Aşk sadece 1 kez olur diyenlere inanmıyorum yaa. Geçici bir duygu yoğunluğu insanın hayatında birçok kez olabilir bence
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
11 aySevmeyi de aşkı da yaratan Allah, bu duyguları aslında ona yönelmemiz ve onu sevmemiz için yaratmıştır. Kendisi sonsuz iken ona yönelteceğimiz aşkın da sevginin de sınırlı olması mümkün değildir. Bu duyguları insanlar için kullananlar bizleriz. Felsefeyi bir kenara bırakırsak aşkın da sevginin de sonu yoktur. Birinden soğudum, başka birini sevemem diye bir şey yok. İnsan sınırsız defa aşık olabilir. Her şeyi de sevebilir.
11 Yorumla- 11 ay
Gerçek olan tek aşk ilahi aşktır zaten. Diğerleri geçici. Evet sevebilirsin belki hep seversin ama konu aşksa insana duyulanı sınırlı sürede oluyor
En İyi Cevaplar
Aslında bunun başı kimyasal bir etki. Ancak burada kritik nokta, sizde bıraktığı etki ve bu etkinin devamı. Mesela ilk görüşte deli gibi alık oldum diyenlerin çoğu, hatta hepsi; aslında sadece dış görünüşten etkilenmiştir. Sonra ona güzel şeyler atfetmeye çalışırlar. Kötü taraflarını görmezler. E aşk madem bu kadar var. O zaman boşanmalar neden var. Dolayısıyla bu kısmı dışarı çıkarırsak, en iyi aşıklar evlilikte yol kat etmiş ve sevmeyi seven insanlardır. Zamanla her hareketi, tebessümü, gülüşü vs her şeyi aşık etmeye başlar. Sonra şefkat ve merhamet büyür ve diğer şeyler ile bu birleşir mükemmel hale gelir. Peki insan bu noktada tekrar aşık olabilir mi? O eşiği geçtiyseniz çok zor tekrar aşık olmak zira sevdiyi ve diğer her şeyi bir kişide gördünüz. Bunun yerini doldurmaya çalışıp arayacaksınız. Ha yine de evlenirseniz belki bazı şeyleri değiştirir alışırsınız. Ancak o mükemmel denilebilecek duygu haline geçtiyseniz yüksek ihtimalle evli ve mutlu durumda olursunuz. Yani ayrılık söz konusu da olmayacaktır. Bir kişiyi bırakacak gücünüz var ise bazı durumlardan dolayı demekki vaz geçilmez değişmiş diyebiliriz
110 Yorumla- 11 ay
Ben aşkın geçebildiğini düşünüyorum. Şu an kaç kişinin ilk aşkı umrunda ki?
- 11 ay
İşte demek istediğim de o, ilk aşk yok. Bahsedilen şey ilk dürtülerin muazzam bıraktığı etki. Buna genelde aşk der insanlar ama gerçek aşk en azı duyguyu bile, Allah’ım bu acı bile onu hatırlatıyor. Bu acıda geçmesin, yeterki onu hatırlatacak şeyler olsun diyecek kadar sevmektir. Ayrılıkta Sayan söven aşık olmamış demektir 🙂
- 11 ay
İyi de aşk dediğimiz şey geçici duygu yogunlugudur zaten. Senin bu tarif ettiğin şey aşk değil güçlü bir sevgi bağıdır
- 11 ay
Aşık oldum ama sanırım daha önce kimseyi gercek anlamda sevmedim. O yüzden bunu bilemiyor olabilirmiş
- 11 ay
Olabilirim*
- 11 ay
Elbette bu duygunu hafife almıyorum ama yaşadıklarım tecrübelerin sana doğruyu gösterecek. Hiç beklemediğin bir anda, beklemediğin kişiye, düşünmediğin bir şekilde aşıkta olabilirsin. Kadınlar daha çok alıcı erkek vericidir. Seni şımartıyor sanacaksın ama aslında saf bir şekilde sevildiğini göreceksin. Seninle ilgilenmiyor sanacaksın, ama hiç beklemediğin şeylerinin düşünüldüğünü fark edeceksin. Sana kızıyor, üzüyor sanacaksın. Ama seni düşündüğü için yaptığını fark edeceksin. Seni mutlu görmek için kendinden fedakarlık etmek istediğini ve bundan hiç rahatsız olmadığını fark edeceksin. Elbette benzetmek doğru değil ancak, fırça yemek tarzında Allah bizi uyarsada, zor zamanlardan geçirsede O na döneriz ya. İşte gerçek aşkta bunun küçük bit numunesi gibidir. Allah karşına öyle insan çıkartsın 🙂
- 11 ay
İnşallah dediğin gibi olur. Teşekkür ederim sağ olun :)
- 11 ay
:)
Kalp son ilişkisini unuttuğu sürece her defasında yeniden birini sevip aşık olabilir.
