Evlenince evimizi ailesine 10 dakika yürüme mesafesinde bir yerden tutacaktı. Haftada en az 3,4 gun ailesine giderdik. Devamlı annemi ara ablamları ara diye baskı yapıyordu. Çok fazla içli dışlılardı. Yaşadığımız kavgaları bana aldığı hediyelere kadar hep ailesine anlatıyormuş öğrenince çok soğudum ve koptum. Doğru karar mı vermişim? Ben de ailemi çok seviyorum ama sınırımı bilirim. Ailesinin tüm işi de bana kalacaktı.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Bence kesinlikle büyük hata. Çünkü evlilik iki kişi arasında olmalı, üçüncü kişiler ne kadar girerse o kadar huzur kaçar. Ailesine bağlı olmak başka, bağımlı olmak bambaşka bir şey. Her kavganızı ailesine anlatması da zaten çok küçük düşürücü bir hareket ve çocukça, çünkü özeliniz kalmıyor. Seninle çözmesi gereken konuları gidip annesiyle, ablasıyla konuşuyorsa sana değer vermiyor demektir.
Yani, insanın kendi ailesini sevmesi normal ama evlendikten sonra önceliği eşine vermesi gerekir. Sen sınırlarını biliyorsun ve orada durmuşsun, bence doğru yapmışsın. Çünkü ileride bu durum sadece artarak devam ederdi ve seni daha da tüketirdi.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Aşk İlişkileri konusunda 1,6b cevap paylaştı.
9 ayElbette bir çok sorunlarla evlilik hayatın olabilir ailesine Elbette sevgisi saygısı olmalı ama bu aşırılık bazi şeylerden bile kendi ailesine öncelik veriyorsa problem vardır gelecek çocuklarınızı bile düşünmek gerekir hata demeyelimde iyi bir evlilik olabilir mi demek gerek
00 Yorumla
- Aşk İlişkileri konusunda 528 cevap paylaştı.
9 ayYani o kadar içli dışlı olması ve seni de buna mağruz bırakması hoş değil. Ailesini çok sevebilir. Bu normal bu arada. Ama ilgiyi eşit göstermek birini diğerinden daha fazla sevmemek gerek. Adil olmak ve davranmak önemli. Artık ayrı aile olunduğu için hali ile bazı şeylerinde kapalı kapılar ardında kalması gerek. Şu misafirlik olayı mesela beni de boğar. Yani kendi ailemden bile olsa haftada rnax bir kez gelip giderler. Başkalarından duyuyorum gelinin evine akşamdan misafirliğe gidenler, çoluk çocuk ailecek gidenler ben erkek halimle çekemezdim herhalde.
00 Yorumla
- Aşk İlişkileri konusunda 914 cevap paylaştı.
9 ayKesinlikle çok iyi bir karar vermişsin evlenınce evlendiği kişi ile aile olursun yani önceliğin O olur ama bu arada ki dengeyi kuramayan erkek ya da kadın ilişkiyi 2 kişiden koparıp aileleri bağlıyor ve maalesef ailelerin dahil olduğu hiçbir sürüm olumlu sonuclanmiyor
04 Yorumla
Soran9 ayOna göre biz aile olmuyoruz, ben onların ailesine dahil oluyormuşum😂😂😂 niye evleneyim o zaman deli mi ne ya
- 9 ay
İyi ozaman ailesi ile basarilad
- 9 ay
Eski geleneksel bakış açısı...
Zaten eskiden özellikle kırsalda kız tarafında kız alınınca o ailenin işleri aksar diye başlık parası istenirmiş.
Bir nevi bon servis bedeli işte...
Ağırlığınca altın iste sen de konu kapansın 😀
Soran9 ay@Frankenstein16 durumları iyi, biz bir sey istemedigimiz halde kendileri fazlasıyla vereceklerdi ama bizim ailenin parada gözü olmaz, ailemin istedigi tek şey mutlu olmam. Para bende de var benim icin onemsiz.
