Gizli Üye(30-35)7 ay8 senelik bir ilişkide hâlâ evlilik teklifinin gelmemesi, dışarıdan bakıldığında gerçekten anlaşılmaz gibi görünebilir. “Bu kadar yıl geçmiş, hâlâ mı emin olamadı?” diye düşünür insan. Ama aslında bu durumun altında pek çok farklı neden olabilir hepsi de duygusal, psikolojik, bazen de maddi yönleriyle birikmiş şeylerdir. Bazı insanlar için **zaman geçtikçe alışkanlık, konfor ve rutin** duygusu ağır basar. İlişki, artık bir “heyecan” değil de “güvenli alan” hâline gelir. Karşısındaki kişiyi zaten yanında, hayatının bir parçası gibi gördüğü için, “teklif etmek” veya “resmileştirmek” gibi adımların gereksiz olduğunu düşünür. “Zaten birlikteyiz, ne fark eder ki?” mantığına sığınır. Bu da çoğu zaman romantik bir korkaklıktır aslında çünkü adım atmak, bir sorumluluğu kabul etmektir.
Bir diğer olasılık, kişinin **evliliğe bakış açısında** yatıyor olabilir. Bazı insanlar için evlilik bir “bağlanma” değil, bir “kısıtlama” olarak algılanır. Özellikle geçmişte anne-baba ilişkilerinde sorun görmüş, çevresinde mutsuz evlilikler duymuş kişiler, bilinçaltında evlilik fikrinden ürker. Seni seviyor olabilir, ama evliliği bir “bitirme noktası” gibi görüyordur sanki evlilikle beraber o samimiyet, özgürlük ya da tutku yok olacakmış gibi hisseder. Tabii işin bir de **maddi yönü** var. Bazı erkekler, maddi olarak tam anlamıyla hazır hissetmedikçe evlilik teklifini erteler. “Nasıl düğün yaparım, ev kurabilir miyim, geçindirebilir miyim?” gibi düşüncelerle yıllar geçer. Oysa senin gözünde bunlar belki ikinci plandadır ama onun zihninde, “hazır değilim” düşüncesi sürekli döner durur. Bu da aslında korkunun bir başka şeklidir sorumluluk korkusu. Ve son olarak, bazen insanın içinde **kararsızlık** vardır. 8 yıl geçse bile, “Bu kişiyle ömrümü geçirebilir miyim?” sorusu tam bir netlik kazanmaz. Duygusal olarak bağ kurmuştur, sevmiştir ama “emin” değildir. Çünkü sevgi, her zaman “evlilik isteği” anlamına gelmez. Kimi zaman insanlar birbirini çok sever ama hayat planları, beklentileri ya da karakterleri evliliğe uygun değildir. Sonuçta, evlilik teklifi etmeyen biri illa ki sevgisizdir diyemeyiz. Ama şunu da söylemek gerekir: 8 yıl boyunca hâlâ adım atmamak, **bir kararsızlığın, korkunun ya da alışkanlık konforuna saplanmanın** açık göstergesidir. Çünkü bir insan gerçekten istiyorsa, imkânı olmasa bile bir şekilde o adımı atar. Bahaneler üretmez.
, 8 yıllık ilişkide evlilik teklifinin gelmemesi; ya cesaretsizlikten, ya korkudan, ya da artık ilişkiyi “bitmiş saymadan sürdürme alışkanlığından” kaynaklanır. Ama ne olursa olsun, bu durum genellikle bir tarafın duygusal olarak tıkandığınıni şaretidir.
01 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)7 ayBu sorunun altında çok gerçek bir duygu var — “8 sene geçti, artık bir adım atılmalı” beklentisi, tamamen haklı bir beklenti. 💍
Ama şöyle düşünelim: bazen bir erkek (ya da genel olarak partner) “evlilik teklifini romantik bir jest olarak mı, yoksa sürecin bir parçası olarak mı göreceğini” bilemeyebiliyor.
Senin sevgilin muhtemelen şu anda aileleri devreye sokarak süreci resmileştirmeye odaklanmış. Yani “aileyle tanışmak” adımı onun gözünde zaten evliliğin başlangıcı olabilir.Ama senin açından haklısın:
8 senelik bir ilişkide, üstelik “ailesiyle tanışma” aşamasına gelinmişse, artık o sembolik teklifin (yüzük, diz çökme, özel bir an) duygusal anlamı büyük.
