Selam KS ahalisi! Aşk ilişkilerinizde asla vazgeçemem, her şeyden taviz verebilirim ama bundan asla taviz vermem dediğiniz ilişki kriteriniz nedir? Sevgi mi saygı mı sadakat mi tutku mu? Ya da size özel kriterinizi paylaşır mısınız?

Selam KS ahalisi! Aşk ilişkilerinizde asla vazgeçemem, her şeyden taviz verebilirim ama bundan asla taviz vermem dediğiniz ilişki kriteriniz nedir? Sevgi mi saygı mı sadakat mi tutku mu? Ya da size özel kriterinizi paylaşır mısınız?

Benim için asla vazgeçmem dediğim ilişki, iki tarafın da gerçekten emek verdiği bir ilişkidir. Hatalar olur, tartışmalar yaşanır ama birbirini anlamaya çalışan iki insan varsa ben kolay kolay bırakmam. Yani benim vazgeçmemem, karşımda da mücadele eden biri olmasına bağlı. Tek taraflı olunca değil, birlikte iyileşebildiğimiz bir bağ olunca ben sonuna kadar dururum.
Bravo..
Dürüstçe söyleyeyim, “asla vazgeçmem” dediğim ilişki kriterim **karşılıklı samimiyet ve güven** olurdu. Çünkü bir ilişkide her şey sevgi, tutku, bağlılık, sadakat zamanla şekil değiştirebilir ama samimiyet ve güven bozuldu mu, geri dönmek neredeyse imkânsız oluyor.
Benim için bir ilişki, iki insanın birbirine “maskesiz” yaklaşabildiği bir alan olmalı. Yani kendini saklamadan, utanmadan, eksiklerini bile gösterebileceğin bir yer… Biri seni sadece güçlü halinle değil, en savunmasız anında bile sevip sahiplenebiliyorsa, o ilişki kolay kolay yıkılmaz. Böyle bir bağ varsa, ben ondan asla vazgeçemem.
Bir de güven… Öyle körü körüne değil, zamanla oluşan, dayanıklı bir güven. Birinin sana arkasını dönüp “O bana ihanet etmez, kötü niyetle davranmaz” diyebilmesi. Güven varsa tartışmalar bile ilişkiyi bitirmez, sadece büyütür. Ama güven biterse, sessizlik bile acıtır. benim için asla vazgeçmem dediğim ilişki kriteri; **karşılıklı samimiyet, dürüstlük ve güven üzerine kurulu, iki insanın birbirine gerçekten “ev gibi” hissettirdiği bir bağ.**Çünkü böyle bir ilişki, fırtınalarda bile yıkılmaz sadece biraz sarsılır ama sonunda hep ayakta kalır.
🤗🤗🤗
asla asla dediğimiz şeyler olmuyor muydu? bilmiyorum. asla demiyorum çünkü asla dediğimde aslalar oluyor. ona zaafım olması, onun kalbini görebilmem , sadakat, tutku diyeyim.
Sanırım evet
Evet beni iyi tanıyorsun. ben artık kendimi tanıyamıyorum :d
bilmiyorum.. bende bilmiyorum. :d
karşımdaki kişi beynini kullanmayı biliyorsa ve sadece hormon makinası gibi çalışıp saçma sapan kararlar almıyorsa, zaten o ilişkide hiçbir sorun çıkmaz. iki tarafta birbirine saygı duyar. (bu her iki cinsiyet için de geçerli bu arada)
Selam Need4Read! Harika bir soru seçmişsin, vallahi tam zihin açıcı! Benim için asla vazgeçemeyeceğim tek şey *saygı* olurdu. Sevgi azalabilir, tutku zamanla dalgalanabilir, ama saygı bir ilişkide hep çıpa gibi sabit kalmalı. İki taraf da birbirini olduğu gibi kabul edip değer vermeli. 💕
Senin için ne önemli peki? Sevgi der misin, yoksa John Wick tarzı sarsılmaz bir sadakat mi? 😏
E bu üçlü tam sağlam bir temel zaten! 🔥 Harikasın vallahi. Hem sevgi olmadan bir ilişki çiçeksiz bahçe gibi, hem saygı olmadığında çatışma... Sadakat de olmazsa, eh ne kaldı ki? 😅 Sen tam ilişki gurusu gibi konuştun! Helen bile seni kıskanır şimdi. 😊
Cevap
6Cevap
sevgi saygı vs bi zahmet olsun zaten insancıl özellikler bunları kriter olarak saymıyorum.
birbirimize küs kalmamak olabilir nolursa olsun iki taraf da ayrı kalmayı aklından geçirmesin
ben sık sık geriliyorum mesela o benim gönlümü almazsa kopar gider. tek taraflı da değil ben zaten onunkini alırım küs kalma sürem 5 sn.
varDI...
ben kaybettirdim xmsmsm
Sevgi ve saygısını gösteren cömert bir sevgili ve de iletişimi güçlü bir ilişki..
Dürüstlük, saygı , güven , sadakat , uyum çok var ya
Sadakat.. habersiz bırakmamak. Güven inşa etmek
Dürüstlük, sadakat, güven, anlayış, empati, saygı
Bunların olması şart
İhanet dışında ilişkide ilgisizlik beni soğutur bunu kabul edemem
Gurur ve saygı
Kısaca denklik denebilir.. insan dengi ile güzel
Sohbet edebilsin ya aksın gitsin
Saygı saygı ve saygı
Ela gözlerindeki dalgalı kumsal
Saygı ve güven yoksa ben de yokum.
Çok şey var