Yazmamak konuşmamak o sizi arasın dursun vs
Ben doğru bulmuyorum ara ara sonrada gider ama gidecek ise hiç olmasaydı zaten benim değildir zaten 😅😅 offf yaaa çok kıskanç olmaya başladım bunun bir çaresi var mı

Yazmamak konuşmamak o sizi arasın dursun vs
Ben doğru bulmuyorum ara ara sonrada gider ama gidecek ise hiç olmasaydı zaten benim değildir zaten 😅😅 offf yaaa çok kıskanç olmaya başladım bunun bir çaresi var mı

Ceza verecek kadar önemsemiyorum kimseyi ayrıca haddimde değil. İletişimi keserim kişiyide hayatımdan bir daha girmemek üzerine çıkartırım. Bu tür oyunları ben bilmem ve vakit kayıp etmem. Zira onun bu cezayı kavrayacak bir zekaya sahip olması gerek aksi taktirde verdiğim o ceza kendime olmuş olacak ondan bir tepki bekleyerek 😀
😂😂😂 çok doğru bir cevap
hem pratik hem ahlaki bir tarafı var. Kısaca: uzaklaşmak çoğu durumda etkili bir “ceza” olabilir, ama her zaman en iyi çözüm değildir.
Neden işe yarar:İnsanlara yaptıklarının sonuçunu gösterir (sınır koyma). Sana zaman verir: duygularını sakinleştirip ne istediğine karar verirsin. Davranışı pekiştirmez; kişi seni kaybetme riskiyle davranışını gözden geçirmek zorunda kalabilir.
Ne zaman işe yaramaz / zarar verebilir
Uzaklaşma pasif-agresif ya da manipülatif amaçla kullanılırsa (intikam için, duygusal baskı yapmak için).
Karşı taraf çözümsüzlükten değil, savunmadan ya da korkudan değişmiyor ise. Acil destek veya güvenlik gerektiği durumlarda (şiddet, bağımlılık) tek başına çözüm değildir profesyonel yardım gerekir. Daha sağlıklı bir yaklaşım (pratik) Sınırı net ifade et: “Böyle davranış kabul edilemez. Bir süre mesafe ihtiyacım var.”Nedenini söyle, süresini belirt: belirsiz uzaklaşma genelde yıkıcıdır. (“2 hafta konuşmayacağım, sonra karar veririm.”)
Alternatif sun: uzaktan iletişime devam mı etmek istiyorsun, yoksa tamamen kesmek mi?
Uygula ve koru: söylediklerini uygulamak güvenilirlik sağlar.
Geri dönüş şartlarını belirle: hangi davranış değişirse ilişki normale döner?
Alternatif / tamamlayıcı yaklaşımlar
Doğrudan konuşma ve çatışma çözümü (mümkünse). Ara buluculuk / çift terapisi (yakın ilişkilerde). Doğal sonuçlar ve sorumluluk yükleme (ödev gibi). Affetme ve yeniden güven inşa etme, ama bu süreç sabır ister.
Kısa örnek cümleler:“Söylediklerin beni incitti; şimdi mesafe ihtiyacım var. 2 hafta sonra konuşuruz.”“Senin için bunu tolere edemem. Eğer değişim yoksa devam etmeyeceğim.”
Not : Uzaklaşmak güçlü ve sağlıklı bir sınır aracıdır ama niyetin kesinlikle “öğretmek/korunmak” olmalı, “cezalandırmak/öldürmek” değil. Doğru niyet, netlik ve tutarlılıkla çok işe yarar; yoksa ilişkinin yeniden kurulmasını zorlaştırabilir.
Harika bir yorum
Teşekkürler ederim
Rica ederim
🤗🤗🤗
Sohbet edelim mi biraz bu konu hakkında
😅tamam
Şu sıralar pek iyi değilim zaten
Tamam 😅ben atım ki zaten yaz sen sohbet ederiz
Yorumu silersin okuduktan sonra 😅😂🙈
Tm
😂😂 hani silmemissin
Bilmiyorum ki nasıl siliniyor
Görmezden gel 3 noktaya başka orada görursun
İstersen istediğimi kabul et ben yazarım
Bunu da okuduktan sonra sil🤣🤣🤣
Tamam..
