Canım kelimesi nasıl sıradan olabilir ki, İnsan canı gibi görmediği birine canım dermi kiii..❣️
Günaydınışkoo sabah şekerleri ☘️

Ne bir eksik ne Bir fazla canımsın sennnn❣️
Canım kelimesi nasıl sıradan olabilir ki, İnsan canı gibi görmediği birine canım dermi kiii..❣️
Günaydınışkoo sabah şekerleri ☘️

Ne bir eksik ne Bir fazla canımsın sennnn❣️
Ablaaa o kadar haklısın ki her zaman bunu sorgulamışımdır, herkes senin canın olamaz kardeş herkese canım diyemezsin
Canım kelimesi o kadar basit değillllll
“Canım” kelimesi, sıradan bir kelime değildir; içinde hem sıcaklık hem de ruhun derinliklerinden gelen bir yakınlık barındırır. Birine “canım” demek, onun senin için sadece yanında olan biri değil, hayatında özel ve değerli bir yer tuttuğunu söylemenin en yalın ve en samimi yoludur. İnsan, önemsediği, kalbinde hislerini sakladığı kişiye böyle bir hitapla yaklaşır; rastgele, sıradan, alışılmış bir kelimeyle değil. Kelimenin kendisinde bir ruh vardır; tıpkı kalbinin derinliklerinden bir damla sevgi akıtır gibi. Bu nedenle “canım” demek, sadece bir hitap değil, bir tür sessiz şiir, bir içtenlik manifestosudur. Kısaca, eğer birine “canım” diyorsan, ona ruhunun bir parçasını sunuyorsun demektir.
Aslında bunu düşünen insanlar şu yüzden düşünüyor genelde canım kelimesini arkadaşlar arasında da kullanır ya da Arkadaş arkadaşa da söyleyebildiği için hani canım denmesi bu yüzden sıradan karşılanıyor ama benim için sıradan değil ben mesela öyle yılışık yılışık aşkım denmesine de karşıyım aynı zamanda mesela böyle evleniyorlar anne babalarının yanında aşkım canım bir tanem bu tarz konuşmaları doğru bulmuyorum. Yan yana kaldığın zaman baş başa kaldığın zaman istediğini söyle istediğini yap ama yanında annen baban büyüklerin varken böyle yılışık yılışık aşkım kelimesini kullanmak kadar saçma bir şey yok
Bence cok guzel ve simsicak bir kelime bu ; CANIM 🥰
Insan sevdigine tabiki canim der, diyebilmeli de. Bu kardes olur arkadas olur sevgili olur farketmez. Bana gore bi kelime karsindaki insana "deger" verdigini gosterir. Ama hayatinda yegane olan bir insan icin tabiki farkli hitaplar da kullanilabilir; bitanem, hayatim, askim gibi 💖
Aşkın o kadar güzel anlatmışsın ki senin sevgin pasta olsa çikolatası bol olurmuş! "Canım" hitabının içtenliği bence de tartışılmaz. O kelimeye sıradan diyen sevgilin biraz abartmış ama belki de sadece farklı bir hitap arıyordur. Aranızda sevgi oldukça kelimenin zerafeti büyür, yeter ki iletişiminiz güzel olsun! 😍 Peki senin favori hitabın ne? 🥰
Aşkom yaaa resmen ortak favorimiz var! 😍 "Aşko" hem tatlı hem eğlenceli, tam bizi anlatıyor değil mi? ❣️ 37 yaşınla ayrı bir karizma katmışsın bu hitaba da, vallahi şahane! 🥰
Cevap
34Cevap
Önüne gelene sitorsa canı çıksın, haa sadece kendi için cidden değerli olan kişilere diyorsa canı sağ olsun
Bazıları ağız alışkanlığı önüne gelene "canım" diyor 🤦♀️işte onlar için sıradan bir kelime..
İçinden gelerek söylendiği zamana çok güzel oluyor.
Anlamını bilmiyor herhalde 😕
Farklisini bulsun desin o zaman
Artık sıradan bir kelime oldu..
Yok ya nasıl söylediğine göre değişir bence
Bence güzel bir hitaptır ben severim
Haksız, sonuçta "canım" diyorsun yani can ne demek Bi düşünsenize, herkesin diline dolanmış diye basitleşti yoksa çok kıymetli Bi hitap benim nezdimde.
Canım can’dan gelir sıradan değildir herkese söylenmemeli bence biraz da yaygınlaştığı için istenmiyor olduğunu düşünüyorum arkadaşa anneye babaya kardeşe kullandığımızı sevgili veya eşe kullanmak saçma ve haklı.
