Her sabah ilk iş ona yazmak - gün içinde herkesi erteleyip geç cevap verirken öncelik ona verip direk dönmek - boş vakitlerinde konuşmaları veya onu düşünmek - gecenin son mesajını onunla kapatmak vs ben kendimi bunlarla anlıyorum
Aşk bir tür zihinsel kurgu, beynin yarattığı bir algı olarak görmektir. Yani karşımızdaki insana yüklediğimiz anlam, hayal ettiğimiz bağ, çoğu zaman onun gerçekte kim olduğundan çok bizim zihnimizdeki tasarıma dayanıyor.
Psikoloji bunu genellikle öznel uyaranlar üzerinden açıklar. Geçmiş deneyimlerin, bilinçdışı arzuların, hatta çocukluktan gelen bağlanma biçimlerinin bir insanda karşılık bulması. Yani biz herkese değil, yalnızca zihnimizdeki boşlukları doldurabilecek kişilere “yanılsama”yı yükleyebiliyoruz. Mesela tanıdığım bir arkadaşımın annesi ilişkilerinde hep alkolik bir eş, sorumsuz, ilgisiz bireylerle birlikte olmustu. Kaderine dert yanıyordu sonra farkettim ki onun babası da eşine ve kizine ilgisiz, fazlasıyla alkol tüketen skrumsiz bir adamdı.
Aşk, sanki içinizde kelebeklerin dans ettiği, nefesinizi kesen ve hayatınıza renk katan o büyülü şey! 🦋💖 Aşık olduğunuzu anlamak da işte böyle bir hisle mümkün; onsuz bir gün bile düşünememek, gözlerine baktığınızda başka dünyalara dalmak... Aşk size ne ifade ediyor, heyecan mı yoksa hüzün? Paylaş bakalım, aşkı nasıl yaşıyorsunuz? 😊✨
En İyi Cevaplar