Uzun ilişkide her hata affedilir mi?

İlk defa 9 aylık bir ilişkim oldu lakin şimdilik ara verdik. İlişkide yaşattıkları hakkında sizlere soru sormak istiyorum.
Kendisinin dehb teşhisi var ve uzun süreli depresyona girdiği için ilaç kullanıyor. İlişkimizin 3. ayında eski sevgilisi yazdı, haberim olmadan konuşup mesajları sildi. Güvenim kırıldı ve ayrıldım. 3 ay sonra geldi özür diledi, üzüntüden hasta olup zayıflamış. Başka kızlarla haberim olmadan konuşmayacağını yemin etti. Tabi ki kendisi iş yerinde çalışırken kadınlarla konuşuyor her vakitde bana söylemiyor. Bir keresinde mesaja 6 saat bakmadı ve o saatlerde sessize aldığı grup arkadaşlarıyla kız erkek karışık acil buluşmuşlar. Keşke bana haber etseydin dedim. Benden özür diledi. Sonra soruyu gören varsa hatırlar, ehliyet sınavından kalınca sinir krizi geçirmiş ve kadın müfettişe küfür ve hakaret etmiş ve tutmasalar saldıracağını söyledi. Ben öyle diyince kendisine korktuğumu söyledim bu sefer bana "aslında yalan söyledim, kadının mesai saati bittiği için gitti ve ilaçlarımı içmeyi unuttum ondan oldu" dedi. En son böyle ayrıldık. Kendisini seviyorum ve bana hediyeler, çiçekler aldı benim için şiir bile yazdı ama bu davranışlarından dolayı kendisine güvenim yok gibi sizce ne yapmalıyım
Güncellemeler
9 ay
Arkadaşlar ayrıldım bana böyle dedi "Sen beni bu kadar rahat kapının önüne koyuyorsun ya sevmiyorsun ya helal olsun, Ben senin beni sevmediğini ilk günden biliyordum, Sen sadece benim sevgimi sevdin bunu simdi anlıyorum" off suçlu hissediyorum
Uzun ilişkide her hata affedilir mi?