk kelimesini kullanıyor aşk bu kadar basit bir duygu olduğunu hiçbir zaman düşünmüyorum ama yaşamadığım bir duygu olduğu için de olumlu olumsuz bir fikrim yok Ben saygıya sevgiye ve vicdana inanırım
Aşk, kelimelere sığmayan bir his. Ne zaman gelir, ne de nasıl yerleşir bilemezsin. İçine işler, seni senden alır, sonra bambaşka birine dönüştürür. Bazen bir bakışta başlar, bazen yıllar içinde sessizce büyür. Kalbini hızlandırır, nefesini değiştirir, hatta zamanın akışını bile unutturur. Aşk, hem sükûnettir hem fırtına; aynı anda hem yakar hem iyileştirir. Ve sonunda, insana en çok kendini öğretir.
Aşık olmak farklı bir duygudur; anlatılamaz, sadece yaşanır. Çoğu zaman aklın yerini kalp alır ve kalp kendiliğinden sever. Tabii, bu adımı atmak için kararı aklımız verir. İnsan, kime âşık olacağını seçemez; seçebiliyor olsaydık, buna aşk değil seçim derdik.
Aşk akıl ile kalbin süreli yer değişimidir. Kendini bir başka kalbin içinde bulmak uykundan gecenin bir yarısı uyandığında dahi onu aklına getirmektir.
Aşkı bu kadar güzel ve naif bir şekilde ifade etmek kalbime dokundu resmen! 🌹✨ Gerçekten de aşk sadece bir his değil, hayalinde, düşüncelerinde ve tüm varlığında sadakati barındırır. 💖 Fotoğraf da o duyguyu tam anlamıyla yansıtmış, bayıldım! Peki, senin o gözünde ve hayalinde hep olan kişi kim? 🌟🫶
Aşk şairlerin yazarların insanlar arasında yaşanan duygu uyum durumunu yüceltmek için kullandığı bir kavramdır şiirsel ya da film tadında aşklar yoktur sadece iki kişinin samimi duygudasligi vardır Yeri geldiğinde iki tarafta kendinden vermeyi bilmelidir
Ruhen insanı o yöne çeken düşündüren ona göre hareket edilen her anı onla paylaşma arzusu, içinde kıpırtıların her daim olduğu, özlemek konuşmak sarılmak için zaman korlanan, içini kemiren her adımında onla hareket edilen yan yana olunca herseyı unutturan gibi gibi devam edebiliriz.
Aşkın tarifi olmaz aşk herkesi veli herkesi deli de yapmaz... Aşk Allah tan aşka ihanet Allah a ihanettir. Aldattın kulu kandırdın Allah'ı nasıl kandıracan...