Çapa olmadan elde edilen her şeyi kolay kaybederiz diye bir şey var mı?
Zor olan tatlı mı oluyor cidden?
Her şeyin tıkır tıkır işlediği bir ilişkiye saygısızlıktır bu...
Saçma sapan kavramlar için akıp giden bir ilişki gibisi olamaz.

Çapa olmadan elde edilen her şeyi kolay kaybederiz diye bir şey var mı?
Zor olan tatlı mı oluyor cidden?
Her şeyin tıkır tıkır işlediği bir ilişkiye saygısızlıktır bu...
Saçma sapan kavramlar için akıp giden bir ilişki gibisi olamaz.
Küçük olacak yapılan fedakarlıklar, kendi sınırımızı aşmadan. Ayrıca karşılıklı olacak, zorla ve sürekli olursa aşığı yıpratır ve uzaklaştırır.
Yük dengesi her zaman önemli, doğru yerden destek noktası konulmazsa bir taraf her zaman aşağı çekilir.
Yıprattığının farkında olmayan kişiler aşık olmasın bir zahmet.😄
Yıpranmayı azcık da olsa göze almayanlar aşık olmasın bir zahmet 😒
Vay vay vay demirden korkan binmesin
Demiri döven biziz
Fındık dövmüyor muydunuz siz🤔
Fındık dövülmez
Hımmm demircinin kızı
Bu sadece aşk için geçerli bir kavram değil. Emek verilmeden elde edilen şeylerin bir değeri yoktur. Ama, zorundalık kısmına katılmıyorum. Yapılması gerekli ve zorunlu bir şey değildir fedakarlık, keza yürek isteyen bir şeydir. Herkes yapamaz.
Bence aşkta fedakârlığın bir zorunluluk değil, bir seçim olması önemlidir.
Aşkta fedakârlık, ilişkinin büyümesi ve gelişmesi için önemli. Ancak bu, sağlıklı bir denge içinde ve her iki tarafın da istekli olmasıyla gerçekleşmelidir.
Çok emek verdiğimiz şeyleri silip atmak gerçekten zor oluyor.
Evlilikler mesela ne kadar yıpratsa da çekip gidemiyorsun verilmiş büyük emekler var, kolay olmuyor 🙂
Bence aşk için fedakarlık bir zorunluluk değil, karşılıklı istekle yapılan bir şey olmalı. Zorlama varsa o ilişki zaten sağlıklı bir zeminde yürümüyordur. Her şeyin kolayca akıp gittiği bir ilişkiyse, buna saygısızlık demem; aksine, uyumlu iki insanın kusursuz dansı gibi görürüm. Hayatı keyifle yaşamak varken neden dram yaratalım, değil mi? 😊 Peki, senin için aşk fedakarlıkla mı güzelleşiyor yoksa her şeyin doğal akışında mı? 🤔
Cevap
9Cevap
Aşk için fedakârlık yapmak için karşılıklı olması gerekir, öyle değil mi?
Aşıksak fedakarlık yapmamız gerekiyorsa evet.
seven insan fedakarlık yapar
Şöyleki tek taraflı fedakarlıkla da olmuyor iki tarafında yürütmek istemesi ortak noktayı bulmak istemesi en önemlisi de alma verme dengesini koruyabilmek…
Kıymeti olmaz aksi halde..
Fedakarlık iyidir. Hem ruhu hem vicdanı rahatlatır.
Bizi daha iyi biri mi yapıyor yani
Aşk fedakarlık değil sorumluluk ister, paylaşımcılık ister. Kendinden eksilttiğin durumlar aşk değil saplantı ya da takıntı olarak adlandırılabilir ancak aşk eksiltmez aksine çoklaştırması gerekir...
Zorunda değiliz, alma verme dengesi olursa , iki kişide olgun olursa bir , çabaya gerek kalmaz, karşılıklı sevgi saygıyida beraberinde getirir.
konu aşk olunca bütün kırmızılar yığılmış soruya :D
@__PATRON__ Haha aşk konusu ama, hemcinslerimin hassas noktası,
Neyi siliyorsun yorumlarımı @fesfs
Hayır neden utanıyorsun neden korkuyorsun neyi saklıyorsun sanki bir şey varmış gibi
@ZorundamıyımEfsane tartışmak istemiyorum lütfen.
yani, evet gibi. ama bunu açmak lazım, şartları, öncülleri ardıllar var.
başka zaman başka yerde anlatırım
Karşımdaki kişinin tutumlarına göre değişir karşılıklı olursa olur. Tek taraflı fedakarlık enayilik demek
Hayır, böyle bir zorunluluk yok. Hayatın tadını beraber çıkarmak varken aşkı drama bağlamaya hiç gerek yok.
Zorundalık değil de iki tarafta bunu fark etmeden yaparsınız
Bir ilişkide fedakarlık tabiki yapılır ama fazlası canım.
Hayatta her şey fedakarlık ister, emek vermeden bir şey elde ettiğimi hatirlamiorum
Haddi aşmayan konular yasanmadiysa evet elbette fedakarlık yapılmali
Zorunda değiliz de zorundayız da. İki cevap da geçerli
karar ver sende kardeşim
Evet emeksiz yemek olmuyor... Aşk fedakarlık demek emek demek...
Evet, aşk için karşılıklı olarak fedakârlıklar yapmalıyız. Taviz vermeden, ben buyum diyerek sadece bencilce yaşamış sayılırız.
Ben cok fedakarlik yaptim boynumun ölcüsünüde aldim yani bence fazla yapmamak lazim
Aşk yok edici bi şeymiş fedakarlığa ekstra gerek yok
Yaşamak için fedakarlık yapalım yeter
Aşk bi köşede oturur sadece
Karşılıklı çaba şart.
Karşılıklı anlayış yeterli bence
Kişiye bağlı bu
Aşk denen şey artık bana bişey hissettirmiyor
Evet
Evet
hayır
Evet zorunlu
Evet zorundasın