9 ayAslında garip olan bir durum yok sonuçta evlenmeyi tercih edebilirsin bu senin seçimin evlendiğin kişiyi gerçekten inanıyorsan evlilik hayatına yürütebileceğine inanıyorsan bu sorumluluğu alabileceğine Garanti getirebiliyorsan tabii ki yapabilirsin aslında erken yaşta evlilik yapmak her zaman iyidir çocuk sahibi olmak falan istiyorsan yapabilirsin yapamazsın diye bir şey yok ama evliliğin güzel tarafları olduğu kadar zorlukları da vardır ben evlenmedim ama evlenenlerden görüyorum o yüzden iyi karar vermelisin
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(25-29)9 ayGarip değil bunların hayallerini kurmak da normal hatta çünkü insan sevip sevilmek sevdiği ile güzel anılar biriktirmek ister bu gayet normal fakat bana sorarsan 21 yaş evet erken. Ne kadar bunu istesen de önceliğin bu yaşlarda evlilik olmamalı çünkü yapılan seçimler çok doğru olamayabiliyor, olgunlaştı sanıyor insan ama hala mesela ben 25 yaşına gireceğim haftaya filan, hala kendimi evliliğe hazır hissetmiyorum. Çünkü doğru insan hala karşıma çıkmadı, aramıyorum da. Önceliğim aşk değil de kendi eğitimim kariyerim ve kendimle zaman geçirmeyi öğrenebilmek. Bu yaşıma kadar konuştuğum insanlar oldu ve ilişkim de oldu fakat dönüp baktığımda keşke büyümek için acele etmeseydim diyorum çünkü bunlara kafa yormak meğersem boşmuş. Ha pişman mıyım, değilim o ayrı hepsi bir tecrübe oldu benim için. Yani kısacası bu hayalleri biz kadınlar daha çok kurarız evliliktir çocuktur vesaire ama her şey zamanında güzel bu yaşlarını bunlara harcama çünkü zaman geçtikten sonra insan en çok keşke gençliğimi daha verimli aktivitelerle geçirseydim diyor. Bir gün zaten karşına seni seven senin sevdiğin biri çıkacak şu an çıkmıyorsa demek ki zamanı gelmemiştir, sabretmelisin.
10 Yorumla
9 ayevde ailenden çok baskı görüyor ve evliliği çok iyi bir şey zannediyorsun ama büyük oranda mantıklı düşünemediğin için istiyorsun işini gücünü maddiyatını oturtmadan evlendiğinde mutsuz olacağından emin ol belki eşin başta ben bakarım diye alır ama devir belli bir süre sonra sen eşin için heyecansız evde onu bekleyen onun bakmak zorunda olduğu bir yüksek öte olmayacaksın her gün gördüğü yüzden sıkılıyor erkekler dışarıda gözü olacak sen de parayı ondan beklediğin için hep mutsuz olacak isteklerine ulaşamayacaksın
00 Yorumla
- Aşk İlişkileri konusunda 926 cevap paylaştı.
9 ayYetişkin bir kadın olarak ihtiyaçlarınız var, insan olarak sevilme ihtiyacınız var. Aynı zamanda çok merhametlisiniz bu yüzden oyalanmak ve oyalamayı tercih etmek yerine evlilik kurumuna gidecek bir ilişki istiyorsunuz.
Sevgi işi kısmet işi olduğuna inandığım için arzunuza karşı erken veya geç diyemem.
“Kalbini başkasının merhametine bırakmak.”
Bu alıntı sevgiye dair görüşümü yansıtmaktadır.
Siz de kendinizi ve karşınızdakini düşünerek hareket ediyorsunuz.
Ayrıca ahiret inancınız varsa bu arzunuzun ebedi yaşamda da beraber olacağınız insan için duyduğunuz heyecanla örtüştüğünü söyleyebiliriz.
Çocuk istiyorsanız , çocuğunuz büyüdüğünde yaşına yakın olmak ve yanında genç durmakta isteyebilirsiniz. Daha erken bir şekilde ona anlatacağınız hatıralar biriktirmek isteyebilirsiniz.