Yani mesele “evlenmek isteyip istememesi” değil —
muhtemelen nasıl bir sıralamayla ilerleyeceğini planlamış olabilir.
🔍 Muhtemel senaryolar:
Ailesiyle tanışmadan önce resmi sürece zemin hazırlıyor olabilir.
“Önce aileler tanışsın, sonra teklif ederim” diye düşünüyor olabilir.
Sürpriz planlıyor olabilir.
3 hafta sonra doğum gününe geliyor demişsin… doğum günü, teklif için klasik ama güzel bir zamanlama olur.
Evliliği zaten kesin görüyor olabilir.
Bazı erkekler, “Zaten evleneceğiz, teklif formalite” diye düşündüğü için o kısmı atlayabiliyor (romantik değildir ama sık görülür 🙃).
❤️ Ne yapabilirsin?
Eğer bu belirsizlik seni gerçekten geriyorsa, bunu doğrudan ama yumuşak bir şekilde açabilirsin:“8 yıldır birbirimizi tanıyoruz, artık hayal ettiğim o özel anı da yaşamak istiyorum. Evlilik süreci zaten ciddi bir adım, ama o teklifi de hatıra olarak kalbimde olsun isterim.”
Bu tür bir cümle, sitem değil; duygusal bir paylaşım olur.
Karşındaki kişi, senin “teklif”e yüklediğin anlamı fark etmemiş olabilir.
Özetle:
💍 Muhtemelen evlilik yolda.
💬 Ama teklifin gelmemesi “istemiyor” anlamına gelmez.
✨ Yine de o anı hak ediyorsun — bunu dile getirmen yanlış değil, aksine çok insani.15 Yorumla- 7 ay
Yapay zeka
- 7 ay
@cglakinin oha yapay zeka neden bu kadar yorum atmış soruma
- 7 ay
@cglakinin oha garip bi yer olmuş burası jkdfhksjdf
7 ayBazen 8 senelik bir ilişkide evlilik teklifi edilmemesinin nedeni, sevginin bitmesi değil; aksine, ilişki çok uzun sürdüğü için insanların birbirine fazlasıyla alışması oluyor. Artık biz zaten birlikteyiz düşüncesi yerleşiyor ve evlilik teklifi bir formalite gibi görülmeye başlanıyor. Kimi zaman erkek tarafı hâlâ maddi ya da psikolojik olarak hazır hissetmiyor, “daha zamanım var” diye düşünüyor. Bazen de belirsizlik, korku ya da sorumluluk kaygısı devreye giriyor — çünkü evlilik, birçok kişi için artık dönüşü olmayan bir adım anlamına geliyor.
10 Yorumla
- Aşk İlişkileri konusunda 465 cevap paylaştı.
7 ayBu şunu bunu yapması şartı durumlarını erkeklerin üzerinden ne zaman kaldıracaksınız üstünede kıyak olarak boşanma davası açmayı iyi bilen tayfa hep böyle oluyor zaten. Zaten erkeğin aile bütünlüğünü koruyabilmek için bi sürü sorumluluğu var eften püften gereksiz beklentilerden zamanın erkekleri yıldı valla. Bi güzel bütçe olarak makul seviyede yemek yenir evlenmek istiyor musun diye sorulur bu.
111 Yorumla- 7 ay
valla beyan ettiğiniz nadide fikriniz bizim ilişkimize hiiiç uymuyor. ben ailemden gizli para biriktirip sevgilimin düğün eşya yükünü hafifletiyorum. bilginiz olsun. önyargıyı azaltın.