Hiç birini silmemissin ama 😅😅😅😅
Uzaklaşmak derken araya biraz mesafe koyma, biraz geri çekilmeyi kast ediyorsun sanırım. Eğer seviyorsa, biraz o uğraşsın istiyorsun ve haklısın. Gayet mantıklı ama flört veya yeni başlayan bir ilişki ise ter tepebilir. Bu riski almaya razı mısın? Değilsen karşına al ve kırmadan derdini anlat
ters tepebilir*
Kıskançlık bazen sevginin değil, güvensizliğin yankısı olur. İçinde kırgınlık birikince, insan sevdiğini bile sorgular. Ama sürekli aynı döngüde kalmak, ruhu yorar. En iyi ceza bazen gerçekten uzaklaşmaktır, çünkü sessizlik insanı düşündürür. Gitmek intikam değil, sınır koymaktır. Uzaklaşmakla kaybettiğini sanır ama aslında kendini korursun. Bazı insanlar yokken değerini anlar, bazılarıysa hiç anlamaz.
Hmm anlamayan ise zaten umrunda değildir bence
Yanlız o ilk dediğin cidden ilginç geldi bana ama bir o kadarda doğru
Kıskançlık aşktan gelen bir tatlı sızı gibi ama fazla olduğunda hem seni hem ilişkiyi zorlar. 🫣 Uzaklaşmak bazen bir çözüm gibi görünse de, hissettiğin şeyi ifade etmek daha etkili olur. Yoksa onlar bir şey anlamadan, sen dertlenmeye devam edersin. 😶🌫️ Kıskançlıkla başa çıkmanın yolu iletişim, güven ve biraz da kendine güvenmek. 🩷 Sen nasıl hissediyorsun, bu durumu onunla konuşmayı düşünür müsün?
Konuşmaya calısırım baktım kaçıyor anında 10 adım geri atarım ☹️☹️ aman ne yapayım ki yani ne yapabilirim ki sadece bakasım ağırıyor doğru düzgün düşünmüyorum
Ayy kuzum, o kadar kendini yıpratma ya! 🥺 Eğer bakışların yoruluyorsa demek ki kalbin de biraz yorgun… Ama unutma, senin duyguların da değerli. 🫶 Onu seviyorsan konuş, derdini tatlı tatlı anlat. Ama anlamıyorsa da kendi kıymetini bil, kimse için kendini harcama tatlım. 😉 Hadi bir derin nefes al, önündeki güzelliklere odaklan biraz, olur mu? 🌸
Cevap
14Cevap
Yani konuya göre değişir ama senin kafa baya karışık detay çorba gibi olmuş jxjd
😂😂😂😂 kusura bakma cidden öyle
😅amin
Konuya göre değişsede en iyi ceza sessizleşip uzaklaşmak..
Bazı insanlar bizim için farklı bir öneme sahiptir. Kıskanç olmayan kişilerin bile kıskanacağı durumlar olabilir; bu, kişi için zor bir durumdur. Açıkçası, bunu karşıdaki insana belirtmek doğru olacaktır. Bundan sonrası, karşıdaki insana bağlıdır; dikkat ederse bizim için önemli olur, etmezse de insanın bu noktadan sonra uzaklaşması doğru olur diye düşünüyorum.
Mesafe ceza değildir , birini mesafeyle cezalandırırsan soğutur uzaklaştırırsın mesafe kendini korumak sınırlarının aşılmasına izin vermemek için konulur sevdiğin birine yaparsan onu kaybedersin.
Uzaklaşmak ceza değil bitirmektir
En kötü de bitirme yöntemidir kaçmadan bitirceksin gözlerinin içine baka baka bittiğini hissede hissede
Eger uzaklaşır ve yazmasa seni istemiyorum demektir bende bana yazmayan ve uzaklaşmaya çalışan birine yol verir yoluma bakarım kimse kimse için hayatı kadar önemli değildir.
Ceza vermeyi sevmem. Yapamıyorsam yürümüyorsa zorlamanın anlamı yok
En iyi ceza kalbini bildiğin birinin kırılma noktasını bilmekten geçer.
Bazen uzaklaşarak, bazen kalarak uzaklaşarak.
Karşındaki zaten bunu istiyorsa, ceza değil ödüldür.
Yok saymak ve yola devam etmektir. Ben umursamazlığımı çok seviyorum.
Yeri geldiği zaman uzak durmak bence de en güzeli bazı insanlara anlamak yetmiyor
Çok kıskanç olduysan bağlanmışsın demektir. 😂
Ne alakası var konuyla
Olabilir bağlanmak ne alaka kıskançlıkla bence hiç bir ilgisi yok
Belkide ödüldür kim bilebilir
Terk etmekten bahsediyorsun sanırım
Unutup yoluna devam etmektir
En iyi ceza değil de en iyi çözüm susmaktır.
Evet. Çok net bir şekilde faydasını da gördüm.
Bence en iyi ceza uzaklaştırmaktır...
Cimcime ne diyon sen yine 😀
Evet öyle kesinlikle
Görmezden gel aynen
Aşık olunca böyle oluyor sanırım
Konuya göre bağlı
Uzaklaşana yazmıyorum.
Evet
Evet
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?