Ve inanın bu talepler çoğumuzun içinde yatan arzulardır 😊
Ancak Türkiye gibi bir ülke de ve toplumda özellikle arayarak bulunması zor bir arzu.
Her şey gönlünüzce olsun 😊🫡00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Bence bu kesinlikle garip değil! Koca meraklısı falan gibi laflar da hiç hoş değil, boş ver onların yargılarını. Herkesin hayatını istediği gibi yaşama hakkı var. Sen ciddi bir ilişki isteyen olgun birisin, bu harika bir şey. 🌟
Mutlu olduğun hayatı kurmayı istemek, sana ait bir karar. Hayatta kendimize neyin iyi geleceğini en iyi biz biliriz. Senin için "evlilik" orta ve uzun vadede mutluluk kaynağı olacaksa, bunun peşinden gitmelisin.
Sen ne düşünüyorsun? Bu konuda çevrendeki insanlar seni destekliyor mu, yoksa hep böyle yargılayıcılar mı? 🧡10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
87Cevap
Aşk İlişkileri konusunda 5,7b cevap paylaştı. Bu yaşta evlenip mutlu olan az insan gördüm ben. Daha çok gençsin elbet evlenirsin acele etme bence. Evlilik büyük bir sorumluluk sonradan pişman olmamak için gerçekten iyi düşünmen lazım.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 261,8b cevap paylaştı.
u 9 ayerkendir evet
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)9 ayHayır senin biyolojin şu an bunu istiyorsa bu senin normalin. Kimi 40'ında evlenmeye hazır hissetmez kimisi 20'sinde hazırdır. Evlenip helalinle bir şeyler yaşamak istemen çokta güzel. İleride çocuklarına geçmişinde anlatamayacağın bir şeylerin olmaması çok güzel. İnşallah hayırlı iyi niyetli birni bulur evlenirsin en kısa zamanda
33 Yorumla
Soran9 ayGüzel dualarınız için çok teşekkür ederim sizin gibi insanlar iyi ki var ❤️
Cevap sahibi9 ayİyi senin gibi kardeşlerimde var canım. Beni geleceğe dair umutlandırdı bu paylaşımın
9 ayİnsanın düzeninin olması çok güzel bir şey, tek bir insanla herşeyi yaşayıp, el ele verip herşeyin üstesinden birlikte gelmek kadar güzel daha ne olabilir ki? evlenmek istemen kadar doğal bir şey daha olamaz, birlikte ev dizmek, eşyalar almak, birlikte yemek yapmak, akşam olduğunda film izlemek ve birlikte sarılıp uyumak, bunlar çok güzel şeyler ve doğru olan da bu zaten, sen; seni böyle düşündüğün için seni kıskanan arkadaşlarına aldırma, onlar yaşamları gereği evlenemeyeceğini bildiği için böyle davranıyorlar, sen her zaman böyle temiz kal, gerisi zaten çok güzel gelecek..
10 YorumlaBende daha erken diye bizimkilere böyle ulusa sesleniş yapıyorum ahahahha :D
https://www.youtube.com/embed/tfncrFGNIEMBence yaşa hayatını dolu dolu... Hayat kısa, iyi değerlendir ama sevdiğinle berabersindir, o kişinin doğru kişi olduğuna inanıyorsundur ve aynı vizyona sahipsinizdir. O zaman hiç düşünme evlen... Ama şunu unutma insanlar armut gibidir, sürekli olgunlaşır, aldığın kararlar ilerde pişmanlığın olmasın.
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,8b cevap paylaştı. Eskiden olsa evde kalmış derledi. Ama şu an bence bu yaş evlilik için erken bir yaş. Kadınlar bence 25 yaşından sonra evlenmeli. Çünkü 20 ile 25 arası küçük dursa da, insan baya bi olgunlaşıyor bu yaş diliminde. İstediği şeyleri istemiyor ya da başka şeyler düşünüyor.
