Bilmiyorum ben bundan on sene önce de ödüyordum şimdi de öyle. Bende mi sorun insanlarda mı bilmiyorum. Ben kendimi borçlu gibi hissederim. Şu anda zaten her şey ateş pahası çalışan biri olarak kimseden hiçbir konuda beklenti içine girmem. Haa ödetmem diyen kimseyle de karşılaşmadım o da ayrı mesele. Kız arkadaşlarım bu konuda daha hassas.
"Ben öderim aşkım, ne gerek var?" diyen koca aslında kendi parasını vermeyip "Aa cüzdanım evde kaldı!" diye geçiştirir. Biz de ödemek zorunda kalıyoruz.
Hesabı her zaman ben öderim. çünkü bir kadına hesap ödetmem hiç bir şekilde.. zaten kimse ödetmemeli. erkeklerin ödemesi hem centilmenliktir hem de eril bir harekettir bu da kadınların gözünde artı puan demektir. ama bazen tabi ki de kadınlar çok ısrar edebiliyor. o zaman da birbirleriyle kavga etmeden ortak bir ol bulmaları lazım.
Almam usulü olsun diyeni ömür boyu bir kadınla yaşamaktan men edip ıssız bir adaya bırakacaksın. Eğer bir kadınla yemekteysen evden çıkıp eve varana kadar tüm ihtiyaçları sana aittir
Bunu okurken ister istemez küçük bir gülümseme geldi yüzüme 😄. Bana göre, "Hesabı ben öderim" diyen erkek daha çekici çünkü bu biraz daha özgüvenli ve “seni önemsiyorum” mesajı vermek gibi geliyor. Tabii ki her ilişki dinamiği farklıdır; Alman usulü diyen birinin de eşitlik yanlısı olduğunu düşünenler olabilir. Ama romantizmde jestler bazen fazlasıyla tatlı olmuyor mu? 😍
Hiç hesap muhabbeti yapmayan. Ne ben öderim aha ödüyorum diye gözümü sokacak ne de alman usulü bilmem ne zımbırtısına gelecek konu. Sessiz sedasız hesabı ödeyecek, hatta ben şaşıracam oha hangi ara ödedin diye. Sonra ben de onu şaşırtacam, cebine orasına burasına para sıkıştırırarak jsfjs
Ben alman usulü sevmem. Bir kere o ödemişse mutlaka ben de altında kalmaz ve başka bir sefer öderdim. İkimiz de öğrenciydik ve eşit şartlardaydık. O babasından harçlık alırdı, ben devletten burs alırdım. Neticede ekonomik açıdan denktik. Neden ben onun üzerine yük olacaktım ki?
Farklı şartlarda olsaydık mesela ikimiz de çalışıyor olsaydık, şartlara bakardım. Bütçeye göre denklik ağlardım. Adalet duygum gelişmiştir 🤩
“Hesabı ben öderim” diyen erkek, genellikle sorumluluk almayı seven, koruyucu ve jest yapmaktan hoşlanan biri olarak algılanır. Bu yaklaşım, özellikle geleneksel ve romantik beklentilere sahip kişiler için çekici olabilir. Öte yandan, “Alman usulü” diyen erkek, yani hesabı bölüşmek veya eşit paylaşmak fikrini savunan biri, modern, dengeli ve karşılıklı saygıya dayalı bir ilişkiyi temsil eder. Bu da birçok kişi için cazip ve gerçekçi bir yaklaşım.
Ne hesabı ben öderim diyen ne de alman usulü diyen değil hesap konusuna hiç girmeden tak diye gidip ödeyen çekicidir gerisine adam demem zaten ne o öyle göze sokma çabaları 🙄
Kendini ve adap usül bilen bir erkek hesabı ben öderim der zaten , nereye giderseniz gidin erkeğin yanında kadın hesap ödemez , erkekte buna müsade etmez çünkü bunu kendine saygısızlık olarak nitelendiririr
Çekicilik tartışmasına girmeyeceğim. Fakat erkek adam yanındaki bir bayana hesap ödetmez ve geldiği gibi güvenle evine dönmesini sağlar. Görüşme nasıl sonuçlanırsa sonuçlansın.
Ben bu hesap işini artık umursamıyorum oalbilir alman usulüde olur ama sadece Avrupalı birisiylede görüşüyorsam olur 😉 en azından değecek insanlarla buluşmak daha mantıklı
Çookk pahalı bir şey yoksa ortada bir kişinin hesabı ödemesi çok daha mantıklı. Mesela gittiğimiz yerde hesap 5 bin gelmişse 2,5 2,5 ödeyebiliriz ama onun dışında yok ya. Ya o ödesin ya ben ödeyeyim
tamam o zaman ben de hic hesap konusu acmayanini aliyim ya, bazen o oder bazen ben oderim ama ne sen karisma desin ne de alman usulu desin. bi iticilik geliyo