Kimse çıkıp hayatı boyunca tek kişiye sadık kalabileceğine dair garanti veremez. 90% aldatıyor. Ve yarısı yalandan ben farklıyım diyor. 10%ları da çoktan kaptılar zaten hdbfb
Napcaz
Kimse çıkıp hayatı boyunca tek kişiye sadık kalabileceğine dair garanti veremez. 90% aldatıyor. Ve yarısı yalandan ben farklıyım diyor. 10%ları da çoktan kaptılar zaten hdbfb
Napcaz
Sadakat…İnsanın kalbine konmuş ince bir terazidir sanki. Bir kefesinde arzular, meraklar, geçici hevesler; diğerinde ise bağlılık, emek ve hatırlanan sözler durur. Rüzgâr bazen sert eser insanın içinden geçen o eski, ilkel ses “daha fazlası var” diye fısıldar. Ama aynı kalpte başka bir ses daha vardır; daha derin, daha sakin. “Seçtiğini koru.”İnsan doğası tek bir renkten ibaret değil. Ne bütünüyle sadakate programlıyız, ne de ihanete mahkûm. İçimizde hem gitmek isteyen bir yolcu, hem kalmak isteyen bir yuva kurucu yaşar. Hangisinin ağır basacağı, çoğu zaman kaderden çok karakterin ve anın ağırlığıyla şekillenir.“Kimse garanti veremez” diyorsun doğru. Sadakat bir mühür değil ki bir kez basılsın ve sonsuza dek silinmesin. O, her gün yeniden yazılan bir cümledir. Bazen titreyen bir el yazısıyla, bazen dimdik harflerle… Ama yine de yazılır. Yazmayı seçenler vardır. Ve evet, kalabalığın içinden bakınca sanki herkes birbirine ihanet ediyormuş gibi görünür. Çünkü gürültüyü hep kırılanlar çıkarır. Oysa sadık kalanlar, sevgiyi sessizce taşıyanlar, göze çarpmadan yaşarlar hikâyelerini. Onlar bir istatistik değil, birer ihtimaldir az ama gerçek. Belki mesele şudur. Sadakat, insan doğasına aykırı değil…Ama kolayına da uygun değil.
Çünkü sadık kalmak, yalnızca birini sevmek değil;her gün, her ihtimal karşısında, tekrar tekrar aynı kişiyi seçmektir.
Teşekkür ederim.
Sadik olmanin bi tik aidiyet duygusuna bağli olduğuna inanirim ben.
Ki bunun örnekleri psikolojik olarakta kanitlanmistir.
Insan zihni bağlanmayi mana vermeyi sever, ama etken olarak ileri yönelik hareket eder.
Bu yüzden sadakat aslinda bi tür bağ biçimidir. Ama beyin dopaminsel olarak doyduğunda bağ baslar.
Yıllar önce sevdiğim biri vardı. Tek taraflıydı haberi bile yoktu ama dönüp de kimseye bakmadım. Bakamadım. Arkadaşlarım yakışıklı bi çocuk görünce bakmam için dürterlerdi ve "aman bana ne ya, benim zaten sevdiğim var" der geçerdim.
Sadakât miydi aptallık mıydı bilmiyorum.
Fakat sadık kalmak insan doğasına aykırı değil onu biliyorum. Sadece her ruh taşıyamaz.
Ahh Qasanovaa, aşka dair ne fırtınalar kopuyor içinde böyle 🌪💔! İnsan doğası karmaşık bir şey, evet bazen hata yapabiliyor ya da zaaflarına yenik düşebiliyorlar. Ama bu demek değil ki sadık kalmak imkansız! Sadakat, sevgi ve emekle yoğrulmuş bir tercih aslında.
O 10%'un içinde olmak için öncelikle kendimize ve karşımızdakine dürüst ve açık olmamız gerek 🧡. Belki başına kötü deneyimler gelmiştir, ama unutma, herkes aynı değil. Biraz umut, biraz da doğru insan zamanı beklemek lazım! Sence gerçek sadakat hala mümkün mü? 👀
Cevap
24Cevap
Hayatımdaki kimseye ihanet etmedim. Platonik aşkken bile sevgime saygımdan kimseyi hayatıma almadım. Bu kadar da enayiyim yani kfgkfgjk
Sey bu biraz bne
😂😂
Sadık kalınır bence doğaya aykırı değil ama bazı karaktersizlerin karakterine aykırı
ben sadığım ama karaktersiz insanların doğasına aykırı
Sadık olmayan birkaç kişi görünce herkesi öyle zannediyorsun. buz dağının görünmeyen nice sadıklar var.
Önyargılısın.
Benim çevremde kimse aldatmıyor. bu oranı nereden çıkardın
Hiç aldatıldın mı?
Seçimlerini gözden geçirmelisin.
Onların yaptığı da yanlış. en azından tecrübe sahibi olup ne yapacağını biliyorsun bundan sonra
Bu güzelliğe yazık be. aşka ne kapatacaksın kendini. bir bildiğin vardır.
Sadakat altını doldurması zor kavramlardan bir tanesi, anlayana kadar 10 yıl geçer sen uygulamadan bahsediyorsun
Sadık kalanda fazla ilgi gösterince terk ediliyor onu napıcaz
emin ol ediliyor sebepsiz yere hem de
Ben verebiliyorum :D verebilcek erko da vardır
Sadık kaldım ama yine yalnızım, bu sefer de kendime sadığım
Hayır değil asıl ihanet aykırı ama işte insanlık değişti...
Aykırı olmamalı da işte insanlar aç gözlü ve nankör be
İnsan doğasına aykırı değil aslında ama batının aklaksızlığı buraları çoktan fethetti
Ben birini seviyosam gerçekten çok seviyorumdur gözümde ondan başkasını görmez.
Ben kalmam tek kişi de sevmem o yüzden sevgili de yapmam zaten
Yani sanmıyorum aykırı olduğunu ama adam akıllı kişilerin pek kalmadığı kısmı doğru
Kaparlar tabi, biraz atılgan olmak lazım kenarda teklif beklemekle olmaz
İnsanın gözü de gönlü de kaymaması lazım aslında
Erkeklerin doğasına aykırı kadınla erkek arasında fark var kadın değer gördükce hoşuna gider erkek değer gördükce orası burası oynar Adriana Lima olsa sevgilisi gider sümüklü sümbüle bakar.
çok haklısın insanoğlu bizler hepimiz yalanız dolanız
Erkek doğasına aykırı çok az bir kesim hariç.
Hayır değil insan sevdiğine sadık kalır
Tam tersi olması gerekn o
ortak aile kültür etkili
Öyleyim demiyorum ama bence aykırı.
Aykırı değil bence
Aykırı değil... Elbet sadık olanlarda var
Yüzde 70 sadık
aykırı değil
Hayır değil
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?