11 Yorumla- 11 ay
Bence de
Aşk İlişkileri konusunda 7,4b cevap paylaştı. Canım, insan gençken birini tanır aşık olur, ilk yoğun duyguları yaşarr. Ama zamanla anlaşamaz ve ayrılır, bu çok normaldir. Hayatın ilerleyen dönemlerinde ise seni senden çok seven, düşünen biri çıkar karşına. 😇 İşte o zaman aşkın ne olduğunu gerçekten öğrenirsin ve aşk buymuş dersin🌸😇
14 Yorumla- 11 ay
Sende öyle mi oldu 🥰🌸
- 11 ay
Anladım kuzum 🌸
Yapay Zeka Cevapladı
Fenomen
11 ay
Açıkçası, bence aşk bir kezle sınırlı bir şey değil! 🙃 İnsan her bağlandığı kişiye, her yaşta ve her dönemde farklı bir şekilde aşık olabilir. Yaşadıklarımız, hissettiklerimiz değiştikçe aşkı da farklı yoğunluklarda tecrübe edebiliriz 🥰. Aşk bir kez olur diyenler belki de tek bir deneyimi idealize etmeyi tercih ediyor olabilir. Peki sence aşkın sürekliliği bir his mi, yoksa karşındaki kişi mi bunu belirler? 💭
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
15
Cevap
31Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 21,2b cevap paylaştı.
u 11 ayHer insan bir kere sağlam aşık oluyor, gerisi hep aşkı andırıyor ama değil. Hep bir şey/ler eksikmiş gibi geliyor..
10 Yorumla Bence kesinlikle bir kez aşık olur. Gerçekten tüm kalbi ile ruhu ile bir kişiyi sevebilir insan. Zaten onu unutmak da neredeyse bir ömür alıyor ya neyse orayı karıştırmayalım. :)
232 Yorumla- 11 ay
@Blackspot emin misin 1 kez
- 11 ay
Platonik misin
- 11 ay
Canım işte sorun burada zaten. 1 insanı 10 seneden fazladır unutamıyorsan o aşk değil takıntı oluyor
- 11 ay
Ha bak karşılığı olsa, hayatında olsa sevmeye devam edersin ona bişey demiyorum da platonik olarak kalan bir şeyi 10 seneden fazladır unutamamak normal bir durum degil
- 11 ay
Seni sevmeyen, istemeyen, hayatında olmayan, isteyerek giden birini 10 yıldır unutamamak normal değil evet. Birini bu kadar süre unutamamak için ölüm ile veya istenmeyen şekilde travmatik bir olaydan dolayı kaybetmiş olman gerekir. Aksi halde kesinlikle bu kadar uzun sürmesi normal değil
- 11 ay
Neden haberi yok
- 11 ay
Geç kalma bence sonra pişman olursun bak
- 11 ay
Eğer hâlâ evli değilse bence duygularını aç. Eğer evlendiyse zaten geçmiş olsun. Unutup yoluna bakmak zorundasın. Bu kadar uzun süre hiç irtibat kurmadiginiz halde bu kadar aşk acısı çekmen gerçekten hiç normal değil. Ben bunun takıntı olduğunu düşünüyorum
- 11 ay
Madem öyle git söyle o zaman sevdiğini. En kötü reddedilirsin yani. Kaybedecek neyin var?
- 11 ay
Ben de diyorum ki ne kaybedersin? Biraz mantıklı ol
- 11 ay
Madem farkındasın niye degistirmiyorsun bir şeyleri?
- 11 ay
Nereden biliyorsun?
- 11 ay
Çünkü her anlamda çok farklıyız. Dünya görüşü olarak bile.