20 YorumlaSende biliyorsun ki bunu istemen gayet doğal ve doğru yani başkalarının ne dediğini umursama. Onlar zinaya alışmış, ilişkilerine haram yoldan devam etmek isteyen kesim olmalılar ki sana bunu söylüyorlar. En doğrusu 20 yaştan sonra evlenmek ve helal bir ilişki yaşamaktır ve umudunu kaybetme düzgün insanlar var sen yeterki ise ve sabrederek bekle 🙂
10 Yorumla
9 ayOlabilir çok doğal. Ben de mesela tam tersiyim 30 yaşımdan önce evlenmeyi düşünmüyorum kişiden kişiye değişir bu durum. Kimsenin seni yargılamasına izin verme bu senin tercihin hayat senin hayatın 👍🏻
20 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 4,7b cevap paylaştı. Bence en güzeli. Bende o yaşlardan beri aynı düşünüyorum
Herzaman ciddi ilişki insanı oldum herzmaan böyle düşündüm. Eğlencelik ilişkiler bana göre değil. Biriulr sevgili olmak evliliğe atılan ilk adımdır bana göre. Bu yüzden 5 yıldır yalnızım.
Maalesef doğru insanla denk gelemediğim için yaş 28 oldu hala bekarız😅Ama doğru yoldan şaşmak yok olacak inşallah00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 748 cevap paylaştı.
9 ayEvlenmek istemek güzel de
" Evliliğe gidecek ilişki" diyince sanki
" Evlilik garantili ilişki" gibi algılıyorum.
Birini tanımak için onunla vakit geçirmen gerekir. Tanımadığın birine en başından evlilik garantisi verilmez ki...
Erkekleri buna zorluyorsunuz adamcağız da emrivaki yüzünden "He he" diyor. Sonra bir sebepten ayrılık olursa ne hikmetse hep " Erkek beni kandırdı" oluyor.
Ben işte bu yüzden evlenmedim
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)9 ayMesleğin yoksa, koca parası yer keyfime bakarım diyorsan; zorbalanmaya, küçük görülmeye, köle hayatı yaşamaya ve aldatılmaya hazır ol.
Çünkü bu ülkede ataerkil zihniyet hakim olduğu ve hemcinslerimin %90'ı kişisel gelişimini tamamlamadığı için, adam seni kendisine muhtaç görüp sana saygı duymayacak ve saydıklarımın çoğunu yapacak.011 Yorumla
Cevap sahibi9 ayNe diyorsun bacım
Soran9 ayOkuyorum hemde çalışıyorum
Cevap sahibi9 ayTebrik ederim o zaman kardeşim. Kadın kendi mesleğini yapmalı
Cevap sahibi9 ayKardeşim şu kızın yorumlarını siler misin sana zahmet? 3 noktadan siliniyor
Cevap sahibi9 ayYa da benim yorumumu kökten sil. S*lak saçma insanlara tahammül edemiyorum
Soran9 ayKendisi silmiş
Cevap sahibi9 ayBenim seni tebrik ettiklerim fışında da silebilirsin :)
Soran9 ayŞikayet et diyor ya sil yok
Cevap sahibi9 aySağlık olsun hahah
- 9 ay
Bravo. Bunu söyleyen bir erkeği şu coğrafyada kolay bulamazsın. Genelde ataerkilliği savunurlar. Kadın dediğin çalışmaz, üniversiteye gitse orada burada sürtünür diyen çok insan var. Ne düşünüyorsun? Yani, bir erkek olarak sence onlar neden böyle düşünüyorlar biliyor musun? Tamam kendilerini domine etmek istiyor olabilirler, mesele toplumsal normların dayattığı aile içinde iktidar anlayışı olabilir. Mesela senin gibi erkeklere de a*mcı, pasif falan derler çünkü bunu iktidarsızlık zannediyorlar.
