Nasıl böyle söyleyebiliyor anlam veremiyorum?

Kendim şehir de doğup büyüdüm 1 ay önce evlendim ve köye yerleştim eşimin anne ve babasıyla aynı bina da oturuyoruz eşimin ailesi ev verdi çünkü.. neyse aramız çok iyi çok şükür ailesiyle zaten bende tatlı dilli naif bir kızım kimseyi kırmam kötü konuşmam onlar da çok şükür bana öyle.. çok masraflı bir kız değilim onu şunu bunu alalım demem.. geçen eşime kuaföre gitmem lazım özel bölgem için ağda yaptıracağım dedim eşim de çalışıyor oda canım sen buralara yabancısın anneme söyle onun tanıdığı kuaför var o halleder dedi tamam canım dedim eşime. Kayınvalideme annecim yarın için bana kuaförden randevu alabilir misin dedim ne için kızım dedi ağda için dedim yüzü düştü bi. Kuaförler parayı çok sever dedi parayı herkes sever annecim dedim aslında kendin bile alsan olur evde dedi Ağdayla.. bende saygımı bozmadan kuaförün aldığı gibi alamam annecim onlar daha detaylı alıyorlar dedim zaten ben aydan aya gidiyorum dedim tamam kızım dedi yarın gideriz beraber sen buraları bilmezsin dedi tamam dedim de gitmemi istemiyor gibi davrandı ben bekarken hep ağdaya giderdim köye geldim diye değiştireyim mi bunu burada da güzel kuaförler var eşim bile git diyor sanki her zaman onu bunu şunu istiyorum evini temizleyip yemeklerine kadar yapıyorum bütün evden çıkmıyorum kendi ailemle yol mesafesi 1 saat ailemin yanına gidicem dolmuşla bile deyince yüzleri düşüyor tek göndermek istemiyorlar beni her şeyin farkındayım ben 30 yaşındayım çocuk değilim

Nasıl böyle söyleyebiliyor anlam veremiyorum?