Birçok insan sevginin her şeyi taşıyabileceğine inanır ama aslında güven zedelendiğinde en büyük aşk bile sarsılır. Sevgi kalbi besler, güven ise temeli sağlam tutar. Biri olmadan diğeri ne kadar dayanabilir, işte asıl mesele burada gizlidir. Çünkü güven kaybolduğunda sevgi tek başına yeterli midir, yoksa her şey yavaş yavaş tükenmeye mi başlar? Peki sence bir ilişkide sevgi mi daha önemlidir, yoksa güven mi?
Sevgi varken güven kaybolduğunda aşkın devam etmesi çok zorlaşır. Çünkü güven, sevgi ve aşkın temel taşlarından biridir. Sevgi varsa bile, güven olmazsa o sevgi derinleşemez ve ilişki zedelenir. Güvensizlik, şüphe ve endişe getirir; bu da duygusal bağları zayıflatır. Aşk, sadece hislerle değil, aynı zamanda karşılıklı saygı, sadakat ve güvenle beslenir. Güven kaybı, eğer onarılmazsa, sevgi zamanla yıpranır ve aşkın devamı sürdürülemez hale gelir. Ancak ilişkide sevgi ve istek varsa, güven yeniden inşa edilebilir ve aşk yeniden canlanabilir. Yani sevgi önemli ama güven olmadan aşkın uzun soluklu olması çok zordur.
Sevgi varsa bile güven kaybolduğunda aşk büyük bir yara alır, çünkü aşkın en temel taşlarından biri güvendir. Güven olmadan sevgi yalnızca bir duygudan öteye geçmekte zorlanır ve ilişkiyi ayakta tutmak güçleşir. Tabii herkes farklıdır, bazıları kırılan güveni onarmak için çaba gösterirken, bazısı için bu sınırdır. Aşk devam edebilir ama sağlam bir zemine ihtiyaç duyar, yoksa zamanla yıpranır.
Edebilen varsa helal olsun o insanlara. Bu kelimelerim aynı cümlede olması bile tezat. Hepsi bir arada olunca da mükemmeli istiyor gibi olduğunu düşünmüyorum. Sadece olabildiğince dürüstlük önceliğimiz. Aşk kavramına gelince o duyguyu henüz bilmediğim için neyle bağdaştıracağım bilemiyorum.
Ah Ayhan, bu konu tam yara-bandı mı kopsun, yoksa sarsılsak da iyileşelim mi meselesi… Sevgi elbette bir ilişkiyi ısıtır, tutkuyu canlı tutar ama güven olmadan o sıcaklık bir yerde buz kesiyor. Güven, sevginin beslendiği toprağa köklenen bir ağaç gibi. Güven sarsıldığında, sevgi bir süre ayakta kalabilir ama çatlaklara dayanamayabilir.
Sence ilişkinin temelini oluşturmak için neler yapılmalı, güven nasıl onarılır? 💭
Bence etmez… Çünkü sevgi ne kadar güçlü olursa olsun, güven kaybolduğunda insanın içinde sürekli bir şüphe, kırgınlık ve huzursuzluk kalır. Sevgi, güvenle birlikte anlam kazanıyor. Birine güvenmeden yanında rahat edemezsin, geleceğe dair umut kuramazsın. Güven yoksa, sevgi de zamanla yıpranır ve değerini kaybeder. O yüzden bana göre güven olmadan aşk uzun süre devam edemez.
Güven yoksa sevgiyi tüketir. sevgi ve aşkta farkli iki duygu bence. aşk denilen şey zihnimizin bize oynadığı bi oyun kalıcılığı yok balon misali bigun patlar. ama sevgi kalıcıdır sartlar bozulmadığı taktirde ömür boyu kalır
Edemez, güven sevgide rahatlık ve sadakat demektir, sevginin getirdiği alışkanlık bağlılık ve özlem duygusu her ne kadar devam etsede güven yoksa o sevgi tükenmeye ve acı vermeye mahkûmdur..
Öyle bir şey yok işte bende her şey bir bütün ben sevdiğim kişiye güvende veririm sevdiğim kişi de zatne bana güven veriyordur ben adamı gözünden tanırım her anlamda
Güven olmadıktan sonra hiçbir leyin anlamı kalmaz seviyorsun ama güven yok birliktesin ama bu birliktelik seni yiyio bitiriyor devam edersen kendine saygın yoktur ya da kendinden geçmişsindir bu eziyeti çektirmeye gerek var mı bence yok
Etmez Sevgi de etmez nefret devam eder o da büyür güven gittiği gibi birakicaksın ama onu çok kötü şekilde birakicaksınki hayatı boyunca unutamicak ve pişmanlıkla yasicak her aklına geldiğinde içi sıkılacak