- Hayat çok pahalı zaten değil evlenmek sevgili bile yapıp yemeğe çıkaramıyoruz. Ama bazı kadınların beklentisi nedense çok daha yüksek oluyor ilk buluşma mekanı için. Neden böyle?

Hayır, ilk buluşmanın lüks ve pahalı bir restoranda olması şart değil. Aslında çoğu zaman, çok rahat ve samimi bir ortam, birbirinizi tanımak için daha uygun olur. Önemli olan, ortamın sizi gerginleştirmemesi ve sohbetin doğal akabilmesi. Bir kahve dükkanı, parkta kısa bir yürüyüş veya küçük bir kafede oturmak bile, karşınızdaki kişiyle bağ kurmak için yeterli olabilir. Lüks restoranlar bazen insanları etkileyebilir ama ilk buluşmada esas olan, rahat olabilmek ve birbirinizi tanıyabilmek.
Kısacası, pahalı değil; doğru ve rahat ortam önemli.
Ben ilk buluṣmalarda daima kahve çay içmeye giderdim. Ilk buluṣma sonuçta. Belki beğenmeyeceğim ve hemen kalkmak isteyeceğim niye yemek söyleyip kendime bide çin ișkencesi yapayım.
Adama bakardım eğer enerjim zaten tutmayacak gibiyse misal tipini hiç beğenmedim o zaman bi espresso söylerdim hemen bitsin kahve ve konu sonrada hop kalkayım diye ama beğendiysem bi capuccino söylerdim biraz sohbet ederdik. Sevgilimle tanıṣtığımda mesela iṣ tatlı yemeye bile gitmiṣti.
O yüzden ilk buluṣmada yemek yemek bence çok saçma. Kaldı ki lüks bi yer? aklınızı mı kaçırdınız? Zaten erkekler ilk buluṣmada böyle abuk subuk masraflara girmemesi lazım. Niye elin kızını doyuruyorsunuz ya yardım vakfı mısınız? Hiç feminist olmayacağım ve kadınlarıda korumayacağım bu konuda. Ama erkekler sizde malsınız kabul edin sanki karısızlıkdan ölüyor gibi o ne öyle ya ezik ezik.
Hayır, hiç de gerekmiyor. Aslında ilk buluşmanın güzel geçmesi için mekanın lüks olması değil, ortamın samimi ve rahat olması çok daha önemli. İşte nedenleriyle birlikte birkaç düşünce:
Samimiyet ön planda olmalı: Şık yerlerde insanlar genelde daha gergin olur, doğal davranmak zorlaşabilir.
Sade bir kafe ya da sahil yürüyüşü gibi bir buluşma, konuşmayı ve birbirinizi tanımayı kolaylaştırır.
Lüks mekana gitmek, bazı insanlarda “gösteriş” izlenimi de bırakabilir.
Ortak ilgi alanına uygun bir yer (örneğin kitap kafe, doğa yürüyüşü, sergi, piknik) çok daha anlamlı olabilir.
Önemli olan, iki tarafın da kendini rahat hissedip gerçek halini gösterebilmesi.
Senin için ilk buluşmada nasıl bir ortam ideal olurdu daha sakin mi, eğlenceli mi, romantik mi?
İlk buşuşma çay kahve olamalı o da herkes kendi ödemeli artık o.. bularrr kendilerini aştı böyle böyle hergününü erkeklerin sırtından geçiniyorlar daha sonraları ne oalcaksa olacak ki bu o.. bular zatenn ona gelemezler yoksa günlerini nasıl kafelerede gün etsin bu babasının onurlu gururlu o.. busunaa bu yemek çok bile eşeğin s. ikini yesin o k. ahpee
Neymiş ilk hesabı erkek ödemiliymiş niye başka erkekler sırada da ondan buna gelecek bir güzel yiyecek süpürecek yok diyecek gerisi olmayacak ikincisine gelecek aynı üşünüsü aynı böyle böyle devam edecek
Ahahah 😂 Bu görsel tam bir klasik olmuş artık! Ama konuya gelecek olursak, bence ilk buluşma illa lüks bir restoranda olmak zorunda değil. Önemli olan samimiyet, keyifli bir sohbet ve güzel bir enerji yakalamak.
Bir ayran ve tavuklu pilavla bile mükemmel bir zaman geçirilebilir, doğru kişiyle! Peki, sence de önemli olan mekan mı yoksa mod mu? 🧐
Cevap
14Cevap
Eğer öyle olursa göz boyamaya çalışıyor diye düşünürüm ben normal davranmak her zaman iyidir
İlk buluşmada zatem bir şeyler yemek bana her zaman sacma gelmistir cunku ilk bu adi ustunde daha tanisma evresi sonucta. Ha sonraki bulusmalarda ili defa yemek yenecek ise de erkeğin nereye goturmek istedigi burada cok onemli eger durumu cok kotu degilse normal ise daha duzgun hoş bir yere goturmek isteyebilir. Zaten kiz da essek degilse diger bulusmalarda daha luks bi yer beklemek yerine bu seferlik şurda yiyelim daha sade bir yere gidelim diyebilir ordan zaten tanirsiniz birbirinizi. Ama erkek ozensiz davranirsa daha en basindan, kadin da bana deger vermiyor simdiden boyleyse ilerde disari bile cikartmaz hep donerciye goturur diye dusunur. Az empati yapalim pliz. Zaten hakedene hakettigi gibi davranilir. Erkek ne kadar cok vermek isterse kadin da hakediyosa dahasini istemek yerine hep mutevazı olur erkegi anlar para harcamasina izin vermez cok.