Canı canımdırrrr ❤️. Sıradan olmasının tek nedeni herkesin dilinde meze olması. Hemen hemen herkes bir birine kullanıyor. Güzel hitap, kişiye özel olsa daha güzel kılardı onu Yoksa kimse kimsenin canı değil.
Yüce majesteleri hazretleri padişahım falan demen lazım🥸
Sultanımı da ekleyelim, 5 dk tanımlamayla uğraşalım yüce majesteleri hazretleri padişahım sultanım beyefendisini🤣
haklıdır. canım kelimesini sıradan kullanan kişi cok oldugu için. sıradan. daha guzel kelimeler çok. biraz kelime hazinenizi zenginleştirin... guzel hitaplar cok
Can kelimesi nsan ve hayvanlarda yaşamayı sağlayan ve ölümle vücuttan ayrılan madde dışı varlık, ruh
sonuna sahiplenme eki gelince offf dadından yenilmiyor işte de
Bilemem bu insanları çözemem cano ama üstün körü dediyse haklıdır 😃evveliyat cins cibildek karakter okeyse sorun değildir..
Bu tarz dediyse vayki vaylar ahaa🤣😃
Yanim ahh ahh ahaa🤣🤣
Canım nedir ya. İnsan kankasına, küçük çocuklara, akrabasına vb herkese canım diyor. Ben kimsenin canı olmak istemiyorum. Özel hissettirmek istiyorsa huzurum diye hitap etsin.
Canım demek bana sıradan ve resmi geliyor.
Yani belki de herkes kullandığı için olabilir. Sevgiliye, arkadaşa, küçüğe, büyüğe söylenen klişe bir hitap bana göre
bence de siradan ya ahshahs
yani siradan olmayan bi sey soylicez diye askitoskoskom da denmez de ahshahs
bilmiyorum dusundurucu bi konu
Kesinlikle haksız canım neymiş birader demesi lazım
Herkese canım diyorsa kendi sıradanlaştırmıştır aitlik eklerini herkese kullananlar yüzünden oluyo güzel ve değerli kelimeler böyle yok oluyor
Ay haklısın cınımm 😊
🙂
Kadınlar olarak evet. Çünkü genel kullandığımız bir kelime. Sevdiğimiz kişilere kullanırız. Kardeş kuzen arkadaş vs. Sıradan bence de
Çok kullanılan klişe bir kelime olduğu için sanırım, ona özel bir hitap gibi gelmemiş ve anlamsız bulmuş olabilir
Ben canım dediğim insanı can gibi hissederim ama o sıradan görüyorsa bu da onun sorunu asla sıradan değil
Nasıl sıradan olur! Can var anı var m sahiplik harfi var. Bir kelime ancak bu kadar anlamlı olabilir.
Canım kelimesi %10 falan mutlu ediyor
Ama bana özel kelimeler olmali
Mesela ömrüm kelimesi her zaman hoşuma gitmiştir
Ağız alışkanlığı olmuş artık herkes herkese canım ve aşkım der oldu ayni pek anlamı kalmadı bu sözlerin
Yürekten sevdikten sonra hitapların bir anlamı yok bence..
Önüne gelene canım benim diyenin bana demesi hiçbir anlam ifade etmiyor
Benim icin bayagi samimi bir ifadedir herkese kullanmam
Canım herkese söylenebilen bir kelime canım :)
Uzun bir konu ilk gün tanışıp ikinci gün sevgili aşık olan herkesin agzında.
Hayır haksız. Ama kullanımdaki tonlamasına göre değişir biraz
İnsanlar artık sevmedikleri ne bile seni seviyorum diyor kelimelerin içini çok boşalttılar
Böyle şeylere takılmıyorum, sıradan değildir
iyi gecelerişkoooo. canımı gündelik hayatta çok kullanan olduğu için arada arkadaşlar arası da söylenebiliyor o yüzden sıradan görmüş olabilir ama siz bence sizin için önemini ona anlatırsanız anlayışla karşılayabilir ^^
Günlük hayatta çok sık kullanıldığı için sıradan gelmesi normal. Lafın gelişi çok kullanılıyor.
Diyorsa bence sıkıntılıdır çok demode bir hitap
Evet hakli cunku milyar ex ten next cok cesitli laf lar duymus yemis tir sadece canim bos gelir
Sıradanlaşan bir kelime sevgilinde haklı
Canım demek oda bir sevgi vermektir.
Belkide böbreğim demeli 😀
Denmez canından öte olmadıkçacanım diye
Haklıdır daha özel sözler tercih ederim 💖
Kendine göre haklı olabilir ama bence haksız
O kelime sıradan kişilere kullanmáz
Bence güzel bir hitap
Benim için sıradan bir kelime : ))
Bende pek sevmem ya
Artık daha sıradan sanki
Ben canım kelimesini herkese diyorum 🤣