Yapay Zeka Cevapladı
Bu kararı vermek kolay olmamıştır ama belli ki sana büyük rahatsızlık veren bir durum vardı. Aile bağlılığı güzel bir şeydir ama herkesin kendi sınırları ve özel hayatı olmalı 🌸. Partnerinin ailesiyle bu kadar içli dışlı olması ve seni de buna zorlaması oldukça yorucu olmuş anlaşılan. Özellikle ilişkilerde sınırların korunması çok önemli. Ailesinin tüm işlerinin sana yüklenmesi de seni bir birey değil, çözüm aracı gibi görmelerine yol açabilirdi. Bu kadar dengenin bozulduğu bir durumdan kopman bence doğru bir karar gibi görünüyor. Şu an hissettiklerin de çok kıymetli. Önemli olan senin iç huzurun 😊🕊.
20 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
75
Cevap
47Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 3,2b cevap paylaştı.
9 ayÇok doğru bir karar vermişsin. Tamam insan ailesini sever sayar ama bu kadar sınır bilmeyen, her şeyi ailesine yetiştiren ve sürekli ailesine yapışık olan erkeklerden bi cacık olmaz. Onlar çocuk kalmış erkekler. Evlenilmez onlarla
10 Yorumla Bende aileme bağlıyım ama kiminle gezdigimden kiminle sevgili olduğumdan haberleri olmaz. Ayrıldım, üzüldüm diyelim kimse anlamaz bile anlatmam çünkü iş başka aşk başka aile başkadır. Bunu oturtamamis bireylerle ömrünüzü çürütmeyin.
10 Yorumla
9 ayAilesine anlatması hoş değil. Ama ailesiyle iyi olması iyidir. Aile baglarini kaybetmemek gerek sonuçta biz de yaşlandığımızda çocuklarımızın çevremizde olmasına ihtiyaç duyucaz. Aile önemlidir, evlendin diye bağ koparmak diye bir şey olamaz.
00 Yorumla
9 ayEvlenmedin demi. Lütfen evlenmedim de. Böyle erkekler genelde büyümüyor. Tabiki ailesini sevsin saysın ama bi tık anormal bi düşkünlük hala ağzında emzikle gezen katı gıdaya yeni geçmiş bebekten farksız. Evlendiysende boşan kurtul hayat geçmez bunla.
03 Yorumla
Soran9 ayKız yok ayrıldım
- 9 ay
Sakın sakın dönme geri
Soran9 ayYok barışmam evlilik dusunmuyorum kabusum olur
- Aşk İlişkileri konusunda 1,4b cevap paylaştı.
9 ayEn iyisini yapmışsın aferin 👏🏻
Benim ablam tam nişanlanacaktı yüzük sipariş vermişlerdi iptal ettiler sonradan. Adam ailesinin çook sözüne gidiyor diye bıraktı ablam onu. En doğru kararı verdi.03 Yorumla
Soran9 ayBenimkide annesini dinliyor kendisine dediğimde de alakası yok diyor ama annesi yönetiyor bariz belli.
- 9 ay
Klasik erkek
Soran9 ayAnnesiyle tartışsam ve ben hep haklı olsam cocukla kavga etmemek icin hep susmam boyun egmemem gerekecek annesine karşı. Cünkü ailesi herkesten önemli. Annesi de iyi niyetli biri değil kendi annem bile o kadın cok fena dedi. Anneme gitmis diger gelinini kotulemis? 😂😂😂 şaka gibi üstelik o gelini o kadar iyi biri ki benım agzıma s bu kadın
- Aşk İlişkileri konusunda 1,7b cevap paylaştı.
9 ayHer şeyin fazlasının zarar olduğu gibi Bu durum da bana göre sorun. Haftada 3-4 kere Kimse kimsenin ailesine gidip görmek zorunda değil Herkesin kendi evi kendi ailesi var. Bu gibi durumlar size zarar verecektir.
00 Yorumla
9 ayKendimden örnek vermem gerekirse, ben de zamanında benzer bir durum yaşamıştım.
Sevgilim, ailesine o kadar düşkündü ki, bazen sanki bizim ilişkimizden çok onların hayatı ön plandaymış gibi hissediyordum.
