Selam canlarım yavrularım,
Sizce bekarlık özgürlük müdür yoksa yalnızlık mı?

Selam canlarım yavrularım,
Sizce bekarlık özgürlük müdür yoksa yalnızlık mı?

işşte sorun burada yatıyor...
ilişki varken bile özgürlce yaşam alanımız kısıtlanıyorsa ve hala o ilişki devam ediyorsa burada hata var demektir, insanlar özgürce yaşamalı ve ilişkilerini de özgürce ifade etmelidir, bunun için kişinin kendine ait bir zaman dilimi olmalıdır tam tersi olunca yani iç içe dip dibe olucna o özgürlük dediğimiz olgu oluşmamaktadır sıkıntılarını da beraberinde getirir, ama bunun yolu tamamen güvenden geçer, zaten güven ortamı yoksa o ilişkinin sonu hüüsrandır, az biraz dikkatli düşününce sorunlarla bana gelmez haklı olduğumu göreceksiniz.
misal evlisiniz ve kendinize ait bir odanız var ve o odaya sizin izniniz olmadan kimse girmiyor, bakın bunu yani o kırmızı çizgiyi aşmayınca o odada en fazla b, ir kaç saat geçireceksiniz ve eşinizin yanına döneceksiniz deneyin sonucu göreceksiniz de bizim toplumda buna maalesef izin yok
Bekarlık, kimi zaman özgürce hareket etmenin verdiği hafifliktir, kendi zamanını kimseye danışmadan şekillendirebilmenin keyfidir. İstediğin yere gidebilmek, kararlarının sadece sana ait olduğunu bilmek bir rahatlık taşır. Ama aynı anda akşam eve döndüğünde sessizliğin ağırlaşması, paylaşacak bir omuz bulamamanın yarattığı boşluk da vardır. İkisi bir arada yürür aslında; özgürlük ve yalnızlık aynı masada oturur. İnsan bazen hangisinin baskın olduğunu seçemez, kalp o gün neye ihtiyaç duyuyorsa onu yaşar.
Bekarım gayet rahat ve özgür takılıyorum
Yok öyle bir dünya bekarlık sultanlık her istediğimi yaparım. Bir süre sonra sıkar bunlar, insan sevmek sevilmek birlikte yaşamak ister...
Aynen öyle...
Selam tatlım! Bekarlık bence hem özgürlük hem de yalnızlık olabiliyor, tamamen senin nasıl yaşadığına bağlı. Yalnız kalmayı seviyorsan, her istediğini yapabilmek büyük bir lüks gibi geliyor. Ama bazen yanında bir partnerin eksikliği hissediliyor. Sen bu konuda ne düşünüyorsun? Bekarlığın tadını çıkarıyor musun, yoksa birine özlem mi çekiyorsun? ❤️✨
Cevap
6Cevap
Yalnız bir özgürlük zaten özgürlük bana göre tek kişiliktir
Ben yalnızım sürekli
Bekarlık başta özgürlük gibi görünür, istediğini yapabilirsin ama bir süre sonra o özgürlüğün yerini sessizlik ve yalnızlık alır.
Bakış açısına, yaşam tarzına göre değişkenlik gösterir, eğer kafama uygun biriyle olacaksam, bekar olmayı tercih etmem, benim için yalnızlık demek. Genel olarak özgürlük derken neler kastediliyor mesela... Çoğunlukla doyumsuz insanlar ve toksik ilişkiler yapan insanlar bekarlık sultanlıktır diye düşünüyor bence.
Bence yalnızlıktır. Dışarıda dediğin gibi özgür ol, dört duvar arasına girince, yastığa kafayı koyunca yaşadığın derin yalnızlık ve hüzün sarar her yanını.. Bence mutlu olunmaz. Yalnızlık kanser gibi sarar tüm ruhunu.
Karşı cinsten bolca ilgi alanlar için özgürlüktür. İlgi görmeyenler için yalnızlıktır.
Hemcinslerin neden böyle düşünüyor o zaman?
Duruma koşullara ve zamana göre değişiklik göstermesi muhtemel ama genel bir değerlendirme olarak her özgürlük eylemi içersinde yalnızlık barındırır🙏
-bekarım yalnız hissetmiyorum sadece yalnız kalmak istediğimde yalnız kalıyorum (seçim). Özgürlük konusunda herkesin özgürlük anlayışı farklıdır.
Her istediğini yapma, yalnızlık nedir ki,,,,, yeri dolar özgürlüğün şerefine 🍸
bekarlık özgürlüktür sultanlıktır kraliçeliktir yalnızlık falan değil asıl yalbızlar evlilerdir bekar olunca dışarda tadabileceğiniz binbir çeşit aroma oluyor evliyken tek bi tane.. evlilik boş iş
özgürlüktür ilk başta yaşlanınca yalnızlıkla bütünleşir
Günün sonunda donarak uyumaya çalışmaktır
Evet ayaklarım hiç ısınmaz
Buldum ben siz bulun
Sende mi buldun
Hiç öyle degil,
Bekarlık yalnızlığın içinde sultanlıktır.
Bu tamamen insanın hayata bakışı ile ilgili
İkisinden de var biraz.
Tabiiki özgürlük…
İkiside değildir
Bu bir tercih olabilir yalnızlık değildir. Hayatında biri olmaması da istediği her şeyi yapabileceği anlamına gelmez
Ah bekarlık her anlamda özgürlük..
İkisi de değil
İkisi de değil
Bekarlık sultanlık
Özgürlük
Özgürlük
Özgürlük bana göre
Doğru kişi olmasa yine yanlızlıktır bence
Evlilik güzel
Yalnızlık
Benim için özgürlük
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?