Hayatında kendi ayakları üzerinde duran karşıt cins her daim güçlüdür. Böyle birinin sevgisini kazanmak zor olsa gerek. En azından ne yaptığını bilen kişilerdir birçoğu.
Böyle bir şey için ayırt etme durumu yapmam ancak böyle birini seçmem demem tabiki. Böyle birini seversem de ona çalışmanın hayatına verdiği ellerinin avuç içindeki yorgunlukları öperek sevmeyi bilirim. Ne iş yaptığı önemsiz benim için yeter ki helalinden olsun kazancı.
Ne kadar çalıştığı değil de o parayı nasıl kullandığı önemli daha çok.
Eskiden diploma ve memuriyeti olanın hayatı ve geleceği garanti altında olurdu ama artık işler hiç de öyle ilerlemiyor.
Tam zamanlı olarak bir işte çalışmak dışında elindeki parayı değerlendirmiyorsa kişi dilenecek duruma gelebiliyor ne kadar kazanıyor olursa olsun.
Son zamanlarda en çok dikkatimi çeken ve beni üzen şeylerden biri de bu durum aslında. Yani bir evde anne/baba iki kişinin de tam zamanlı, dışarıda çalışması ve çocuklarının büyüdüğünü gerçek anlamda göremiyor oluşları.
Çocuklar varlık içinde anne/baba yokluğu çekerek büyüyorlar. Oysa o anne/babaya en çok çocukken ihtiyaçları oluyor.
Ben bu durumu yaşamamak, her anlarında yanlarında olabilmek icin yaşam tarzımı 180° değiştirdim 😀
Para harcama değilde tasarruf, birikim ve yatırım üzerine bir düzen kurmaya çalışıyorum. Böylece dilenmeden, dışarıda başkalarının boyunduruğu altında çalışmadan akmasa da damlıyor.
Harcama odaklı olmadığım için de bana yetiyor hatta artıyor 🙃
2
28 Yorumla
Soran
8 ay
Kesinlikle parayı kazanmak kadar değerlendirmekte önemli...🙏 Çocuklar ap ayrı bi mevzu ya o konuda sonuna kadar haklısın ki... En iyisini yapıyorsun daha çok sağlıklı bireyler lazım.. düşünce olarak..
Yani aslında bu yapılabiliyorsa ne ala çok iyi kuzen bu sistem yetiyorsa çok iyi.
Günümüzde çoğu kişi tarafından ihtiyaç olarak görülen çoğu şeyin aslında hiç de ihtiyaç olmadığını fark ettiğim günden beri bunu düşünüyorum ve bu konu üzerinde çalışıyorum. Hiç aklımın ucundan bile geçmeyen şekilde kazanç da sağlıyorum.
Hemen bir tane örnek vereyim. Burada sponsor odaklı yarışmalar düzenleniyor, ödül olarak indirim kuponu veriliyor. Ben o uygulamalardan birini yükleyip yılda bir veya 2 kere kullandığım için o indirim kuponları bana o uygulama tarafından ücretsiz veriliyor 😀 En son öğretmenler 2 farklı kırtasiyeden 2 farklı kaynak set isteyince nevrim döndü. Hemen netten ne kadar tuttuğuna baktım 250 tl indirimli aldım ertesi gün de elime ulaştı kitaplar. Diğer velilerden 1 hafta kırtasiye kapısında yatanlar olmuş kendi tabirleriyle 🤷♀️
Akıllı telefon herkesin cebinde var. Neden bir girip bakmıyorlar ne kadar tutuyor diye? Ögretmenin her söylediğini emir eri gibi yerine getiriyorlar. Biat kültürü insanların kanına işlemiş. Bazen çevremdeki insanlarla aynı zamanı yaşadığıma şaşırıyorum 🙃
Körü körüne, tam zamanlı, köle gibi bir işte çalışan bir kadını düşünelim. Uzun vadede aile hayatına bunun yıkıcı etkileri oluyor. Çünkü kadın ailenin kalesidir her ne kadar şah erkek olsa da ataerkil düzen sebepli.
Ailenin yaşadığı ev aile üyeleri için en güvenli alandır. Aile üyeleri güvenli alandan ne kadar uzaklaşırsa o kadar tehlike altına girerler. Bu coğrafyada kadın olarak doğmak av olarak doğmak demektir, erkek ise avcı. Çalışan bir kadın bu yüzden çalışan erkeğe göre daha fazla psikolojik savaş vermek zorunda kalır diğer avcıların radarına girer.
Kuzen valla bu kadına yapılan zülümdür ya... dediğin gibi bence ev hanımlarına maaş vermeleri gerekiyor. Evde çalışıyor , işte çalışıyor vallahi zülümdür ya...
Ne desem bilemedim keşke öyle değil diyebilseydim...
Anlatıyorum anlatıyorum abi ısrarla anlamıyor tuhaf. 3 kere detaylı anlatmak lazım demek ki 😂 Parça bilgisi de zaten benden çok da fazla değildi sanki ahaha
Yaa 🤣 Onunla uğraşırken online satış yaptığım bir uygulama hesabımı durdurmuş. Ha dedim bugün gelecek üst üste anlaşıldı ahaha
Ne yani bu ülkede bir kadın römork ilanı veremez mi? İlla incik boncuk ilanı vermek zorunda mıyım benn? Neyse onlar ilanımı kaldırana kadar satışı yaptık zaten. Daha çok engel olmaya çalışsınlar. Daha fazlasını yapmazsam insan değilim 😂
Yoo kimlik doğrulama yapınca seve seve açtılar hesabımı 😂 Hırdavatçı da iletişim kurmaktan bahsediyordu bak şimdi düştü jeton. Parçaya odaklandım dinlemedim ben onu. Hepsinin ben taa babasını satayım ahaha
Önce hiçbir koşulda seni bırakmayacak birini görüyorsun... Sonra sen diyelimki asyada dileniyorsun o da avrupada öyle yani bu aralar bunu düşünüyorum : )
Yazık valla. Ömür boyu millete kira verecekler, garanti işleri yoksa bankadan faiz yiye yiye kafayı yiyecekler. İstanbul özellikle tüketim konusunda uçmuş. Bu kadar zengin miyiz bu derece tüketim için.
Bence insanlar artık umursamıyor faizdir caizdir falan ahahah... Kim ne koparırsa artık... İlişkiler desen ayrı bir kafa zaten. Millet harcıyor valla ...
Dini anlamında bahsetmedim banka faizleri, gecikme borçları vs çok fazla.. Tuhaf valla. Bu ortamda da kendini toplumdan dışlayıp kendine göre bir düzen kurmak gerekiyor maâlesef