Cevap sahibi9 ayYetişkin birer çocuk oldukları ve kişisel gelişimlerini tamamlamadıklar için, narsist duygularını besleyip, kadını avucunun içine alarak, daha fazla kadınla dışarıda vakit geçirmek istiyorlar.
Bu da psikolojide yetersizlik ve cinsel kaygıdan dolayı, kendini kendine ispatlama çabasından başka bir şey değil.
"Kadın evimde kölem olsun, ben dışarda ondan ona atlayım" peh, saçmalık. Bu tarz fenotiplerin psikoloğa görünmesi lazım
9 ayAlakası yok neden absürt olsun? 14 yaşında çocuklar sevgili yapıyor alkışlıyor tebrik ediyorlar. Sen aklın başındayken evlenmek istiyorsun, helalinle tanışmak ve bir yuva kurmak istiyorsun. Neden abes olsun?
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)9 ay16 yaşında evlenmek isteyenler var merak etme seninkisi garip değil
22 Yorumla
Soran9 ayDoğru benden çok küçükler nişanlanıyor evleniyor
Cevap sahibi9 ayTabi ki
- Aşk İlişkileri konusunda 3b cevap paylaştı.
9 ayNiye helal bir durum için başkaları ne der diye düşünüyorsunuz ki?
Önemli olan Allah ne der? 21 yaşında aklı selim bir insanın evlenmesinden daha doğal bir şey yok diyor Allah.
10 Yorumla En doğru düşüncedesin bence nefsini köreltmek bir hayata başlamak için biriyle gezip tozmak için en doğru tercih evlilik inşallah gönlündeki gibi hayırlı birisi çıkar karşına kısa zamanda muradına erersin inşallah
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,7b cevap paylaştı.
9 ayHerkes kendi zamanını yaşamalı. yani bebeklik ergenlik çocukluk genç dönemlerinizi yaşamanız gerekiyor yoksa ileride sıkıntı çekersiniz. evlilik bir süre sonra monoton ve rutin bir hayattan başka bir şey değil :)
00 Yorumla
9 ayBiz de sizin gibi birisini arıyoruz ama bulamıyoruz şehir söyleyin valla gelip bir kahve ısmarlayacağım
11 Yorumla
Soran9 ayAhahaha Eskişehir beklerim gelirseniz ben ısmarlarım
Aşk İlişkileri konusunda 528 cevap paylaştı. Hayattan bi beklentin yoksa evlen. Gezmek tozmak gormek kultur alisverisi yaomak kendini gelistirmek istiyorsan evlenme
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)9 ayBen 20 yaşımda evlendim. Yaş değil, önemli olan yol arkadaşın. Onu iyi ölç tart ömrünün sonuna kadar sana iyi bir yoldaş olacak mı önce onu gör sonra dilediğin zaman evlen benden minnak bir tavsiye 🙂
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1b cevap paylaştı.
9 aySenin ne istediğin önemli milleti boş ver ama bu kararı vermeden de iyice düşün derim
10 Yorumla
9 ayHayır erken değil bana göre ideal bir yaş. şimdi tanışsan 22'nde anca evlenirsin zaten. İlerde kalan tipleri sen beğenmeyeceksin daha zor oluyor her şey. Ben pişmanım erken evlenmedğim için. Ama gerçekten severek evlen sana değer veren biriyle. Yoksa diğer türlüsü hiç evlenmemektende kötü.
00 Yorumla
9 ayİstemen normal çünkü artık sende kendine ait bir alanın ve düzenin olsun istiyorsun hayırlısıyla olur çok düşünme bir anda olur zaten sen bile anlamazsın ne zaman ne ara olduğunu
00 YorumlaDaha 21 yaşındasın bu sözleri kendine kullanma. Kadıki böyle kendini ifade edebiliyorsan elbette kendine göre iyi bir insan ilede karşılaşabilirsin. Erken evlenmek iyidir
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 594 cevap paylaştı. Kendini hazir hissediyorsan hemen evlen kimseyi dinleme. Hayat senin hayatin. Mutluluk senin. Bu insanlar kimsenin mutlu olmasini istemez. Kimseye kulak asma
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1b cevap paylaştı. İlerde okumak ya da ekonomik özgürlüğünü kazanmak gibi bir beklentin yoksa eğer evlilik neden garip olsun ki bence gayet normal zaten okuyan ne yapabiliyor oda ayrı mevzu
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 4,8b cevap paylaştı.