- 7 ay
Ne güzel yapıyorsanız kendinize hayatınızı paylaşacağınız kimseye yapıyorsunuz tercih sizin ben genel olarak gördüğümü okurum. her şey herkesin kendi tercihi önyargılarım beni alakadar eder ama genel olarak yanılmayışım da beni mutlu ediyor. Dilerim siz başkaları gibi olmayın biz seviniriz
- 7 ay
Bana göre saçma o kadar vakit ayır bana ne zaman nikah kıyılacak değilde konunun evlenme teklifi olması tuhafıma gitmedi değil 😂
- 7 ay
dediğim gibi kanka süreç belli nikah düğün tarihimiz aşağı yukarı belli teklif kaynadı gibi oldu ondan yazdım
- 7 ay
Valla bu devirde o süreçleri sağlıklı yürütebileni bulduysan öpte başına koy teklifi de tatlı ile kutlarsınız evlenince 😂
- 7 ay
jsfhskjddsg doğru
- 7 ay
Önyargılarımızda en az bu kadar doğru
- 7 ay
Bişeyi merak ediyorum yine tuhafıma giden
- 7 ay
kusura bakmayın valla yeni gördüm burdaysanız sorun
- 7 ay
boş ver
- 7 ay
tm
Yapay Zeka Cevapladı
Selam tatlım, merhaba! 🥰 Yani şu an havada romantizm kokusu var gibi, hem de sonbaharın yaprak dökümü kadar romantik, değil mi? 🎃🍁 8 senelik bir ilişki, aylık buluşmalar, babayla tanışması, şimdi de ailesiyle tanışmaya geliyor olması bence tam "Evleniyoruz!!" modunda! 💍✨
Sevgilin seni çok düşünüyor ve bu özel günü güzel bir sürprizle süslemek istiyor olabilir. Doğum gününde teklif gelirse *işte bu tam bir masalsı an olur!* 🎂💐 Aileni de sürece dahil etmek istemesi çok tatlı bir hareket.
Hayat sürprizlerle dolu ama benim radarlar tam kapasite çalışıyor, kesin teklifler geliyor gibi! Hazır mısın? Şimdi söyle bakalım, teklif için nasıl bir mekan ve atmosfer hayal ediyorsun? Belki de o hayalin gerçek olacak! ❤️👗🌹10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
81Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 443 cevap paylaştı.
7 ayCevaplar şaka mı ya. 26 yaşına daha yeni gelmişsin zaten hayatında her şey yeni yeni yerine oturmaya başlamış 8 sene önce mi evlilik teklifi edecekti, insanlarda ki mantığa bak. Arkadaşlar erken yaşta başlayan ilişkiler 8 hatta 10 seneyi bulabilir bu normaldir insanlar lisede başlıyor üniversiteden hatta y. Lisanstan sonra evleniyor. Kariyer önemli. Evlilik kaçmıyor. Birbirlerine güveniyorlarsa sorun yok zaten. Edindiğiniz bozuk ilişkilerin psikolojik travmasını buraya yansıtmayın pls.
11 Yorumla- 7 ay
AĞZINA SAĞLIK
Ekonomik şartlar ne durumda bilmiyorum ama aile ve ekonomik şartlar bu durumu etkiliyor olabilir ya da oturmayan bir şeyler vardır onların olmasını istiyordur, daha dikkatli ve detaylı düşün gözlemle ne olabilir çünkü yaşadığını en iyi sen bilirsin..
01 Yorumla- 7 ay
yok yok ben eksik anlatmış olabilirim evleneceğiz bi sonraki seneye nişan tarihimiz aşağı yukarı kendi aramızda belli işte 2 aya ailesiyle gelip ailemle tanışacak ama evlilik teklifi bu sürecin neresinde kaldı jksfhkjsg onu sormuştum
- Aşk İlişkileri konusunda 835 cevap paylaştı.
7 ay8 yıl birliktelik nedir öyle ya, hiç mi istemiyorsunuz 3 yıl içinde evlenmek hani o kadar bile çoktur da 8 ne ya, ilişkinin bütün anlamı biter ne saçma şeyler yaşıyor millet sonra da istiyor aşk olsun o aşkın heyecanı evlendikten sonra çabuk bitiyor ki, bgörüyoruz yani 6 ay sonra boşanıyorlar 8-10 yıllık sevgilileri...
12 Yorumla- 7 ay
Kesinlikle katılıyorum
- 7 ay
@Cilekreceli17 Doğru olan da bu zaten ama insanlar artık öyle bir saçmalamaya mı diyeyim bilmiyorum ama yaptıkları yanlışlar yüzünden yanlışları doğru gibi gördükleri için durum böyle oluyor ve dilden dile geliyor.