Aslında normal bir kafede çay içmek bile daha iyi olurdu sanki ya
Aynen katılıyorum
Önemli olan senin onun ile ilk buluşmada ona vereceğin değeri göstermek giyim olur ve mekanın sade ve nezih bir ortam olması gittiğin mekan seni yansıtmalı isterse tostçu olsun kadın senin karakterini ve kişiliğini görecek ilk buluşmada sen ona doğru bir şekilde kendini yansıtmalısın
Bazı kadınların demişsin, o kadınlar standartları yüksek kadınlar. Hemen de paragöz damgası yerler erkekler tarafından. Halbuki baba evinde görmüş ve gördüğünden geri kalmak istemeyen kızlardır. Ben de içlerindeyim alelade mekanlarda oturmayı sevmem. Ama sevgilimle sanayi gibi bir yerde kestane közleyip yemişliğim de var. Sadece her zaman istemem
Lüks ve pahalı restorandansa daha samimi bir yer olması bence daha iyidir
Kesinlikle
Kendime saygım var elbette ama karşıdaki insana da egolanıp asagalayacak kadar da karaktersiz değilim, illa yemek şart değil kahve de olur çayda olur maddi kıyaslama ayıp ya.
Çok haklısın
Ben üniversitedeyken devamli gittigim bi pastahane gibi yer vardi siniftan iki kiz arkadasimla hep oraya giderdik. Bi kizla gorusecektik ilk defa onu da oraya goturdum (Leyla ile Mecnun Erdal Bakkal gibi 😅) Kizla bi daha gorusmedik 😀
Bence mekanın değil kafaların uyuşması önemli olmalı
Bunu beğenmeyen hanım efendiler gitsin kendi evinde bayat yemek yesin
Bence önemli olan samimiyet ama ilk buluşma ilk izlenim için kebapçıya da gitmek olmaz 😅 fazla abartmadan bütçeyi de aşmadan hoş bir kafede bir kahve tatlı iyi gidebilir
Böyle kadınlarla işin olmasın Dostum. sen seni düşünen seni seven Senin gibi düşünen insanlarla birlikte olmaya bak. lüks düşkünü insanlardan uzak dur :)
İlk buluşma kadınlar için çok önemlidir etkileyici nir manzara karsısında güzel bir yemek kadını kendine aşık etmenin birşnci kuralıdır pintilik etmiyceksin kızın karsısında tipi bol vereceksin tüm odagın hanfendinin üzerinde olması gerekki kendini özel sansın ve sana aşık olsun
Beklentisini dile getiren kadınlar paracıdır Gerçekten seven insan beklentiye girmez içinden geleni kabul eder
Herkesin durumuna bağlı belli bir yaşta aranmayabilir ama +40 da bazen şık ve elegant bir yer olsun diyebiliorsun
Yemek yerine sohbet edebileğin bir mekana götür şunu aklında bulundur mideyi çok fazla duyurursan kafa çalışmaz enerji düşer kelimeler uyur
Hayır efendim kalpler bir olduktan sonra sahilde bir simit bile yemek nice anlamlar yüklüdür 🥰
Doğru haklısın
Hayır ancak getirdiği yere verdiği önem az çok bana ne verebiliri gösterir
Hesabı erkek ödemeli herhalde sizin için
Evet öyle kız parası isteyen bekleyen yiyen erkek dişildir
Dubai prensinin sağ daşşaa mı çıktıpun kişi?
Eğer öyleyse o ödesin
İlk buluşma da yemek yemem tatlı veya kahve en ideali
Bence en iyisi olmalı. Daha sonra sokak arası kokoreççide olur
Ne alaka ya. Sevdiğim insanla olayım da, köfte ekmek yeriz, simit ayran yeriz abi ne var ya.
Ne alaka, deniz kenarında çay ve simit de olur icabında.
Konuşamaları hsshshsj laf atmayı biliyon ama işine gelince sus ~😀😀😀
Sigara paketinin üzerindeki 5 lira gibi izledim hshshs
İlk buluşma neden yemekli oluyor anlamadim
Bi çay bile içilebilir bencede
İlk görüşmede pahalı yere gidilmemeli
Kesinlikle
Elden ne geliyorsa olabilir öyle abartı lüks de göz boyamak gibi olur.
Cafe bile yeter adam olana
Gözü sendeyse zaten nezih temiz bi yer olduktan sonra lüksünü aramaz
Herkes yemeğini evinde yesin gelsin kardeşim kimse kimsenin finansörü değil.
Beni ilk buluşmada böyle bir yere götürse son buluşma olur
Sen ilişkide maddiyat odaklı bakıyorsun o zaman
Evet
Sende üstüne helvacı ya götür de mevlit menüsü tamamlansın😂😂😂😂
sanırım ilk buluşmanın özelliği ve sana çok değer veriyorum demenin bir yolu olsa gerek
Bence görseldeki yer okeydir ya kasmaya gerek yok muhabbet iyiyse yerin önemi yok
Off sizde ne abarttiniz su ilk bulusma yemegine pahali ucuz diye götürmeyin ozaman
alakası yok kebab datesi iyi
6 seferdir buluşuyoz her buluşmada ciükofte yedik dawfoafpka
yoo böyle bi zorunluluk yok
Hayır cafede tanışmak yeterli bir çay veya kahve.
Değil tabiki
Hayir tabiki
gerekmiyor tabiki.
Gerekmiyor
Böyle olması daha iyi değil mi daha samimi
Hayır gerekmiyor
Canım çekti
Hayır
lahmacuncuda olmalı
Hayır
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?