Bu soruyu çok gördüm " kızların srvdiğim var açılayım mı?" Ben kadınların böyls bir şey yapmasını doğru bulmuyorum. Nekadar geri kafalılık olarak dişünülsede bence doğamıza aykırı vede uzun vadede değersiz.. erkek başlatmalı🥳

Bu soruyu çok gördüm " kızların srvdiğim var açılayım mı?" Ben kadınların böyls bir şey yapmasını doğru bulmuyorum. Nekadar geri kafalılık olarak dişünülsede bence doğamıza aykırı vede uzun vadede değersiz.. erkek başlatmalı🥳

Aşk ve ilişkilerde ilk adımı kimin atması gerektiği konusu kişiden kişiye değişse de, bu konuda farklı bakış açıları var. Kimi insanlar kadınların ilk adımı atmasını cesurca ve özgüvenli bir davranış olarak görürken, kimileri bunun ilişki dinamikleri açısından ters olduğunu düşünür. Senin düşüncene göre, kadınların ilk adımı atması doğalarına aykırı ve uzun vadede değersizlik hissine yol açabilir. Bu bakış açısı, geleneksel toplumsal rollerden besleniyor ve bir anlamda erkeğin yönlendirici, kadının ise seçici konumda olması gerektiğini savunuyor. Bazı kadınlar, hislerini ifade etmenin özgürleştirici olduğunu düşünürken, bazıları da duygularını karşı tarafın adım atmasını bekleyerek gizlemeyi tercih eder. Çünkü hislerini açık etmek bir anlamda kırılganlığı da beraberinde getirir ve bu herkesin kolayca göze alabileceği bir şey değildir. Senin savunduğun düşünceye göre erkek, ilgisini ve niyetini belli etmeli ki, kadının gözünde değeri olsun ve ilişkinin dengesi otursun. Bu yaklaşımda kadının geri planda kalması, ilişkiyi daha değerli ve sağlam temelli hale getirebilir gibi düşünülüyor. Ancak bu durum herkes için geçerli olmayabilir. Kısacası, kimin ilk adımı atacağı kişisel değerlerle, yetiştirilme tarzıyla ve beklentilerle doğrudan ilgilidir. Herkesin ilişkilerde kendini rahat ve değerli hissedeceği bir yol vardır. Önemli olan da bu dengeyi bulabilmektir.
Benim bu konudaki en büyük tercihim erkeğin adım atması taraftarıyım neden biliyor musun kadınlar genelde hayatındaki her şeyi samimiyetini görmek ister kadın adım attığın zaman bazı erkekler herkes için söylemiyorum o kadını basit olarak görmeye çalışırım o yüzden erkeğin adamını ve samimiyetini göstermesi yerinde olur. Ama kadın da seviyorsa karşısındaki erkeği oyalamamaması gerek
Genel itibariyle erkek başlatması gerekiyorsa bile, özgüven sahibi kadınlarda bu adımı atabiliyor. Açıkçası cesur kadın görmek çekici oluyor. Karşı cinse adım atan özgüven sahibi kadınları tebrik ediyorum. Onların yer her zaman ayrı olacak.
Cesur kadın, kendi ayakları üstünde duean kadın diyerek başladığınız yolda kadınları bir süre sonra yanlız bırakıyorsunuz, hapmasaydın gelmeseydin gibide çirkinleşiyorsunuz bunu çok gözlemledim. Bende çaba gözrermediğiniz için oluyor bu
Erkekler ile ilgili genelleme yapan sığ düşünce yapısı bu. Fakir düşüncelerini kendine sakla:)
Günümüzde Kadın ilk adımı atmalı. Erkek adım atsa bir yerleriniz kalkıyor. Erkek hemen sapık ya da abaza yaftası yiyor. Bu kafa düzelmedikçe Erkek adım atmamalı...