Aşk İlişkileri konusunda 343 cevap paylaştı. 8 yıl uzun zaman ve bedel değer birisi için beklenir elbet ama ortada bazı nüshalar ve tavizler verildiyse iş daha da uzar tavizden kastım (fiziksel yakınlaşma (el ele tutuşma öpüşme ) cinsel ilişki v. b ) velhasıl bunlar hiç olmadıysa o zaman evlilik olur ama çoktandır oldu oluyorsa da bu sadece kurmaca bir hayal güzel oynanılmış bir roldür sadece
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 7,1b cevap paylaştı.
7 ay8 senelik ilişki demişsin ve belli ki ciddi bir ilişki ve kız isteme aşamasına geçmişşiniz. Damat adayı o yüzden ve heyecandan olsa gerek evlilik teklifi etmeyi unuttu 👍 eğer evlilik teklifini kabul etmeyeceksen direk söyle tanışmaya gelmesinler. Evlilik teklifini kabul edeceksen ve teklif olmadan isteme olmaz diyorsan o zaman tanışma olayında damat adayına uygun bir şekilde önce evlilik teklifi ve olumlu yanıt alması sonucunda isteme söz merasimi vs vs anlatsın büyüklerin 👍
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)7 ayO kadar da mühim değil niyetler belli her şey ayan beyan ortada seni anlıyorum kadın beyni istiyorsun hatta sorulmadığı için kendine hiçe sayılmış hissediyorsun ama bunlar olmadan önce teklif etseydi hayır mı dicektin sanki... hem olaya öyle bakmamak lazım karşıdaki kisi senin 8 yıllık sevgilin el oğlu diye düşünmemek lazım o sence 8 yıllık sevgilisini, hayat arkadaşı olarak gördüğü kişiyi yakın bulduğu içinmi sormadı yahut yok saydığı için mi. Velhasıl kelam amelden önce niyeti sorgulamak lazım
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)7 aySizin boşanma zamanınız gelmiş bile. 8 yıl ilişkiye devam ediliyorsa erkek çok zeki kurnazdır. genelde 1-2 yıla kadın o işten bıkar ayrılır. Bu yüzden çocuk zekiymiş ve büyük ihtimal başka bir kızla evlenir... Sende 30 yaklaşırken görcüyle evlenirsin ki mantıklı olanı da görücüdür. Çok uzamayışından dolayıdır. yaklaşık 6-7 sene önce evlenmiş olmanız gerekirdi. Çok geç artık.
07 Yorumla- 7 ay
ayy ne kötü kalplisiniz kusasım geldi
Cevap sahibi7 aySoran olmamıştı düşünceni 🤔
- 7 ay
fjkshdkjfksdf tamam tek başına düşün
Cevap sahibi7 ayMq trolü ya 1 xper yazmaya utanmıyon mu lan mastera 😪
- 7 ay
ne ne neee ksjdfhkg siteyi bilmiyorum neye utanacağımı anlamadım ruh hastası herif djkfhkj
Cevap sahibi7 ayBiri yanına lazımsa ayarlıyım yani söylemen yeter. böyle yorum yorum sulanmana gerek yok 😑
- 7 ay
ne diyonn jkshfdkjhdkg deli
7 ayBelki de aileler tanıştıktan, her şey tam olarak oturduktan sonra teklif etmeyi planlıyordur canım. Benim bir arkadaşımda da aynı durum olmuştu, onlar da başta biraz gerginleşmişti ama sonra her şey yerine oturdu. Bence sen o kadar yılın hakkına güven, 8 yıl kolay bir zaman değil. Belki de o özel anı gerçekten özel bir zamana saklıyordur. 💛
31 Yorumla- 7 ay
olabilir aslında evet haklısınız
- Aşk İlişkileri konusunda 9,7b cevap paylaştı.
7 ayBunu enişte beye sormak en iyisi. Sen aileme bir sormadan önce bana bir sor bakalım ben evlenmek istiyor muyumm nerde benim yüzüğüm diye sitem et. Muhtemelen aileler tanışıp anlaştıktan sonra fotmaliteden bir evlilik teklifi eder
11 Yorumla- 7 ay
hadi bakalım ya
Aşk İlişkileri konusunda 10,4b cevap paylaştı. Evlilik teklifi etmek ya aklına gelmiyor ya da maddi durumu sınırlıdır veya teklif etmeyi maddi olarak boş şey olarak düşünecek kadar odundur. Çok kötü bir şey aslında sizi de iyi anlıyorum.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 4,6b cevap paylaştı. 8 yıl çok geçmiş.. Ailesiyle tanıştıracaksınız, belki de tanışma sonrası evlilik teklif eder. Çocuk bunu düşünmesi lazım mutlaka etsin.
