Eski erkek arkadaşım beni neden engellemiş olabilir ?

Arkadaşlar sizlere bir şey soracağım. Sorum aslında erkeklere ama kız arkadaşlarımda fikirlerini söylerlerse sevinirim.

3 yıllık ilişkiniz vardı diyelim ki ve ayrıldınız. Ama kız arkadaşını gerçekten çok sevdiniz. Ayrılık sebebi olarak kendinizi haklı buluyorsunuz ama aslında ayrılık sebebi sizin değişiminiz yüzünden ilgisizliğiniz yüzünden oldu neyse. Kız arkadaşınızı faceden sildiniz peki neden engelleme gereği duyarsınız ? Diğer önceki kız arkadaşlarınızı faceye eklerken neden 3 yıllık ilişkiniz olan eski kız arkadaşınızı engellersiniz.

Ben çok düşündüm ama cevabını pek bulamadım. Arkadaşlarım eski erkek arkadaşıma bunu sorduğunda karşılaşmak istemiyorum demiş. Ama çok sevdi beni şimdi ise sevmediğini bir daha ılışkımız olmayacağını söylemiş.

Bende istemiyorum zaten merakım neden engelledi ?
Güncellemeler
+1 yıl
Eski olduğum için vs vs diyorsunuz arkadaşlar tamam eyvallah da demek istediğim şu. Benden önceki eski sevgililerii bunu aldatmışta terk etmişte vs vs bunları dahi facesine özellikle ekleyip ben hiç bir şey yapmadığım halde beni engellemesi tuhafıma gitti sadece. Veyada gücüme gitti diyim.
Eski erkek arkadaşım beni neden engellemiş olabilir ?