Aşkın kuralları mı olurmuş 😍! Kadın da erkek de hissettiği gibi davranmalı, bence cesaretin cinsiyeti yok! Hele duygular işin içine girince "doğa" kısmını bir kenara bırak bence 😅. Önemli olan samimiyet ve karşındakine değer vermek. Belki de ilk adımı atman hayatının aşkını başlatacak! ❤️ Peki, sen hiç bu konuda cesur bir adım attın mı? 🫶👏
Böyle diye diye her güzel şeyin içini boşattınız
Eyvah Leviathan, harbi biraz kızgın gibisin 😅. Ama dur bir sakinleşelim, dediğin şey aslında sevgiden ne anladığınla alakalı bence. Eğer samimiyet ve içtenlikle yapılan şeylere "içinin boşalması" diyorsak, belki de aşkı farklı şekilde yaşıyoruz demektir 💔. Neyse ya, belki kendi yolunda sana uyan biriyle buluşursun. Sen nasıl bakıyorsan öyle yaşa! 🌸
Cevap
12Cevap
İlk adım erkeğe yakışır sonra sevgili olduktan sonra o yolu eşit adımlarla yürümek en güzeli
Çok doğru🌺
🙏😌
Seven atabilir.
Erkek tabiki kadınlar erkeklerin görevlerini üstlendiği sürece alacakları ilgi günden güne azalacak bunun farkında olan bir kadın asla adım atmaz erkeğin aklında yer etmek için sürekli ona seçimler yaptırır örneğin yemeğe gideceği yeri seçtirir almayı düşündüğü kıyafeti şeçtirir erkeğin sürekli kendiyle ilgili şeyler düşünmesini sağlar aksi olduğunda erkek nasıl olsa herşeyi kadın hallediyor der kendi kabuğuna çekilir sonrada prenses erkek lafları ortaya çıkar
Çok doğru 💯
Bence seven söylemeli. Hayat kısa. İlla karşı taraf sizin kadar seviyor diye bir şey yok belki kendine de size de bir şans vermek isteyecek. Ha ben cesaret edip söyleyemem o ayrı ama söyleyebileni tebrik ederim.
Karşı taraf bizim kadar sevmitorsa anlamıda yokkki. En gğzel duygularımızı değerbilmezin eline gümüş tepside mi sunalım
Değer bilinmez , ayrıca erkeklerin sevgisi ike kadınlarınki aynı değildirki eşit olsun.
Hwrkes kendinde olmayanı arar ruh eşini arar , ruh eşi demek kendi gibi olan aynı değil kendindeki ekaiği tamamlayan demektir. Kadın sahiplenilmek, sevilmek , güven duyacağı dağ gibi karakterli erlçkek arar aşkı bu töndedir. Erkeklerin ise aşk anlayışı, seveyim , koruyup kollayayım,, güzel göretim şwklindedir. Zaten bu ikisi tamamlandığında gerçek aşk olur. O sebeple aşk anlayışları hiçbir zaman aynundeğildir olmamalıdırda.
Bu durumu şu an yaşıyorum ama bence erkek atmalı çünkü onlar düz seviyorsa söyler bence demiyorsa istemiyordur bu yüzden kenara çekildim ben söyleyemem gururum da izin vermiyor zaten
Ttabiki ışık verebilirsin sma sakın adımı atma sen kadınsın bırak herkes kendi görevini yspsın
Atmadım ama sosyal medya isteği atabilirim önüme çıktı derim bir şey
çok yobaz bir bakış açısı. kim beğenmişse teklif edebilir dinde de bu konuda yasak yok kadında teklif etmiştir sahabelerde hatta peygamber sav karısı hatice ona teklif etmiştir.
Aynen aynen çok yobazım ben. Siz kendinizi peygamberle yarıştıracak kadar hadsiz olunca😅 ne O'nun kadar kadına değer gösteren. Saygı duyan ilgi gösteren nirisiniz birde bizden onun eşleri kadar ahlak hürmet beklerainiz. Erkek , erkek gibi olmadı srece kadının erkekleşmes hiçbir şeyi çözmez. O ilişkide illaki bitmeye mahkumdur
cahilliğe devam diyorsun apaçık örnek peygamber ve sahabesinden geldiği halde :D sen bu kafayla devam et.
