Saf aşk, sanki bazı konularda "sen böyle değildin" dedirtebiliyor ama çıkar ilişkisi olunca insan alttan alabiliyor. Sizce hangi ilişkiler daha uzun ömürlü olur?
Saf aşkla kurulan ilişkiler mi daha uzun ömürlü olur, çıkar üstüne kurulan ilişkiler mi?
Saf aşk ve beklentisiz kurulan ilişkiler daha fazla çünkü şöyle söyleyeyim menfaat üzerine kurulan ilişkiler menfaat bittiği zaman ya da azalmaya başladığı zaman kişilerin arasında sorun çıkmıyor ve birbirlerini anlamamaya başlayacaklardır
Çıkar amaçlı ilişki çıkarlar bitince sonlanır. Aşkla kurulan ilişki de aşk bitince sonlanır. En güzeli mantık evliliğidir. Akıl sağlığı bozulmadıkça sürer.
Bence saf aşk üstüne kurulan ilişkiler her zaman daha sağlam bir temel üzerinde yürür. Ama tabii ki "saf aşk" da kendi içinde bazen sabır, fedakarlık ve iletişimle uzun ömürlü hale gelebiliyor. Çıkar ilişkileri ise genelde duygusal bağ eksikliği yüzünden bir noktada tıkanır. Peki, sence saf aşk, "sen böyle değildin" dedirtebilecek kadar değişime açık mı? 🌸✨
Ben kim ne derse desin, bu devirde çıkarsız ilişki olduğuna ve saf aşkın kazanabileceğine inanmıyorum maalesef. O yüzden de kimseye güvenemiyorum zaten 😅.
Saf aşıklar da genelde karaktersize denk gelir ve üzülür 🤷♂️ günümüz insanları her zaman zayıf taraftan vuruyor, tabii görüşüne saygım var "sence" dediğin için dahil oldum sadece.