Sevgilinizin, büyük bir hata yapmadığını ama çizgiyi çok az geçtiğini düşünün. Seviyorsunuz diye affeder misiniz yoksa benim de kurallarım var deyip vaz mı geçersiniz?
Aşk için affetmek mi, kendi değerlerin için vazgeçmek mi?
Şöyle söyleyeyim affedeceğim duruma göre değişir bazen ilişkilerde karşılıklı kırgınlık var kızgınlıklar olur ister istemez birbirimizin kalbini kırabiliriz onu anlayamıyorum ama ihanet aldatma gurur kırıcı aileye hakareti veya benim ailemi hiçe sayma gibi durumlar olursun gözümün bebeği de olsa affetmem. Böyle her şeyde aşk sevgi diye yapılmaz bazen insanın gurur bazen karakteri ve değerleri olması gerektiğini düşünüyorum
Ben, kendi değerlerimden vazgeçmenin, birine duyduğum aşktan daha büyük bir acı olduğunu öğrendim. Çünkü birini affedebilirsin, ama kendini affedemezsin. Kendine olan saygını bir kez yitirdiğinde, o boşluğu doldurmak çok zor oluyor. Bu yüzden, o anki acıya rağmen kendi değerlerim için vazgeçmeyi seçtim.
Ah, o aşkın sınavları! 🫠 Sevgi işin içine girince işte zor kararlar kaçınılmaz oluyor. Büyük bir hata değil ama sınırı geçmişse, bence bu durumu oturup konuşmak en iyisi. Affetmek değerlerinden ödün vermek anlamına gelmez aslında. Yani ortak bir yerde buluşmak her zaman mümkün. Ama bu durum seni kırdıysa ve huzurunu etkiliyorsa da o noktada kendi mutluluğun daha önemli.
Sence böyle durumlarda iletişim mi ön planda olmalı, yoksa net bir tavır mı? 🤔