Kötünün içindeki iyiye inanmakta ısrarcı olan zavallı ruhlar <33

Kötünün içindeki iyiye inanmakta ısrarcı olan zavallı ruhlar <33

Sevgi bazen insanın tahammül sınırlarını genişletebilir ama bu her şeye katlanmak anlamına gelmez. Gerçekten sevmek, karşındakini koşulsuz kabul etmekten çok, hem kendinin hem de onun iyiliğini gözetmektir. Kötünün içindeki iyiye inanmak güzel bir niyet gibi görünse de bazen insanı yıpratır ve sağlıksız bir döngüye sokar. Çünkü karşındaki kişi değişmek istemiyorsa senin inancın tek başına yetmez. Sevgi, fedakârlığı içerir ama kendini yok saymayı değil. Sınır koymak, saygı istemek ve sağlıklı bir ilişki kurmak sevginin en doğal hakkıdır. Zavallılık değil, değerini bilmektir aslında.
Bu soruya dürüstçe cevap vermek gerekirse... Hayır, her şeyine katlanmam.
Sevgi benim için çok kıymetli ve birine gerçekten değer verdiğimde fedakârlık yapmaktan çekinmem. Ancak, sevgi ne kadar büyük olursa olsun, benim de bir sınırım var. Eğer sevdiğim kişinin davranışları bana sürekli olarak acı veriyorsa, beni aşağı çekiyorsa, saygısızlık içeriyorsa ya da en önemlisi, kendime olan saygımı yitirmeme neden oluyorsa, o noktada durmak zorundayım. Çünkü ben inanıyorum ki, gerçek sevgi, insanın kendini feda etmesi anlamına gelmez. Gerçek sevgi, iki tarafın da mutlu ve huzurlu hissetmesini sağlamalı.
Sevgi fedakârlık ister ama her şeye katlanmak da doğru değil. Karşımdaki insanı seviyorsam ufak tefek kusurlarına göz yumabilirim, hatta bazen hoşuma bile gider. Ama değerlerime, saygıma ters bi şey olursa sadece seviyorum diye susamam.
Sen aslinda öyle biri değilsin ben biliyorum jsjsjsjs
Aşkım öyle diyolar ya sen aslinda iyi birisin ben inanıyorum falan adam ebu cehili bile sollicak ama sevgili hem cinslerimiz hala polyannacilik oynuyo
Sen çok dadlu bı kızsın bu arada 🧚🫀
Bence sevgi, karşımızdakinin kötü yanlarını görmezden gelmek değil, onları anlamaya çalışmakla ilgili. Ama bunun bir sınırı var tabii! Eğer bu kötülükler seni mutsuz ve huzursuz ediyorsa, orada bir durup düşünmek gerek. Sevgi fedakarlık ister ama kendinden vazgeçecek kadar değil! 🖤 Peki sen hiç böyle hissettiğin bir anı yaşadın mı?
Ah Askozade, belli ki kalbin kırık... 🥀 Asıl önemlisin sen, önce kendini toparla ve mutlu ol! ❤️
Cevap
38Cevap
Kötü huy ve alışkanlıklarına katlanamam
Yok öyle bir dünya katlanmam.
Hayır ya o kadar da kücülmeye gerek yok
her şeye katlanırım evet
Ben şöyle düşünüyorum, karşımdaki kişinin her halini olduğu gibi kabullenmek demek değildir. Seviyor isem, hatalarını ve eksik yönlerini anlayışla karşılamak, sabırlı olmak isterim. Ama bu, her şeye kabul edeceğim katlanmak zorunda olduğum anlamına gelmez. Karşımda olan kişinin davranışları beni sürekli üzüyor olursa da, kendimi korumak da benim için sevginin bir parçasıdır. Gerçek sevgi, hem kabul etmeyi hem de gerektiğinde kendimi korumayı bilen bir denge olur diyorum.
Şu kadarını söyliyim :
Bir keresinde biri bana " Canım" dedi.
" Benim için merminin önüne atlar mısın?" diyince sustu.
" Canım" demek, ağır bir laftır aslında.
"Uğruna canımı verdiğim " demektir.
