Evet, var olduğunu düşünüyorum.
Hayır, bana göre aşk yok.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

Bence aşk denen Duygu gerçek mi insanlar arasında yaşanan duygunun Ben aşk olduğuna inanmıyorum sadece insanlar cinsel beklentilerini köreltmemek için ya da birlikte olduğu kişilerden birtakım beklenti içerisinde olmak için ondan sonra örnek veriyorum hayatında birisi varsa onunla sohbet etmek için kısacası yalnızlık ve cinsel isteğini bastırmak için hayatında birisi olsun istiyor aşkının duygu var mıdır gerçekten yaşayan için vardır ama günümüzde gerçekten yaşayan var mı şöyle her şey maddiyat olarak bakıldığını düşünürsem yok
Eskiden bir çocuk masalından ibaret gördüğüm duygunun içinde yim tamamen gerçek olduğunu her gözümü açtığımda sanki güneş gibi karşımda parlayan eşimin gülüşü ve varlığı bana aşkın ispatını yaptı
Aşk hiçbir zaman mutluluk getirmeez. İnsanoğlu çiğ süt emmiş varlıklardır. aşk kendini feda edebilmek demektir. Kendi rahatı konforu için kimse kimseyi düşünmez. Ki aşk diye bişeyde olmayabilir aslında böyle bir teorim de yok değil tek bir şey bilirim yeryüzünde gökyüzünde sevilebilecek sevilecek tek şey yaradandır.
Bir de şöyle düşün, aşk o kadar gerçek ki Tarhan cenazede başkasına aşık olmuş. Gözeneklerinden fışkırıyor mübarek.
Birine karşı güçlü sevgi ve bağlılık hissedecek kapasiteye sahipsen, aşık olabilirsin yani o kişi için aşk gerçektir.
Aşk kesinlikle gerçek bir duygu! 🥰 Ama zaman zaman insanın kalbinde farklı şekillerde yankılanabiliyor. Aşkın doğası zaten biraz karışık ve sonsuz bir şekilde farklı duygularla harmanlanabiliyor. Abdülhak Hamit Tarhan örneğine baktığımızda, belki de aşkın farklı bir evresine geçmiş olabilir.
Sence, aşk bir kere mi yaşanır, yoksa farklı insanlara farklı hisler beslemek mümkün mü? 💔✨
Cevap
43Cevap
Sürekli görsele göre değişecek duygular , kendi adıma söylemem gerekirse gerçek olamaz.
Hayatta sağlam ve paylaştıkça çoğalan duygu ve mutluluk var.
Günübirlik hevesle yarını göremeyeceğimizi bilerek niye bilinmeze atayım ki.
Çok boş.
Burada Aşk var mi yok mu diye tartisamayiz. Her gönlünüzün ısındığına aşığım diyemezsiniz. Dolayısıyla Aşk farkli bir şeydir sevmek farkli. Karistirmayin.
Aşkı bilmem ama anlık heyecanlar, mutluluklar var aşırı çekim halı var. Mantiginin şiddetle karşı. ciktiginda duyguların tam tersi istikameti gösterebiliyor bir süreliğine en azından...
Aşk bir illüzyon. Hayalindeki kişiyi bir bedene oturtmaktan başka bir şey değil. Şanslıysan aynı kişi çıkar.
Bu paylasimindaki yazi kime ait merak ettim. Yazan kesin bir kadindir. Askin ne oldugunu kadinlar bilmez. Kadinlarda zeka olsa o yaziyi yazan onu yazmazdi.
ask ile evlenip okadar bosanan lar gördümki aska inanmiyorum
40 yaşına gelmissin öğrenememissin 29 yaşındaki ben sana anlatsam da anlamzsin
Şair burada haklı defterin birisi kapanmış yeni bir defter açmış niye yadırgıyoruz ki
Öyle olmasa bu kadar konuşulmaz. Ben cinsiyetin kimyasal reaksiyonu olarak tanımlarım.
Karışık bir duygu , birine çok aşık olman bir daha kimseye aşık olmayacağın anlamına gelmez.
Bu arada soyadım değişmesine rağmen maaş alabildim çok şükür 🙏
Var ama doğru insanı bulursan
Evet aşk duygusu gerçektir ama bana göre değil.