Evlilik kararı almaktan korktum.00 YorumlaKurtulmuşsun diye yorumladım. Böyleleriyle sağlıklı ilişki yürümez. Hep üçüncü kişiler olarak dahil olacaklardı. Uzun vade en doğru kararı verip kurtulmuşsun. Asla bi daha biraraya gelme bile. Biz de ailemizi seviyoruz ama her şeyin bi dozu sınırı olur
02 Yorumla
Soran9 ayAynen öyle , sağlıklı ilişkimizin olması imkansız çünkü ailesiyle sınır çizemiyor dahiller her şeye. O zaman niye evleniyorsun otur ananın dibinde
- 9 ay
Böyleleri evlenmek için evleniyor. Sonra zaten boşanıyorlar genelde. İnan bana kurtuldun. Ailesiyle evlensin kalsın
Aşk İlişkileri konusunda 1b cevap paylaştı. bu ne daha bir birey olamamış sen bunla nasıl evleneceksin daha sütten ayrılamamış bu sjfhjskfs gece uyurken emzik ver işede bebek arabasıyla götür tam olsun
00 Yorumla
9 ayAynısını çoğu zaman kadınlar da yapıyor neden kadın ailesine yakın olunca sorun değil de erkek yakın olunca sorun oluyor? Bunu sorun edecek kadın bence evlilik yapmasın.
00 Yorumla
9 ayKabul etme, ayrıl gitsin. Konuşup ailesine anlatmasını engellesen bile arkadaşlarına anlatiyordur. Aynısı geldi başıma, arkadaşları durduk yere ters davranmaya başladı sorduğumda sana öyle gelmiş dedi mesajları yakaladım millete öyle bir şov , mağduru oynuyormuş ki meğer beni savunanlara da cephe almış , görüşmeyi kesmiş bende ondan dolayı tanıdığım kim varsa sildim.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 892 cevap paylaştı.
9 ayBağlı değil seninki bağımlı. Bu türler birey olmayı başaramamış kişiler oluyor. Evlenseydin de ailesinin yönlendirmesi ile bezerdin ve bosanirdin. Bence ucuz kurtulmuşsun
00 Yorumla
9 ayAyrıldığın çok çok iyi olmuş evlenirken artık bunları düşğnmek gerekiyor aile de bi yere kadar sonuçta sende aile kuruyorsun
06 Yorumla
Soran9 ayÇocuga göre biz aile kurmuyoruz ben onların ailesine dahil oluyormusum😂😂😂
- 9 ay
Boşversene
- 9 ay
Bu zihniyette biri neden evleniyor ki kendine hayat arkadaşı eş değil ailesine köle alıyor en iyisini yapmışsın
Soran9 ay@Yorgnkalbim güzel bir uslupla dedim bunları, hatta köle arıyorsunu dahi. Sen 2 hizmet etmeyi hizmetcilik mi sanıyorsun diye tartışmıştı
- 9 ay
boş ver ya boş ver et kim ki o onun anasına babasına hizmetçilik pff evlilik yaparken en önemlisi evlendigin adami secmen olur kendine eş almalı eşinin hakkını savunmalı ailesine köle olarak gidersen sen o eve yemin ederim hayatın kararır
Sonra sen onlara hizmet edersin onlarda kendilerini bişey sanıp senin tepene çıkar
Şöyleseydin o adama sen gek benim anneme babama hizmet et sen kazandigin oaralari onlara ver bakalım ne tepki verecekti ama nerdeee çoğu erkek annesine ailesine ben evlenince değişmem karım bana itaat eder düşüncesini vermeye çalışıyor MK
Soran9 ay@Yorgnkalbim ailesini görünce direkt soğudum uzaklaştım. Birbirlerine çok yapışıklar mesela ben sevgilimle konuşuyorum hemen ablasından biri atlıyor çok yılışık aile yapısına sahipler. Ablaları iyi onlara falan yok ama bu kadar samimiyeti sevmiyorum biraz mesafe olmalı. Zaten evi ailesine yakın tutma nedeni devamlı gidip gelmek icin o zaman niye evleniyorsun ki? Ailenin evinde yaşamaya devam et. Böyle erkekler evlenip, evlendikleri kisinin hayatını mahvediyor
Gizli Üye(36-45)9 ayBu ülkedeki en büyük hata. Böyle adamla hayat zaten geçmez. İlla o evlilik biter çocukla kalakaldım dersin. Bunları alıp da başınızı belaya sokmayın. Erkek mi yok ülkede ama çoğu böyle. Bu ülkenin erkeğinin mayası bozuk
04 Yorumla
Soran9 ayDediğin gibi ülkede erkek yok maalesef dogru duzgun. Ailesine yakın olma nedeni onlara bakacak olması. Tabii kim bakacak? Ben. Sanki ben bakıcı hizmetciyim. Evlenince devamlı iç içe olcaz bu bariz belli. O zaman niye evleniyorum kendi evimde rahatım. Annesi daha şimdiden anneme demiş ki arada gelir evimi süpürür falan ahhahaha ben hizmetci miyim teyze şimdiden yol yapıyor. Annem zaten evlendirmem seni o çocukla başka erkek mi kalmadı diye kızdı bana. Anneme diğer gelinini kötülemiş utanmadan. Çocuğun annesi çok şeytan, annemde fark etti zaten. O kadın seni köle gibi kullanır aklına başına topla dedi. Zaten cok sogudum boyle seyleri gorunce bitirdim ben de.