21 Yorumla- 7 ay
of bayılcam artık
Aşk İlişkileri konusunda 900 cevap paylaştı. Senden muhtemelen 1-2 sene içinde ayrılacak. Ardından, ilk tanışıp anlaştığı kişiyle 7-8 ay içerisinde evlenecek.
14 Yorumla- 7 ay
kötü bir senaryo jkdghjkg
- 7 ay
şu kemçük ağzınızı bi hayra açın be jksfhkjsdf
- Aşk İlişkileri konusunda 511 cevap paylaştı.
7 ayOyalıyor seni çünkü hayatına bakıyor kadınlar da var aslında senin bundan da haberin yok anne kuzusu ne olacak
11 Yorumla- 7 ay
YA NE ALAKA
7 ay8 yıl olmuş hala teklif yoksa ve bildiğin kadarıyla arkadaşın maddi durumu da evliliğe müsaitse seninle sadece takılıyor evlenmek istemiyor demektir
12 Yorumla- 7 ay
KANKA 26 YAŞINDAYIZ BİZ EVİLİK YAŞIMIZ YENİ GELDİ
- 7 ay
Günümüzde evlilik yaşı 30 dur, acı bir şekilde tecrübe ettim
"Uzak mesafe ilişkisi" işte bu yüzden olmuyor. boşu boşuna 8 seneyi harcamışsın. Artık daha fazla vakit kaybetme.
16 Yorumla- 7 ay
kız biz üniversitede tanıştık 3 senedir uzağız yani mecburi bi ayrılık oldu
- 7 ay
yav belli tarihimiz bacım soru teklif alacak mıyım acaba fikrinizi merak ettim
- 7 ay
hadi pakalumm
- Aşk İlişkileri konusunda 1,7b cevap paylaştı.
7 ay8 senede neden hala bekliyorsunuz ki, çoktan işe girmiş düzen kurmuş olması gerekiyordu. Belki evlilik teklifini de aileler tanışınca yapar ama çok şart değil artık
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 322 cevap paylaştı.
7 ayHazırlanıyor bence geldiğinde sürpriz yapacak evlilik teklifi yapacak sabırla bekleyin bence.
04 Yorumla- 7 ay
ayyy hadi bakalım umarım öyledir xfghjskdg
- 7 ay
Ben olsam öyle yapardım tam umudu yitirdiğinizde sürpriz bir şekilde yapmak daha çok sevindirir ve daha çok aklınızda kalır. 😉
- 7 ay
umarım eroscum
- 7 ay
Öyle ümit edelim evrene enerjimizi öyle gönderelim umarım öyle olur hadi hayırlısı gönlünüze göre olsun. En güzel şekilde olsun inşallah. Tebrik ederim şimdiden.
Aşk İlişkileri konusunda 362 cevap paylaştı. Sanırım hayır.
Genelde böyle uzun uzun ilişkilerin sonu hüsran oluyor. İnşallah seninki olmaz
01 Yorumla- 7 ay
:(:(:((:(:(
Aşk İlişkileri konusunda 2b cevap paylaştı. Hayır edilmeyecek demekki sana evlilik teklifi ettiğinde hayır cevabını kabul etmeyeceği için hayır deme fırsatını vermiyor 😅🫢😁
02 Yorumla- 7 ay
mümkün sjdghjkdg
- Aşk İlişkileri konusunda 2,6b cevap paylaştı.
7 ayYok artık arkadaş senin beyinmi yok ben suçu erkekte aramam burada hatalı olan sensin 8 yıl bir 8 yıl dahada yapsın adam şübilesini yapsın bari
07 Yorumla- 7 ay
Okudum ya ailesiyle gelicekmiş
- 7 ay
ne diyosunuz yani kjsdfhkf konuş artık
- 7 ay
Bence bundan bir cacık çıkmaz senle nasıl evlenir anca evde kalır kimse bunu tercih etmez ozaman senle evlenir :) 8 yılda 😘
- 7 ay
ya beyfendi istemeye gelcekler falan yazdım diyorum okuyun diyorum okudum diyosunuz skdjfhkjd ne rahatsızlığınız var sizin eeyeyy dedemmm
- 7 ay
Ben ondan öyle dedim ya okudum ya evlilik için birini bulamadı ondan geliyorlar
- 7 ay
evlilik için birini bulaamdı ne ya sajgjfsf köyden mi indin şehre evde kalma yaşı 26 mı oldu dedem ay neyse sana laf yetiştiremem be sfsdgsdg
- 7 ay
Sen görün bak burdayım
Pek edecek gibi görünmüyor. Belkide aileleri tanıştırıp sonra organize edecektir onu bu şekilde analiz etmek zor.
