Bir arkadaşım beni biriyle tanıştıracakmış ama kararsızım?

Bir arkadaşım biriyle tanışmamı istedi. Ben inanç konusunda hassas biriyim ama bu şahıs nadiren de olsa alkol kullanıyormuş. Önyargılı olmak istemedim ama siz benim yerimde olsanız tanışmayı kabul eder miydiniz? Bu benim için olumsuz bir durum ama bir yandan yüz yüze en azından bir tanışsam bir şey kaybetmem, en azından nasıl biri olduğunu görmüş olurum diye düşünüyorum. Sizce?

Güncellemeler
8 ay
Arkadaşlar her ne kadar inancım gereği bu durumda kararsız kalsam da bazı yorum yapan kişiler için söylüyorum alkol kullanmanın ne olduğunu biliyorum. Siz benim inançlı olduğuma bakmayın. Benimki daha çok bireysel. Benim tüm sülalem muhafazakar veya dindar değil. Yakın akrabamdan dahi var alkol tüketen. Kimi nadir içer, kimi sık içer, kimi hiç içmez, kimi namaz kılar ona rağmen arada içer, kimi namaz kılar hiç içmez. Önceden ara sıra alkol kullandığı halde inanca yönelip tamamen bırakan var. vs.
Güncellemeler
8 ay
Görüştüm kendisiyle ama çok nötrüm yani 1 kez görüşme ile pek bişey anlaşılmıyor. Uzun uzun her şeyi konuşmak lazım anlamak için.
Güncellemeler
8 ay
Alkolü bırakmak gibi bir düşüncesi olmadığını söyledi. Yok arkadaşlar yani alkol kullanan biriyle olmaz gerçekten. Önyargılı olmiyim dedim ama yapamayacağımı da görmüş oldum. Aradığım ve istediğim şey bu değil. Zaten mesele sadece alkol meselesi değil. Alkol kullanan ve bundan rahatsızlık duymayan bir insanın başta hayat görüşü uymaz zaten bana. Yorumlarınız için hepinize teşekkürler.
Bir arkadaşım beni biriyle tanıştıracakmış ama kararsızım?