Soran9 ayAilesine o kadar aşırı bağlı ki, yegeni ateşleniyo bilmem ne hastaneye gidiyolar hemen diyor ki ablamı ara gecmis olsun de şunu ara bunu ara ablama yaz annemi ara devamlı ailesini sokuyor işin icine. Ben niye devamlı arayayım, bunaldım aşırı derecede sürekli dibimizde istiyor ailesini. Bir de ailemi benden cok sev diyor deli bu çocuk ya boğuldum nasıl anlatamam üstümden yük kalktı bayadır da beraberdik kendi kaybetti anasıyla otursun şimdi ağlayarak.
Cevap sahibi9 ayİyi ki aklı başındasin. Allah herkese evlilik öncesi herşeyi hissettiriyor gösteriyor. Senin gibi akli başında olan ÇOK ÇOK AZ, ikiz canım cicime kanıp değişir düzelir kafasıyla evleniyor sonra çocukla kalınca üç vakitte eyvah diyor ama geçmiş ola. Boşuna bitmiyor evlilikler bu ülkede adam gibi erkek bulmak mesele. Sende bu sebep başlarında başka bir şey ama kadınlar boşuna yıkmiyor evliliği. Kimse huzurlu evini bırakıp kolay kolay gitmez.. Sen şükret ki Allah'ın sevgili kuluymussun. Annen de sende akıllı olup gözünü aşka kapatmadan gerçeği gördüğün için sadaka ver. Allah korumuş her yerden engelle birde sakın kafanı karıştırıp seni geri adım artırmasın
Soran9 ayAnnesi şeytan maalesef. Kendine gelin değil de hizmetci arıyor gibi ama bunu yansıtmıyor annem fark etti tabii ben de. Annesi haric ailesi iyi ablaları falan ama çok yapışıklar asla mesafe yok. Bana hediye alıyor sonra hemen fotoğrafını çek ablamlara göster bilmem ne. Dedim olur mu öyle şey ayıp, nolcak at sen diyor. Nefes aldığımıza kadar anlatcak nerdeyse hem bu beni rahatsız etti hem de annesinin niyeti kendi hizmetini yaptıracak birini bulmak. Ben bunları görünce zaten aşk maşk tobe ya nasıl uzaklaştım aşk mı kalır. Annem de dedi sen o aileyle yapamazsın. Bunlar çok içli dışlı sürekli ben onlarla muhatap olmak zorunda değilim ki, mesafe olmazsa ayrılık tez olur. Kendisi kalabalığa alışmış. Evlilikten soğudum zaten hiç istemiyordum o istiyordu hep. Evimde öyle rahatım ki evlenip millete hizmetcilik bakıcılık yapamam. Zaten ona göre biz aile olmuyoruz, ben ailelerine geliyormusum? Şaka gibi söze bakar mısın, ölene kadar yanında ben olcam halbuki. Şu da var annesi yönetmeyi cok seviyor oglu da oyle ama ben de baskınım soz moz dinlemem esitiz. Annesi yarın bir gün bir şey diycek illa ters dusucez bu normal bir sey, ben sırf huzursuzluk cıkmasın diye her seye bogun egmek zorunda kalıcam cunku bu cocuk annesini tutacak haksız olsa dahi.