9 ayİsteyebilirsin. Bunun doğrusu yanlışı yok. Bana göre erken gençliğini yaşamalı insan önce ondan sonra evliliğin sorumluluğuna girmeli çünkü kolay değil
00 Yorumla
9 aySeni yargılayanlara bakma ama evlilik için de acele etme. Şimdikiler her * “hayatını yaşamak” olarak adlandırdıkları için düzen kurmak isteyeni saçma sapan sıfatlarla yargılıyorlsr
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 3,2b cevap paylaştı.
9 ayGarip de değil erken de değil. Sen kendini hazır hissediyorsan ve öyle bir hayat istiyorsan kimseye laf düşmez. Boş konuşmuşlar. Umursama
10 Yorumla
9 ayBn de 21 yaşında nisanldm 23 yaşında evlendim olay yüzünden vs eşi mi çok seviyorum ama evlilik sorumluk istiyor ev işi yemek şu bu okuyursan oku gez dolaş evlensen eskisi gibi yapamzsn evlilik kolay bir şey değil çok sorumluluklari var
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 443 cevap paylaştı.
9 ayGez dolaş, eğlen 21’inde evlenmek nedir 25-26-27 okey öncesinde böyle bir hata yapma daha ergenlik dönemindesin
10 Yorumla Yav ne evlenmesi çalış, gez, dolaş hayatını yaşa en önemlisi kendı paranı kazan yemesi keyifli oluyor
10 Yorumla
9 aymantıklı olabilir zaten sırf evlenmek için evlenilmez ben de 24 üm hiç bir kızla görüşmedim evlenme merakım da yok olursa olur kafasındayım
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 673 cevap paylaştı.
9 ayGarip değil gayet normal bir şey kendi yuvanı kurmak. 18 den büyük olduğun sürece sıkıntı yok.
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 308 cevap paylaştı. Evlilik kurtuluş felan değil. Hayatında gerçek sorumlulukların fazla olduğu tek başına mücadele edeceğin yere dönşüyo
00 YorumlaArkadaşım kimseye aldırış etme en güzelini düşünüyorsun dilerim Allah'tan kalbin gönlün gibi geçsin hayatın
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 428 cevap paylaştı.
9 ayGayet normal kuzenimin benden 1 yas küçük evlendiler yeterki, evlendikten sonra ilişkiyi evliliği yürütmei gerisi teferruat.
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 860 cevap paylaştı.
9 ayŞimdiki aklım olsa üniversiteyi bitirir bitirmez evlenirdim
05 Yorumla
Soran9 ayKaç yaşında evlendim
Soran9 ayEvlendin*
- 9 ay
Evlenmedim:/
- 9 ay
@Snowcat öğrenciyken nasıl evleneyim
Aşk İlişkileri konusunda 302 cevap paylaştı. Bu yaş da sorumluluk almak istemezsin. Acele etme hayatını yaşa
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)9 ayBu yaşta evlenenlerin çoğu eğer görücü usülü değilse cinsel dürtüyle, hormonlarıyla evleniyor canım aklıyla evlenmiyor çoğu kişi. Hata yaparsın evlenerek.
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,5b cevap paylaştı. Normal erkende değil yaş ilerleyince kimseyi kolay beğenmezsin
10 Yorumla
9 ayMilleti boş ver garip veya erken değil tabi ki. Karar senin sorun yok 😊
10 Yorumla
9 ayyaşına göre eh işte diyebilirim yargılayacak bir şey yok haklısın bence
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 330 cevap paylaştı.
9 ayHerkes bişey der zaten boş ver doğru kişi çıkar umarım karşına
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı.