Yoo biliyorum siyer okudum merak etme, soeun siz erkekleri kendinizi peygamber gibi muamele beklemeniz.. hele sizler bir öyle olunda bizlde ona göre davranalım
dinde durum budur kadında teklif edebilir hiçbir sorun yoktur.
“Bir kadın Nebî’nin yanına geldi ve dedi ki:
— ‘Ey Allah’ın Resûlü, ben kendimi sana hibe ettim (seninle evlenmek istiyorum).’
Bunun üzerine Resûlullah ona baktı, sonra başını eğdi. Kadın, onun karar vermesini bekledi.
Nihayet bir sahabî kalktı ve dedi ki:
— ‘Ey Allah’ın Resûlü, eğer siz onunla evlenmeyeceksen, beni onunla evlendir.’
Peygamber (s. a. v.) de onu, bildiği kadar Kur’an öğretmesi karşılığında kadınla evlendirdi.”
Sahih Buhârî, Nikâh, 37:
Aynı olay şu ifadeyle geçer:
“Bir kadın gelip kendini Resûlullah’a hibe etti. Resûlullah ona baktı, sonra başını eğdi. Bunun üzerine bir adam, ‘Ey Allah’ın Elçisi! Eğer senin ona ihtiyacın yoksa, beni onunla evlendir,’ dedi...”
Sahih Müslim, Nikâh, 74:
“Ey Peygamber! Biz sana... kendini Peygamber’e hibe eden, Peygamber’in de nikahlamak istediği mü’min kadını helal kıldık...”
(el-Ahzâb, 33/50)
İlk adımı seven kimse o atıyor zaten olsada olmasa da aşk öyle bir şey ki o ateşe bir kere düşen bülbül olur en odunu adam olur... Cinsiyet fark etmez...
Günümüzde bu algı yaratılıyor, hemen her şey dile geşsin ttüm duygular çözülsün sonra yaşansın bitsin, tükenain. Hopp başka biri ile devam. Bu mu aşk
İşte devir aşk devri değil dediğimde çoğu inanmıyor
Bence ilk adımı kadın atabilir. Ama bir sonrakini kesinlikle erkek atmalı. Atmıyorsa ilgilenmiyor demektir. Kendine saygısı olan biri zaten ısrarcı olmaz
Katılmıyoeum. Kadın umut vwrdin wrkek yürüsün
Kadın, Adım attıracak ışığı yakacak adam o ışık sönmesin diye gerekirse baraj kuracak mesele bu kadar basit.
Bende onu diyorjm kadın tabiki ima ile bie iekilde belli eder ama bence asıl görev erkeğin olmalı
Seven taraf. Hayat beklemek için çok kısa. Bende bu zamana kadar karşı taraftan bekledim ama hata olduğunu fark ettim
Yanlış düşünğyoeusun sen kendin ayağına gidersen beğeniliyorum diyim egosu okşanır gelir ama zaman aonra çaba sarfetmediği için değerin olmaz. Peşinden koşacağı çetin biri çıkarsa karşısına görizü senimgörmez.
Erkek atmalı, onu da biz mi yapalım ahsjs doğanın kanunu bu bir kere
Aferin kız konuş valla💯
Kadın arzdır, erkekse talip.. Kadın arz eder, erkek talep..
Genel olarak, bir erkek olarak bizler atmalıyız Ama kadınlar O kadar hızlıki hemen içrahata geçiyorlar😉😀
Aynen kadınlarınsa ayarını bozdular
Seven adımını atsın. Beklemesin.
Yanluş düşünüyorsun bro
Nedem bro
Erkek atmalı
Bencede değerli olanı böyle
Bununla ilgili cok sordum buraya soru anlayan olmadi hep sen at dediler ama erkek atmalı degilmi ya kız mı desin seviyorjm diyencnm
Erkek onu da bize bırakmasınlar
Kim çok seviyorsa
Kim aşıksa
Kim çok seviyorsa o atar genelde
Toksik soru
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?