Çok doğru bir karar erkek dediğin eşi ve aile arasında köprü olmalı ne öyle dedikoducu karılar gibi hiç sevmem ben evli olsam hem kendi aileme hemde kendi ailesine orta bir mesafe de ev tutarım
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 4,7b cevap paylaştı. Ailesine yakın oturmak dışında hepsi anormal bence. Hele hele herşeyi ailesine anlatması aşırı kötü çekilmez böylesi
01 Yorumla
Soran9 ayAilesine yakın oturmakta anormal cünkü yakın olunca devamlı ic ice olacagız devamlı benden hizmet bekleyecekler yapmasam olmaz yapsam niye evleniyorum? Ben kendi evime mi bakayım oraya mı? Evimde daha rahatım. O bizim aileye yakın otursun gelsin annemlerin evi temizleyip yemek falan yapsın bakalım. Her iş benden beklenecek. Bu kesin Türkiyede yaşıyoruz
- Aşk İlişkileri konusunda 1,8b cevap paylaştı.
9 ayKardeşimde aynı hatayı yaptı bir de hamile kaldı aptal şimdi dizlerini döve döve ağlıyor bu saçma sapan adamları siz seçtiniz
01 Yorumla
Soran9 ayBen bir şey seçmedim relaxx aile yapısını görünce ayrıldım zaten cok sevdigim halde
- Aşk İlişkileri konusunda 8,3b cevap paylaştı.
s 9 ayEşimle ailesinin arası iyidir benim de öyle. Yakında çok yakınlarında oturacağız, aksine seviniyorum ben bu duruma. Ama eşe göre değişir eşim aradaki dengeyi iyi sağlıyor.
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 7,1b cevap paylaştı. Yasadıgınız herseyı anlatması sureklı ara demesı vs bu fazla bea hiç yalnız yasamamıs anlasılan tehlikeli bi ilişki
04 Yorumla
Soran9 ayÇok kotu bir de aramayınca ben suçlu oluyorum, ailemle samimi ol hep konuş mesafeli olma diyor yahu ne saçma istekler ben onlarla mı evlencem sinirim bozuldu
Soran9 ayYok istemez kalsın bekar rahatım evimde, sırf bunları gordugum icin sevdigim cocuktan ayrıldım ben kaldıramam valla. Ailesinin dibinde oturcaz bir de ne isim var her gun benden hizmet bekleyecekler ugrasamam. Zaten annesi köle arıyor, annemde oyle soyledi evlendirmem o kadın kendine köle arıyor dedi.
9 aydoğru karar vermişsin ailesini çok seviyorsa orada kalmaya devam etseydi anne kuzusu erkekler yok olun
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 3,6b cevap paylaştı. Ailesine saygısı sevgisi tabi ki olsun ama önceliklerini unutan biriyle zor..
11 Yorumla
Soran9 ayOnun önceliği kendi ailesi hep, boyle de devam edecek ben diger planda kalıcam
Yoo değil senin hayatını olumsuz etkilemiyorsa bundan sanane
01 Yorumla
Soran9 ayOkudun mu detayı mk
Aşk İlişkileri konusunda 4,6b cevap paylaştı. En doğru kararı vermişsin o kişi anne babasının dibinden ayrılmasın milletin de canını yakmasın.
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)9 ayAferin kız sana kurtuldun kızım kına yak kınaaa öyle adamla ömür geçmez bak benim sevgilim de başta öyleydi onu çok değiştirdim şu an ailesini takmıyor bile ki böylesi çok daha iyi oldu bizim için..
08 Yorumla
Soran9 ayBenim sevgilim değişmezdi asla ömrüm ailesine bakmakla geçecekti
Cevap sahibi9 ayAşkım öyle hayat mı geçer boş ver ya
Cevap sahibi9 ayO ne öyle aman evlerden Irak
Soran9 aySürekli en ufak seyde ablamı ara gecmis olsun de, annemi ara ablamları ara zıkkımın kökü. O kadar bunaldım ki. Ailesine yakın oturma nedeni zaten onlara bakmak icin pardon ben bakcam. Bir de yaşlılar hastalansalar hep ustume kalcak. Tamam da ben sevgilime bakmakla yükümlüyüm şu yaşımda niye hizmetcilik yapayım enayi miyim, ayrıca annesi daha simdiden yol yapmıs annemi arayıp arada gelir süpürge atar diyormuş. Annem, bu kadın cok fena seni köle gibi kullanır. Ben kızımı millete hizmetcilik yapsın diye buyutup okutmadım diyip kızdı.