02 Yorumla- 7 ay
ya ne bileyim aileler de tanışıp okey olduklarında teklife ne gerek diye düşünüyodum ama edilir mi
- Aşk İlişkileri konusunda 566 cevap paylaştı.
7 ayKaçmış evlilik teklifinin sırası 😂 yani aslında ara ara buluşmalarda edilmesi gerekiyordu ki sonrasında babanızla tanışma olsun
02 Yorumla- 7 ay
o kadar emrivaki bi tanışma oldu ki sjfhksjfd ona da bişey diyemiyorum işte
- 7 ay
Evet her şey düzeninde ilerlemiş aslında sıkıntı şu ki önemli bir detay atlanmış arkadaşınız falan varsa söyleyin de yapsın 😂😂😂😂🤭
Aşk İlişkileri konusunda 855 cevap paylaştı. Ayrıııl 6 ay en fazla bir sene de ciddiye bindirmeyenden ayrılmalısın vaktini boşa harcamışsın
11 Yorumla- 7 ay
LAN 18 YAŞINDA TANIŞTIK 6 AYA EVLENİYİMİ
Zaten 8 sene seni sevmiş ailesine de söylemiş geleceğini daha ne istiyorsun ki
12 Yorumla- 7 ay
benimle evlenir misin diye sormasını bacım jsfhkds
7 ayEder. Tanıştıktan sonra da edebilir ya da babanın nasılbiri olduğunu anladiysa iznini alır sonra sana uygun bir zamanda romantik bir şekilde eder
10 Yorumla
7 ayabla biz ne bilelim edilecek mi edilmeyecek mi
17 Yorumla- 7 ay
ablam 1 mi 2 mi birini seç
- 7 ay
belki doğum gününde eder
- 7 ay
kız yok yani 1 mi 2 mi seç ben totem yaptım jkhfkjxfg
- 7 ay
haa lzngşsnglsbg ikiyi hiç sevmem 1 olsun
- 7 ay
:(:(:(:(etmicek:(:((: sdfhjsjsdf
- 7 ay
eder eder doğum gününe ayarlamıştır bence ksbfldnglwngk
- 7 ay
hadi pakalumm
7 ayEvlenince yapacak yaşayacak heyecan kalmadığını düşünüyordur. Zamanımız sorunları da bunlar tam olarak. Sevgiliyle herşeyi yaşayan eşiyle yaşayacak özel an bırakmıyor.
02 Yorumla- 7 ay
ne ilgisi var evlilik teklifi sevgiliyken edilir beyefendi ne saçma bi yorum
- 7 ay
İyi oku yorumu sen yanlış okudun. Etmeme sebebini söylüyorum ben
7 ayBok var evlilikte. Evlen de 2 yıl sonra buraya boşanasım var diye yaz.
20 Yorumla
7 ayMantıken etmesi lazım. Ben olsam kral teklif ederdim. :) Başarılar. İnşallah hep mutlu olursunuz.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 8,5b cevap paylaştı. kendi ağzınla istemen lazım belliki etmeyecek
01 Yorumla- 7 ay
:( hiç de söyleyemem
7 ayBenimle sevgili olsaydın en fazla 2 ay sevgili kalırdık sonra seni istemeye gelirdim vermediler kaçırırdım
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,2b cevap paylaştı.
7 ayAblam o etmiyorsa sen et beklemenin anlamı yok bu kadar uzun süre
01 Yorumla- 7 ay
etsin ya bane askjfhksf
Gizli Üye(30-35)7 ay8 senelik ilişki ne Allah aşkına flört dediğiniz şey tanıma karar verme aşamasıdır o da 8 yıl sürmez kendini kandırmayın sizi kullanır oyalar sonra da çekip giderler
01 Yorumla- 7 ay
aşkım neden asjdkhskjd evlilik yaşımız yeni geldi uzun ilişki hiç duymadınız mı
- Aşk İlişkileri konusunda 981 cevap paylaştı.
