Umut verip yarı yolda bırakan erkeğin hali?

Dr Muhammed Bozdağdan alıntı
Öz hanımıyla yirmi yıldır bir gece beraber olamamış... Niye mi?
-Bir dostumla sohbet ediyorum. Her şeyi yerinde ve yolunda göründüğü halde çok büyük bir derdi varmış. Subhanallah. Allah dermansız dert yaratmaz. Mahrem değilse sorayım, dert nedir ki derman bulamıyorsun? –Sorma hocam, 20 yıldır nikâhlı hanımla bir gece beraber olamadım. –Hadi oradan, iki çocuğunuz var ya. –Off of, onlar tüp bebek yoluyla hocam. Ona ikna edebildim sadece… –Lailahe ilallallah. İyi de kardeşim, psikiyatrisi var, bilmem nesi var. Gitseydiniz ya! –Ah hocam defalarca söyledim. Dilimde tüy bitti. Hanımı ikna edemiyorum ki. Bir iki gitti, artık direndi. Ben haksızmışım. Sabırsızmışım. Hep benimle kavga ediyor.

–Yahu kardeşim sen deli misin? Mahrem ilişki evliliğin olmazsa olmazıdır. Seni haramdan korumayan evliliği dağıt gitsin. Boşa o zaman, git helal bir başka evlilik yapsana! –Psikiyatrist de dedi bana bunu. Çok istedim hocam, yıllardır bunu da yapmak istedim. Ama inan bana Allah nasip etmeyince dünyanın en basit işini başaramıyorsun. Defalarca denedim ve asla başaramadım.
-Subhanallah! Bu büyük bir imtihan ya Rabbim! Peki kardeşim, sen yoksa birinin ahını almış olmayasın. Kaderin hikmetine göre insan hatasının cinsinden ceza öder. Sen bir kızı kendine âşık filan edip de haksız yere bıraktın mı? –Yaa, tam üstüne bastın! Sorma! Ben biliyorum bu durumu niye yaşadığımı. Köyden bir kız âşıktı bana askerden önce. “Tamam, ben de seviyorum, alacağım seni!” dedim. Sonra da çekip gittim. Cahillik işte! Öğrendim ki üzüntüden verem olmuş. Bana çok beddua ettiğini söylediler.
Siz ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında?
Güncellemeler
+1 yıl
Vefat etmiş mi peki? Yaşıyorsa belki çözebilirsin. –Evet, sonrasında birisiyle evlenmiş, çocukları varmış dediler.
-Çok içten tövbe etmişsindir mutlaka ama tövbe sadece seni ahirette kurtarabilir, kul hakkının dünyevi bedelini ödemeni engellemez. Sen sana âşık olan kıza ümit vermeseydin veya sana âşık olmasına kendin sebep olmasaydın sorumlu olmazdın.
Güncellemeler
+1 yıl
. Şimdi kurtulmak ve belki yenge üzerindeki bu inadı da kaldırmak için o önceki kadından özür dileyip helallik alamadın mı? Kendin gitmen haram olur, ahlakımıza uymaz, kocası ve ailesi var. Fakat annen, kız kardeşin senin adına helallik isteyebilir belki. Helal edilmezsen, kurtulmak için yapılacak bir şey kalmaz, Allah sana bir ömür sabır versin. Ne yapsan mutlu olamazsın. Ama sen elinden geleni yap yine de.
Umut verip yarı yolda bırakan erkeğin hali?