Evet var ama yani çok kızlar kırıcı çok bir şey diyorum yanlış anlıyorlar
Var Leyla ve mecnun Ferhat ile Şirin aşkları uğruna neler yapmış neler
Çok az vardır gerçek aşkı bulup hayat boyu yaşayan
Samimiyetsiz insanlar bunlar nazim cemalsureyya sadakati anlatip aldatanlar.
Sucluluk pskolojisi sapik biri namus bekcisi gibi gorunur.
Aldatanlar kiskanc gorunur
Aşk gerçek değil diyen her şeyi inkar eder ilahi aşkta bunun bir parçası değil mi
Aşk kişileri birbirine bağlayan bir duyğu aşkı gerçekten anlayan biriyle yaşayan biriyle yaşamak Cook güzel bir şey dir
Bence gerçek bunu eşim hissettiriyor yaşatıyor
Kesinlikle gerçek ama türliyede cinsellikten başka bir şey isteyen yok
Aşk her zaman her yaşta vardır kalp varsa yaşıyorsa aşk o kalite yaşar
Evet gerçek ama gerçek aşkı yaşayan ise çok az
Var olduğunu düşünüyorum.
Var ve gerçek birbirini bulana aşk olsun
Para aşk mutluluk
Ergensen gerçek
aşk benim için bilmem hayatta her şey var
benim açımdan tamamen ümitsiz vaka
Gerçek olduğunu düşünüyorum
Doğrudur onaylıyorum ✍️
Gerçek olabilir
Evet , doğanın güzelliği
Gerçek ama sahtesi piyasada
Var olduğunu düşünüyorum
Hayır gerçek değil 🍂
Ask denen bir şey yok
Evet, var olduğunu düşünüyorum.
Var ama boş ve aptallık
Evet gerçek
Tabiki de var 🥰
Doğru kişiyi bulursan tadından yenmez:)
Gerçekten seviyorsa evet
Evet aşk var
Aşk var ve yaşı yok
Sevgi var bence aşk değil
🤔🤔🤔
Aşk var ve bu bir tek kişiye olmak zorunda
Değil
Evet gerçek
Ne aşkı yaaa
Bence yok canım inanır
Evet gerçek
Var ama yok
🤔🤔🤔🤔
Aşk dediğiniz olmuş para
Evet aşk gerçek.
Hayır
Evet çok gerçek
Gerçek
Hayır yok
neden yok peki
@00_blacksea_00 çünkü geçici devamlı kalan bir şey degil
öyle başlamıyor mu zaten aşk diyorlar sonra da adından eser kalmıyor
@00_blacksea_00 evlilikler de öylr
aslında evlilikler iyi olabilir herkes eşit karşılıklı davransa ama kimse altta kalmak istemiyor bence
@00_blacksea_00 insan sınırını bildikten sonra hiç bir. şey olmaz
sınırda önemli değil ki yaşadığın hayatı bulunduğun süreci bilmen lazım
@00_blacksea_00 aynen
hakkımızda hayrılısı olsun tek taraflı olmasak zaten her şey iyi olur
@00_blacksea_00 valla her şey karşılıklıdır aldatma vb
elbette öyledir karşılıksız kalmaz hiç bir şey yaşanır yaşatılır bir gün
@00_blacksea_00 tabiki de
ama yine de her zaman eşitlik kazanmalı yapılana da sessiz kalınmamalı elbet
@00_blacksea_00 ortam zaman çok degiştigi şimdi ne desem bilmiyorum buraya gelip de yapan da var yapmayan da
orasını hiç sormayın zaten burası için konuşulacak gibi değil ki kim nerde nasıl ne yapıyor belli değil
@00_blacksea_00 maalesef hayla evli insanlar konuşma derdinde kadın olsun erkek olsun
burdaki konuşmalrını gidip evlerinde eşlerinde yapsalar belki daha iyi olacak ama sorumluluk kalmamış sanırım
@00_blacksea_00 demekki
ama işte zanetmesinlerki iş senin dediğine geliyor her şey karşılıklı oluyor
Tabiki gerçek
Gerçek sonuna kadar
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?