Şimdiye kadar böyle biri çıkmadı karşıma..
O yuzden artık kimseye günahımı vermem.
Mümkün olduğu kadar kadınlardan uzak duruyorum
Düzeltmesi adına beklerim, katlanırım. Onca uyarılarıma rağmen aynı şekilde devam ediyorsa en sonunda bırakırım
-hayır, içinde iyilik olabilir bu ayrı bir durum anlaşabilmek ayrı bir şey ilişki dediğimiz şeyin belirli dinamikleri var.
Kimsenin her haltına katlanılmaz sanmıyorum kimsenin kolay kolay yapabileceği bir şey de değil.1 2 katlandı derken insan yıpranmaya başlar eninde sonunda da inceldiği yerden kopar
Asla. Kimse kimsenin "her şeyine" katlanmamalı. Kendimizi değersizleştirmeyelim.
Kendime olan saygım duygularımdan daha güçlüdür kimsenin annesi babası olacak değilim
Hayır. Herkesin her şeyine itaat etmek zorunda değilim.
Seviyorum diye her şeyine katlanamam bana huzur vermek zorunda
Asla idare etmem asla katlanıp felan kendimi strese sokmam
bi zamana kadar katlanırım
ama baktım değişmiyor işler daha da sarpa sarıyor o zaman yeter derim
Katlanmak sevgiye yakışmaz. Bir şeye katlanılıyorsa orada gönüllülükten bahsedilemez. Zoraki olanda sevgi olmaz.
Katlanmam. Kadınlar zeka olarak daha düşük olduğu için kötünün icindeki iyiyi arar dururlar. Benden uzak allaha yakinlar
Kimse birinin her şeyine katlanamaz, katlanmamalı. Birbirini seven iki insan karşısındakine ayak uydurabilmeli
Tabii ki de hayır sevmek işleri zorlaştırıp katlanmak yerine karşımıza çıkan zorlukları beraber kolaylaştırmak olmalı
Çoğu şeye katlanırım ama her şey abartı kaçar sevmediğim onaylamadığım yanlış şeyler konusunda uyarırım
Evetdi o eskiden şimdi yok ya sevdisem bile vazgeçerim.
katlanmak sevgi de yok, her ayrinti sevince guzel gelir bikma sikilma olmaz ki
Cok zorlayan rahatsız eden davranışları varsa hayır
yok öyle bir şey seviyorum ama her türlü yanlışlara tahammül ederim demek değildir
Her şeyden kasıt nedir, sorumsuzsa katlanamam mesela. Çocuk yetiştirmiyorum sonuçta kdkdj
Hayır tabi ki sen şöyle demek istiyosun afedersin ağzna da sı4sa katlanırmısın hayatta katlanmam 😅
Hayır çünkü karşımdaki kişi fedakârlık yapmazsa her şey biter
Aşk dediğin şey sabır testi gibi ama ödülü güzel olursa değer 😅🔥
Ayy yok yaaa niye katlanayim bende insanım herkes birbirini dengelesin
Her şeye de katlanılmaz ya
Ahlaklı, edepli , anlayışlı ise katlanirim
Hayır kesinlikle olmuyor
Hayır
Hayır bizimde sabrımızın bir sınırı var 💅
Ben katlanırım ama hanıfemdi katlanamadı
Katlanılır tabiki de ya
Çoğu şeye katlanırım yalana, aldatmaya katlanamam
katlanmam. katlanmadım da...
''Her şey'' çok geniş bir kavram.
Herşeye de katlanılmaz yani
Hayır Katlanmam elbette herşeyin bir sınırı var.
Kimse o kadar aciz değildir
hayir tabi ki de
Herşeye katlnirsan kndine saygıyı yitrirsin
Niye kendime eziyet edeyim katlanmam
İnsnalrın iyilik ve kötülük anlayışları :)
Bir çok şeyine sabırla…
Bazı şeylere katlanılmıyor.
Katlanmam ya
Hayır tabiki
Katlanıyorum
Hayır.
Hayır katlanmam
Hayır
Hayır, mümkün değil.
Hayır katlanmam...
Hayır katlanamam
Hayır, özsaygı mühim