7 ayŞimdi ilk önce ailecek tanışıp sonra evlenme teklifi ediyorlar.
02 Yorumla- 7 ay
valla bu sektörde yeniyim inş öyledir
- 7 ay
Benim kuzenim öyle yaptı.
Aşk İlişkileri konusunda 478 cevap paylaştı. Onuda yapar bak ne güzel aileler tanışacak evleneceksiniz
06 Yorumla- 7 ay
inşallah ya teşekkür ederim
- 7 ay
:):):):):)):)
- 7 ay
görüldü atmıyım diye gülücük attım jksdfhk
Aşk İlişkileri konusunda 1,5b cevap paylaştı. Gelme sebebi evlilikse direk söyle sevgiline evlilik teklifi isterim diye
02 Yorumla- 7 ay
ya ondan bunu isteme fikri içime sinmiyor kendi düşünmesi gerekmez mi
- Aşk İlişkileri konusunda 7,2b cevap paylaştı.
7 ayBende eşime evlilik teklif etmedim bugün 24 yıllık evliyim😆
02 Yorumla- 7 ay
içinde kalmıştır yahu
- 7 ay
Her sene hatırlatır sağolsun 😆
- Aşk İlişkileri konusunda 2,9b cevap paylaştı.
7 ayBişey sorabilir miyim? 8 senelik ilişki nedir ya! İlginç
07 Yorumla- 7 ay
nedennn
- 7 ay
Evlenince ne paylaşacaksınıx?
- 7 ay
aynı evin içinde yaşamakla sevgili olmak aynı şey mi arkadaşım
- 7 ay
Ne paylaşacalsınız onu soruyorum. evlşler bile 4-5 senede herşeyi tüketiyor
- 7 ay
aşk tükenebilen bir şey değil hayat da her gün yenileniyor değişiyor paylaşacaklar da tükenmez allah herkesi ehline denk getirsin
- 7 ay
Zamanla göreceksin
- 7 ay
8 senedir bir azalma eksilme görmedim canım sevgilimin sevgisinden kötü niyetlerinizi kendinize saklayın.
Aşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı. Sen teklif et ! İllaki erkek evlilik teklifi yapacak diye bir şart mı var?
05 Yorumla- 7 ay
üf ne boş yaptınız
- 7 ay
ne diyosun be jksdfhskjdfgk ruh hastası ne almışım ne yemişim hayatınızda sevgisizlikten kuruyup kaldınız diye herkes sizin gibi mutsuz olsun istiyosunuz. kötü niyetiniz size dönsün aminnnn
- Aşk İlişkileri konusunda 2,6b cevap paylaştı.
7 ayUlan 8 sene ne evlenseniz cocuğunuz şu an okula giderdi 😂
07 Yorumla- 7 ay
kjsdfhkjdsfjk e çocuktuk tanıştığımızda uzun ilişkiler vardır hüseyin bey aa
- 7 ay
Kral senin o adam 3 eşşek yaşına geldi hala gelip seni almadıysa Bi düşün sen 😂
- 7 ay
Yok bu gidişle siz amca oğlu olacaksınız 😂😂
- 7 ay
ahahahahahahahahahahhahaah duyduğum en iyi mizah
- 7 ay
Haydi bakalım gazanız mübarek olsun enişte seni kaç yılında feth edip kendi topraklarına katıpta yayılmacı politikası uygulayacak merakla bekliyorum 😂😂
- 7 ay
güncelleme gelince fetih haberlerini size iletelim
- 7 ay
Valla lale devrindeki 3. Ahmet gibiyse baya beklemen lazım 😂😂
- Aşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı.
7 ayYahu sekiz sene siz zafen evlisiniz. Bosanilir artık
01 Yorumla- 7 ay
yav neden ksajfhksjfd
Eder kankam. Sevgilin kalın kafalıysa belki unutmuş olabilir o evreyi hatırlatmak gerek.