Hatta komik gelebilir size ama mesela arada çok boy farkı olması bile beni durduruyor. Bu belki de insanların aşağılayıcı yorumlarından kaynaklı bir özgüven kaybından kaynaklanıyor. Kendimi eksik hissetmeme sebep oluyor bu durum. - 11 ay
Ohoo ablam sen önce özguven sorununu aş o zaman. Böyle diye diye hayatını bitirirsin
- 11 ay
Sana bişey söyliyim mi? Sen kendine güvenirsen kimse seni küçük göremez ama sen kendini küçük görürsen ve kendine güvenin olmazsa en iyi olduğun şeylerde bile küçük görülürsün bunu sakın unutma. İnsan özguvenli davranarak eksik olduğu tarafları bile iyi gösterebilir ama özgüven yoksa iyi yanların dahi negatif görülür
- 11 ay
Öyleyse ya cesaret göster ya da kafandan sil gitsin. Bi 10 seneni daha heba mi edeceksin
- 11 ay
Öyleyse her ne yapacaksan bir an önce yap. Duygularını söyleyeceksen söyle, yok söyleyemeyeceksen unut gitsin. Hayatına bak
- 11 ay
Rica ederim
11 ayAşkta çok canım yandı doğru insanı bir türlü bulamadım artık benden buraya kadar
13 Yorumla- 11 ay
Onu bulmanın zamanı yok işte. Herkes farklı yaşlarda buluyor
- 11 ay
Herkesin hakkında hayırlısı olsun herkese başarılar diliyorum benden buraya kadar
- 11 ay
👍🏻
Gerçek aşk 1 kez olur bence. Diğerleri daha çok geçici bir heves
13 Yorumla- 11 ay
2. yi olduğunda bu dusuncen değişecek
- 11 ay
Bakalım 🤷🏻♀️
İki kez aşık olanlar ya da öyle bir hissi deneyimledigini düşünenler buna cevap verebilir. Ondan başkası yalan dediğimiz herhangi birşeyin sonrasında gelen şeyi de sevebiliyorsak bu mümkündür diyebilirim ama bu sadece bj tahmin. Olmayadabilir
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 366 cevap paylaştı. Enfal suresi 63. Ayet
Kalpleri birbirine ısındıran Allah'tır
Ve zamanı geldiğinde farklı zamanlarda farklı insanlara karşı yaşanabilir
Helal çerçevesi altında10 Yorumla
11 ayKalbin kapasitesine bağlı.. bazı kalpler birkaç kez aşık olur, bazıları ise sadece bir kez sever..
10 Yorumla
11 ayİtirfaf edeyim, eşimden önce 2 kez, olan şey aşktı. Diğerleri tırt.
Eşime de defalarca oldum. şaşırtıcı..
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 527 cevap paylaştı. İki kez olabiliyor bence , ben 2. Ve son kez oluyorum sanırım , kesin bilgi yayalim 😄😄
20 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,7b cevap paylaştı. Bence bunun bir sayısı yok sadece aşkım şiddeti var
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 675 cevap paylaştı. Aşk Allah'a besleyince güzel, sevgi kula besleyince güzel. Aşk İlahiye olunca daha kıymetli.
10 YorumlaSayı belirlemek zor. Ben 4 kere aşık oldum. Tabii hepsi platonikti.
10 Yorumla
11 ayİlkler unutulmasada bir çok kez olabilir o heyecanı gayette yaşayabilir
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,6b cevap paylaştı.
u 11 ayBir kez bence
10 Yorumla Ben hep oluyorum 😂
17 Yorumla- 11 ay
O da sıkıntı
- 11 ay
Öyle sevgi de olmaz aşk da
- 11 ay
Ne biliyim abim çok ciddi gibi söyledin 😂
- 11 ay
Peki öyleyse :)
11 ayNiyeyse bu soru beni düşündürdü
11 Yorumla- 11 ay
Peki sonuç nedir?
- Aşk İlişkileri konusunda 423 cevap paylaştı.
11 ayKızları bilmem de erkekler genelde 1 kere
114 Yorumla- 11 ay
2. yi henüz olmadığı için 1 kere sanıyor bence insanlar
- 11 ay
Belki de. Ya da aşka olan inançlarını yitirdiler ve geri getirecek birisi olmayınca sadece 1 kez aşık oldular
- 11 ay
O da bir ihtimal tabi
- 11 ay
Sen kaç kere aşık oldun
- 11 ay
3
- 11 ay
2 pardon klavye hatası
- 11 ay
O zaman şanslısın, o 2 kişi de senin kadar şanslı olduklarını umarım biliyorlardır
- 11 ay
Neden şanslıyım?
