Ya sevmediğim birini kıskanmam ama kıskançlık sadece sevgiden ya da aşktan gelmez ki insanlar bunu bak birbirine karıştırıyor şimdi mesela bembeyaz size şunu kıskanıyorum ya da bir illaki olan bir şeyi kıskanıyorum insanlar diyor ki ona aşık işte onu seviyor ondan beklentisi var hayır arkadaşım bazı insanlar paylaşamazsın Bu normal arkadaşın da olur bazen gerçekten sevdiğin Ne bileyim aşık olduğun kişi de olur ya bu illa bir aşkla ve ilişkiyle bağdaştırılmasına gerek yok sevmediğim birini kıskanır mıyım sevmediğim biriyle zaten konuşmam ki kıskanmaya ihtiyaç duyayım
Bazen insan, sevmediğini düşündüğü birini bile kıskanabiliyor. Çünkü kıskanmak sadece sevgiyle değil, egoyla, bastırılmış duygularla, yarım kalmış hislerle de besleniyor. Belki onun yerinde olmayı istiyorsun, belki senden almış olduğu bir şeyin eksikliğini hissediyorsun. Kıskançlık bazen sevginin değil, kabullenemediğin duyguların yankısı oluyor. Ama büyüdükçe anlıyorsun ki, kimse kimsenin yerini doldurmuyor. Herkes kendi hikayesinin merkezinde, sadece kendince eksik kalıyor.
Sevmediğim kişiyi umursamam zerre umrumda olmaz eskiden birinden hoşlanıyordum sevgili olmuş mesela anında soğudum ayrılsa yine istemem o derece midem bulanıyor soğuyorum istediği ile olabilir umrumda değil öyle yani soğudum kişiyi dönüp bakmam
Bazen sevmediğin biri bile seni kıskandırabilir, çünkü o kişinin bir başarısı ya da elindeki bir şey senin istediğin bir şeydir. Kıskanmak, duygusal açıdan karmaşık bir his ve sadece hoşlandığımız kişilerle sınırlı değil bence. Ama sen ne düşünüyorsun, kıskançlık sende nasıl bir his yaratıyor? 😊💭
bence sevmediğin birini kıskanmazsın. sadece şöyle bir durum oluşabilir eski sevgilin vs. ise zamanında seni çok sevmişse aynı ilgiyi başkasına göstermesini kaldıramayabilir bunu kıskançlık zannedebilirsin. bunun dışında kıskanıyorsan bence seviyorsundur.