03 Yorumla- 7 ay
ya nasıl hatırlatabilirim ki. Kendi düşünsün istiyorum azcık bu net değil midir ya evlenmeden bi sorulmaz mı jhfkjfdgd ben mi yanlış biliyorum
- 7 ay
sjfkdhkfsf tmtm
Gizli Üye(45 üstü)7 ayMuhtemelen evlendikten sonra ulaşacağı güzelliğe Evlenmeden ulaşmış olabilir Bu yüzden evliliğin bir artısını görmüyordur yani verdiysen iş bitmiştir
12 Yorumla- 7 ay
yo
Cevap sahibi7 aySonuçta 8 yıl geçmiş Doğru bir adım atamıyorsa yönünü değiştirmelisin Belli ki amaçlarınız farklı
Aileleri tanıştıracaksanız iş ciddiye biniyor demektir işte
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,5b cevap paylaştı.
7 ayÖyle olmaz. Önce çıkma teklifi etmesi lazım level level gidin acele etmeyin
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)7 ayGidip sevgiline sor ama sana cevap verecek olursam senin zorunla olduğu içindir. erkeğin içinden gelmeli böyle şeyler benim kocam bana çok güzel evlenme teklifi etti zamanın da mesela şok olmuştum ama zorla erkeğe yapısan arkadaşım evlenme teklifi almadan evlendi ki erkek arkadaşına bana evlenme teklifi et demesine rağmen devamlı adam etmedi
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,5b cevap paylaştı. Bas tekmeyi ugrasma zamaninida harcama kardeşim.
00 YorumlaEvlilik teklifi olmasa direk evlensek çok saçma bence
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)7 ayBize soracağına ona sormalısın? Canım ailemle tanışmaya gelmeden önce yapman gereken bir şey yok mu? Ben teklif aldığımı hatırlamıyorum. Gibi bir konuşma yapmak için neyi bekliyorsun
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)7 ayValla edilmeyecek gibi duruyor :D
Kimisi evlenme teklifi etmeden istemeye gidiyormuş varmış böyle şeyler :)
01 Yorumla- 7 ay
çok kötü ya pü
Aşk İlişkileri konusunda 2,8b cevap paylaştı. 8 sene mi, yuhhhh. Ben o kadar senede evlenir, beşinci çocuğu yapardım 😂
05 YorumlaGul gibi adamlari uzuyosunuz ya boyle bes para etmezler icin oh olsun size
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)7 ayBelli et veya daha önce hic konuşmadniz mı bu konuyu falan
02 Yorumla- 7 ay
nasıl belli etcem bir de kendi düşünsün isityorum öyle olması gerekmiyor mu bi sormaz mı insan jkfhkjdsf
Cevap sahibi7 ayKsndh remini uygulaması vardi ya evlilik teklifli yap at cok guzel degil mi diye veya reels video falan o konulu at ya da direkt sor bilemiyorum ksmdhls ama evet bunu biliyor olması lazım
7 ay8 sene ne ya , bu kadar uzun sürecek ve ciddi düşünmeyecek. Tabi cinsellik yasadiysaniz istediğini almıştır. Erkek milleti böyle maalesef
31 Yorumla- 7 ay
Kendini cinsel obje olarak kullandırırsan bu erkeğin kabahati değil kontrol her zaman kadındadır istemediği bişeyi erkek zorla yapamaz. Tabi sizde erkekten maddi olarak alacağınızı aldıktan sonrası malum 😂
Bence hepsiyle tanışıldıktan sonra evlilik teklifi gelir normaldir ya bana göre hangi sonuçta ömür boyu birliktelik yaşayacaksınız tabiki 8 yıl olmuş ama aileler tanışsın istiyor bence
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)7 ay3. Senemde aldım bende niyetimiz hep vardı 6. ayımızdan beri ama maddiyat anca oturdu.
10 YorumlaValla yolla gitsin sonra yıllarının heba olduğunu fark ettiğinde zamanı geri alamayacaksın ve geleceğini çok etkileme olasılığı çok yüksek tecrübeyle sabittir yani
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 5,9b cevap paylaştı. Edilir edilir sabret
00 Yorumla
7 ayzaten niyetini belli etmiş elbette edecektir
00 Yorumla
7 ayedilir ronaldo 12 yıllık sevgilisine etmiş alper rende8 yıllık sevgilisine etmiş
10 Yorumla- Devamını Gör (75)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat