Hep anne sevgisi görmeyen erkek, baba sevgisi görmeyen kızı konuştuk. Peki baba sevgisi görmeyen erkek ne arıyor, ilişkide nasıl oluyor? Buyrun bakalım...

"Ölene kadar sorumlusun gönül bağı kurduğun herkesten"
Hep anne sevgisi görmeyen erkek, baba sevgisi görmeyen kızı konuştuk. Peki baba sevgisi görmeyen erkek ne arıyor, ilişkide nasıl oluyor? Buyrun bakalım...

"Ölene kadar sorumlusun gönül bağı kurduğun herkesten"
Baba sevgisi görmeyen bir erkek ilişkide çoğu zaman sevilmeye olan açlığını hissettirir. Küçük şeylerden bile onay bekler, değer gördüğünde abartılı bir bağlılık gösterebilir. Bazen kıskançlıkla sahiplenmeye kayabilir, bazen de duygularını ifade etmekte zorlanır. İçinde hep bir eksiklik duygusu taşıdığı için sevgiyi kaybetme korkusu ağır basar. Yanında güvende hissettikçe daha yumuşak, daha çocukça bir yanını ortaya çıkarır ve sevgiyi en saf haliyle yaşamaya çalışır.
Baba sevgisi görmeyen erkek ilişkiye biraz yaralı başlıyor aslında. Benim gördüğüm, çoğu ya duygularını göstermekte zorlanıyor ya da tam tersine fazlasıyla sıkı sarılıyor. İçinde hep bir “ya bırakırsa?” korkusu oluyor. Sevildiğine inansa bile kolay kolay güvenemiyor. Bazen ufak şeyleri bile büyütüp kırılabiliyor, çünkü sevgiye karşı hassas. Ama şunu da fark ettim, gerçekten severse çok değer veriyor, çünkü kaybetmenin ne demek olduğunu küçük yaşta öğrenmiş oluyor.
Ricalar efenim
Sevmenin sevilmenin ne olduğunu bilmez bir sevgi gördüğü zaman alışık olmadığı için nasıl karşılık vereceğini bilmez hayata bazen intikam alıyormuş gibi davranır vs vs
Anne eğitimi doğru verdiyse inanılmaz babacan, doğrucu, efendi olur.
Anne eğitimi de almadıysa, herkese laubali davranır, canım saçma espriler yapar, kaç yaşına gelirse gelsin zekası ve duyguları hep çocuktur, şımarıktır, gurursuzdur, narsisttir, gamsızdır, laylaylom yaşar bu hayatı. Aynı zamanda koç erkeklerini de özetlemiş oldum. 🤣 Fark ettiğiniz an uzak durun kızlar.
Baba sevgisi görmeyen bir erkek, ilişkilerinde duygusal açıklık ve güven oluşturmakta zorlanabilir. Çoğu zaman sevildiğini hissetmek için daha fazla onay alma ve aile içinde bulamadığı desteği partnerinden bekleme eğiliminde olabilir. Ancak her bireyin tepkisi farklıdır; kimisi içine kapanır, kimisi aşırı sahiplenir. 📚 Gönül bağları çok özel bir kitaptır ama yazıldığı yer her zaman düz olmayabilir. 😌
Cevap
13Cevap
Ya fazla ilgi bekler ya da duygularını göstermekte zorlanır, bazen de çok bağlanır. Ama bu herkes için aynı değil, kendini geliştiren biri bunu aşabilir
bende görmedim. hayatımı etkilemiyor bu
Değersizlik hissiyle mücadele eder sürekli. Bunu da belli etmemek için yaralanmayı tercih ediyorlar çoğu zaman. Duyguları örtük oluyor ve genelde karşı taraf ilişkiyi yönetiyor gibi görünüyor. Bu da fazla fedakar olduklarını bu yüzden de sürekli duvar örme çabaları olduğunu gösteriyor. İnanılmaz sabırlılar aynı zamanda ben öyle gördüm bu daha bireysel bi görüştü.
Aslında bunu ben baba sevgisi görmeyen kız ve anne sevgisi görmeyen erkekte de gözlemledim... ah ulan çok zor keşke sevgi doğru bir biçimde ifade edilse, sevilse insanlar, öyle şifa öyle iyileştirici bir şey ki...
Genelde kaybetme korkuları daha yoğun oluyor, hem duygularını rahat alamıyorlar açarlarsa da kaybetme korkusunu çok zirve yaşıyorlar. Ayrıca biri tarafından gerçekten sevildiklerini hissettiklerinde karşısındaki kişiye ayrıca bi eziyet ediyorlar kaybetme korkusuyla öyle bir yapışıyorlar ki bunalıma sokar hale geliyorlar. Yani aile sevgisi görmemiş insanların hepsi için söylemek istemiyorum ama sadece psikolojisi bozuk olanlardan uzak durun.
Narsist ve manipülatif olanlar yani...
Narsist oluyorlar genelde, kadına değer vermiyorlar. Kendi at gözlüğü ile yaşıyor.
Bunu hem baba sevgisi görmemiş hem babası tarafından zorbalanmış insanlar için söylüyorum. Yoksa babasız büyüyüp gayet Adam gibi olanlarda var. Önemli olan yetiştirilme biçimi.
Kesinlikle kuzum her şeye rağmen adam olanlar var. Ama yine de davranışlara bazı dengesizlikler yansıyor. Fakat halledilir, aşılır yeter ki kişi çabalasın🌻
Baba sevgisi görmeyen erkek çok normal çünkü erkek çocuğunu seven bir baba nerdeyse ben hiç görmedim kizini sevmeyen baba oğlunu seven de baba görmedim yani zaten erkekler genel olarak oğulları I sevmiyorlar
Bence seviyorlar ama ifade edemiyorlar. Her ne kadar eleştirseler de kızsalar da bir şekilde ben burdayım diyenler de var.
Bilmiyorum öyledir ama ben çok erkek cocugunun üzerine düşen bi baba görmedim ya da düşse bile erkek çocuğunu doven soven çok baba var çünkü erkekler daha güçlü ve duygusal açıdan da öyle oldukları için çok umursamıyorlar hatta bence erkek çocuklarına belli bir yaştan sonra zaten çok böyle hassas davranılmamalı sakınmalı yani çünkü bu sefer feminen ve özgür olmayan erkekler oluyor mesela ben eş tercihinde büyük konuşmayayım ama feminen biriyle beraber olmak çok istemem kendi ayaklarım üzerinde duran birçok açıdan güçlü sağlam basan birini isterim hayırlsıyal
Şimdi şöyle sevgiden kastım yağlayıp ballamak değil babalar ve erkekler arasında ciddiyet var ama bazen sevgi anlayışı ne bileyim işini görmektir ya da bazı hareketleri hoş görmek anlayışla yaklaşmaktır, oturup arada sohbet etmektir gibi gibi. Ya da iletişim azalsa da bilir yani babam der arkamda der. Konuşmazlar, göstermezler ama hayatın akışı içinde o güvenin varlığını hissetmek çok önemli. Benim de çevremde hiç yok baba oğul samimi olan 😂
Yani evet kastettiğim şeyi anladım böyle olanlar da var olmayanlar da var bu degisebiliyir mesela bende aynı şeyi annem açısından sürekli yaşadım hatta annem bana kötü davraniyordu mesela genelde anneler kızları haksız olsa bile kızını savunur annemde tam tersi ben haklıyken bile beni ezmeye çalışıyordu ki hala öyle bende küçüklüğümden beri bunları sorguluyorum ama yapabileceğim bir şey yok herkes kendi çapında sorunlar yaşıyor bence çoğu o insna belki de yasadigimiz bazı olumsuz gibi görünen şeyler aslında avantajdır mesela bende çok zorluk çektim ama bu beni daha güçlü bi karakter yaptı bazı konularda ve çektiğim bazı zorluklar ileriki hayatımda ki bazı şeyleri kolaylaştırdı
Kesinlikle öyle hepimizin hayatında sorunlar var ve bu sorunlarla başa çıkmak bizi güçlü kılıyor. Herkesin hakkında hayırlısı olsun 🌸
Baba sevgisi kadın için önemli.
Anne sevgisi ise erkek için , sonrası da adam olabilme durumuna ulaşımı için.
Tabi bununla da bitmiyor.
Eğer anne ve baba çocuklarına oynamıyorsa kadının aile kurması çok zor olmuyor.
Bence anne sevgisi de baba sevgisi de hem kız hem erkek için gerekli. Çok dengesiz haller görüyorum ailelerde...
İlahaki öyle ama bunların olmazsa olmaz durumları oluşacak olumsuz sonuçları çok net gördüğüm için söylemek istedim.
Sizin söylediklerinizde doğru olduğu kesin.
Her kişide kişilikte farklı etki yaratır bence. Kimisi bağışıklığı güçlendirip ilişkilerinde daha iyi olurken kimisi zayıflıklarını kontrol edemeyip daha güçlendirir ve ilişkilerinde hep daha kötü rol oynar. Yani kısacası kişinin kişiliğine ve kendini ne yönde egittiğine bağlı
Baba sevgisi görmeyen erkek, ilişkilerinde genellikle duygusal güven arar ama bunu nasıl kuracağını bilemeyebilir. Ya aşırı sahiplenici ve bağımlı olur ya da duygularını bastırarak mesafeli davranır. Onaylanma ve sevilme ihtiyacı yüksektir, ama bu ihtiyacı dile getirmekte zorlanır. Partnerinde bazen bir anne şefkati, bazen de güçlü bir rehber arar. Bu da ilişkide rol karmaşası ve duygusal iniş çıkışlara yol açabilir.
Ben de babasız büyüdüm ama bir eksiklik hissetmedim yanlizlikta eğer baba iyi bir rol model değilse ve güzel bir karakter olmaması daha mantıklı çocuk babayı model olarak alıp saçma sapan davranışlar yapıyor sevgisiz saygısız empatiden yoksun
Kesinlikle babasız büyümek farklı bir şey babalı ama sevgisiz büyümek çok farklı
Kesinlikle haklisin
Özgüven problemi yaşarlar, kırılgandırlar içlerinde ama dışarıdan sert görünürler ve baba figürleriyle anlaşmazlıklar, uyumsuzluklar yaşarlar. İçlerinde sevgi bekleyen bir çocuk vardır aslında onlar çocuktur ama dışarıdan yetişkin görünürler.
Maalesef.(
Baba sevgisi görmemiş erkek ilişkide korumacı olur sevgilisine baba gibi olmaya çalışır o kendi tatmadığı duyguyu bir sevgili Olarak sevgilisine tattırmaya çalışır.
Korumacılık kısmı ilginçmiş ama çözülemeyen bir agresiflik olduğu da bir gerçek
Hepsi Aynı değil ama sadece Bazıları aşırı agresif bazıları da tam tersine çok yumuşak.
Bir denge problemi var evet
Bağlanma sorunu yaşayabilir, sevgi anlayışı acıyla kodlanmıştır tanıdık bir cehennemi tanımadık bir cennete tercih etme eğilimi olabilir vs..
"tanıdık bir cehennemi tanımadık bir cennete tercih etme eğilimi" vuuuu çarptı bu beni. Yanlış partner seçimindeki en büyük hata bu işte 😭
Evet insanlar bu yüzden toksikli kişilere aşık oluyorlar 😕
Sürekli baskın olma eğilimi olur ve sadık olamayabilir
Genelde doyumsuz oluyorlar sen ona ne kadar sevgi verirsen ver asla görmez şükretmez hep daha fazlasını ister bu da bencillik oluşturur kişi de gibi gibi
Sevdiğine sımsıkı sarılır, onun için her şeyi yapar, kaybetmekten korkar
Bunun cevabı o kadar zor ki
İnsandan insana fark var ama yine de bazı hareketlerde aşırıya gidiş olabilir
Erkek adam baba sevgisi görmez kız değil sonuçta, baba sevmez sert olur o yüzden böyle erkek adamın hası olur
Ne alaka abicim
Argo konuşur hakaret sözleri cok olur şiddet uygulayabilir
O kadar da değil ya bu karakterle ilgili bence
O kadar az bile söyledim
Sevgi göstermeyi bilemez.
Haydut olur zaar 😀
Bireyler farklıdır
kızgın agresif
Vurdu kırdı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?