- 11 ay
Aşkı güzel yaşamışsın. Umarım kötü bitmemiştir
- 11 ay
Biri ortaokulda platonik kaldı, diğeri şerefsiz çıktı. Durum bu
- 11 ay
Hımm şimdi biraz tatsız oldu tabii. Peki aşka inancını kaybettin mi
- 11 ay
Aşk geçici bişey. O yüzden inansam ne inanmasam ne... Aşk diye bişey var evet ama benim asıl inandığım şey gerçek sevgi. Mantığı olan, aşk gibi birden patlayıp birden sönmek yerine zamanla güçlenen ve kolay kolay bitmeyen, kusurları görmezden gelmek değil kusurları görerek ve bilerek sevmek olan gerçek sevgiye inanıyorum.
- 11 ay
Kusurlara rağmen sevgi diyorsun hee. Güzel söz. Katılıyorum bu arada. Beni bişey olduğum için değil bişey olmama rağmen sevenle ömür geçer. Çünkü onu kabul etmiş olur
- 11 ay
Evet
Aşk İlişkileri konusunda 4,3b cevap paylaştı. Doğru kişi ile son olur
11 Yorumla- 11 ay
Elbette orası öyle zaten
Aşk İlişkileri konusunda 2b cevap paylaştı. valla benim gönlüm çok geniş defalarca olabilirim 🤣🤣🤣
00 Yorumla
11 ayKalbinin en derinlerine delicesine dokunan biri oldugu muddetce bir kac kez.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 4,8b cevap paylaştı.
11 ayBirkaç kez olabilir bence.
20 Yorumla Doğru aski tanımlamak gerek
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 389 cevap paylaştı.
11 ayBence bunun sınırı yok
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 7,3b cevap paylaştı.
11 ayBilmiyorum ben hiç olmadım
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 5,6b cevap paylaştı.
u 11 ayİki kere ilk ve son 😀
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 9,7b cevap paylaştı. Bencede birçok kez
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,8b cevap paylaştı.
11 ayÇok kez olabilir dediğin gibi bacım geçicidir
10 Yorumla
11 ayBirkaç kere aşık olur bence
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 396 cevap paylaştı. Bir kez ( gerçek aşk )
10 Yorumlaherkesin aşk tanımı farklı bende yok mesela
10 Yorumla
11 ayBir çok kez aşık olabilir.
10 Yorumla
11 ayİlk aşkı karşılıklı ise saten 2. Aşk olmuyor :)))
11 Yorumla- 11 ay
Orası öyle tabi o ayrı konu
Bir kez olur
111 Yorumla- 11 ay
2. yi olduğunda bu düşüncen değişecek
- 11 ay
Yaşa ve gör
- 11 ay
Sadece bunu diyorum
- 11 ay
Bu beddua değil ki. Aşık olmak kötü bişey değil. Hele doğru insana olursan çok güzel bişey
- 11 ay
Daha önce aşık olduğunu düşünerek yorumda bulundum. Eğer ilk aşkınla bitmeyecek bir bağ kurarsan 2. si olmaz zaten. Ben bitenler için söylüyorum
- 11 ay
👍🏻
Aşk İlişkileri konusunda 2,3b cevap paylaştı. Bir kaç kez deniyor
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,6b cevap paylaştı.
11 ayBence bir kere
10 Yorumla
11 ayİstediği kadar
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 646 cevap paylaştı.
11 ayAşka inanmıyorum pek
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı.
11 ayAşk diye bir şey yok
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 12,4b cevap paylaştı. 3 kere deniyor
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 5,5b cevap paylaştı.
11 ayBelki bir kez
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 3,8b cevap paylaştı. Sadece 2 kez
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 320 cevap paylaştı.
11 ayO anki senin duyguna bağlı...
10 Yorumla
11 ayO denk gelene kadar aşık olduğunu sanırsın
10 Yorumla
11 ayİstediği kadar
04 Yorumla- 11 ay
Aşk istemekle olmaz
- 11 ay
Yaa nasıl olur kşçi
- 11 ay
Denk gelir. İstemesen de olursun
- 11 ay