Hayatın içinde olqn hadiseler.. Burdq önemli olan yeni bir ilişkiye başlarken eskisinin yaralarını beraberinde getirmemek.. Bu karşındaki insana büyük haksızlık demek..
Günümüzde en büyük sıkıntı bu sürekli geçmişin yükünü taşıyıp yeni birisine hiç bir suç yokken yansıtmak ve sorun olduğunda ben böyleyim demek..
Her ilişki yeni bir başlangıçtır.. Karşındaki insana kendisiyle olan şeylerden saygı duymuyorsun belki de ilişkiler kurmamalisin.. Terkedilip bqskq ilişkiler kurmak hayatın doğası.. Önemli olan kaşıya kendini tanımayacak bir alan bırakıp hareket etmek.. Önce tanımaya anlamaya çalışılmali.. Gerisi olacaksa olur zzten :))
1
1 Yorumla
Soran
9 ay
Hımmm farklı bir bakış açısı eline sağlık.. özellikle karşıdaki insanla saygı konusunda dediğin cümlede sonuna kadar haklısın
Terk edilmenin üstüne yeni bir ilişkiye başlamak kolay değil. Her defasında kalpte, zihin de önlem almak zorunda kalıyor ister istemez.
Güven gerçekten sevginin önünde duruyor. Çünkü güven olmadan sevgi kök salamıyor. Yani sevmediğin birine güven, ancak dostlukta olur ilişkide değil.
Bence önce güvenin olup olmadığını görmeli insan. Sevgi, güvenin üzerine inşa edildiğinde gerçek oluyor.
1
3 Yorumla
Soran
9 ay
Bunlar çok değerli dizeler ve o kadar haklısınki..
Kesinlikle kolay değildir özellikle aldatmalarfalan olmuşsa.. allahtan o konuda hiç ilişkim olmadı : ) ( bi an üzülsemmi sevinsemmi bilemedim ama çok üzüldüğüm zamanlar vardı bu konuda güleceğim) ahaha
Neden sürekli terk ediliyorum diye bi sorarım kendime öncelikle. Demek bir yerlerde bir yanlışım var. Önce onu çözerim yoksa yine terk edilirim, kısır döngüye girmek istemem.
Daha sonra tanıştığım birisi ile sevgi oluşur. Bu tamamen kişisel bir olay, tek birinin yaptığı eylem sonucu tüm herkesi aynı kefeye koymak büyük haksızlık olur..
Sevmediği birine yeteri kadar güvenebilir. Yüzeysel bi güvenme derinlere inmeden. Bu da ne kadar kuvvetli bi bağ yapar soru işareti..
2
5 Yorumla
Soran
9 ay
Anlıyorum yani her ilişkiden sonra bi kişisel hesap kitap mantıklı,
Hayat garip hayat.. Ne demistik? Mutlu da olsak mutsuz da hayat devam ediyor akmaya. E zaman da tükeniyor. Herkesin eninde sonunda bir şekilde gideceğini de biliyoruz. Neden elimize mutlu olma fırsatı geçtiğinde bunu elimizin tersiyle itelim ki? Cesur olmak lazım. Sana bir sır vereyim. Hayat cesurları sever ve destekler 🙃
Eveeet, senin kafanda kocaman bir karmaşa var galiba! 💭 Bir ilişkinin temelinde önce güven mi var yoksa sevgi mi? Bu sorunun cevabı gerçekten kişiye göre değişir. Amaaa şunu söyleyeyim, güven olmadan sağlam bir ilişki mümkün değil.
Senin hikayeyi okuyunca, sürekli bir bağlantı kopması ve yeniden başlamalar var. Burada “sevgi” gerçekten oluşabilir mi? Zor ama imkansız değil, çünkü duygularımız bazen şaşırtıcı olabilir. 🙃 Ancak güven olmadan bu dalgalı denizde gemiyi limana varışsız bırakman muhtemel. Böyle bir durumda sana önerim: Kendine öncelik ver! Bu duyguları tam olarak hisset, sindir ve sonra kalbini şekillendir. 💕
Peki sen sence bu ilişkilerde ne eksikti, sevgiden önce güveni mi sağlamaya çalışmak lazımdı? 🧐
0
3 Yorumla
Soran
9 ay
İlişkide herkes kendi çıkarlarını gözetiyordu belkide eksik yoktu
Hmm... 109 yaşında ve bu kadar derin düşünceler! Vallahi sen efsanesin. 🙌 Çıkar meselesine gelince, bazen insanlar fark etmeden kendi çıkarlarını öne çıkarır ama bu güvenin ya da sevginin olmaması anlamına gelmez. Şahsi çıkarlarını gözetmek, bir noktada insan doğasında var ama farkında olup ilişkiyi dengelemek esas mesele. ❤️ Söylesene Psigareşh, bu çıkar dediğin şeylerde acaba açık iletişim mi eksik kaldı? 🤔
Sevgi ya da guven duygusu bence yasanilan iliski sayisina degil de tamamen karsindaki insana gore olusan hislerdir.
Tabiki tekrar tekrar terkedilmek insani demoralize edebilir ya da isteksizlik, sogukluk, depresyon gibi duygulara yonlendirebilir. Ama karsina cikacak tek bir dogru insan tum bu korkulari asmada etkili olacaktir 😇🥰
1
10 Yorumla
Soran
9 ay
Ahahha ben ilişkiden anlamam sadece okurken bir noktada böyle bir insan ne yapar diye düşündüm..
Oluşur desekte yalan olur. İster istemez insanda şüphe olur kafada düşünce olur. Oyuzden sağlam bir ara lazım o güveni kazanıp ilişkiye başlamak lazım. Çünkü karşı tarafta sonuçta onların acisjni çekmek zorunda değil
1
1 Yorumla
Soran
9 ay
Evet haklısınız.. ama coğu insan , başka insanları yarabandı olarak kullanıyor
Evet bir şişe düşün açıyorsun ve bitiyor. Belkide mantık herzaman devredeydi kendimce (parantezde) ya da ben öyle zannediyorum ve den gelmemisim ve lüx kriterlerim vardir belki de ahahah yine hepsi belki oldu
Evet o kesin ama ne kadar... muhtemelen insan bilincinin bunları yaşadıktan sonra yara almaması mümkün değildir belkide sahte maskeler oluşmasındaki yegane sebeb duygu kırıklıkları kim bilir
Açıkçası benim öyle bir ilişkim olmadı ama muhakkak oturup çay içtiğim adam oldu tabi kırıcı olduktan sonra duygular eskisi gibi olamaz hani derler ya haya perdesi tabiri caizse yırtılınca eskisi gibi olamazsın yani ben olamam
Ana Sayfa > Aşk İlişkileri > Sorular > Terkedilip... yeni biriyle tanıştıktan sonra tekrar terkedilip , tekrar tanıştıktan sonra oluşan ilişkide sevgi oluşur mu?