9 ayYani olabilir ama yeterli Maddi özgürlük e sahip iseniz evet
00 Yorumla
9 ayHayatının baharındasın her şey gönlünce olsun iyi bir eş adayı bull yoksa hayatın maffolur
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 3,5b cevap paylaştı.
9 ayBu sitede evlilik deyip ciddi olacak bir kadn yok. Palavra hep
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 1,4b cevap paylaştı. Eğer zamanı gelmişse istemek gayet normal yinede kısmet
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 7,4b cevap paylaştı. Gayet normal bulursanız evlenirsiniz evliliğin yaşı yok
00 Yorumla
9 ayAsla bence çok güzel bir karar hayat senin istediğin gibi yaşa
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 3b cevap paylaştı. ok guzel bence. kısmet bulursan yapıstır. evde kalma biz ghibi.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)9 ayEminim çok doğru bir karar. Bende senin gibi biriyle evlenmek isterdim ve ciddi kimse yok şu an hayatımda. Olumlu olursa her şey hemen evlenmek isterdim ama sizin görüşünüz de önemli olurdu
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)9 ayYaşına yakın evlenecek erkek bulabileceğini pek sanmıyorum 👍 erkekler olarak evlilikten soğuduk bu yüzden evlenmek isteyen erkekler sana göre yaşı ileri olur.
00 YorumlaHayat senin tercih senin istiyorsan uygun birini bul evlen
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)9 ayKendi paranı kazanıyor musun? Bu büyük sorumluluğa hazır mısın? Zaten biriyle tanışıp anlaşıp evliliğe götürene kadar en az 23 olursun bu da normal. 21 de normal eğer hazırsan her bakımdan
00 Yorumla
9 ayBu devirde evlilik pişmanlık
çöküntü yaşarsın tavsiye etmem
hele Türkiye de..00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 405 cevap paylaştı. evlenen çok 21 yaşında ama biraz daha yaşa hayatını
01 Yorumla- 9 ay
Takıl geç dolaş 30 olunca niye tercih edilmiyorum yaşım geçti evlenemiyorum bilmem cart curt doğal olarak sen 30 olunca 30 yaşındaki adamda seni tercih etmez
ne alakası var? garip falan değil tabiiki de kaç yaşında evlenmeni bekliyolar istediğin yaşta evlenirsin ne var bunda
10 Yorumlakadınlar için ideal yaş 21-26 arasıdır sonrası evde kaldım paikolojisi oluyor. şu an böyle bir şey istemeni normal ama bunu herkese söylerseniz yanlış anlaşılır
08 Yorumla
Soran9 ayHerkese söylemiyorum bi ortamda bu konu açıldığında konuşurken illa ki fikrimi duymuş oluyorlar
Soran9 ayYa bu yaşlarda öyle gönül eğlendirmek gerekiyormuş sonra pişman olurmuşum evlilik mutsuzluk getiriyormuş
- 9 ay
Alakası yok gönül eğlendirmek istersen bunu ztn yaparsun niyetin o değilki, Senin niyetin hayırlı biri ile evlenip onunla vakit geçirmek ben böyle anlıyorum. O düşüncede olanlar cinselliğe vurmuş olabilirler ama alakası yok bile. sizi takdir ettim bu arada en azında ilk olsun evlilik olsun.
Yaşınız olarak şunu demişlerdir yani birmhevestir evşenirsin sonra sıkılırsın baba evini özlersin felanmı dediler
Soran9 ayHayır evlilik zormuş erkekler evlendikten sonra çok değişiyormuş birde herşeyden hevesimi almadan evlenmemeliymisim
Gizli Üye(25-29)9 ayStratejin çok doğru aksini yapan otuzbeşlik ablalarını sitede inceleyebilirsin.
00 YorumlaYok garip degil her genc kizin bir gun evlilik hayalleri kurar buda sende erken olmus ama ulkede evlilik yasi 15 lere indigine gore sen gec bile kalmissin
00 Yorumla- Devamını Gör (83)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat