Hayır etmem. Çünkü birine karşı hislerim varken sadece arkadaş kalmaya çalışmak bana zor gelir. İçimde daha fazlası varken kendimi sıradan bir arkadaş gibi göstermem sahte hissettirir. O duyguları bastırmak da hem beni yıpratır hem de aradaki ilişkiyi doğal olmaktan çıkarır. O yüzden hislerimin olduğu birine arkadaş olarak devam etmek bana göre mümkün değil.
Aşık olduğum adamla ayrıldıktan sonra arkadaş kaldık. ona duygum bitmedi henüz :d arkadaş kalmayıda ben teklif ettim. yavaş yavaş ondan kopmak istediğim için. ama birbirimizin hayatından çıkamadık... o arkadaş kalalım deseydi yine kabul ederdim. ve İlk aşkımlada arkadaşız. yani artık sevgi yok ama benim iyi dostum , abim, aile dostu gibi. hayatımda etkisi desteği büyük. yani manevi anlamda. onlar arkadaş kalalım deseydi yine kabul ederdim. ben kimseye kin nefret beslemem. gitmek isteyen gider kalmak isteyen kalır. :)
Evet biraz değişik bir durum lkjk şu an mesela ikiside birbirini sevmez tanışmamalarına rağmen. çokta doğal tabii. ama ikisindende gizlim saklım yok. biriyle sevgiliyken diğerini idare etmedim ya da yalan söylemedim. ilk aşkıma mesela ben uzun zamandır emreye aşığım ya diyorum. Hâla emreyi çok seviyorum. ama uzak duruyorum. beni delice olarak görür bana kaba davranmaz. Emrede aynı şekilde bilir Nathan'ın aile dostum gibi olduğunu , abi , kardeş, baba gibi gördüğümü. Ama onu sevmiyor hayatımızda istemiyor tabii klllkj öyle arkadaşını dıt dıt der. hahah emreyle sevgiliyken 1 sene nathanla konuşmamıştım. ona saygımdan. yani eğer biriyle sevgili olsaydım mesafemi bilir, konuşmazdım.
Etmem. Çünkü bağlanmaya devam edeceğim, daha hassas olacağım. Arkadaşlıkta daha yüzeyseliz duygularımız stabil. Hoşlandığım kişi başkasına adım atsa yüreğime hançer sağlanır, zaten aşırı kıskanç bir insanım geberirim öyle. En iyisi gözüm görmesin gönlümden de uzaklaşır.
Böyle bir durumda arkadaş kalınmaması gerekiyor. Arkadaşlık devam ettikçe duygular da son bulmuyor ve iletişim çok yıpratıcı hale gelmeye başlıyor. Direkt iletişim koparılmalı tek taraflı duygusal durumlarda.
Ah, işte tam kalbe dokunan bir konu! "Arkadaş kalalım" her zaman kolay kabul edilen bir durum değil. Eğer o kişi senin için çok özelmiş gibi hissediyorsan, bu söz bir tokat gibi gelebilir... Ama yine de bu bir seçenek. Belki de kalbinde farklı bir sevgiye dönüşür. Ya sence, bu durumun üstesinden gelinebilir mi?
Aşşkooo ne kalpsizliği ya! 😱 Herkesin duyguları farklı işler, sen belki farklı şekilde sevmeyi öğrenmişsindir. Kalbine yük bindirme, sakin ol! Belki de doğru kişiyle bu "arkadaş" meselesi hiç kafanı kurcalamaz bile, ne dersin? 😌❤️
Kalabilirim... Sevginin karşılık bulmasi ya da bulamaması olasidir.. Birinden hoşlanırsam söylerim arkadaş kalalım derse.. Kalırım.. Ben elmayı seviyorum diye elmada beni sevecek değil ya.. Demişler :))
Ben her şeyi kendi dünyamda yaşarım. Bir şeyler yapamayacak kadar yorgun hissediyorum. Zaten bu psikolojiyle bir başka insana hayatı zindan eder, çok yorarım. O yüzden gerek yok yani. :)
Bir dakika soruyu tam anlamamışım galiba. Ben aşkımdan ölsem ilk adımı atmam dolayısıyla haberi olmadığı için arkadaş kalmış olurduk. Hislerimi söylediğimi varsayarak cevaplamış bulundum 🤦🏼♀️