Soran9 ayCocuk bana hediye alıyor ablasıgile söylüyor her şeyi diyor aramızda özel mozel hicbir şey yok nasıl sogudum bunları ogrenınce
Cevap sahibi9 ayAnlattıklarının hepsini ben yaşadım bundan 2 yıl önce çocuk bir gömlek hediye etti bana ablaları çocuğa demedik laf bırakmadı daha neleri var anlatsam destan olur psikolojimi ailesi bozdu çocuk iyiydi ama saftı ve ailesine bağlıydı bir iş mi yapacak abileriyle ortak olurdu daha evlenmeye seneler kala ailesine her ay para vereceğinin hesabını yapıyordu ona bi şans tek tanıdım dedim ki bak beni önceliğin yapmayıp her bo*ka aileni dahil edip laf vereceksin gel ayrılalım yok yakınken baktım çocuk yaş aldıkça buyudu değişti su an yani eski halinden eser çok şükür bi de annesi onun bi alt katında oturmamızı istiyordu hep hatta sevgilim de buna bir zamanlar sıcak bakıyordu ama artık uzakta olalım diyor çünkü gerçek yüzlerini gördü ve emin ol koca tarafı ne kadar uzak tutulursa o kadar iyidir yarın bir gün biriyle yine bir ilişkiye başlarsan baktım anneci aileci hemen kaç ha düzelir gibi mi düzelirse devam et yoksa aman aman hayat zehir olur sana bi de benimkinin ablası dul 2 çocuklu ablası sevgilime nazlanıp her şeyi istiyordu ben o konuda da açtım sevgilimin gözünü mesela..
Soran9 ayBenimkinin ablaları falan iyi ama annesi tam şeytan. Kendine hizmetçi gelin arıyor şimdiden yolunu yapıyor. Ben hem bundan rahatsız oldum çünkü cocuk ailesine aşırı bağlı kopmaz onlardan hep annesini tutcak annesine hep boyun egmek zorunda kalcam hem de aramızdaki her seyi diyor cok rahatsız edici. Mesela ablasına bir sey diyorum hemen cocuga demeye gidiyor deme abla söyleme diyorum yok olur mu diyor her bku birbirlerine diyorlar bu beni çook soguttu valla aşırı uzaklaştım. Dedigin o kadar dogru ki koca tarafı uzak olmazsa evlilik bk olur. benim ailem hicbir seyime karısmaz etmez ama onun ailesi her seye sulanır. Cok dip dibeler rahatsız edici yapışık hepsi. Benimkinin bi ablası da kocasından ilgi sevgi gormedigi icin benimkine cok yapısıp duruyor.
Soran9 ayAma benimki değişmez hatta ailesi için beni siler atar o kafada. Onu cok iyi tanıyorum yani
Aşk İlişkileri konusunda 654 cevap paylaştı. Eee git ne olmuş yani bu gelinlerinde damat evi duşmanligi bitmiyor ya
04 Yorumla
Soran9 ay@lylyth aynen öyle. Ayrıca evlenince tüm iş benden beklencek. Dayı sen de o zaman kaynananın evine git temizliğe devamlı, yemeklerini yap bakalım üstüne bir de kendi evinin yap. Nasıl fikir? Empati yoksunu olanlar anlamıyor. Ortada düşmanlık yok.
Allah korusun, öyle biri ne ev geçindirebilir ne baba olabilir ne eş olabilir ne de çocuk yetiştirebilir. Aile kuramaz ve de koruyamaz
00 Yorumla
9 ayAile ayri es ayri bunu ayri tutamayacak biri ile olunmamali bence aileye hersey anlatılmaz eşler arasındaki şeyler aralarında kalmalı
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,7b cevap paylaştı.
9 ayAileci erkeklerden kaçın kurtarın kendinizi
01 Yorumla
Soran9 ayKaçtım valla
9 ayAileye bağlılık önemli olsa da dengeli bir duruş ister. İnsanın evlendikten sonra artık tek önceliği ve sırdaşı, herşeyi sadece eşidir.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,9b cevap paylaştı.
9 ayO maalesef bir birey olmayı başaramamış ve düzelmeyeceğini görünce hayatından çıkartmak istemen mantıklı ve doğru bir hareket.
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 1,7b cevap paylaştı.
9 ayaynen öyle. kadın erkek fark etmez aileden uzak durulmalı
01 Yorumla
Soran9 ayAilesinin dibinden ayrılmaz. Tüm işleri bana kalacak
- Aşk İlişkileri konusunda 7,2b cevap paylaştı.
9 ayZaten Ailesi varmış seninle neden aile kurmaya çalışıyor ki
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)9 ayHayatında kendine yapabileceğin en büyük kötülüklerden birisinden dönmüşsün. Kendisine eş mi ailesine bakıcı mı arıyormus
01 Yorumla
Soran9 ayAilesine bakıcı hizmetci arıyor resmen
9 ayBunu bilmek için ımmp testi yapmak gerekir.
Kimseyi böyle bir durum ile yargılamadan gerekir.00 Yorumla
9 ayAilesi ile yaşıyormuş zaten. En doğru kararı vermişsin.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 5,8b cevap paylaştı.
9 ayAile önemli ama bu kadar olması nebilim. Bağımsız olmali
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 3,4b cevap paylaştı. Çok ongorulu davranmissin tebrikler. O kendine eş değil ailsine gelin alacakmış😬hirto
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 423 cevap paylaştı. Böyle adamlar evlenmemeli... Anasının dizinin dibinde otursun bi zahmet
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,1b cevap paylaştı. Hata tabii ki aileye bağlı olunur ama her şeyin fazlası zarar
00 Yorumla
9 ayilerde sıkıntı çıkarır bu tip mesafe önemli
00 Yorumla
9 aygenelde doğulular böyle bende öyle olan iki sevgilimide terk ettim uğraşılmaz
00 Yorumla
9 ayBak sonu kötü oluyor öyle şeylerin yaşayan bilir bu durumdan kurtulma şansınız yokmu
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,4b cevap paylaştı. En küçük hatanda o aile sana larşı ordu olarak düşmanlik eder.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 3,5b cevap paylaştı.
9 ayAman diyeyim sakin sakin. Geldi basima bosa gecen zamanima yazik oldu. Sakin deneme bile.
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 1,6b cevap paylaştı.
9 ayÇok iyi yapmışsın anasının memesinden ayrılamayandan koca olmaz.
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)9 aySana bir sır vereyim. Bu tarz insanlar yatakta ne yaptığını da anlatır ailesine. Benden söylemesi.
02 Yorumla
Soran9 ayBunu bile düşündüm eve
Soran9 ayT
- Aşk İlişkileri konusunda 334 cevap paylaştı.
9 ayailesinin fikirlerini dinliyor ve uyguluyorsa kötü ama aileye bağlı olmak iyi
00 Yorumla
9 ayCok iyi bir karar vermişsin hayatının ileri aşamalarında cok zorlanicaktin ailesine bu kadsr düşkün biriyle yaşanmaz çünkü iliski durumunda siz 2 kisi olmuyorsunuz sen o ve onun ailesi
Bu cok kotu ya00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)9 ayBöyle insanlarin aile ortamları daha samimi oluyor.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 5,9b cevap paylaştı. Hata evet ömür geçmez
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)9 ayEn iyisi
Siz de bi aile olacaksınız dengeyi bulması lazım adam olacak kişinin00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)9 ayAilesine bağli olup olmadiğini nasil anlayabiliriz ki evlenmeden
00 YorumlaNe aliesini sevmeyen nede ailesine bağlı biriyle olur ikisininde sınırı olalı yoksa o evlilik sana zulüm olur
00 Yorumla
9 ayAile tamam baş tacı da bu ne böyle evlilik çocuk işi değil ki insanın özeli olur kemdi eşiyle vakit geçirir.
00 Yorumla
9 ayBence haklısınız, aileye değer verilmeli ama her şeyin bir sınırı var. Sizi hiçbir şeye zorlayamaz kimse.
00 YorumlaAyleye bağlı insanı severim ama ama vijdansiz olmicak haklıyı haksızı bir birinden ayırt edicek tabiki
01 YorumlaKendi fikri olmayan insanların yönetmesine muhtaç olan biri. İyi yapmışsın. Saygın kalmamıştır eminim.
00 Yorumla
9 aymaalesef kadın olsun erkek olsun , aileye bağlı olması güzel ama ailenin söylemlerinden çıkmaması kötü ,
00 Yorumla
9 ayevet büyük hata. yeni bir aile kurmak için eskisinden kopmak gerekiyor
00 Yorumla
9 ay3. şahısın olduğu her yer :) :) sonunu söylememe gerek yok
00 Yorumla- Devamını Gör (62)
Devamını Gör(107)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!